Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My MG Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 22, 2014 7:00 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
kalu bro kyo takde, bro ayen pun boleh gak, selaku anak murid, hehehe  cheers 

kena tanya kyo...dia tok guru sy... Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 22, 2014 8:20 pm

ayen wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
kalu bro kyo takde, bro ayen pun boleh gak, selaku anak murid, hehehe  cheers 

kena tanya kyo...dia tok guru sy... Very Happy 

eh, anak murid tak leh? hehe  Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
orca_paus

avatar

Posts : 108
Join date : 20/08/2013

PostSubject: Re: My MG Arowana   Wed Jan 22, 2014 10:10 pm

tok guru agaknya nk ajokan kene ada pengeras kot..
seko MGBB kene beli..hahahaha
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My MG Arowana   Thu Jan 23, 2014 4:46 pm

Tak payah pengeras bro...free je perkongsian no... faktor utama utk pembentukan potensi ikan:

1.. Genetik ikan itu sendiri...ikan saya dgn ayen tu saya pantau dari induk jantan n betina dia...tgk ada potensi blh smbg ke lgkh berikutnya
2.. Tanning dlm FGT 4x2 dgn lampu yg cukup...jgn ada zone gelap..
3.. Pastikan kita jaga air dgn baik( sgt ptg)...jgn smpi ikan stress nt kita tanggung dosa seksa binatang pulak...

Itu saja cara nk develop potensi ikan...kena igt lgkh 1 tu adalah yg plg ptg...setiap genetik ikan tak sama...ada yg cepat develop...ada yg blh develop ke level yg sgt tgi...ada yg lambat then ada yg warna sgt kuat tapi develop tak blh pegi...mcm2 lagi la...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: My MG Arowana   Fri Jan 24, 2014 6:35 pm

kyo82 wrote:
Tak payah pengeras bro...free je perkongsian no... faktor utama utk pembentukan potensi ikan:

1.. Genetik ikan itu sendiri...ikan saya dgn ayen tu saya pantau dari induk jantan n betina dia...tgk ada potensi blh smbg ke lgkh berikutnya
2.. Tanning dlm FGT 4x2 dgn lampu yg cukup...jgn ada zone gelap..
3.. Pastikan kita jaga air dgn baik( sgt ptg)...jgn smpi ikan stress nt kita tanggung dosa seksa binatang pulak...

Itu saja cara nk develop potensi ikan...kena igt lgkh 1 tu adalah yg plg ptg...setiap genetik ikan tak sama...ada yg cepat develop...ada yg blh develop ke level yg sgt tgi...ada yg lambat then ada yg warna sgt kuat tapi develop tak blh pegi...mcm2 lagi la...

tq bro kyo atas perkongsian....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My MG Arowana   Mon Jan 27, 2014 5:26 am

Smile tq bro kyo... aku nak tyer lagi no... hehe, air dlm FGT tu selalu berapa dlm? sejengkal? 2 jengkal?
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 30
Location : Kluang

PostSubject: Re: My MG Arowana   Mon Jan 27, 2014 6:50 am

lg cetek air lg maximum wtt effect
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sun Feb 16, 2014 7:05 pm

mmg cun ikan ni cam abg dia yg ada kat bro kyo tu aku selalu tgk kat dlm forum ni
smpai wat wallpaper kat hp aku hehehe..teringin nk bela seko cam ni klo ada fulus...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: My MG Arowana   Mon Feb 17, 2014 1:02 am

aromuda wrote:
mmg cun ikan ni cam abg dia yg ada kat bro kyo tu aku selalu tgk kat dlm forum ni
smpai wat wallpaper kat hp aku hehehe..teringin nk bela seko cam ni klo ada fulus...


apa2 pun mmg cun aro bro ayen ngan kyo...
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My MG Arowana   Mon Feb 24, 2014 7:18 pm

Aduh..mau menangis tgk ikan2 mcmni..tolong rekemenkan..kita gi serbu BM..heheh
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My MG Arowana   Tue Feb 25, 2014 9:14 am

Very Happy hehe, aro bro tu pun cun sangat dh tu...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My MG Arowana   Tue Mar 04, 2014 4:01 pm

Very Happy erm, bro kyo, bro ayen... skang ni kalau nak dpat 24k camni brape modal nye ek?

p/s, bukan ape, sng skit nak budget perbelanjaan nanti, hehe  Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: My MG Arowana   Sat Mar 08, 2014 10:05 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy erm, bro kyo, bro ayen... skang ni kalau nak dpat 24k camni brape modal nye ek?

p/s, bukan ape, sng skit nak budget perbelanjaan nanti, hehe  Razz 

ko pm le bro ayen risik2 rege aro ni...beli yg ni trus..hehhehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My MG Arowana   

Back to top Go down
 
My MG Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: