Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Hati - hati....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 5:24 am

bro Nadeen.. kdang2 niat kita baik tp dsalah anggap.xsalah pon mtak maaf ni, bgusla klau da mtak maaf. jgn repeat blik dah la. x apalah mnurut crita hg tu hg kata byk bg aro free. ok bleh x bagi aku sekor? aku xnk free, aku byr la rm50 k. mtak free tu mcm aku jahat sgt plak. tp tpulang la kat hg nk bg ikan apa pon. sbg tanda psahabatan.
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 5:27 am

Bro Arowanakelisa elok jugak hg pi tanya sendiri pada Andak Talib...dari dialog yg Nadeen bagi tu nampak cam Andak Talib desprate sgt nk jual ikan....aku sendiri blh buat dialog camni bunyinya...
Andak Talib : bila hg nak mai bungkus f1 tu yg hg dh booking tu...dah besar2 semua tu...semua kuat2 mkn tu...
Nadeen : blum sempat lagi Hj...saya dah promote jual sekor rm5000 - rm8000 khazanah negara ni kt FB tapi masih blum ada yg berani beli...
Andak Talib : APE? ...bertuah punya budak...hg jual rm5000 sekor?
Nadeen : Bukan semua saya nk jual...ada yg bagi free je then ada yg bayar ansur2....
Sekadar dialog ciptaan.....
So dialog sapa saja blh buat...aku tau Arowanakelisa bukan org asing dgn Andak Talib...dia lebih tau apa yg berlaku...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 5:32 am

ada lagi...teruskan...hahaha
terpulang pd tafsiran...kih3

tu aku kata..kot2 ada yg teraniaya dlm ni mai la hentam aku..sapa2 penah terbeli mai la hentam..bukan aku kata bab free...
ni bab2 kot2 ada yg tertipu nk beli ikan dari aku...huhu

but its ok lah...teruskan lah berhujah...cerita pasai red smpi lak ke bab lain??hahaha
ikan aku ada amek ka??tarak pun...hehehehe..ada aku x bayar upah??hik2...


serupa mcm x mintak maaf...hahaha...xpa lah..hak individu..silakan..my pleasure...yehaaaaa..kih3

Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 6:46 am

huhu sudah2 la.. jaga keaman forum kita.. yang penting ngaku kalau silap dan mintak maaf dgn ikhlas. kalau leh delete la gambar tu.. jgn di buat lagi tak elok tuk masa depan korang gak.. ingt duit leh cari kawan susah nak cari..

lagi satu hati2 dgn pelanduk 2 rupa. nie lagi bahaya dari kaki kencing... haha bila tgk semua baik dia pun nak jadi baik.. tgk semua nak hentam dia pun nak hentam.. tak tau sejarah nak cerita pasal sejarah.. lolx.. otai katakan hehe..

bro kyo nnt jgn lupa jumpa bob tuk usul kita.. kalau takde usul.. insyallah tahun depan aku turun bm kita g jumpa bob.. tanya camne.. kalau dia tanak kita bukak laptop tang tu gak hehe...saje seronok2 nak main forum dgn kawan2..





Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 7:31 am

kyo82 wrote:
Bro Arowanakelisa elok jugak hg pi tanya sendiri pada Andak Talib...dari dialog yg Nadeen bagi tu nampak cam Andak Talib desprate sgt nk jual ikan....aku sendiri blh buat dialog camni bunyinya...
Andak Talib : bila hg nak mai bungkus f1 tu yg hg dh booking tu...dah besar2 semua tu...semua kuat2 mkn tu...
Nadeen : blum sempat lagi Hj...saya dah promote jual sekor rm5000 - rm8000 khazanah negara ni kt FB tapi masih blum ada yg berani beli...
Andak Talib : APE? ...bertuah punya budak...hg jual rm5000 sekor?
Nadeen : Bukan semua saya nk jual...ada yg bagi free je then ada yg bayar ansur2....
Sekadar dialog ciptaan.....
So dialog sapa saja blh buat...aku tau Arowanakelisa bukan org asing dgn Andak Talib...dia lebih tau apa yg berlaku...

menarik juga dialog tu bro kyo82, aku ni bukanlah rapat sangat dengan pak andak talib, baru 3 kali bersua dengan dia, cuma aku kenal dengan pencari ikan wild yang menjual ikan tu pada pak andak talib, antaranya razak, tan, dollah dan lain-lain.
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 9:08 am

hangatnya...heheh sorry mencelah...
mungkinkah ada salah faham je dlm bab ni...
kalo ada its better to settle it in proper way...
bukan apa...kita sama2 ahli forum, ada yg cari mkn jual beli aro2 ni...
ada yg hobbiest aro2 ni...so kalo timbul isu kencing or terkencing or mengencing...rasanya dunia aro ni xkemana gak
akhirnya....
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 9:26 am

Huhhh hangatnye..salah faham je kot sume nie..
Maaf dan bermaafan jelah antara kome..
Bro kyo cbe pertahankan haknya dan bro nadeen cuba pertahankan tindakannya..pasnie gambo kene letak watermark supaya terjaga hak cipta terpelihara..huhu..bile dah share dalam internet gambo tu ssecara automatik gambo tu boleh diperguna sume org dalam dunia nie..peace no war..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 8:17 pm

Nama aku naik...heheh aku x suka maki org nadeen...
Harap benda ni boleh sattle lah...

Nadeen harap ko boleh low down sket perangai tu...maybe bg ko nampak mcm biasa..tp bg org lain maybe nampak mcm berlagak sekt..aku sendiri pun bila x kenal org x berani nak mengarut2...takut org x boleh terima...nada percakapan ngan nada dlm text ni kekadang susah kita nak nilai...

Bg kyo..aku harap ko leh terima la maaf yg nadeen dah mintak tu..maybe tu silap dia...kita dlm dunia ni ada buat salah...so sifat yg terpuji adalah sifat memafkan..hope benda ni x de lagi lah berbangkit..

Aku pun mintak maaf klu apa yg aku tulis ni akan menyebabkan mana2 pihak terasa..tp tu lah yg cuba aku nak sampaikan..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 8:53 pm

Yup kes tutup...Nadeen dah pm aku cara baik...so aku maafkn cara baik...sbb tu aku just inform kt sini ja xmau masuk sampai FB...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 9:05 pm

orait...
skali lagi aku mohon jutaan kemaafan kepada semua..
andai aku punca untuk semua kekusutan nih..maafkan aku..
thank atas segala teguran kawan2 n thank to lan also kerana maafkan aku berkenaan isu pic dia tu..

so, kalau ada lagi apa2 @ siapa2 yg ada rsa x puas hati @ ada rasa terpendam yg menyeluruh kepada aku..aku mohon PM n info aku..andai aku salah aku akan mintak maaf pada korang semua..

tq semua..

assalamualaikum..
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Wed Dec 26, 2012 4:04 am

Alhamdulillah...
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Hati - hati....   Wed Dec 26, 2012 5:14 am

settle akhirnya...alhamdulillah...aman balik forum kita ni ek...hehehhe
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Wed Dec 26, 2012 6:43 am

harap dapat ambik iktibar,bnyk yang tersurat dan tersirat......msg2 ada akal dan pikirn...btlah pertimbangan yg terbaik...
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Wed Dec 26, 2012 6:56 am

NADEEN wrote:
orait...
skali lagi aku mohon jutaan kemaafan kepada semua..
andai aku punca untuk semua kekusutan nih..maafkan aku..
thank atas segala teguran kawan2 n thank to lan also kerana maafkan aku berkenaan isu pic dia tu..

so, kalau ada lagi apa2 @ siapa2 yg ada rsa x puas hati @ ada rasa terpendam yg menyeluruh kepada aku..aku mohon PM n info aku..andai aku salah aku akan mintak maaf pada korang semua..

tq semua..

assalamualaikum..

waalaikumussalam nadeen, macam ni lah bagus, kan semua orang boleh terima.
Back to top Go down
View user profile
Fariz27



Posts : 3
Join date : 09/04/2015

PostSubject: Re: Hati - hati....   Fri Apr 10, 2015 12:05 am

Kalau jumpa sial ni bgtau. Mmg dasat bangsat. Aku bg komisen. Mmg nk pegang. Sial. Penipu. Ratus ribu duit aku Dia kebas. Fariz 0166252552. Betul2 mau
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Hati - hati....   Thu Apr 16, 2015 3:33 am

Fariz27 wrote:
Kalau jumpa sial ni bgtau. Mmg dasat bangsat.  Aku bg komisen. Mmg nk pegang. Sial. Penipu. Ratus ribu duit aku Dia kebas. Fariz 0166252552. Betul2 mau

yg mana satu tu bro? scratch
Back to top Go down
View user profile
Fariz27



Posts : 3
Join date : 09/04/2015

PostSubject: Re: Hati - hati....   Thu Apr 16, 2015 3:36 am

Nadeen. Dia amik dkt 300k. Lesap. Phone tak mati lg. Cuma x ada response. Dh dkt setahun.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Hati - hati....   Thu Apr 16, 2015 3:41 am

Fariz27 wrote:
Nadeen. Dia amik dkt 300k. Lesap. Phone tak mati lg. Cuma x ada response. Dh dkt setahun.

kalau tak keberatan, duit 300k tu untuk apa bro? dh report polis tak?
Back to top Go down
View user profile
Fariz27



Posts : 3
Join date : 09/04/2015

PostSubject: Re: Hati - hati....   Thu Apr 16, 2015 3:59 am

Katanya Jual beli tigerfish la apa la. Awal2 ok. Lama2 Bila dh besar Dia lesap.dh buat report, tp x dpt tangkap lg. Dh pergi rumah family dia semua. X dpt bwk Dia keluar lg. Sedap je sapu. Alasannya Dia plak yg Kena tipu dari pihak lain. Awal2 cite lain. Mmg auto. Keluar la, gentle. Ini lari.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Hati - hati....   Thu Apr 16, 2015 4:19 am

Fariz27 wrote:
Katanya Jual beli tigerfish la apa la. Awal2 ok. Lama2 Bila dh besar Dia lesap.dh buat report, tp x dpt tangkap lg. Dh pergi rumah family dia semua. X dpt bwk Dia keluar lg. Sedap je sapu. Alasannya Dia plak yg Kena tipu dari pihak lain. Awal2 cite lain. Mmg auto.  Keluar la, gentle. Ini lari.

bahaya dia ni... byk tu 300k... dia jual tiger ke sampai 300k tu bro?
Back to top Go down
View user profile
caidin



Posts : 15
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Hati - hati....   Sat Jul 11, 2015 11:29 pm

Bro Nadeen sila tampil beri penjelasan..
Brape ramai yg hang dh tipu..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Hati - hati....   Wed Jul 29, 2015 12:02 pm

haha, bro caidin, kau kene jugak ke??
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Hati - hati....   Today at 5:51 pm

Back to top Go down
 
Hati - hati....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: