Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 8:39 pm

Assalamualaikum..
Good day Bro2 Members semua..

Salam Perkenalan dari saya untuk semua..

Saya dulukala memang membesar dengan arowana..
Ni baru 2-3 bulan start balik hobby ni..

La ni bela MGBB ngan MGXB..
Kalau ada yg sudi nak tgk gambar baby saya nanti saya upload picture..
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 9:19 pm

salam perkenalan bro burnaro..
wah, mesto bro byk pengalaman ni
nanti kongsi2 ilmu dan petua yg byk tu bro..
senang kami yg newbie ni nk bela aro..
ape2 jenis aro pn mmg nk tgk..mesti cun
nanti kongsi kan lah skali kedai mana bro beli..
tq..
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 9:31 pm

hihi..salam Bro Taro..
Xde lah sgt experience bab aro ni..

dulu2 bela 2 tahun lepas jaga banjar red ngan yellow tail je..
banjar bagi kedai sbb pindah rumah..yellow tail bagi org tua jaga..

InsyaAllah nnt kita boleh lah share2 ilmu..
tgh try nak upload picture aro tp gambar x berapa cun dan amatur..
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 10:00 pm

Burnaro80 wrote:
hihi..salam Bro Taro..
Xde lah sgt experience bab aro ni..

dulu2 bela 2 tahun lepas jaga banjar red ngan yellow tail je..
banjar bagi kedai sbb pindah rumah..yellow tail bagi org tua jaga..

InsyaAllah nnt kita boleh lah share2 ilmu..
tgh try nak upload picture aro tp gambar x berapa cun dan amatur..

dulu mase bujang dulu sy de bela jardini
2thn bela..tp akhirnya mati
sbb ade wire shot kt pump.huhu
bela pon mcm bela ikan puyu je..hehe
laa ni dah kwin, duk umah baru..
jadi skrg dok try belajar jaga air bela banjar
belajar dgn kwn2 SZ ni..mcm2 yg kita xtau
kawasan umah sy ni air pon ok..cuma panas jela
klu bro nk upload kt sini
http://arowana.forumotion.com/f8-my-arowana-dan-my-aquarium
buat topic baru.tp kene tunggu seminggu dulu..br boleh upload ye..
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 10:04 pm

wanotz wrote:
Cara Upload Pic
----------------
1. Please create account in this web site www.photobucket.com

2. Upload your pic in this website.


3. chose your location pic.
 

4. kilik pic that u want to upload in the forum.
 

5. kilk on IMG code it will auto copie the link and u can past it the forum.
 

p/s : hanya untuk mmbantu bukan untuk mngajar. jgn marah ia otai2x.. :Passalammualaikum.


pinjam ye..tq bro wanotz...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 10:08 pm

Ye ke bro Taro..
maknanye sekarang tak leh upload lagi lah ye..

nampaknya minggu depan lah baru leh peraga baby saya yg x seberapa tu..

hmm..bila dah kawin ni baru best sikit ada aro..
family pun leh tumpang layan ikan..

lg best kalau ada anak lelaki yg nak kongsi hobby..
Smile

bro punya aro dah besar ke? jenis apa tu? leh tgk ke gambarnya..
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Mar 16, 2014 10:28 pm

Burnaro80 wrote:
Ye ke bro Taro..
maknanye sekarang tak leh upload lagi lah ye..

nampaknya minggu depan lah baru leh peraga baby saya yg x seberapa tu..

hmm..bila dah kawin ni baru best sikit ada aro..
family pun leh tumpang layan ikan..

lg best kalau ada anak lelaki yg nak kongsi hobby..
Smile

bro punya aro dah besar ke? jenis apa tu? leh tgk ke gambarnya..

yg diberitahu mmg seminggu dr tarikh join..
post yg bro buat kt sana pon sy xleh nmpak lg..
klu dah mgbb dgn mgxb mmg trbaik lah
aro sy blom besar lg.. baru saiz 10 inch
jenis banjar red je..niat nk amik mgxb akan datang
tp masih duk kaji perbezaan crossback dgb 24k ni..
klu susah sgt amik yg purebreed jela..mgbb

sy share video kt sini.. http://arowana.forumotion.com/t1405-sharing-my-banjar-red
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Fri Mar 21, 2014 11:53 am

hehe, cun bro taro, detail semua nya, hehe  cheers 

selamat datang bro burn, sila beri tunjuk ajar untuk kitorang yg newbie ni, hehe. sama2 la kita kongsi apa yg kita tau...
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Mon Mar 24, 2014 10:26 pm

bro burn.. bro ^MoloT0V*Lan^ otai nih.. bkn newbie lg..
hehehe..  lol! 
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Mon Mar 24, 2014 10:37 pm

Hehe..Bro Taro..
memang x dinafikan bro Lan memang Otai..

Bro Taro pun x kurang Otai...
Saya ni yg memang sah newbie..
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Mon Mar 24, 2014 10:51 pm

[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Mon Mar 24, 2014 10:53 pm

Salam Bro Taro..Bro Lan..

Hihi..dah dapat confirm member..hihi
selalu kerja ofis 6 bulan baru confirm..

kalau sudi komen lah apa2 yg patut aro kesayangan saya ni..

yg besar tu kalau ikut seller MG crossback
yg kecik pulak seller claim MGBB

tp yg MGBB tu nak Nampak macam HB pun iye..
entahla..kalau sudi tunjuk ajar ye untuk newbie cam saya..

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Tue Mar 25, 2014 5:54 pm

takde nye otai, petai je, hehe try post gamba aro kat sini http://arowana.forumotion.com/f8-my-arowana-dan-my-aquarium , sng bro nak update len kali.

aro bro ni cun, tp kalau ada gamba yg lebih clear, boleh komen lagi, hehe...
bro pakai lampu kuning?
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Wed Mar 26, 2014 2:09 am

Bro Lan..
Nnt saya try amik close up zoom gambar yg lebih jelas ye..
maklumlah hp cikai je

saya pakai lampu putih kat aro kecik
yg besar tu tank pakai lampu biru shanda..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Apr 06, 2014 10:45 pm

cantik ikan..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Sun Apr 06, 2014 11:57 pm

Hihi bro Kodok..biasa2 je ikan
Cantik di pandangan mata tuannya

Bro kodok punya ikan mesti berkali2 ganda cantik..
Ni pun tgh belajar nak jaga aro dgn sempurna..

Mintak tunjuk ajar otai2 ye..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Mon Apr 07, 2014 10:51 am

Razz koleksi bro kodok tu power2, hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil   Today at 10:37 am

Back to top Go down
 
Salam Perkenalan Dari Puncak Jalil
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: