Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 salam perkenalan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ir_syeddanial89



Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 27
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: salam perkenalan   Sun Feb 10, 2013 8:19 am

salam untuk semua ahli shopzone aku budak beginner yang baru mula bela arowana.. arap2 abang2 and otai2 boleh bantu yer.. skrang nie ade 6 ekor.. 2 silver, 2highback, 1 super red 3", 1 mg 24k 5"..
Back to top Go down
View user profile
underwater



Posts : 71
Join date : 25/01/2013
Location : Bertam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan   Sun Feb 10, 2013 9:15 am

welcome, mak aii beginner.. memang sempoi la beginner.. apa2pun good luck bro.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan   Sun Feb 10, 2013 1:25 pm

ir_syeddanial89 wrote:
salam untuk semua ahli shopzone aku budak beginner yang baru mula bela arowana.. arap2 abang2 and otai2 boleh bantu yer.. skrang nie ade 6 ekor.. 2 silver, 2highback, 1 super red 3", 1 mg 24k 5"..

Waalaikumsalam. Ni bukan beginner ni. Otai dh ni sampai 6 ekor dia main.
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: salam perkenalan   Sun Feb 10, 2013 6:37 pm

Welcome bro.beginner dah 6ekor. Kalau tahap otai nanti ada beratus kot
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: salam perkenalan   Sun Feb 10, 2013 7:28 pm

k321 wrote:
Welcome bro.beginner dah 6ekor. Kalau tahap otai nanti ada beratus kot

welkam bro

bro ni beginner kat shopzone je ni.kat luar otai aro ni..hehehe Smile

Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: salam perkenalan   Sun Feb 10, 2013 11:54 pm

Selamat dtg ke arowana shopzone....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Wanaro



Posts : 40
Join date : 03/02/2013
Location : Lestari Perdana, Seri Kembangan

PostSubject: Re: salam perkenalan   Mon Feb 11, 2013 2:20 am

Wellcome bro.. hebat betul..
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89



Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 27
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: salam perkenalan   Mon Feb 11, 2013 4:20 am

haha.. thanx senior2 semua.. baru nk berjinak-jinak ngan aro nie.. untuk first2 aku memang ade beli silver sebab cam senang jer bela.. murah pulak tu.. pastu ingat nk men golden jadi ambil highback... so bile ade sikit modal dpat la beli sekor 24k ngan superred yg mmg dh lame minat sejak kenal aro nie.. tapi yg 24k tu die punyer kt bahagian atas badan dia tu cam hitam-hitam highback tp nmpak die nyer sisik cross la.. lagi satu super red die punye sisik cam ade tompok hitam sikit2 tapi makin smbuh xtau sebab ape.. arap2 senior2 boleh bantu.. selain tu aku minat gak nk buat berniaga aro nie.. tapi takde modal mungkin 3-4 tahun akan datang kot..
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: salam perkenalan   Mon Feb 11, 2013 4:29 am

ir_syeddanial89 wrote:
haha.. thanx senior2 semua.. baru nk berjinak-jinak ngan aro nie.. untuk first2 aku memang ade beli silver sebab cam senang jer bela.. murah pulak tu.. pastu ingat nk men golden jadi ambil highback... so bile ade sikit modal dpat la beli sekor 24k ngan superred yg mmg dh lame minat sejak kenal aro nie.. tapi yg 24k tu die punyer kt bahagian atas badan dia tu cam hitam-hitam highback tp nmpak die nyer sisik cross la.. lagi satu super red die punye sisik cam ade tompok hitam sikit2 tapi makin smbuh xtau sebab ape.. arap2 senior2 boleh bantu.. selain tu aku minat gak nk buat berniaga aro nie.. tapi takde modal mungkin 3-4 tahun akan datang kot..

yg lain aku xnak komen. mengikut otai aku, cik ein mamak ( ada yg kenal kot ). mg 24k memang x balut abes. memang ada stripe kt atas dia.
so jgn rsau sempoi dh tu. cuma kasi tanning cun2 saja. kalau salah g maki ein mamak. Razz
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89



Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 27
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: salam perkenalan   Mon Feb 11, 2013 4:48 am

din_waklu90 wrote:
ir_syeddanial89 wrote:
haha.. thanx senior2 semua.. baru nk berjinak-jinak ngan aro nie.. untuk first2 aku memang ade beli silver sebab cam senang jer bela.. murah pulak tu.. pastu ingat nk men golden jadi ambil highback... so bile ade sikit modal dpat la beli sekor 24k ngan superred yg mmg dh lame minat sejak kenal aro nie.. tapi yg 24k tu die punyer kt bahagian atas badan dia tu cam hitam-hitam highback tp nmpak die nyer sisik cross la.. lagi satu super red die punye sisik cam ade tompok hitam sikit2 tapi makin smbuh xtau sebab ape.. arap2 senior2 boleh bantu.. selain tu aku minat gak nk buat berniaga aro nie.. tapi takde modal mungkin 3-4 tahun akan datang kot..

yg lain aku xnak komen. mengikut otai aku, cik ein mamak ( ada yg kenal kot ). mg 24k memang x balut abes. memang ada stripe kt atas dia.
so jgn rsau sempoi dh tu. cuma kasi tanning cun2 saja. kalau salah g maki ein mamak. Razz

oo.. yeke.. ok3.. thanx for info bro.. ingat aku dh kena tipu.. bro.. boleh bagi senarai tak senior2 yang jual aro terbaik dari farm ingat masa akan datang ingat nak beli lagi.. aku dok KL kalau ade yang dekat lagi senang la..
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: salam perkenalan   Mon Feb 11, 2013 5:45 am

ir_syeddanial89 wrote:
din_waklu90 wrote:
ir_syeddanial89 wrote:
haha.. thanx senior2 semua.. baru nk berjinak-jinak ngan aro nie.. untuk first2 aku memang ade beli silver sebab cam senang jer bela.. murah pulak tu.. pastu ingat nk men golden jadi ambil highback... so bile ade sikit modal dpat la beli sekor 24k ngan superred yg mmg dh lame minat sejak kenal aro nie.. tapi yg 24k tu die punyer kt bahagian atas badan dia tu cam hitam-hitam highback tp nmpak die nyer sisik cross la.. lagi satu super red die punye sisik cam ade tompok hitam sikit2 tapi makin smbuh xtau sebab ape.. arap2 senior2 boleh bantu.. selain tu aku minat gak nk buat berniaga aro nie.. tapi takde modal mungkin 3-4 tahun akan datang kot..

yg lain aku xnak komen. mengikut otai aku, cik ein mamak ( ada yg kenal kot ). mg 24k memang x balut abes. memang ada stripe kt atas dia.
so jgn rsau sempoi dh tu. cuma kasi tanning cun2 saja. kalau salah g maki ein mamak. Razz

oo.. yeke.. ok3.. thanx for info bro.. ingat aku dh kena tipu.. bro.. boleh bagi senarai tak senior2 yang jual aro terbaik dari farm ingat masa akan datang ingat nak beli lagi.. aku dok KL kalau ade yang dekat lagi senang la..

Cek bhgn jual beli arowana.byk otai2 jual aro cun dgn harga ctk.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: salam perkenalan   Today at 3:17 pm

Back to top Go down
 
salam perkenalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: