Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My MG Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 32
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:34 pm

kyo82 wrote:
polurse85 wrote:
contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce

Cuba cari yg 2nd hand je...then cat semula guna epoxy...jimat n selamat...cat tu blh guna byk kali gak...

Hah..cun gak tu...sapa ade nak tolak gtau la......"IN DEMAND"...hahaha... bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:40 pm

kyo82 wrote:
polurse85 wrote:
contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce

Cuba cari yg 2nd hand je...then cat semula guna epoxy...jimat n selamat...cat tu blh guna byk kali gak...
epoxy tu cat brand ape??
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:43 pm

asheed wrote:
kyo82 wrote:
polurse85 wrote:
contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce

Cuba cari yg 2nd hand je...then cat semula guna epoxy...jimat n selamat...cat tu blh guna byk kali gak...
epoxy tu cat brand ape??

banyak brand ada..epoxy tu jenis cat..ada yg cat fgt ni guna food grade punya cat..yg tu cat dia mahal..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:44 pm

ikan_akeem wrote:
asheed wrote:
kyo82 wrote:
polurse85 wrote:
contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce

Cuba cari yg 2nd hand je...then cat semula guna epoxy...jimat n selamat...cat tu blh guna byk kali gak...
epoxy tu cat brand ape??

banyak brand ada..epoxy tu jenis cat..ada yg cat fgt ni guna food grade punya cat..yg tu cat dia mahal..
oooo...ok2 tq2
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 33
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:49 pm

kyo82 wrote:
polurse85 wrote:
contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce

Cuba cari yg 2nd hand je...then cat semula guna epoxy...jimat n selamat...cat tu blh guna byk kali gak...

kat sini susah nk cari yang 2nd...klau ada yg 2nd murah2 sy pun nak...hehe
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 30
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 10:20 pm

ayen wrote:
**abot** wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..

aku dapat kat penang sbb tmpt diorg buat fibreglass ni kat penang...so ok la sket aku pun dok penang...
harga dia RM200 utk saiz 3X2X2 + filter...L4 ft x w2.5 ft x h2 ft + filter = RM250....x tau la plak murah ka mahal...tp aku baru call dia cakap klau datang sendiri bleh ejas lagi harga dia...
penang area mane??bleh bg almt x..sye slalu gak g penang buat keje..
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 33
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 11:49 pm

**abot** wrote:
ayen wrote:
**abot** wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..

aku dapat kat penang sbb tmpt diorg buat fibreglass ni kat penang...so ok la sket aku pun dok penang...
harga dia RM200 utk saiz 3X2X2 + filter...L4 ft x w2.5 ft x h2 ft + filter = RM250....x tau la plak murah ka mahal...tp aku baru call dia cakap klau datang sendiri bleh ejas lagi harga dia...
penang area mane??bleh bg almt x..sye slalu gak g penang buat keje..

Address: 268,269 JALAN BARU,BATU MAUNG,BAYAN LEPAS 11960,PENANG,MALAYSIA
Phone No: 0124853880
Fax No: 048286784
Mobile No: 0124853880
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 11, 2013 9:46 am

kyo82 wrote:
jaga air je yg ptg...then mkn pun sama...Induk ikan ni jantan betina aku dah tgk...bapak crossback then ibu wild tasik Bukit Merah punya...so batch 1st cam yg ada kt umah aku tu la...ni 2nd batch nmpak lebih stabil...


itu ibu sudah bertelur lagi ka?
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 11, 2013 10:20 am

Ikan cantik nie suku sakat dia ada lg ker klu ada blh ler pm rege
Back to top Go down
View user profile
Arojaz



Posts : 53
Join date : 15/11/2012

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 11, 2013 2:37 pm

Bro kyo, nk tnye, ikan 24k kene masukkn dlm tank gelap jugak ke bro?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 11, 2013 4:12 pm

miang wrote:


itu ibu sudah bertelur lagi ka?

Blum...musim dah berakhir ni biasala...tgu bulan 4 nt tgk camne...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 11, 2013 4:17 pm

Arojaz wrote:
Bro kyo, nk tnye, ikan 24k kene masukkn dlm tank gelap jugak ke bro?

Suka hati bro...kalo kt Thailand drg layan jenis gold intensity dia cam 24k ni dalam white tank je...warna gold dia lebih bersih n kilat...kalo dalam tank gelap paham2 la...tapi semua atas individu la...pendapat aku...masa kecik masuk FGT utk develop scale n base dia...dah siap develop masuk tank gelap
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 11, 2013 10:04 pm

ayen wrote:
**abot** wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..

aku dapat kat penang sbb tmpt diorg buat fibreglass ni kat penang...so ok la sket aku pun dok penang...
harga dia RM200 utk saiz 3X2X2 + filter...L4 ft x w2.5 ft x h2 ft + filter = RM250....x tau la plak murah ka mahal...tp aku baru call dia cakap klau datang sendiri bleh ejas lagi harga dia...

Die ader wat penghantaran ke Johor tak..hehe..okla tu..murah..kat Johor manala nak dapat harga cmni..or ader member2 dalam ni tahu kat mana tempat lain lagi dekat2..
Back to top Go down
View user profile
pppieee

avatar

Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sat Jan 12, 2013 7:46 pm

silau mata main mg ni...haha
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90

avatar

Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 27
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sat Jan 12, 2013 8:08 pm

ayen wrote:
**abot** wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..

aku dapat kat penang sbb tmpt diorg buat fibreglass ni kat penang...so ok la sket aku pun dok penang...
harga dia RM200 utk saiz 3X2X2 + filter...L4 ft x w2.5 ft x h2 ft + filter = RM250....x tau la plak murah ka mahal...tp aku baru call dia cakap klau datang sendiri bleh ejas lagi harga dia...


bro. boleh mintak contact tak tempat yg buat fibreglass tu? aku pon dok penang. tempat tu area mana?
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 33
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sat Jan 12, 2013 8:37 pm

din_waklu90 wrote:
ayen wrote:
**abot** wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..

aku dapat kat penang sbb tmpt diorg buat fibreglass ni kat penang...so ok la sket aku pun dok penang...
harga dia RM200 utk saiz 3X2X2 + filter...L4 ft x w2.5 ft x h2 ft + filter = RM250....x tau la plak murah ka mahal...tp aku baru call dia cakap klau datang sendiri bleh ejas lagi harga dia...


bro. boleh mintak contact tak tempat yg buat fibreglass tu? aku pon dok penang. tempat tu area mana?

cuba tgk page sebelum ni..sy dah bagi alamat & ni contect dia
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 30
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sat Jan 12, 2013 10:51 pm

oh..dh dpt alamat..kat ngan skolah cina pekan batu maung kan..kat kwsn perindustrian batu maung..
ingat nk g sane ujung bln ni nk g amik tp lau amik 1 mcm x baloi je..sape nk oder..sye tlng blikan..bg upah sket je..huhu
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 2:22 am

**abot** wrote:
oh..dh dpt alamat..kat ngan skolah cina pekan batu maung kan..kat kwsn perindustrian batu maung..
ingat nk g sane ujung bln ni nk g amik tp lau amik 1 mcm x baloi je..sape nk oder..sye tlng blikan..bg upah sket je..huhu

Macam mana nk amik byk2 bro..?benda tu kan besar..sya dah contact die cakap kos penghantaran ke area Johor amik kos upah lori 200..lagi 1,fibreglass ni dah naik harga sejak 1.1.2013...top filter+tank die charge 320..bro kyo ader kattu beli 2nd je..tpi nak dapatkan tempat jual tu yg tak tahu..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 3:39 am

Hazri wrote:

Macam mana nk amik byk2 bro..?benda tu kan besar..sya dah contact die cakap kos penghantaran ke area Johor amik kos upah lori 200..lagi 1,fibreglass ni dah naik harga sejak 1.1.2013...top filter+tank die charge 320..bro kyo ader kattu beli 2nd je..tpi nak dapatkan tempat jual tu yg tak tahu..

Nak beli second hand cuba pi kt Gombak...Arowana House...jumpa Poji...kawtim harga dgn dia...balik cat semula...blh guna gak...1 lagi nk inform jgn beli yg fibreglass...beli fibertank...yg ada glass nk buat ganti akuarium blh la...
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 30
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 3:57 am

bro kyo bleh bg almt kt gmbk 2 x..ngan no col..
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 30
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 3:58 am

agak2 kos cat brape??
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 5:34 am

**abot** wrote:
bro kyo bleh bg almt kt gmbk 2 x..ngan no col..


No. 1-33 Jalan Prima SG 2, Taman Prima Sri Gombak,
Batu Caves, Malaysia, 68100
Fauzi 0192048677
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 30
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 6:20 pm

thank bro kyo..
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Jan 13, 2013 9:38 pm

kyo82 wrote:
**abot** wrote:
bro kyo bleh bg almt kt gmbk 2 x..ngan no col..


No. 1-33 Jalan Prima SG 2, Taman Prima Sri Gombak,
Batu Caves, Malaysia, 68100
Fauzi 0192048677

Ok..cun..umah mak mertua kat snae...
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 33
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Dec 08, 2013 11:29 pm

Update My MG (09/12/2013)





Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My MG Arowana   

Back to top Go down
 
My MG Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: