Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Just sharing Arowana saya

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Sat Aug 17, 2013 9:02 pm

zerol86 wrote:
lg satu kalau tgk pix kekadang nampak aro ekor kipas or diamond.. nak kepastian angkat kembangkan ekor dia hehe tak berani letak tepi aqua tu tgk bbtul.. faktor cahaya memainkan peranan.. aku ada dulu sekor .. berbulan aku tanya orang diamond ke kipas mcm2 comment last2 bengang angkat kembang baru tau kipas..
aku nak pegang pon x berani. lol! 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Mon Sep 09, 2013 10:38 am

kadang2, ekor tu jd cam diamond sbb ekor tu tgh begerak ms diambik gambar kot... sbb ekor ni lembut pergerakan nya, kalau tgh bergerak, tgh snap ekor bgrak, tu yg jd diamond tu... tp utk gold - kipas... utk red diamond.... pendapat seposen... Rolling Eyes 
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Mon Sep 09, 2013 7:42 pm

rupanya mcm crossback.. mmg cun!
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Mon Sep 09, 2013 7:47 pm

bile tgk penjelasan otai aku rasa aku dah tersalah tafsir psl ekor diamond n kipas... aku ingat ekor kipas tu bentuk dia mcm kipas.. hujung dia melengkung mcm kicap cap kipas udang.. haha
red plak aku slalu tgk apa yg org kata chili red saja yg ada ekor diamond.. bila tgk btul2 aro chili red.. mmg tnampak bentuk ekor yg sdikit membujur panjang kblakang. mnjadikan bentuk kipas seakan-akan diamond.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Tue Sep 10, 2013 11:30 am

jett lizdaf wrote:
bile tgk penjelasan otai aku rasa aku dah tersalah tafsir psl ekor diamond n kipas... aku ingat ekor kipas tu bentuk dia mcm kipas.. hujung dia melengkung mcm kicap cap kipas udang.. haha
red plak aku slalu tgk apa yg org kata chili red saja yg ada ekor diamond.. bila tgk btul2 aro chili red.. mmg tnampak bentuk ekor yg sdikit membujur panjang kblakang. mnjadikan bentuk kipas seakan-akan diamond.
hehehe, cap kipas udg? bwk botol kicap ke ms tgok tu?
hehe gurau je... Laughing 
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Tue Sep 10, 2013 7:19 pm

boleh bezakan ekor tu.. tapi la nie susah nak telek dh byk ikan rnd.. tgk ekor nie kalau kita beli purebreed je atau cross sesama kaum sendiri ( gold series atau red series).. kalau lain tu nak tgk pun leh tanak pun takpe sebab kita pun sendiri dh tau..
Back to top Go down
View user profile
rozalwan



Posts : 20
Join date : 14/07/2013

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Tue Sep 10, 2013 7:42 pm

Cantik
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Wed Sep 11, 2013 2:29 am

zerol86 wrote:
boleh bezakan ekor tu.. tapi la nie susah nak telek dh byk ikan rnd.. tgk ekor nie kalau kita beli purebreed je atau cross sesama kaum sendiri ( gold series atau red series).. kalau lain tu nak tgk pun leh tanak pun takpe sebab kita pun sendiri dh tau..
tu lah psl kalau dah campo2 kan? hehe, cantik mmg cantik, tp dah lain mcm pun ade.... Sad 
Back to top Go down
View user profile
appiss



Posts : 45
Join date : 10/07/2013
Age : 36
Location : 17/10/1980

PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Sat Sep 21, 2013 10:29 pm

Kecik2 dah lawa....... tak kisah la macam mana jenis ikan lawa, atau tidak mahal atau murah yg penting dah bela kena ler sayang..heeeeeee:D 
Back to top Go down
View user profile http://akuhidup.wordpress.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Just sharing Arowana saya   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
Just sharing Arowana saya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: