Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Red and Gold

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 7:16 am

Assalamualaikum n selamat sejahtera buat rakan2 forum semua.
Sy nak jual koleksi red n gold arowana sy pd harga yg berpatutan bg sesiapa yg berminat.

Chili red arowana size 5-6 inci.

Malaysian golden arowana size 8-9 inci.

Ikan semua adalah sihat dan baik serta menepati spec masing2.
Dua-dua ikan ni drp farm di bukit merah dgn baka yg masing2 yg memang tulen.
Perlu jual segera sebab tank padat sgt, so memang jual at minimal cost.
Dua-dua ni nak letgo @ only rm1280

Kalo ada pihak yg berminat utk dtg tgk dahulu ikan2 ni dialu2kan coz cara mcm tu lebih baik.dtg tgk2 tak beli pun takpe,takde masalah.
Lokasi di Bdr Putera 2 Klang,berdekatan jalan kebun.
Contact no. sy 0129060197

Pic akan diupload on next post
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 7:27 am

wow menarik gak ni... jeng..jeng....jeng......
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 8:56 am

keadaan tank yg padat..huhu


cHili red arowana:






Malaysian Golden Arowana:






Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 9:02 am

aromuda wrote:
wow menarik gak ni... jeng..jeng....jeng......

dtg tgk dulu abg..rasa ok puas ati baru tapau hehe..nak clearkan tank je ni bang.nak bg yg tgh2 partition tu selesa sikit.
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 9:19 am

[quote="ikan_akeem"]
aromuda wrote:
wow menarik gak ni... jeng..jeng....jeng......

dtg tgk dulu abg..rasa ok puas ati baru tapau hehe..nak clearkan tank je ni bang.nak bg yg tgh2 partition tu selesa sikit.[/quote

nk wat camne kat umah ni pun dh sesak hahaha layan jer laa yg mane ada
Back to top Go down
View user profile
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 31

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 9:28 am

perhhggg..beli jual beli jual..heheheh
Back to top Go down
View user profile
cdjapex



Posts : 67
Join date : 28/12/2012
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 9:58 am

aikkkk.. akeem... bior bebetol ko nak jual ko nyew MG n CR ni? aritu aku tgk ok jew... tank penuh ke?? ke tambah ikan lain.. kekekeke...

pape pun guys... aku dah tgk sendiri time aku amik HB yg 135 aritu.... mmg cun... kalo amik.. mmg tak nyesal punya... serius beb... bukan kaki kipas... kalo aku berduit.. mmg aku amik dedua... huhu...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 4:16 pm

pppieee wrote:
perhhggg..beli jual beli jual..heheheh
[center]

Ikutkan yg 2 ni memang taknak jual,tp bila pikir bela ikan dlm tmpat sempit2 ni kesian pula kat dia.so nk letgo je la.memang takde pikir untung pun yg ni..harga mcm beli chilired sekor je sy tolak..huhu
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 4:21 pm

cdjapex wrote:
aikkkk.. akeem... bior bebetol ko nak jual ko nyew MG n CR ni? aritu aku tgk ok jew... tank penuh ke?? ke tambah ikan lain.. kekekeke...

pape pun guys... aku dah tgk sendiri time aku amik HB yg 135 aritu.... mmg cun... kalo amik.. mmg tak nyesal punya... serius beb... bukan kaki kipas... kalo aku berduit.. mmg aku amik dedua... huhu...

Terima kasih bro..memang ada tambah ikan lain tu yg jd serabut pula..huhu.bila pikir blk letgo je la..biar tempat jd besar sket..huhu.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 5:47 pm

huhu ada lubang terbaik ke... jual sekor2 tak? aku asyik bg harga murah je kat ko bila ko nak bagi aku merasa lak..
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 5:59 pm

ikan_akeem wrote:
cdjapex wrote:
aikkkk.. akeem... bior bebetol ko nak jual ko nyew MG n CR ni? aritu aku tgk ok jew... tank penuh ke?? ke tambah ikan lain.. kekekeke...

pape pun guys... aku dah tgk sendiri time aku amik HB yg 135 aritu.... mmg cun... kalo amik.. mmg tak nyesal punya... serius beb... bukan kaki kipas... kalo aku berduit.. mmg aku amik dedua... huhu...

Terima kasih bro..memang ada tambah ikan lain tu yg jd serabut pula..huhu.bila pikir blk letgo je la..biar tempat jd besar sket..huhu.

Aduh...meleleh air liur sy tengok ikan akeem ni..tapi duit cipuk2..dapat bonus perabih kat road tax kete lak..Kalau sekor2 harga nya berapa bro..pm lah..leh sharing and tontong kalau yg lain berminat..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 9:20 pm

maaf la..tak jual sekor2..jual 2-2 sekali..at one price..
really worth..zerol better ko tapau der..hehe..ni memang bg harga terbaik dah ni.just nak clearkan tank, nak bg ex-ikan tomkk duk selesa sket.
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Thu Jan 24, 2013 9:28 pm

Sesaper yg nak ada jenis aro yg ada 2 color berbeza dan jenis aro yg high gred ni je la yg aku leh tolong bg offer kat korang. Smile
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Red and Gold   Sat Jan 26, 2013 6:10 am

yg tengah tu mgbb aritu ek...??heheh
mmg ptt bg dia selesa skit...ikan cun abih tu...
br2 ni ada org nk tolak jenis sama tp mmg xleh lawan yg akeem dh ambik tu...
poket kering lg...kalo x mesti bleh tapau gak merah tu...
Back to top Go down
View user profile
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: Red and Gold   Sat Jan 26, 2013 9:00 pm

aku nak chili red tu , tapi tak jual asing. siapa nak mg tu? kita kongsi beli . mg besar tu mahal sikit kot. hehehe.
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Red and Gold   Sat Jan 26, 2013 9:34 pm

Ikan2 ni dari farm mana bro?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Sun Jan 27, 2013 1:28 am

fazrulnizam82 wrote:
Ikan2 ni dari farm mana bro?
Ikan ni sy ambil dr rakan yg leh dipercayai kat perak.dia beli ikan direct dr investor kolam.so sebab tu sy berani angkat sebab tau baka memang baka tulen CR n MG.
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Red and Gold   Sun Jan 27, 2013 1:39 am

ikan_akeem wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Ikan2 ni dari farm mana bro?
Ikan ni sy ambil dr rakan yg leh dipercayai kat perak.dia beli ikan direct dr investor kolam.so sebab tu sy berani angkat sebab tau baka memang baka tulen CR n MG.

Ok cun..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Mon Jan 28, 2013 10:02 pm

dua-dua ni dah di booking..tq
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Red and Gold   Wed Jan 30, 2013 8:27 am

Alhamdulillah..sold.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Red and Gold   Today at 10:38 am

Back to top Go down
 
Red and Gold
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: