Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Assalamu'alaikum kepada semua

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
HBI



Posts : 8
Join date : 22/03/2013

PostSubject: Assalamu'alaikum kepada semua   Fri Mar 22, 2013 11:04 pm

Assalamu'alaikum....

Dengar citer harga SHB tengah murah skang ni.... So aku nak cuba try test ler ni.... minat dah lama tapi sebelum ni tak mampu...

Harap tunjuk ajar dari rakan2 sekalian....
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Sat Mar 23, 2013 10:37 am

alaikumsalam..

ada murah,ada gak yg mahal.tgk pd org yg menjualnya bro.apa2pun ht2 time nk beli takut ada yg xjujur amik kesempatan jual ikan xsepatutnya.cth green atau rtg jual harga shb. kena rajin bertanya sblm membeli.

apa2pun selamat mengarowanakan diri..hehe cheers
Back to top Go down
View user profile
AdamSarawak



Posts : 70
Join date : 07/03/2013
Age : 34
Location : Sibu

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Sat Mar 23, 2013 5:41 pm

Selamat mengarowanakan diri... Hihihi...
Tempat yang betul untuk mula mengarowanakan diri...
Kat sini memang banyak info, terutamanya perihal penjagaan aro...
Bonus, ada jual beli aro gak... Jadi semestinya penjual yang jujur jer yang berani jual kat sini, sebab kalau dia tipu, kawan2 lain boleh monitor...
jocolor
Back to top Go down
View user profile
HBI



Posts : 8
Join date : 22/03/2013

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Sat Mar 23, 2013 9:11 pm

Thx semua.. skrg tgh cari aro sesuai..
Aquarium 4x2x1.5 & canister filter dah ada tapi bela ikan2 biasa jer.. mungkin kene bg org ikan2 tu & kosongkan aqua sebelum beli aro shb tu..

Apa kata otai2 seme?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Sun Mar 24, 2013 12:00 am

HBI wrote:
Thx semua.. skrg tgh cari aro sesuai..
Aquarium 4x2x1.5 & canister filter dah ada tapi bela ikan2 biasa jer.. mungkin kene bg org ikan2 tu & kosongkan aqua sebelum beli aro shb tu..

Apa kata otai2 seme?

bro ada ikan apa yg biasa2 tu?kalo boleh serasi dgn aro..campurkan je..best juga kalo tgk aro joint dgn ikan2 lain..
Back to top Go down
View user profile
abahamru



Posts : 39
Join date : 05/03/2013
Age : 32
Location : durian tunggal, melaka

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Mon Mar 25, 2013 6:26 am

waalaikumussalam
selamat dtg..aku pun org baru
ramai je trader sini,harga pun berpatutan
pandai gosok dpt mw free..hahaha Cool
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Tue Mar 26, 2013 8:54 am

ahahaha..xyah gosok pun blh dpt mw free gak apa..kekeke lol!
Back to top Go down
View user profile
HBI



Posts : 8
Join date : 22/03/2013

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Thu Mar 28, 2013 7:53 am

Hehehe.... MW tu haper... rasenyer macam "worm" jek kat belakang tu.. Sorry org baru ler katakan...

Ada tak trader dr Melaka kat forum ni?

Haritu pegi satu kedai kat Jln Tun Ali Melaka dia jual anak SHB 3-4 inci RM250..

OK tak rege tu? Atau aku boleh lagi tawar & gasak tokey tu? hehehe
Back to top Go down
View user profile
abahamru



Posts : 39
Join date : 05/03/2013
Age : 32
Location : durian tunggal, melaka

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Thu Mar 28, 2013 9:34 am

HBI wrote:
Hehehe.... MW tu haper... rasenyer macam "worm" jek kat belakang tu.. Sorry org baru ler katakan...

Ada tak trader dr Melaka kat forum ni?

Haritu pegi satu kedai kat Jln Tun Ali Melaka dia jual anak SHB 3-4 inci RM250..

OK tak rege tu? Atau aku boleh lagi tawar & gasak tokey tu? hehehe

org melaka ke? area mana?
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Thu Mar 28, 2013 10:15 am

abahamru wrote:
HBI wrote:
Hehehe.... MW tu haper... rasenyer macam "worm" jek kat belakang tu.. Sorry org baru ler katakan...

Ada tak trader dr Melaka kat forum ni?

Haritu pegi satu kedai kat Jln Tun Ali Melaka dia jual anak SHB 3-4 inci RM250..

OK tak rege tu? Atau aku boleh lagi tawar & gasak tokey tu? hehehe

org melaka ke? area mana?

org melaka jg ni Smile
Back to top Go down
View user profile
HBI



Posts : 8
Join date : 22/03/2013

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Thu Mar 28, 2013 6:50 pm

k321 wrote:
abahamru wrote:


org melaka ke? area mana?

org melaka jg ni Smile


Ha'ah.... duk area Duyong... Korang org Mlk gaks ker? Wink
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Thu Mar 28, 2013 8:04 pm

HBI wrote:
k321 wrote:
abahamru wrote:


org melaka ke? area mana?

org melaka jg ni Smile


Ha'ah.... duk area Duyong... Korang org Mlk gaks ker? Wink

Salam perkenalan..slmt dtg ke dunia arowana..org melaka gak tapi duk KL dah...Smile
Back to top Go down
xxherryxx



Posts : 38
Join date : 22/11/2012
Age : 31
Location : Tmn Merdeka, Melaka

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Fri Mar 29, 2013 3:00 am

Wslm HBI.. Selamat berkenalan..lau mahu shs leh roger2x sy..murah2x je letgo..
Back to top Go down
View user profile
HBI



Posts : 8
Join date : 22/03/2013

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Fri Mar 29, 2013 3:04 am

xxherryxx wrote:
Wslm HBI.. Selamat berkenalan..lau mahu shs leh roger2x sy..murah2x je letgo..


Bro Herry ada stock kat Tmn Merdeka ker?

Biler bleh tengok... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
xxherryxx



Posts : 38
Join date : 22/11/2012
Age : 31
Location : Tmn Merdeka, Melaka

PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Fri Mar 29, 2013 3:29 am

Tmn merdeka bro..ade beberapa je lg utk dilepaskn pd tuan baru.
Boleh je dtg kerumah bile2x mase. Anda tinggal area mane?
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Fri Mar 29, 2013 3:56 am

xxherryxx wrote:
Tmn merdeka bro..ade beberapa je lg utk dilepaskn pd tuan baru.
Boleh je dtg kerumah bile2x mase. Anda tinggal area mane?

SHB Herry terbaik.. Rugi kalau tak sambar
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Assalamu'alaikum kepada semua   Today at 7:25 am

Back to top Go down
 
Assalamu'alaikum kepada semua
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: