Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Jenis Apa ye?...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 11:39 pm

O... HB pun ada color ekor merah ye?... tah la, sedih jg la... sayang pun ada nk letgo... tapi saya nak CR/BR juga... mungkin kena kurangkan yg ni tambah 1 CR/BR la kut...Smile Smile Smile 
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 11:48 pm

pd pandangan aku yg setahun jagung..nak kene tggu besar:D ...so far aku target mungkin banjar(klu ladam kude penuh)@1.5 red(klu ladam kudenye setengah)..nak kate hb(aku x nampak pun goldring nye),banjar ngan hb colour shine mmg lebih kurang same mase kecik,bluish2 purple gitu...sayang banjar(1.5) aku dah sedekah kat org,klu x bleh wat reference check skit2....
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 12:05 am

tqvm semua... so maybe my aro ni HB @ banjar la ye... sayang jg depa ni... nantilah kemudian di fikirkan masa depan depa ni... huhuhuhuhuhuuu... thanx semua
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 2:23 am

1.5 ni kecik2 apa ciri2 dia? bila dah besar pula jd mcm mn? origin ikan 1.5 red ni? jenis hibrid ke?
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 3:16 am

pandangan sy pulak cuba jemput otai2x dlm ni kerumah tuan untuk memasti kan lg jenis aro ni.. so pasti akn dpt jawapan nya. Razz
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 3:43 am

ikan_akeem wrote:
1.5 ni kecik2 apa ciri2 dia? bila dah besar pula jd mcm mn? origin ikan 1.5 red ni? jenis hibrid ke?
aku pun x pasti,ade org cite banjar+super red..dah besar nanti akan ade rim merah tp setengah badan je..hehehe..ntah r..marketing strategi je kot...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 4:35 am

1.5 ni yg aku penah bela setahun lebey..
tp amik pon dah 5 inci...
ciri2 dia..sisik dia shining..xde ladam kuda...
ekor merah..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 7:19 pm

lol jgn tanya kalau dh tau =P

ikan skg banyak rojak.. so tgk pada kualiti la.. rojak tak semestinya tak cantik ada cantik.. terpulang je..

ingat tak nama tongyang? mesti korang lupa haha..
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Mon Sep 09, 2013 8:17 pm

zerol86 wrote:
lol jgn tanya kalau dh tau =P

ikan skg banyak rojak.. so tgk pada kualiti la.. rojak tak semestinya tak cantik ada cantik.. terpulang je..

ingat tak nama tongyang? mesti korang lupa haha..
hehehe...tongyan,...ade stok x bro,,ingat nak try gak r ikan ni...yg kecik punye...pd mate aku ikan ni comel gak colour die...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Tue Sep 10, 2013 7:12 pm

adeh aku dh stop lama jd trader nie.. huhu cuba tanya trader2 lain kat sini.. leh cari je tongyang yang pure tu cari yang besar la baru cun .. kecik nanti dpt benda lain
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Tue Sep 10, 2013 11:52 pm

zerol86 wrote:
adeh aku dh stop lama jd trader nie.. huhu cuba tanya trader2 lain kat sini.. leh cari je tongyang yang pure tu cari yang besar la baru cun .. kecik nanti dpt benda lain
betul3x..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Tue Sep 10, 2013 11:53 pm

asheed wrote:
1.5 ni yg aku penah bela setahun lebey..
tp amik pon dah 5 inci...
ciri2 dia..sisik dia shining..xde ladam kuda...
ekor merah..
ring dia mcm mana?ekor ada guppy spot ke takde bro?bboleh share pic x kalo ada?
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Wed Sep 11, 2013 12:12 am

ikan_akeem wrote:
asheed wrote:
1.5 ni yg aku penah bela setahun lebey..
tp amik pon dah 5 inci...
ciri2 dia..sisik dia shining..xde ladam kuda...
ekor merah..
ring dia mcm mana?ekor ada guppy spot ke takde bro?bboleh share pic x kalo ada?
pic da xde bro...
tggl cert jek...
ikan pon da selamat ke alam lain...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Wed Sep 11, 2013 12:18 am

asheed wrote:
ikan_akeem wrote:
asheed wrote:
1.5 ni yg aku penah bela setahun lebey..
tp amik pon dah 5 inci...
ciri2 dia..sisik dia shining..xde ladam kuda...
ekor merah..
ring dia mcm mana?ekor ada guppy spot ke takde bro?bboleh share pic x kalo ada?
pic da xde bro...
tggl cert jek...
ikan pon da selamat ke alam lain...
oh ye ke..xde rejeki la nak tgk ikan otai..hehe
so masa ko bela setahun lebih size dia dah sampai bape inci? ikan tu ada guppy spot x?shining sisik kaler apa2?ada gold ring or red ring ke?
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Wed Sep 11, 2013 12:25 am

ikan_akeem wrote:
asheed wrote:
ikan_akeem wrote:
asheed wrote:
1.5 ni yg aku penah bela setahun lebey..
tp amik pon dah 5 inci...
ciri2 dia..sisik dia shining..xde ladam kuda...
ekor merah..
ring dia mcm mana?ekor ada guppy spot ke takde bro?bboleh share pic x kalo ada?
pic da xde bro...
tggl cert jek...
ikan pon da selamat ke alam lain...
oh ye ke..xde rejeki la nak tgk ikan otai..hehe
so masa ko bela setahun lebih size dia dah sampai bape inci? ikan tu ada guppy spot x?shining sisik kaler apa2?ada gold ring or red ring ke?
xdele ikan otai...
kalo otai dr dulu lg da layan mgbb...
xde plak aku nk igt ekor ada guppy spot ker x...
da lama bro...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Wed Sep 11, 2013 5:26 am

Akeem cuba google mesti ada pix punya..
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sat Sep 14, 2013 5:16 am

Sungguh bernas idea tn wanotz tu..utk kepastian...leh jemput otai2 red dlm ni...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    

Back to top Go down
 
Jenis Apa ye?...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: