Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 update aro RTG saya...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 12:21 am

Slm semua rakan forumer minta pendapat dan komen semua rakan terutama pada bro ikan akeem yang minta saya update tentang aro RTG saya yang x seberapa ni....beli kat jalan pasar KL pada bln. 12 ari tu...harap semua enjoy the pic...

http://imageshack.us/photo/my-images/27/20130217144841.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/688/20130217144820.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/690/20130217144828.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/841/20130217145106.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/401/20130217145012.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/171/20130217144939.jpg/


Last edited by epoi on Sun Feb 17, 2013 12:32 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90

avatar

Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 27
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 12:29 am

epoi wrote:
Slm semua rakan forumer minta pendapat dan komen semua rakan terutama pada bro ikan akeem yang minta saya update tentang aro RTG saya yang x seberapa ni....beli kat jalan pasar KL pada bln. 12 ari tu...harap semua enjoy the pic...

http://imageshack.us/photo/my-images/27/20130217144841.jpg/

mengancam ikan bro ni.... Smile
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 12:35 am

tq bro din waklu atas komen tu x de la mengancam biasa je ikan otai2 kat sini lagi tip-top bro punya jenis pe??mesti super red atau mgbb...
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90

avatar

Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 27
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 12:46 am

epoi wrote:
tq bro din waklu atas komen tu x de la mengancam biasa je ikan otai2 kat sini lagi tip-top bro punya jenis pe??mesti super red atau mgbb...

mana mampu nk main aro ni. kt umah bela ikan puyu dgn seluang je. Sad
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 5:11 am

sy pun mampu takat RTG je hback pun x mampu apetah lg sr atau mgbb...opps tgk gambar id mesti bro din waklu bela super red ni....
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90

avatar

Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 27
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 5:26 am

epoi wrote:
sy pun mampu takat RTG je hback pun x mampu apetah lg sr atau mgbb...opps tgk gambar id mesti bro din waklu bela super red ni....

Ikan member ni. Kita tumpang glamour je.
Back to top Go down
View user profile
Nutkz

avatar

Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 5:47 am

salam bro....
kedai tu claim as RTG (red tail golden)ke..?
bedasar kt pict ikan dh kearah SHB or MG sbb lvl scale dh lvl 5 & juga kelihatan sperti terdapat Chu kasar...
ikutkn RTG hnya scale lvl 4 dgn cooper gold...tail lak agak2 maroon.. Very Happy
dlu mase zaman harga MG mahal gile slalu nmpk jenis RTG kt LFS,tp skwang susah nk jmpe dah...
ni just pendapat newbie je...if wrong correct me.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 5:59 am

aku rasa nie HB je.. bukan rtg.. rtg gold ring dia kuat..and mati takat lvl 4 sahaja.. ekor kemerahan .. aku newbie je.. huhu..

mcm aku dulu cakap .. otai2 lama semua tahu.. rtg yang pure mmg susah nak cari.. or orang dah tak jual.. aku dulu kena hentam cakap rtg lagi rare dr HB.. haha tapi mmg btul.. kat market sekarang semua dah kacuk jadi HB.. rtg yang pure dari indon mana nak mai dah..

Pape pun ikan bro mmg cun..

Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 6:20 am

Bro epoi, rasanya komen bro din waklu, nutkz n zerol dah cukup utk bg bro rasa puas ati yg ikan bro memg ada kualiti yg bagus berbanding dgn nama ikan yg ada pd cert tu.ikan bro memg dh cun sgt kalo nk dikira sbg rtg.mungkin lagi sikit masa bro leh pindahkan masuk ke tank gelap utk tgk base color dia pula.aro ni bila dia makin matang seri dia akan makin naik.
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 9:09 am

tq banyak2 atas komen dari bro nutz,zerol,ikan akeem dan din waklu entah la sy pun jadi confius jadinya tapi dari peneraangan bro2 semua dapat membantu saya yang nubis ni dalam mengenal jenis2 aro ni .....ni sy sertakan cert dia ikan ni sy beli kat alive aquarium yang kat ujung jalan pasar tu...


http://imageshack.us/photo/my-images/26/20130217235306.jpg/
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 7:13 pm

epoi wrote:
tq banyak2 atas komen dari bro nutz,zerol,ikan akeem dan din waklu entah la sy pun jadi confius jadinya tapi dari peneraangan bro2 semua dapat membantu saya yang nubis ni dalam mengenal jenis2 aro ni .....ni sy sertakan cert dia ikan ni sy beli kat alive aquarium yang kat ujung jalan pasar tu...


http://imageshack.us/photo/my-images/26/20130217235306.jpg/

cun sungguh aro ni....berbaloi2
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Sun Feb 17, 2013 8:08 pm

skg cert semua orang leh buat.. tapi HB mmg keturunan RTG gak.. tak kisah nama dia.. asalkan golden range .. huhu jgn lain range dah..
Back to top Go down
View user profile
blkg_tinggi

avatar

Posts : 62
Join date : 22/07/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Wed Feb 20, 2013 9:49 pm

epoi wrote:
tq banyak2 atas komen dari bro nutz,zerol,ikan akeem dan din waklu entah la sy pun jadi confius jadinya tapi dari peneraangan bro2 semua dapat membantu saya yang nubis ni dalam mengenal jenis2 aro ni .....ni sy sertakan cert dia ikan ni sy beli kat alive aquarium yang kat ujung jalan pasar tu...


http://imageshack.us/photo/my-images/26/20130217235306.jpg/
brp RM rege RTG nih bro?lawa la plak..
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Mon Feb 25, 2013 10:05 pm

murah je bro 500 inggt beli kat jalan pasar....
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: update aro RTG saya...   Fri Mar 01, 2013 1:09 am

epoi wrote:
murah je bro 500 inggt beli kat jalan pasar....

dengan kualiti yang ada pada aro ni,mmg berbaloi membelinya walau semahal/semurah manapun.hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: update aro RTG saya...   

Back to top Go down
 
update aro RTG saya...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: