Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 salam perkenalan dari seremban

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: salam perkenalan dari seremban   Tue Jan 29, 2013 11:24 pm

salam tuan2 dan otai2 semua,
sye baru nak berjinak2 dengan memelihara arowana ni,
diharap tuan2 dan otai2 semua dpat membantu dan beri tunjuk ajar kepada sya yang hijau ni,,
(UPDATE,ikan sudah dapat)
terimakasih Smile Smile


Last edited by sebarau88 on Tue Feb 05, 2013 6:36 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 12:16 am

sebarau88 wrote:
salam tuan2 dan otai2 semua,
sye baru nak berjinak2 dengan memelihara arowana ni,
diharap tuan2 dan otai2 semua dpat membantu dan beri tunjuk ajar kepada sya yang hijau ni,,
(ikan pown tak ade lg,masih mencari)
terimakasih Smile Smile

waalaikumsalam bro. welcome to the club. xde ikan lagi ke? tnye je otai2 kt sini. diorg ada bnyk ikan nk jual.
saya newbie lg. pape masalah tnye je. Smile
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 12:27 am

terima kasih tuan,,
in sah allah sye akan tanye otai2 dalam ni,,
xade lagi tuan,,masih mencari,, Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
underwater



Posts : 71
Join date : 25/01/2013
Location : Bertam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 12:29 am

Waalaikumsalam, selamat datang.. saya pun baru juga.. sama² kita belajar dari senior² semua..
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 12:36 am

underwater wrote:
Waalaikumsalam, selamat datang.. saya pun baru juga.. sama² kita belajar dari senior² semua..

terima kasih tuan,, Very Happy
Back to top Go down
View user profile
underwater



Posts : 71
Join date : 25/01/2013
Location : Bertam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 12:39 am

sama², berhajat nak pelihara aro jenis ape?
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 12:49 am

underwater wrote:
sama², berhajat nak pelihara aro jenis ape?

buat mase ni teman mencari hb je dulu,,
ade cadangan lain tuan??
Back to top Go down
View user profile
underwater



Posts : 71
Join date : 25/01/2013
Location : Bertam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 1:05 am

Ntah la, saya pun masih baru.. Saya pun ada yellow dan hb je.. tp pendapat saya untuk permulaan hb pun dah ok.. Tank sume dah setup ke, air dah running?
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 1:13 am

underwater wrote:
Ntah la, saya pun masih baru.. Saya pun ada yellow dan hb je.. tp pendapat saya untuk permulaan hb pun dah ok.. Tank sume dah setup ke, air dah running?

owh,,cantik ikan 2,,
ok tuan,,dah siap dah,,kat semingu tenung aquarium kosong,,
tak sabau pulak nak mencari aronye,, Very Happy
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 2:52 am

sebarau88 wrote:
underwater wrote:
Ntah la, saya pun masih baru.. Saya pun ada yellow dan hb je.. tp pendapat saya untuk permulaan hb pun dah ok.. Tank sume dah setup ke, air dah running?

owh,,cantik ikan 2,,
ok tuan,,dah siap dah,,kat semingu tenung aquarium kosong,,
tak sabau pulak nak mencari aronye,, Very Happy

amboi seminggu air dh pusing. x sabar dh tu. Smile
Back to top Go down
View user profile
underwater



Posts : 71
Join date : 25/01/2013
Location : Bertam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 3:37 am

Wah, takkan biar kosong je.. Masuk le lampam dulu ke kasi test.. hehe
Dah tgk kat sini http://arowana.forumotion.com/t783-nak-jual-shb-ni yang bro asheed nak jual tu?
Cantik ikan dia nak jual tu..
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 3:55 am

hehe,,biase la,,bende baru,,semangat yg tinggi msti ade,, Very Happy Very Happy
ade jgk tgk,,tq tuan.
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 4:50 am

SHB bro asheed tu barang baik bro. tengok gambor pon dh cun. belom tengok depan2 lagi.
murah pulak tu. kasi angkat la.
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 8:36 pm

din_waklu90 wrote:
SHB bro asheed tu barang baik bro. tengok gambor pon dh cun. belom tengok depan2 lagi.
murah pulak tu. kasi angkat la.

memg cantik tu tuan,,
cume vitamin D je kurang,,kalau ade da sapu awal2 dah,,hehe
Back to top Go down
View user profile
underwater



Posts : 71
Join date : 25/01/2013
Location : Bertam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 8:47 pm

takpe, pelan².. ikut kemampuan..
Back to top Go down
View user profile
sebarau88



Posts : 10
Join date : 27/01/2013
Age : 28
Location : senawang

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Wed Jan 30, 2013 9:51 pm

itu la yg terbaik,, Wink
harap2 jumpe la yang dicari
trime ksh tuan
Back to top Go down
View user profile
gulailomak



Posts : 4
Join date : 10/02/2013
Location : n9

PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Sat Feb 16, 2013 11:25 am

Tank dah ade isi lom....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: salam perkenalan dari seremban   Today at 11:22 am

Back to top Go down
 
salam perkenalan dari seremban
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: