Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 [pic update] noob mintak laluan yer abg2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 1:50 am

ikan ni tggu besar sikit tgk kot2 base sisik dia jadi warna biru lg cantik. Kalau nak stiker putih kat kuala kangsar ada jual kat kedai akuarium dekat ngan hospital tu. Dia ada gulung besar nak beli brp kaki pun boleh. Harga pun murah haritu aku beli untuk akua 4x2 belakang dgn tepi tak sampai rm30 pun
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 2:06 am

madi_kuale wrote:
ikan ni tggu besar sikit tgk kot2 base sisik dia jadi warna biru lg cantik. Kalau nak stiker putih kat kuala kangsar ada jual kat kedai akuarium dekat ngan hospital tu. Dia ada gulung besar nak beli brp kaki pun boleh. Harga pun murah haritu aku beli untuk akua 4x2 belakang dgn tepi tak sampai rm30 pun

Shocked lor kat ctu ade jual ke bro...waktu sy tanye cine tua tuh die suh sy carik sendiri sb die tak pasti ade lg ke tak...da la tempat die ltak kertas2 bckground tu semak gle...okok ptg kang sy try g tanyer lg Thnks Very Happy
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 2:15 am

erm betol ke aro ni takleh bg mkn byk2 ek..cne nak tau ikan tuh kite bg mkn byk ke tak sebab ikan sy nih klo bg ulat besa tu
10 eko pon mcm tak cukup jek..satu hari sy bg ulat 10 cengkerik 5 ...ok ke bro....tak reti nak bajet byk mne yg dipanggil 'byk'...sbab tak nampak pon die luah balik ulat tu..
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 2:22 am

kalo aku..ikan da 10inci aku bg mkn 2 kali sehari...
kalo SW aku bg 6 ekor sekali...
kalo cengkerik pon lebih kurang camtu gak...
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 2:45 am

bro...mcm mne nak tau ikan kite dah obes ek...sy try gak cari artikel n gamba psal ikan obes nih tp tak jumpe la plak...
Sad
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 3:16 am

walauweh wrote:
madi_kuale wrote:
ikan ni tggu besar sikit tgk kot2 base sisik dia jadi warna biru lg cantik. Kalau nak stiker putih kat kuala kangsar ada jual kat kedai akuarium dekat ngan hospital tu. Dia ada gulung besar nak beli brp kaki pun boleh. Harga pun murah haritu aku beli untuk akua 4x2 belakang dgn tepi tak sampai rm30 pun

Shocked lor kat ctu ade jual ke bro...waktu sy tanye cine tua tuh die suh sy carik sendiri sb die tak pasti ade lg ke tak...da la tempat die ltak kertas2 bckground tu semak gle...okok ptg kang sy try g tanyer lg Thnks Very Happy



dia tak letak kat belakang tp kat depan je kat pintu masuk ada segulung besar. Tp kalau tanya cina tua pompuan tu memang dia tak tau. Kena tanya anak laki dia tokey kedai tu
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 3:48 am

madi_kuale wrote:
walauweh wrote:
madi_kuale wrote:
ikan ni tggu besar sikit tgk kot2 base sisik dia jadi warna biru lg cantik. Kalau nak stiker putih kat kuala kangsar ada jual kat kedai akuarium dekat ngan hospital tu. Dia ada gulung besar nak beli brp kaki pun boleh. Harga pun murah haritu aku beli untuk akua 4x2 belakang dgn tepi tak sampai rm30 pun

Shocked lor kat ctu ade jual ke bro...waktu sy tanye cine tua tuh die suh sy carik sendiri sb die tak pasti ade lg ke tak...da la tempat die ltak kertas2 bckground tu semak gle...okok ptg kang sy try g tanyer lg Thnks Very Happy



dia tak letak kat belakang tp kat depan je kat pintu masuk ada segulung besar. Tp kalau tanya cina tua pompuan tu memang dia tak tau. Kena tanya anak laki dia tokey kedai tu

haha patut la si aso tu blur jek time aku tanyer Laughing ..ok bro thanks..nak g kdai tu kjab
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 5:40 am

madi_kuale wrote:
walauweh wrote:
madi_kuale wrote:
ikan ni tggu besar sikit tgk kot2 base sisik dia jadi warna biru lg cantik. Kalau nak stiker putih kat kuala kangsar ada jual kat kedai akuarium dekat ngan hospital tu. Dia ada gulung besar nak beli brp kaki pun boleh. Harga pun murah haritu aku beli untuk akua 4x2 belakang dgn tepi tak sampai rm30 pun

Shocked lor kat ctu ade jual ke bro...waktu sy tanye cine tua tuh die suh sy carik sendiri sb die tak pasti ade lg ke tak...da la tempat die ltak kertas2 bckground tu semak gle...okok ptg kang sy try g tanyer lg Thnks Very Happy



dia tak letak kat belakang tp kat depan je kat pintu masuk ada segulung besar. Tp kalau tanya cina tua pompuan tu memang dia tak tau. Kena tanya anak laki dia tokey kedai tu

ptg td da g kdai tuh..yg da siap potong je yg ade.. sticker nih tampal luar ke dlm bro
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 7:35 am

ni gamba chu die..punye la susah tangkap gamba pakai camera phone >< klo gerak lebih confirm kabur..
sape2 ade SLR lebih bg ler sy plz huhu Very Happy



[lampu merah]




[lampu biru]



korang rase boleh develope lg ke chu nih?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 8:22 am

Ini dah kira MG mcm ni nih..hehe
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 8:26 am

Kalau Chu Cantik 2 baris Dah jadi MG AA+ ikan nih. Mana tau rezeki Ko
Back to top Go down
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 8:38 am

ikan_akeem wrote:
Ini dah kira MG mcm ni nih..hehe

syed5225 wrote:
Kalau Chu Cantik 2 baris Dah jadi MG AA+ ikan nih. Mana tau rezeki Ko

arap2 ikan nih bleh develope lg..slalunye arowana benti develope time umur bpe ek bro
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 9:07 am

dh bleh kira mg ni bro...dh cukup spec...silap2 bleh cross kot...tgk level 5 mcm dh penuh je...
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 1:04 pm

ape lagi bro walauweh.. gi joget2 la dpan ikan ko tu.. beli as hb.. develop jadi MG...

if aku, open TT kat member2 forum la.. ahahaha
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 7:38 pm

stiker tampal luar belah belakang dgn tepi. Kalau nak gambar clear sikit meh aku amik gambar guna dslr nikon aku.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 7:39 pm

ko beli kat sape deee...
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Wed Mar 13, 2013 10:05 pm

tomkk wrote:
dh bleh kira mg ni bro...dh cukup spec...silap2 bleh cross kot...tgk level 5 mcm dh penuh je...
-huhu aku rase ikan nih die ikut darah atuk die kot Razz

mr_azhar86 wrote:
ape lagi bro walauweh.. gi joget2 la dpan ikan ko tu.. beli as hb.. develop jadi MG...

if aku, open TT kat member2 forum la.. ahahaha
-aku takut ahh nak joget depan ikan kang tak psal2 ikan mati terkejut tgk ke'seksian' aku Laughing

madi_kuale wrote:
stiker tampal luar belah belakang dgn tepi. Kalau nak gambar clear sikit meh aku amik gambar guna dslr nikon aku.
-huhu nice ah bro madi cheers ...tpe2 minggu nih aku pau abg aku nyer slr Embarassed

zerol86 wrote:
ko beli kat sape deee...
-ikan ni beli dr bro shairul ipoh (Retro)...da lme tak nampak die post dlm forum..mayb bz/eppi bru dpt anak pompuan Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Thu Mar 14, 2013 2:23 am

OooO RETRO.. alhamdulillah .. rezeki
Back to top Go down
View user profile
walauweh



Posts : 25
Join date : 06/10/2012
Age : 33
Location : kuale kangsor

PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Thu Mar 14, 2013 3:44 am

zerol86 wrote:
OooO RETRO.. alhamdulillah .. rezeki

huhu tu ah...eh lpe lak nak tanye...bro ade tak stok BB or Xback yg size dlm 6inc...klo ade tlong pm arge bleh tk bro? aku rse minggu nih da 7 dealers aku tanyer arge haha...klo ade yg semak kpale sbab aku byk tanye sori la ek cheers ...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: [pic update] noob mintak laluan yer abg2   Today at 3:02 am

Back to top Go down
 
[pic update] noob mintak laluan yer abg2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: