Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeSearchRegisterLog in

 

 Arowana Merah

Go down 
AuthorMessage
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

Arowana Merah Empty
PostSubject: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 8:10 am

Assalamualaikum & selamat sejahtera
Sy ada bbrapa soalan
1st) Apa jenis aro ni:
2nd)Btul ka aro red ni warna dia red. Selalu aku tgk gambar
Warna dia oren jer. Ada jgk pg ss2 mall nk view
Tp x pasti kaler sebenar dia sbb lampu dia dh mmg merah
Back to top Go down
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 77
Location : BINTULU, SARAWAK

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 10:35 am

scratch aku tak pasti sangat, sbb aku takde pengalaman bela red ni, setakat yg aku tahu ( kalau slh, sapa yg lebih tahu boleh betulkan, hehe  lol! )

1) red ada mcm2 pecahan:-
-super red = kalau kat malaysia, yg oren standard nya hanya super red, ekor bentuk diamond.
-blood red = satu body merah, ekor bulat.
-chilli red = sama macam super red, tp perbezaan nya hanya warna chilli red ni merah, tak oren mcm super red.
-banjar red= tak merah pun, ekor kuning.(ada jugak yg ekor merah, tp tak tau mane diorang dpt, hehe Razz )

kat indonesia, semua red dipanggil super red dan bila dh keluar potensi baru diorang kelaskan 'type' samada blood red atau chilli atau lain2.

p/s, yg ni pandangan aku dr yg aku fhmkan dr baca2, jgn lak cakap aku bg ajaran sesat ek?  Razz  hehe, sapa ada tahu yg lebih betul, silakan..
Back to top Go down
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 77
Location : BINTULU, SARAWAK

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 10:36 am

scratch gambar yg bro letak tak nampak la, atau bro letak video?
Back to top Go down
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 7:34 pm

Video en lan.
Rasa teringin pulak nak angkat red satu.
tp tgk dlm gamba bnyak oren jer.
tu yg terbantut niat nk beli tu


*update sikit: Baru call xian leng pkul 10.15pg td blood red satu harga RM3k+++. ini yg rasa nk
import sendiri red ni.
Back to top Go down
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 77
Location : BINTULU, SARAWAK

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeMon Apr 21, 2014 7:37 am

Very Happy uiiii~ blood red... feveret aku tu, hehe
Back to top Go down
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 04, 2015 6:23 pm

uihhh blood....nangis nk ke dapat...huhuju
Back to top Go down
Sponsored content




Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitime

Back to top Go down
 
Arowana Merah
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jenis-jenis Arowana-
Jump to: