Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Jenis Apa ye?...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Jenis Apa ye?...    Fri Sep 06, 2013 7:50 pm

Salam,
Keadaan semua otai2 boleh tolong identify arowana jenis Apa?... Masa beli hari tu katanya CR... Tapi masih kurang pasti, okay Salam 6-7inch... Harassment boleh Bg pencerahan.





Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Fri Sep 06, 2013 7:53 pm

Sorry tulisan byk Salah, harap otai2 semua dapat Bg pencerahan... Ikan dalam 6-7 inch... Claim chilli red katanya
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Fri Sep 06, 2013 7:55 pm

Tqvm
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Fri Sep 06, 2013 10:12 pm

aku x pandai sgt bab aro red ni...tp ekor x nampak cam diamond shape pun bro...beli kat ner ni bro?rege?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Fri Sep 06, 2013 11:35 pm

susah nak tgk ikan skg diamond ke kipas.. skg dh campur byk sgt.. tgk dari segi lain
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Fri Sep 06, 2013 11:50 pm

cuba kasi amik pic sekor2x.. zoom sekali kalo boleh... Smile
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sat Sep 07, 2013 1:24 am

wanotz wrote:
cuba kasi amik pic sekor2x.. zoom sekali kalo boleh... Smile
pastu ambik gambar x pakai lampu@lampu putih je..hehe:D Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sat Sep 07, 2013 7:36 am

masyuk nye burble!
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sat Sep 07, 2013 7:42 am

Ok bro... esok malam saya update gambar ye... ambl ngn member dia jual murah2 coz dia xmau bela dh
Back to top Go down
View user profile
baim

avatar

Posts : 91
Join date : 18/01/2013

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sat Sep 07, 2013 8:32 am

Bg pendapat aku..ni bkn cr...tapi x tau la..cube post gambo clear lgi
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sat Sep 07, 2013 10:03 pm

Tu la, bila tgk2 ciri2 CR tu mcm xde je... mcm banjar pn ada... sedihnye... mlm kang saya upload gambar dekat pl... tq semua coz sudi bg pendapat...
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 3:25 am

Mints otai2 tolong tafsirkan... affraid... affraid .... affraid 










Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 3:27 am

Harap semua Dpt Membantu mengenal pasti identitie... Sad 
Back to top Go down
View user profile
mr nazib

avatar

Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 33
Location : olk klang road

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 3:40 am

saya bukan otai...ekor x nampak diamond,horseshoe pun x nampak jelas...tggu otai2 lain komen...rege standard cr ke beli ni bro?
Back to top Go down
View user profile
dharuan_hunter1

avatar

Posts : 34
Join date : 05/09/2013
Age : 28
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 4:19 am

dr segi shine tgk mcm hiback pn ad..sisik level rim pn mcm xdok jer..otai len ap cer?
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 7:37 am

Sy beli ms 3-4inch lbh kurang 3k utk semua Ikan ni, Ada 6ekor semua... Mmb tu dh xnk bela coz dia pindah opis ... Tapi la... Tu yg pening tu, xmcm CR je... Sad 
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 5:25 pm

kalo da 6-7 inci spec utk red pon x nmpk...
nk kata banjar pon xde spec banjar...
mcm HB...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 6:25 pm

ekor ada guppy spot x? sisik ikan kalo tgk live ada nampak mcm purple or blueish shine x?
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 8:20 pm

xtau nak kata la... coz klu xhidup lampu mmg mcm xde color je...Sad  balik keje kang saya try buat video pula n share ok... tapi kalau bukan CR aro ni jenis apa ye?... Question 
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 8:24 pm

bob-aro wrote:
xtau nak kata la... coz klu xhidup lampu mmg mcm xde color je...Sad  balik keje kang saya try buat video pula n share ok... tapi kalau bukan CR aro ni jenis apa ye?... Question 
ada lg 1 jenis red...
2nd grade...
1.5 red
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 8:30 pm

asheed wrote:
bob-aro wrote:
xtau nak kata la... coz klu xhidup lampu mmg mcm xde color je...Sad  balik keje kang saya try buat video pula n share ok... tapi kalau bukan CR aro ni jenis apa ye?... Question 
ada lg 1 jenis red...
2nd grade...
1.5 red
1.5 red, 2nd grade red bukan refer ke banjar red ke?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 8:51 pm

ikan_akeem wrote:
asheed wrote:
bob-aro wrote:
xtau nak kata la... coz klu xhidup lampu mmg mcm xde color je...Sad  balik keje kang saya try buat video pula n share ok... tapi kalau bukan CR aro ni jenis apa ye?... Question 
ada lg 1 jenis red...
2nd grade...
1.5 red
1.5 red, 2nd grade red bukan refer ke banjar red ke?
1.5 red pon ada..banjar pon ada...
kalo banjar da bole nampak ladam kuda
Back to top Go down
View user profile
bob-aro

avatar

Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 9:48 pm

so yg ni masih ketogeri red jg la ye?... 1.5 red tu dia lg kualiti dr banjar red ke mcmna bro...
sayang juga tgk ikan2 ni tapi bila pikir2 balik bukan seperti yg di ingini rasa macam nak letgo je...
tapi sebelum nk letgo tu sy nak juga la kenal aro ni agak2 jenis apa ye?... nanti nak letgo pun senang nak bgtau...
1 lagi bila guna lampu merah mcm gambar atas tu macam ok la sikit... ke macamna ye???...No No No 
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 9:57 pm

bob-aro wrote:
so yg ni masih ketogeri red jg la ye?... 1.5 red tu dia lg kualiti dr banjar red ke mcmna bro...
sayang juga tgk ikan2 ni tapi bila pikir2 balik bukan seperti yg di ingini rasa macam nak letgo je...
tapi sebelum nk letgo tu sy nak juga la kenal aro ni agak2 jenis apa ye?... nanti nak letgo pun senang nak bgtau...
1 lagi bila guna lampu merah mcm gambar atas tu macam ok la sikit... ke macamna ye???...No No No 
pandangan mata newbie...
ikan bro ni aku xnmpk ciri2 red dia...
aku nampak mcm lebih ke HB...
kalo 1.5 red tu ada org ckp banjar....
tp ikut pengalaman aku...
banjar ladam kuda kt sisik nampak...
1.5 red sisik xde ladam kuda...
ekor merah...
Back to top Go down
View user profile
baim

avatar

Posts : 91
Join date : 18/01/2013

PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    Sun Sep 08, 2013 11:30 pm

aku rase ikan ni lebih ke HB...sebab ekor dia ade beza kaler...atas itam n bawah merah...setahu aku kalau merah eko sume kaler merah.,.x de beza kaler camni...x tau la..try la bela sampai beso...tgok pe resault..better x yah jual kategori as red..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jenis Apa ye?...    

Back to top Go down
 
Jenis Apa ye?...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: