Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My MG Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 6:31 am

fuhhh abg long dh muncul...mmg cun ar ikan bro kyo...insyallah sy akan usahakan cari fgt...
x bleh tahan tgk ikan bro kyo ni...terbaik... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 6:32 am

kyo82 wrote:
wanotz wrote:
per ni bru betul cam jongkong emas... GH tu.. huhu bila nak dpt cam ni..

Skrgni dah blh dapat bro...kt Bob pun ada induk GH yg power2...mslh dgn benda ni just develop...sapa ada byk masa blhla...ikan aku tu terabai ja...xda masa sgt nk urus...

klo cam tu handover kat sy jer lah bro biar sy urus kan.. keh2x.. Razz
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 6:40 am

kyo82 wrote:
rohurockstar wrote:
adeh..ni nak kasi pitam ke apa ni.meleleh darah idung..sob sob sob..

Just sharing bro...ikan camni demand cukup tgi dari luar negara...tapi dari segi purerity mmg jauh la...pure xkan develop sampai camni...masing2 ada kelebihan...hobi aku tangkap gambar...so sapa2 ada ikan yg dah full develop bolehla aku mai amik gambar...Untung dapatla masuk buku nt....

nk korek skt ilmu hang kyo,nk dpt gh ni kena tanning baka shj atau kebanyakan baka mg blh buat.mungkin lps ni nk luangkan masa utk develope gh.tu pun klu ada rezeki lebih.hehehe..pjg umur nnt aku carik hang kat abm afro
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 6:45 am

rohurockstar wrote:
kyo82 wrote:
rohurockstar wrote:
adeh..ni nak kasi pitam ke apa ni.meleleh darah idung..sob sob sob..

Just sharing bro...ikan camni demand cukup tgi dari luar negara...tapi dari segi purerity mmg jauh la...pure xkan develop sampai camni...masing2 ada kelebihan...hobi aku tangkap gambar...so sapa2 ada ikan yg dah full develop bolehla aku mai amik gambar...Untung dapatla masuk buku nt....

nk korek skt ilmu hang kyo,nk dpt gh ni kena tanning baka shj atau kebanyakan baka mg blh buat.mungkin lps ni nk luangkan masa utk develope gh.tu pun klu ada rezeki lebih.hehehe..pjg umur nnt aku carik hang kat abm afro

klau turun ABM jgn lupa bgtau sy sama yer...nk join juga cari ilmu....hehehe....
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 6:46 am

Wau sangat terbaik..gambar dalam tank gelap tu memang cun..lenggoknya menawan..maintain lampu putih juga ke? Macam tak nampak lampu pinknya..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 6:48 am

fazrulnizam82 wrote:
Wau sangat terbaik..gambar dalam tank gelap tu memang cun..lenggoknya menawan..maintain lampu putih juga ke? Macam tak nampak lampu pinknya..

Gambar baru tu lampu putih je...letak lampu pink tu masa mula2 masuk je...ni ikan lampu je...permainan...GH mana ada yg asli...tapi kalo lekat mmg blh jadi sgt menawan...semua ikut selera masing2
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 7:01 am

kyo82 wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Wau sangat terbaik..gambar dalam tank gelap tu memang cun..lenggoknya menawan..maintain lampu putih juga ke? Macam tak nampak lampu pinknya..

Gambar baru tu lampu putih je...letak lampu pink tu masa mula2 masuk je...ni ikan lampu je...permainan...GH mana ada yg asli...tapi kalo lekat mmg blh jadi sgt menawan...semua ikut selera masing2

Ikan lampu pun ok yang penting cun..nengok ikan ni memang sangat menyelerakan..huhu..rezeki dapat ikan camni..syukran.. Smile
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman

avatar

Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 26
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 7:03 am

kyo82 wrote:
Ni gambar abg long dia...tapi nk develop camni kena pakai FGT la...kalo x mmg xsampai punya...

[img][/img]

bro kyo cantik ikan ikan hang ni bro, nak tgk gambar kena pakai shades afro
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 7:11 am

bro kyo82 x layan red ker?
Back to top Go down
View user profile
tomkk

avatar

Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 7:19 am

pergggghhh...kilat abis bro...cayala...gambar plak cun...mmg otai ikan n camera ni...bila la leh blaja...
camera dh ada...tp teknik lom tau lg...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 7:23 am

wanotz wrote:
bro kyo82 x layan red ker?

Arowana ni semua cantik bro...semua kalo blh aku nk layan...main dgn masa je xda...red aku masih tgu lagi...Gabanzshah dok cari lama dh masih blum dapat yg berkenan...aku layan arowana ni just as penghobi tegar...ramai dh kwn2 aku yg dulu trader ubah haluan...aku masih cari arowana cantik n snap gambar...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 02, 2013 7:26 am

tomkk wrote:
pergggghhh...kilat abis bro...cayala...gambar plak cun...mmg otai ikan n camera ni...bila la leh blaja...
camera dh ada...tp teknik lom tau lg...

Aku pun belajar dari kawan gak cara nk snap gambar arowana ni...semua teknik tu kena ada dlu pastu barula pikir pasal posing terbaik yg kita nk...feel ooo...aku sedaya upaya nk buat koleksi gambar arowana terbaik...dari MG...Red...Green...HB...1.5 red....
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 09, 2013 9:27 pm

[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AroG

avatar

Posts : 131
Join date : 27/09/2012

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 09, 2013 9:34 pm

kyo82 wrote:
Then ni gambar terbaru...masuk dalam tank gelap baru 3 hari...

[img][/img]
Power....bro kyo punya camera skill superb....macam gambaq dalam indodragon
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 09, 2013 9:41 pm

AroG wrote:
kyo82 wrote:
Then ni gambar terbaru...masuk dalam tank gelap baru 3 hari...

[img][/img]
Power....bro kyo punya camera skill superb....macam gambaq dalam indodragon

bukan saja camera skill ikan pun power... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
geruwo

avatar

Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 1:37 am

ayen wrote:
AroG wrote:
kyo82 wrote:
Then ni gambar terbaru...masuk dalam tank gelap baru 3 hari...

[img][/img]
Power....bro kyo punya camera skill superb....macam gambaq dalam indodragon

bukan saja camera skill ikan pun power... Very Happy Very Happy Very Happy

cun bro snap pic..gaya lenggok mmg terbaik.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 4:20 am

Nak dapat scene camtu cukup susah...Cabaran bila nk snap gambar...setting semua dah ok tapi ikan xnak tunjuk gaya...bila ikan dah bergaya setting pulak xckup baik...semua kena ngam baru dapat yg terbaik...ni pun masih byk nk kena belajar n terus belajar...Indodragon mmg byk gambar yg cantik...tapi biasala bila buku @ majalah akan ada edit2...nt aku tunjuk gambar yg dah edit pulak...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 4:21 am

ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 8:51 am

kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

dah jumpa dh..tggu masa yg sesuai ja nk angkat..hehe
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 9:30 am

ayen wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

dah jumpa dh..tggu masa yg sesuai ja nk angkat..hehe

Mana jumpe???ade contact ke???share2 la... Cool
Back to top Go down
View user profile
**abot**

avatar

Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 29
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 5:12 pm

kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 6:13 pm

**abot** wrote:
kyo82 wrote:
ayen wrote:
[img] [/img]

tengah mencari benda ni untuk my baby MG Very Happy Very Happy Very Happy

Xjumpa lagi ke bro...pasni ikan hg akan jadi mangsa tangkap gambar pulak la...hehehe

a'ah..share la sket..brape harga..sye pon ngah cri satu ni..

aku dapat kat penang sbb tmpt diorg buat fibreglass ni kat penang...so ok la sket aku pun dok penang...
harga dia RM200 utk saiz 3X2X2 + filter...L4 ft x w2.5 ft x h2 ft + filter = RM250....x tau la plak murah ka mahal...tp aku baru call dia cakap klau datang sendiri bleh ejas lagi harga dia...
Back to top Go down
View user profile
xxherryxx

avatar

Posts : 38
Join date : 22/11/2012
Age : 32
Location : Tmn Merdeka, Melaka

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:05 pm

Kt penang ka...kire murah la 2..
Kt melaka xtau nk cri kt mane..
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:27 pm

contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 10, 2013 7:32 pm

polurse85 wrote:
contact2 kat central x de ke????mana tau otai2 bole tolong????? bounce bounce bounce

Cuba cari yg 2nd hand je...then cat semula guna epoxy...jimat n selamat...cat tu blh guna byk kali gak...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My MG Arowana   

Back to top Go down
 
My MG Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: