Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 14, 2013 12:11 pm

salam, bro bro sekelian, saya nak tempah ikan shb, tp taktau kat mana so ada tak member member yg boleh menerima tempahan sempena hari rayamendatang iNi, terima kasih
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 14, 2013 8:15 pm

skarang ikan hb susah sket...kebanyakkan farm x nak jual...tp insyallah..ada ramai trader dlm ni..nanti ada yang respond tu...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 2:36 am

nk brapa ekor bro???tp mcm bro kodok bgtau gak...payah skrg...nk tnya2 kat kolam bleh la tolong...
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 9:03 am

ohhh ptt la ssh skang nak dpt, tq for the info bro
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 9:16 am

nak tanya farm segan la plak tomkk pasal beli pun tak banyak hehehe, tapi kat farm berapa ekor minimum bro?
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 9:18 am

tq bro kodok for the info
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 9:26 am

beli seko pn xpe...heheh kalo setengah ekor tu rasanya farm xjual....gurau je bro...
kalo nk aku bleh try tnya nnt ada ke tak n price...nk balik kedah gak hujung minggu ni...bleh singgah...
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 12:50 pm

hehehe ok gak tuh tomkk, caya la bro nanti papehal pm aku, tima kasih byk2
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 15, 2013 12:55 pm

no saya, 0186641461 epul, tima kasih bro, jasamu tetap ku kenang hehehe
Back to top Go down
View user profile
inkqrey



Posts : 43
Join date : 11/04/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Mon May 20, 2013 2:25 pm

kodok wrote:
skarang ikan hb susah sket...kebanyakkan farm x nak jual...tp insyallah..ada ramai trader dlm ni..nanti ada yang respond tu...

kenapa highback susah dpt dah?semua simpan stock sbb harga murah sgt ke skrg?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Mon May 20, 2013 7:07 pm

aku ada HB.. dalam tu shb ke apa ada kot sebab owner lama claim as shb.. hehe 0163352109
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 5:43 am

inkqrey wrote:
kodok wrote:
skarang ikan hb susah sket...kebanyakkan farm x nak jual...tp insyallah..ada ramai trader dlm ni..nanti ada yang respond tu...

kenapa highback susah dpt dah?semua simpan stock sbb harga murah sgt ke skrg?

ada yg kata hasil kurang..ada yang kata highback skang lebih byk di bawa utk eksport..
Back to top Go down
View user profile
fahmiabbas



Posts : 34
Join date : 26/03/2013
Age : 33
Location : Kepong

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 7:15 am

Salam sume...td singgah kt lfs kt umah (tmn pusat kepong)..terkejut tgk arge aro kt lfs tu sbb mahal...sblm ni hb saiz dlm 4-5 inci dia jual rn280/sekor tp td tgk arga jd rm380..crossback blue base saiz 9-10 inci rm950, tp td rm1200..btl ke arga aro dh naik?
Back to top Go down
View user profile
hunterx



Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 26
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 7:18 am

kalau kat lfs, harga boleh di katakan xmenentu...
tang harga borong dgn farm je skrg market tgah jatuh..
bila la nak naik...
Back to top Go down
View user profile
fahmiabbas



Posts : 34
Join date : 26/03/2013
Age : 33
Location : Kepong

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 7:20 am

Kalo ikutkan arge aro kt lfs tu mmg mahal, better amik ngan member2 SZ..tp suka pegi kedai tu sbb tokey peramah n x kedekut ilmu bila kite tny...
Back to top Go down
View user profile
hunterx



Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 26
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 7:43 am

fahmiabbas wrote:
Kalo ikutkan arge aro kt lfs tu mmg mahal, better amik ngan member2 SZ..tp suka pegi kedai tu sbb tokey peramah n x kedekut ilmu bila kite tny...

itu antara taktik berniaga...Smile
depends on personaliy..
bro, betul ke cari shb?
ushar je dalam forum ni selalu..
t ada la seller bukak thread baru..Smile
Back to top Go down
View user profile
fahmiabbas



Posts : 34
Join date : 26/03/2013
Age : 33
Location : Kepong

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 7:54 am

hunterx wrote:
fahmiabbas wrote:
Kalo ikutkan arge aro kt lfs tu mmg mahal, better amik ngan member2 SZ..tp suka pegi kedai tu sbb tokey peramah n x kedekut ilmu bila kite tny...

itu antara taktik berniaga...Smile
depends on personaliy..
bro, betul ke cari shb?
ushar je dalam forum ni selalu..
t ada la seller bukak thread baru..Smile

Sya mmg dh ade sekor shb ni...beli dr otai 'rohurockstar'...
Back to top Go down
View user profile
inkqrey



Posts : 43
Join date : 11/04/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 9:23 am

fahmiabbas wrote:
Salam sume...td singgah kt lfs kt umah (tmn pusat kepong)..terkejut tgk arge aro kt lfs tu sbb mahal...sblm ni hb saiz dlm 4-5 inci dia jual rn280/sekor tp td tgk arga jd rm380..crossback blue base saiz 9-10 inci rm950, tp td rm1200..btl ke arga aro dh naik?

kalau LFS mmg camtu harga dia..4 inci HB kat sini paling murah rm330..haha..mintak kurang pon xleh..sib baik kenal2 kat forum..boleh dpt murah n berkualiti
Back to top Go down
View user profile
hunterx



Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 26
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Tue May 21, 2013 10:06 am

fahmiabbas wrote:
hunterx wrote:
fahmiabbas wrote:
Kalo ikutkan arge aro kt lfs tu mmg mahal, better amik ngan member2 SZ..tp suka pegi kedai tu sbb tokey peramah n x kedekut ilmu bila kite tny...

itu antara taktik berniaga...Smile
depends on personaliy..
bro, betul ke cari shb?
ushar je dalam forum ni selalu..
t ada la seller bukak thread baru..Smile

Sya mmg dh ade sekor shb ni...beli dr otai 'rohurockstar'...

wah otai tu....
ikan kolam terbaik..Smile
aku seru bro rohu..haha..
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Wed May 22, 2013 6:12 am

saya setuju ngan fahmiabbas, baik beli kat sini, hari tu saya beli aro tokey tu cakap mix red aro, suddenly banjar red hampeh nasib baik 180 jer
Back to top Go down
View user profile
inkqrey



Posts : 43
Join date : 11/04/2013

PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Sat Jun 08, 2013 11:35 am

dah jumpa lom shb yg dicari ni?sy pon mencari juga ni.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?   Today at 5:23 am

Back to top Go down
 
nak tempah shb, ada otai boleh tolong tak?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: