Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 dh solve dh tq

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 4:54 am

.....


Last edited by ir_syeddanial89 on Thu Oct 10, 2013 11:09 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:03 am

ir_syeddanial89 wrote:
beli mg... tp skrang hampeh... dh nek 6 incin dh nie.. Mad Mad
beli kt mudah.. sbelom jumpe blog nie..



gmbar x lawa.. bru jer beli camera biasa2 byak kna blajar nie..
rase nk tntut tp xde bukti beli dr dorang.. No

Bro...x clear la gambar...amik la dekat sket....tumpu kat chu and sisik level..nak identify pun ssh klu gmbr x clear....

p/s: beli dari sapa...mana tau bole share experience...
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:38 am

..........


Last edited by ir_syeddanial89 on Thu Oct 10, 2013 11:12 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
tomkk

avatar

Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 9:03 am

ada kemungkinan ikan ni mg...
sisik nmpk cerah sampai penuh level 5...tp kilauan mg xnmpk sgt...
mayb sbb lampu..or gmbr yg krng clear...
ikan bro kecik lg..bykkan sabar...
cuba tanning 12jam...tgk ada x kilauan kat sisik tu naik smpai penuh L5...
beli as mg ape ni???crossback ke mgbb ke...mggb ke...
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman

avatar

Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 26
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 9:07 am

polurse85 wrote:
ir_syeddanial89 wrote:
beli mg... tp skrang hampeh... dh nek 6 incin dh nie.. Mad Mad
beli kt mudah.. sbelom jumpe blog nie..



gmbar x lawa.. bru jer beli camera biasa2 byak kna blajar nie..
rase nk tntut tp xde bukti beli dr dorang.. No

Bro...x clear la gambar...amik la dekat sket....tumpu kat chu and sisik level..nak identify pun ssh klu gmbr x clear....

p/s: beli dari sapa...mana tau bole share experience...

saya setuju bro, ambik gambar dekat and besar sikit nak tgk ciri ciri ikan. haha nanti dah lama tu tak malu dah la ikan tu .
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 9:55 am

tomkk wrote:
ada kemungkinan ikan ni mg...
sisik nmpk cerah sampai penuh level 5...tp kilauan mg xnmpk sgt...
mayb sbb lampu..or gmbr yg krng clear...
ikan bro kecik lg..bykkan sabar...
cuba tanning 12jam...tgk ada x kilauan kat sisik tu naik smpai penuh L5...
beli as mg ape ni???crossback ke mgbb ke...mggb ke...

betul.. mmg kilauan emas xde.. die cam putih jer..
haha.. bru nk blaja pkai kamera sbnarnyer.. sblom nie try pkai camera hp.. mmg x nmpk lgsung aro ape
sy beli die declare sbgai 24k.. kire baru arini nk try tanning 12 jam dalam aqua background putih...
wktu msuk aqua bru tu la.. bru tau wrne die xnaik2.. putih jer..
dlu pkai background putih air pn x clear sgat n gune lmpu x kuat pkai lmpu stock yg dkat cover jer..
agk2 bape lame leh naik shine dienyer sisik pas tanning??
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 9:59 am

aliffaiman wrote:
polurse85 wrote:
ir_syeddanial89 wrote:
beli mg... tp skrang hampeh... dh nek 6 incin dh nie.. Mad Mad
beli kt mudah.. sbelom jumpe blog nie..



gmbar x lawa.. bru jer beli camera biasa2 byak kna blajar nie..
rase nk tntut tp xde bukti beli dr dorang.. No

Bro...x clear la gambar...amik la dekat sket....tumpu kat chu and sisik level..nak identify pun ssh klu gmbr x clear....

p/s: beli dari sapa...mana tau bole share experience...

saya setuju bro, ambik gambar dekat and besar sikit nak tgk ciri ciri ikan. haha nanti dah lama tu tak malu dah la ikan tu .

tol bro.. arap2 la die dh x malu lg dgan tuan die nie.. tp mmg ssah gak nk snap gmbar die nie.. pkai kamera cokyak jer.. Neutral Neutral
die sorok blakang aqua sikit trus x clear.. nk kna tggu die ke dpan aqua.. kalo sy dok depan aqua mmg die lmbat kedepan amek mase 10 minit gak die nk kedapn.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 10:49 am

mungkin warna gold dia tak naik sbb kualiti air aqua ko yg sebelum ni tak cantik kot. Air paling penting kena jaga baru ikan jadi cantik
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 1:03 pm

madi_kuale wrote:
mungkin warna gold dia tak naik sbb kualiti air aqua ko yg sebelum ni tak cantik kot. Air paling penting kena jaga baru ikan jadi cantik
hmm betol gak bro punyer pndpat.. air keruh cahaya lmpu x smpai ckup kt die kot.. air keruh nie sbab pkai garam biru
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 7:38 pm

mcm nie la bro.. jarang orang tipu MG jadi banjar or green jarang tapi ada.. kalau tipu pun jadi HB... apa kata masuk dalam black tank tgk ikan apa rupanyer..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 7:38 pm

aku rasa nie crossbreed..
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:24 pm

tp aku dengar ramai yg terkena dgn haji zainuddin ni. Beli lain. Bila dapat lain. Tak mcm spec yg dia gambarkan dlm mudah
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:46 pm

COD ke postage beli ni??
Back to top Go down
View user profile
pppieee

avatar

Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:52 pm

asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

lame x sembang ngan tai asheed
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:54 pm

pppieee wrote:
asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

lame x sembang ngan tai asheed
haha...liverpool menang
Back to top Go down
View user profile
pppieee

avatar

Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 8:55 pm

asheed wrote:

haha...liverpool menang

YNWA!!! SG8
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 10:29 pm

madi_kuale wrote:
tp aku dengar ramai yg terkena dgn haji zainuddin ni. Beli lain. Bila dapat lain. Tak mcm spec yg dia gambarkan dlm mudah

tuan Haji nie.. haha dulu bkan kemain msg2 aku tanya pasal aro.. den tak layan sgt.. last2 byk gila aro dia jual.. tang mana farm dia ambik ntah la.. dia nie businessman.. oranng baru dalam aro kot.. rasa kesian lak aku tak advice dia.. tapi ari2 tanya pasal aro market .. malas nak menjawab.. aku dh advice market jatuh jgn..tapi tak pernah tanya lak jenis aro camne.. excited sgt kot.. maybe sorang kena advice dia.. sebelum dia terkena nnt susah lak..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 10:33 pm

zerol86 wrote:
madi_kuale wrote:
tp aku dengar ramai yg terkena dgn haji zainuddin ni. Beli lain. Bila dapat lain. Tak mcm spec yg dia gambarkan dlm mudah

tuan Haji nie.. haha dulu bkan kemain msg2 aku tanya pasal aro.. den tak layan sgt.. last2 byk gila aro dia jual.. tang mana farm dia ambik ntah la.. dia nie businessman.. oranng baru dalam aro kot.. rasa kesian lak aku tak advice dia.. tapi ari2 tanya pasal aro market .. malas nak menjawab.. aku dh advice market jatuh jgn..tapi tak pernah tanya lak jenis aro camne.. excited sgt kot.. maybe sorang kena advice dia.. sebelum dia terkena nnt susah lak..
haha...aku tgk ikaln dia dlm mudah...dia jual 24k letak gambar atas jek...
x nmpk cam 24k pon..nampak cam xb jek...
harga mmg 24k...dlm mudah ada 2 haji yg trade aro....
Back to top Go down
View user profile
DH

avatar

Posts : 18
Join date : 11/03/2013
Location : Teluk Intan, Perak

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 10:51 pm


asheed wrote:
pppieee wrote:
asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

lame x sembang ngan tai asheed
haha...liverpool menang




Haha. YNWA bro. Bro, brbalik pada topik ni. Aku dah angkat dah mg yg aku cerita haritu. Letak dlm akua background putih. Lampu kintons putih. Skrg ni aku tgk kat kpala dia mcm ada habuk warna hijau. Kat body pn nmpk mcm hijau2. Adakah perkara yg sama terjadi mcm bro ni? Berkemungkinan ke ni bkn mg?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 10:57 pm

DH wrote:

asheed wrote:
pppieee wrote:
asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

lame x sembang ngan tai asheed
haha...liverpool menang




Haha. YNWA bro. Bro, brbalik pada topik ni. Aku dah angkat dah mg yg aku cerita haritu. Letak dlm akua background putih. Lampu kintons putih. Skrg ni aku tgk kat kpala dia mcm ada habuk warna hijau. Kat body pn nmpk mcm hijau2. Adakah perkara yg sama terjadi mcm bro ni? Berkemungkinan ke ni bkn mg?
meh tepek gambar...senang nak tgk..
Back to top Go down
View user profile
DH

avatar

Posts : 18
Join date : 11/03/2013
Location : Teluk Intan, Perak

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Sun Mar 31, 2013 11:08 pm

asheed wrote:
DH wrote:

asheed wrote:
pppieee wrote:
asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

lame x sembang ngan tai asheed
haha...liverpool menang




Haha. YNWA bro. Bro, brbalik pada topik ni. Aku dah angkat dah mg yg aku cerita haritu. Letak dlm akua background putih. Lampu kintons putih. Skrg ni aku tgk kat kpala dia mcm ada habuk warna hijau. Kat body pn nmpk mcm hijau2. Adakah perkara yg sama terjadi mcm bro ni? Berkemungkinan ke ni bkn mg?
meh tepek gambar...senang nak tgk..


Aku online pakai hp. Boleh post gmbr ke? Mcm mana eh? Ajar sikit bro. Sorry bro, mmg tak reti nk upload ni. Hehe.
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Mon Apr 01, 2013 12:07 am

DH wrote:
asheed wrote:
DH wrote:

asheed wrote:
pppieee wrote:
asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

lame x sembang ngan tai asheed
haha...liverpool menang




Haha. YNWA bro. Bro, brbalik pada topik ni. Aku dah angkat dah mg yg aku cerita haritu. Letak dlm akua background putih. Lampu kintons putih. Skrg ni aku tgk kat kpala dia mcm ada habuk warna hijau. Kat body pn nmpk mcm hijau2. Adakah perkara yg sama terjadi mcm bro ni? Berkemungkinan ke ni bkn mg?
meh tepek gambar...senang nak tgk..


Aku online pakai hp. Boleh post gmbr ke? Mcm mana eh? Ajar sikit bro. Sorry bro, mmg tak reti nk upload ni. Hehe.
ko masukkan gmbr tu dlm imageshack ke photobucket ker..pas2 paste link dia...
fb pon bole gak
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Mon Apr 01, 2013 12:19 am

upload dalam fb je senang..pastuh copy link..
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Mon Apr 01, 2013 4:37 am

zerol86 wrote:
mcm nie la bro.. jarang orang tipu MG jadi banjar or green jarang tapi ada.. kalau tipu pun jadi HB... apa kata masuk dalam black tank tgk ikan apa rupanyer..
stakat nie sy biar jer la die dok dalam aqua tu.. nk tkar2 background nie sy rase cam leceh gak.. duit sy pn x byak.. tggu blan dpan kot..
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dh solve dh tq   Mon Apr 01, 2013 4:38 am

asheed wrote:
COD ke postage beli ni??

postage bro.. pkai bas..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: dh solve dh tq   

Back to top Go down
 
dh solve dh tq
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: