Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Hati - hati....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 11:41 am

kyo82 wrote:
arowanakelisa wrote:

betul tu kyo82, mamat ni memang dah melampau!!! dasar penipu, menipu juga!!! tapi macamana dia dapat gambar yang hang tangkap? sebelum ni dia rapat dengan hang kah? ini kira kawan makan kawan lah.

Mamat ni dlu masuk sini terus pum pang sana sini...siap blh jual ikan bagi byar ansur2 lagi...tapi tu hal dia...gambar ni aku ada upload kt 2 tempat sebelum ni...1)...kt group arowana di FB ...2) kt profile aku di FB...file RAW dari kamera aku pun aku simpan so xleh nk larila..then masa snap beberapa kawan dalam ni pun ada...bukti cukup jelas

Dia copy paste la..kt forum ni pun ada pic ni..mana satu thread aku x ingat dah..yang paling melampau siap MMS pic ni kt kwn aku..kata brooders anak CR yg dia jual dr kolam andak..puitttt!!! kesian kat kwn aku tu..dia plak dh jual ikan yg dibeli tu pd org lain...hmmm mmg memanjangla kes penipuan ni.. Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:21 pm

gabanzshah wrote:


Jenis : Red Arowana (Scleropages legendrei )
Jantina : Jantan
Umur : 3.5 thn
chip no : 3727819A35
Ikan asal dari farm indonesia..masa dtg size dlm 4-5 inch..
Pemilik : 100% ABM Aquaculture

so klu si ABE tu ckp ni ikan dari farm XXXXX amatlah tidak berasas sama sekali..aku dan kwn2 aku dh lama monitor ikan2 dlm kolam ni..
setiap inci perubahan pada ikan2 dlm kolam ni dlm pengetahuan kami..Amatlah mendukacitakan kerana masih lagi berlaku penipuan dlm dunia aro ni..menipu pada kwn2 sendiri plak tu..walaupun si ABE ni yg aku kenal salah sorang pejuang dlm kes tipu menipu ni.. Apakan daya,kita cuma manusia biasa saja.. akhirnya setiap pengkhianatan yg dilakukan oleh beliau sudah dibuktikan..
ABE..better mtk maaf la kt KYO82 n mana yg terlibat..hang nk buat sidang akhbar ke..secara tertutup ke..terpulang kepada org2 tu nti..
yg mana dh terbeli,terorder ngan hang tu,elokla hang bg pencerahan balik...
Ikan dlm pic tu x lawa mana pun..lain kali tanya aku dulu nk cilok pic yg mana..ada red lain yg lg marvellous dlm kolam tu..apa la hang ni ABE!!
Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Haa detail...aku xnak libatkn nama farm tapi tindakan Nadeen aka ABE ni boleh sebabkan beberapa perkara berlaku....
1.. Lets say ikan yg dijual xjadi ikut spek yg dia nyatakan...so farm yg dia claim asal ikan ni akan busuk namanya walaupun xda kaitan lgsg ikan ni dgn drg...
2.. Org akan kata aku bersekongkol dalam hal ni sbb ramai gak yg tau gambar ni aku yg amik
3.. Berlakunya penipuan era baru dalam kes arowana...dlu masa arowana tgh hangat mcm2 jenama keluar...kelisa padi la...GH yg seterusnya jadi HB je n mcm2 lagi...tapi
kdan dgn harga arowana yg xmenentu akan mengeruhkan lagi persaingan tidak sihat dikalangan trader2 lain
Sekali lagi aku tekankn aku xkisah kalo nk gunakan gambar2 yg aku upload kt mana2 pun utk tatapan umum...asalkan digunakan utk menyalurkan info dgn btul dan tidak berunsurkan keuntungan jauh sekali penipuan....
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:38 pm

bila bro kyo ckp camtu... aku tringat si abe ni pnah ckp dia pegi mnyauk aro wild green dgn byknya.. adakah itu pon satu pnipuan? klau dia msuk sni hrp bg pnjelasan.. kta smua xmau main tduh ke fitnah.. lgpon da bserta bukti tu mmg ptut dia explain..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:49 pm

jett lizdaf wrote:
bila bro kyo ckp camtu... aku tringat si abe ni pnah ckp dia pegi mnyauk aro wild green dgn byknya.. adakah itu pon satu pnipuan? klau dia msuk sni hrp bg pnjelasan.. kta smua xmau main tduh ke fitnah.. lgpon da bserta bukti tu mmg ptut dia explain..

Yup hebat dia pi sauk sekali dapat byk...kwn kita bro zcool pun dlu kena booking dlu baru dapat beberapa ekor...tapi aku malas nk komen lebih hal ni...ramai yg perasan tapi mls nk burukkn nama org...cuma Nadeen ni masih lagi dok aktif kt FB pum pang sana sini cam biasa...semua ahli shopzone masih tgu reaksi dia...aku xmau post apa2 kt FB nun sebab aku tau kalo aku buat camtu habis 1 Malaysia blh tau perangai dia...tu belum kes2 lain lagi...sbgai insan biasa aku masih bagi peluang kt dia nk perbetulkan diri....
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:49 pm

ape lg bro kyo..sblm ramai org terkene..tembak ler dlm group fb tu..
Back to top Go down
View user profile
HB



Posts : 18
Join date : 29/09/2012
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:51 pm

TQ kyo82 for ur information..
Back to top Go down
View user profile
HB



Posts : 18
Join date : 29/09/2012
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:53 pm

kyo82 wrote:
jett lizdaf wrote:
bila bro kyo ckp camtu... aku tringat si abe ni pnah ckp dia pegi mnyauk aro wild green dgn byknya.. adakah itu pon satu pnipuan? klau dia msuk sni hrp bg pnjelasan.. kta smua xmau main tduh ke fitnah.. lgpon da bserta bukti tu mmg ptut dia explain..

Yup hebat dia pi sauk sekali dapat byk...kwn kita bro zcool pun dlu kena booking dlu baru dapat beberapa ekor...tapi aku malas nk komen lebih hal ni...ramai yg perasan tapi mls nk burukkn nama org...cuma Nadeen ni masih lagi dok aktif kt FB pum pang sana sini cam biasa...semua ahli shopzone masih tgu reaksi dia...aku xmau post apa2 kt FB nun sebab aku tau kalo aku buat camtu habis 1 Malaysia blh tau perangai dia...tu belum kes2 lain lagi...sbgai insan biasa aku masih bagi peluang kt dia nk perbetulkan diri....

SIKAP YANG HARUS DIPUJI.. TERBAIK BRO.. cheers
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:08 pm

kyo82 wrote:
arowanakelisa wrote:

betul tu kyo82, mamat ni memang dah melampau!!! dasar penipu, menipu juga!!! tapi macamana dia dapat gambar yang hang tangkap? sebelum ni dia rapat dengan hang kah? ini kira kawan makan kawan lah.

Mamat ni dlu masuk sini terus pum pang sana sini...siap blh jual ikan bagi byar ansur2 lagi...tapi tu hal dia...gambar ni aku ada upload kt 2 tempat sebelum ni...1)...kt group arowana di FB ...2) kt profile aku di FB...file RAW dari kamera aku pun aku simpan so xleh nk larila..then masa snap beberapa kawan dalam ni pun ada...bukti cukup jelas

bro kyo82, saya rasa lain kali gambar hang kena letak watermark nama hang, kalau ada watermark kaki kencing tak dapat nak perkosakan dan pergunakan gambar-gambar hang untuk kepentingan nafsu serakah mereka tu, pengajaran untuk saya dan kawan-kawan lain.
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:19 pm

jett lizdaf wrote:
bila bro kyo ckp camtu... aku tringat si abe ni pnah ckp dia pegi mnyauk aro wild green dgn byknya.. adakah itu pon satu pnipuan? klau dia msuk sni hrp bg pnjelasan.. kta smua xmau main tduh ke fitnah.. lgpon da bserta bukti tu mmg ptut dia explain..

sokong cadangan bro jett lizdaf pasal sauk aro wild green, berlagak dan takbur sungguh mamat ni, aku rasa majoriti ahli forum ni mesti rasa tak selesa dan kurang senang dengan sikap lagaknya.
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:24 pm

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
arowanakelisa wrote:

betul tu kyo82, mamat ni memang dah melampau!!! dasar penipu, menipu juga!!! tapi macamana dia dapat gambar yang hang tangkap? sebelum ni dia rapat dengan hang kah? ini kira kawan makan kawan lah.

Mamat ni dlu masuk sini terus pum pang sana sini...siap blh jual ikan bagi byar ansur2 lagi...tapi tu hal dia...gambar ni aku ada upload kt 2 tempat sebelum ni...1)...kt group arowana di FB ...2) kt profile aku di FB...file RAW dari kamera aku pun aku simpan so xleh nk larila..then masa snap beberapa kawan dalam ni pun ada...bukti cukup jelas

Dia copy paste la..kt forum ni pun ada pic ni..mana satu thread aku x ingat dah..yang paling melampau siap MMS pic ni kt kwn aku..kata brooders anak CR yg dia jual dr kolam andak..puitttt!!! kesian kat kwn aku tu..dia plak dh jual ikan yg dibeli tu pd org lain...hmmm mmg memanjangla kes penipuan ni.. Sad Sad

bro gabanzshah, ini lah padahnya kalau mengencing, habis semua yang terlibat dizalimi, memang berpanjangan lah kes ini, mana yang tertuduh ni? keluarlah hujah pertahan diri anda, kalau tidak memang anda KAKI KENCING!!!!!!
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 8:27 pm

arowanakelisa wrote:

bro kyo82, saya rasa lain kali gambar hang kena letak watermark nama hang, kalau ada watermark kaki kencing tak dapat nak perkosakan dan pergunakan gambar-gambar hang untuk kepentingan nafsu serakah mereka tu, pengajaran untuk saya dan kawan-kawan lain.

Mmg lepas ni nk kena letak gak la...bukan nk glamor tapi utk elakkan benda2 camni...sblm ni aku mls nk letak sebab nt nmpk cam poyo sgt dgn watermark tapi bila jadi camni leceh la...bila jadi camni ramai beginner akan mula rasa susah btul dunia arowana ni...mcm2 hal...nak jual arowana mahal ke murah ke itu xda masalah...aku xpenah marah @ kacau org nak berniaga...tapi biar secara berhemah...kalola dia nak guna gambar tu hanya sbgai gambar hiasan xpe lagi...ni trus declare ikan org sekian2...org tu lgsg xtau pape...tipu pulak kwn2 sendiri...sbb tu aku nk tgk dia mintak maaf kt semua yg terlibat...bukan susahpun...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 12:27 am

kyo82 wrote:
arowanakelisa wrote:

bro kyo82, saya rasa lain kali gambar hang kena letak watermark nama hang, kalau ada watermark kaki kencing tak dapat nak perkosakan dan pergunakan gambar-gambar hang untuk kepentingan nafsu serakah mereka tu, pengajaran untuk saya dan kawan-kawan lain.

Mmg lepas ni nk kena letak gak la...bukan nk glamor tapi utk elakkan benda2 camni...sblm ni aku mls nk letak sebab nt nmpk cam poyo sgt dgn watermark tapi bila jadi camni leceh la...bila jadi camni ramai beginner akan mula rasa susah btul dunia arowana ni...mcm2 hal...nak jual arowana mahal ke murah ke itu xda masalah...aku xpenah marah @ kacau org nak berniaga...tapi biar secara berhemah...kalola dia nak guna gambar tu hanya sbgai gambar hiasan xpe lagi...ni trus declare ikan org sekian2...org tu lgsg xtau pape...tipu pulak kwn2 sendiri...sbb tu aku nk tgk dia mintak maaf kt semua yg terlibat...bukan susahpun...

alahai bang..baru nk expect benda2 nie berlaku ke?..
klu dah masuk internet tue..paham2 la..
letak je watermark..

so advise kt kwn2 yg baru nk main ikan..
nk beli ikan beli kat reputable seller saje contoh mcm bro kodok..
so do your some research ye..
jgn cepat caya ckp seller2 baru..mesty ada kawan2 dia yg racun ckp ikan tue cantik la..rare la..wannabe MG la..

Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 2:14 am

Wohoo terhijack thread lak.. perh mr.gabanz nasihat yg terbaik.. kyo truskan usaha tuk membanteras penipuan..
Seller baru anda diperhatikan oleh otai huhu.. wannabe mg mcm ikan aku je ada masalah ke bro?


Last edited by zerol86 on Tue Dec 25, 2012 3:27 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 3:25 am

mr.gabanz wrote:
kyo82 wrote:
arowanakelisa wrote:

bro kyo82, saya rasa lain kali gambar hang kena letak watermark nama hang, kalau ada watermark kaki kencing tak dapat nak perkosakan dan pergunakan gambar-gambar hang untuk kepentingan nafsu serakah mereka tu, pengajaran untuk saya dan kawan-kawan lain.

Mmg lepas ni nk kena letak gak la...bukan nk glamor tapi utk elakkan benda2 camni...sblm ni aku mls nk letak sebab nt nmpk cam poyo sgt dgn watermark tapi bila jadi camni leceh la...bila jadi camni ramai beginner akan mula rasa susah btul dunia arowana ni...mcm2 hal...nak jual arowana mahal ke murah ke itu xda masalah...aku xpenah marah @ kacau org nak berniaga...tapi biar secara berhemah...kalola dia nak guna gambar tu hanya sbgai gambar hiasan xpe lagi...ni trus declare ikan org sekian2...org tu lgsg xtau pape...tipu pulak kwn2 sendiri...sbb tu aku nk tgk dia mintak maaf kt semua yg terlibat...bukan susahpun...

alahai bang..baru nk expect benda2 nie berlaku ke?..
klu dah masuk internet tue..paham2 la..
letak je watermark..

so advise kt kwn2 yg baru nk main ikan..
nk beli ikan beli kat reputable seller saje contoh mcm bro kodok..
so do your some research ye..
jgn cepat caya ckp seller2 baru..mesty ada kawan2 dia yg racun ckp ikan tue cantik la..rare la..wannabe MG la..

huhu..ada gak ke org cmtu?
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 3:29 am

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...yehaaaaaaaaaa...bertalu2...xde hal...nihh komen dari hamba yg hina...hehehe

opsss sebelum lupa...KEPADA BRO KYO HAMBA YG HINA MINTAK MAAF KERANA MENGGUNAKAN PIC IKAN TUAN HAMBA (pic ja kot..ikan bukan kot...heheh..opss)

oraittt penerangan dari saya NADEEN BIN NAZAR HUSSIN (831212-08-6027) LOT 170, KAMPUNG PARIT WAHAB, PARIT 5 SEMANGGOL PERAK.

situasi 1 (lokasi rumah pak ndak talib, depan rumah duduk meja batu bulat, pak ndak talib jamu air ali cafe sejug..bersama dengan cucu2 pak ndak talib..jam lebih kurang pukul 10.30 malam..date lupa..)

pak ndak talib: nadeen juai la ikan pak ndak kt KL
nadeen: huihhhh menarik nih, ikan pak ndak top level (aku puji pak ndak konon2 nk amek ati lagi)
pak ndak: hahahahaah (gelak bangga kot)...jd traders la kt KL..sana boleh tolong juai ikan pak ndak..
nadeen: sy on saja pak ndak..xpa, nti sy bg masuk dlm blog sy pic ikan2 pak ndak tu...boleh ka??
pak ndak: bulehhhhh aihhh tarak masalah...nti pic mintak ngn sepoi (shaiful bahri shamsuddin) cucu pak ndak talib..
nadeen: pic kena amek kt farm la pak ndak..ikan2 pak ndak superb..lawa2..amek pic lawa2 la tempek tunjuk ngn org..
pak ndak: boleh2..nti esok ajak sepoi p amek gambaq

esok aku p farm kt bukit merah...amek pic MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE
then pic super red arowana...dh tarik pukat..bateri fon kong..yg lain tarak fon camera..so, pic super red tarak la..
blk p rumah pak ndak..bg tau dia..

nadeen: dan amek pic malaysian golden saja pak ndak..pic red x dan amek..bateri kong...
pak ndak: xpa, nti mintak ngn bebudak ni pic red..depa hantaq...x pun nadeen, masuk ja pic red mana2 pun xpa..kita juai ikan..bukan juai pic ikan..depa nk ikan lawa depa mai la farm..bukan depa print gambaq buh dlm aquarium..depa mai farm depa tgk sendiri n pilih ikan mana depa suka...
nadeen: ok mcm ni, sy tolong promoted saja pak ndak..kalau depa mau saya bawak datang pilih kt farm pak ndak la nohhh
pak ndak: bulehhh tarak hal

jadi pendek cerita...aku pun sapu la pic mana2 pun..pic pun aku dpt dari geng2 cucu pak ndak gak time tu...masuk la dalam blog n FB n emel n mms n wasap n viber n kakaotalk n tango n line (apa lagi aku lupa..nti igt aku tambah lagi...wat masa ni tu saja yg aku igt)..x sangka tertapau pic ikan saudara BRO KYO yg budiman & penyayang ni plak dh...

jadi berterus terusan la org call @ sms @ wasap @ viber ahhh malas la aku taip panjang2 dh..jadi depa tya aku, tya pasai malaysian golden aku cerita A-Z..tya pasai red..aku cerita call pak ndak..klu msj aku layan la...ni aku tya pak ndak nk juai red..red pak ndak lagi lawa... boleh tya kodok (sori kodok pakai nama hg, pasai hg besa p farm pak ndak, so aku refer nama hg la..nk marah pun xpa tarak hal..buleh call aku maki teruih +601118886677)..kodok besa p farm pak ndak talib, dia boleh bg tau red sana mcm mna pya quality..belum red kolam kuala lagi tu..kalau kodok besa p farm pak ndak kt kuala..boleh la xplain gak..(sori lagi skali, guna nama kodok...hik3

orait...seterusnya tentang penjualan...hahahahaha

sehingga hari ini lillahi taala saya NADEEN BIN NAZAR HUSSIN BELUM PERNAH BELUM PERNAH & BELUM PERNAH JUAL IKAN RED KEPADA SESIAPA PUN...saya hanya ada bg free di ulangi FREEEEE 21 ekor ikan jenis RED kepada sahabat2 saya (kot2 ada yg dlm shopzone ni dpt free boleh la komen skali)..ikan tu saya x ambil dari farm SDT (farm pak ndak)..yg dpt free tau saya amek dari mana..kolam paksu mail d bukit merah...TIDAK PERNAH SAYA JUAL IKAN RED DARI FARM LAIN & CLAIM TU IKAN SEPERTI DI DALAM PIC TERSEBUT...KECUALI FARM PAK NDAK TALIB SAHAJA..KERANA SUMBER PIC YG SAYA DAPAT ADALAH DARI SDT sndr...DAN KEPADA YG SMS THEN HARGA JUALAN SAHAJA..TARAK BERLAKU JUAL BELI..KALAU BERLAKU PUN..DORG DIRECT BELI DARI PAK NDAK TALIB...TIDAK MELALUI SAYA..

begitu juga dengan ikan MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE..saya ada bg FREE 130 ekor lebih kepada sahabat2 saya...kepada yg x percaya boleh datang kerumah saya beralamat seperti di atas dan tanya kepada family2 saya berkenaan issue yg saya bangkit kan...

ikan2 wild MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE yg aku punya juga aku bg kepada kawan2 aku jaga...aku bayar upah jaga lagi kepada depa semua...

tetap x caya...nih ada nombor2 telefon insan2 yg mungkin saudara semua boleh buat rujukan

+6017 558 6564 (saipul) cucu pak ndak talib...
- aku kol pak ndak talib utk masuk nombor fon dia dlm forum ni utk hampa call dia..dia x bagi..xpa, x percaya hampa mai ikut aku..aku bawak p farm dia..tanya dia depan2..minyak tol semua aku support...siap pekej percutian di bukit merah...kotttttttttttttt yg x percaya...jom p

ada lagi issued berbangkit sila kemukakan kepada aku...tq

jadi...kepada yg rsa pernah di tipu @ aku pernah tipu duit sesiapa dalam nih @ d masa saja berkenaan ikan arowana..boleh datang utk selesaikan masalah dengan aku...aku akn bayar ganti rugi kepada yg telah di tipu..

then issued ni adalah berkenaan dengan pic ikan...pic red tu aku x tau..pic MG tu rsa nya dh mintak izin kot (dia lupa kot, try la belek2 FB tu, lama x xtive kot..lupa abeh..xpa lah..gentleman..abaikan saja)..jadi aku dengan rasa rendah diri..MEMOHON KEAMPUNAN DARI SAUDARA BRO KYO ats pencurian gambar beliau tu...aku tidak tahu langsung tu pic beliau..andai kuuu tahuuuu..aku tanya dulu..

so setakat ni tu komen aku berkenaan PIC IKAN tu..berkenaan penjualan ikan..hehehe..malu lah nk cakap..bab jual ni 1 pic pun boleh gegar forum..tp bab free dh beratus ekor pun org senyap gak x kte ape..hehehehehehhe

SAYA NADEEN BIN NAZAR HUSSIN DENGAN INI MENGESAHKAN SEGALA APA YG SAYA KATAKAN ADALAH BENAR..ANDAI SALAH, SAYA SEDIA MENERIMA HUKUMAN DARI ALLAH..& KALAU ADA RAKAN2 FORUM @ FB NK BANTAI..SILAKAN...HEEHEHEHEHE

tima kacehhhhhhh

BERANI KERANA BENAR...hik3
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:08 am

sori2...nk tambah sket lagi komen..

KEPADA YANG KENAL AKU DALAM NI..SELAMA AKU AKTIF & SELAMA ADA YG BERURUSAN JUAL BELI DENGAN AKU..
TOLONG KOMEN DISINI..SAPA PERNAH BELI IKAN DARI AKU DALAM NI??TOLONG INFO BERAPA HARGA IKAN YG KORANG BELI DARI AKU...TOLONG TUNJUK PIC IKAN YANG KORANG BELI DARI AKU..TOLONG BG AKU IGT BALIK...SESAPA YANG PERNAH BELI IKAN DARI AKU DALAM NIH??

SESIAPA SAJA YANG PERNAH KENA TIPU DENGAN AKU TOLONG PUBLISH DALAM NIH...IKAN MANA AKU PERNAH JUAL SILA TUNJUK PIC IKAN TU KEPADA AKU...LEBIH2 LAGI RED & MG...SILA2..JANGAN MALU2..SILA KOMEN..X MAU KOMEN, NK MAKI PUN TAKPA..SILA2...

Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:11 am

Huh panjang lebar tapi nampak gaya keikhlasan kureng...masih nak salahkn org lain then masih berbangga bagi ikan free...Nadeen aku malas nk smbg panjang lebar mslh yg hg bawak...just mintak maaf secara terbuka dgn ikhlas dan xda unsur2 riak n takbur...bukan pada aku ja...kepada semua ahli forum...Andak Talib...kt wall FB yg hg declare ikan Andak...sekali lagi aku igtkn...mintak maaf secara ikhlas bukan dgn perasaan penuh riak n takbur...ramai yg tau pasal hg...aku pulak mls nk bawak benda ni jauh2...just buat dgn cara yg btul ja...hg kata xdeclare ikan Andak tapi cuba refer semula gambar2 yg aku printscreen dari wall hg sendiri...
[img] [/img][/quote]
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:20 am

NADEEN wrote:
fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...yehaaaaaaaaaa...bertalu2...xde hal...nihh komen dari hamba yg hina...hehehe

opsss sebelum lupa...KEPADA BRO KYO HAMBA YG HINA MINTAK MAAF KERANA MENGGUNAKAN PIC IKAN TUAN HAMBA (pic ja kot..ikan bukan kot...heheh..opss)

oraittt penerangan dari saya NADEEN BIN NAZAR HUSSIN (831212-08-6027) LOT 170, KAMPUNG PARIT WAHAB, PARIT 5 SEMANGGOL PERAK.

situasi 1 (lokasi rumah pak ndak talib, depan rumah duduk meja batu bulat, pak ndak talib jamu air ali cafe sejug..bersama dengan cucu2 pak ndak talib..jam lebih kurang pukul 10.30 malam..date lupa..)

pak ndak talib: nadeen juai la ikan pak ndak kt KL
nadeen: huihhhh menarik nih, ikan pak ndak top level (aku puji pak ndak konon2 nk amek ati lagi)
pak ndak: hahahahaah (gelak bangga kot)...jd traders la kt KL..sana boleh tolong juai ikan pak ndak..
nadeen: sy on saja pak ndak..xpa, nti sy bg masuk dlm blog sy pic ikan2 pak ndak tu...boleh ka??
pak ndak: bulehhhhh aihhh tarak masalah...nti pic mintak ngn sepoi (shaiful bahri shamsuddin) cucu pak ndak talib..
nadeen: pic kena amek kt farm la pak ndak..ikan2 pak ndak superb..lawa2..amek pic lawa2 la tempek tunjuk ngn org..
pak ndak: boleh2..nti esok ajak sepoi p amek gambaq

esok aku p farm kt bukit merah...amek pic MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE
then pic super red arowana...dh tarik pukat..bateri fon kong..yg lain tarak fon camera..so, pic super red tarak la..
blk p rumah pak ndak..bg tau dia..

nadeen: dan amek pic malaysian golden saja pak ndak..pic red x dan amek..bateri kong...
pak ndak: xpa, nti mintak ngn bebudak ni pic red..depa hantaq...x pun nadeen, masuk ja pic red mana2 pun xpa..kita juai ikan..bukan juai pic ikan..depa nk ikan lawa depa mai la farm..bukan depa print gambaq buh dlm aquarium..depa mai farm depa tgk sendiri n pilih ikan mana depa suka...
nadeen: ok mcm ni, sy tolong promoted saja pak ndak..kalau depa mau saya bawak datang pilih kt farm pak ndak la nohhh
pak ndak: bulehhh tarak hal

jadi pendek cerita...aku pun sapu la pic mana2 pun..pic pun aku dpt dari geng2 cucu pak ndak gak time tu...masuk la dalam blog n FB n emel n mms n wasap n viber n kakaotalk n tango n line (apa lagi aku lupa..nti igt aku tambah lagi...wat masa ni tu saja yg aku igt)..x sangka tertapau pic ikan saudara BRO KYO yg budiman & penyayang ni plak dh...

jadi berterus terusan la org call @ sms @ wasap @ viber ahhh malas la aku taip panjang2 dh..jadi depa tya aku, tya pasai malaysian golden aku cerita A-Z..tya pasai red..aku cerita call pak ndak..klu msj aku layan la...ni aku tya pak ndak nk juai red..red pak ndak lagi lawa... boleh tya kodok (sori kodok pakai nama hg, pasai hg besa p farm pak ndak, so aku refer nama hg la..nk marah pun xpa tarak hal..buleh call aku maki teruih +601118886677)..kodok besa p farm pak ndak talib, dia boleh bg tau red sana mcm mna pya quality..belum red kolam kuala lagi tu..kalau kodok besa p farm pak ndak kt kuala..boleh la xplain gak..(sori lagi skali, guna nama kodok...hik3

orait...seterusnya tentang penjualan...hahahahaha

sehingga hari ini lillahi taala saya NADEEN BIN NAZAR HUSSIN BELUM PERNAH BELUM PERNAH & BELUM PERNAH JUAL IKAN RED KEPADA SESIAPA PUN...saya hanya ada bg free di ulangi FREEEEE 21 ekor ikan jenis RED kepada sahabat2 saya (kot2 ada yg dlm shopzone ni dpt free boleh la komen skali)..ikan tu saya x ambil dari farm SDT (farm pak ndak)..yg dpt free tau saya amek dari mana..kolam paksu mail d bukit merah...TIDAK PERNAH SAYA JUAL IKAN RED DARI FARM LAIN & CLAIM TU IKAN SEPERTI DI DALAM PIC TERSEBUT...KECUALI FARM PAK NDAK TALIB SAHAJA..KERANA SUMBER PIC YG SAYA DAPAT ADALAH DARI SDT sndr...DAN KEPADA YG SMS THEN HARGA JUALAN SAHAJA..TARAK BERLAKU JUAL BELI..KALAU BERLAKU PUN..DORG DIRECT BELI DARI PAK NDAK TALIB...TIDAK MELALUI SAYA..

begitu juga dengan ikan MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE..saya ada bg FREE 130 ekor lebih kepada sahabat2 saya...kepada yg x percaya boleh datang kerumah saya beralamat seperti di atas dan tanya kepada family2 saya berkenaan issue yg saya bangkit kan...

ikan2 wild MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE yg aku punya juga aku bg kepada kawan2 aku jaga...aku bayar upah jaga lagi kepada depa semua...

tetap x caya...nih ada nombor2 telefon insan2 yg mungkin saudara semua boleh buat rujukan

+6017 558 6564 (saipul) cucu pak ndak talib...
- aku kol pak ndak talib utk masuk nombor fon dia dlm forum ni utk hampa call dia..dia x bagi..xpa, x percaya hampa mai ikut aku..aku bawak p farm dia..tanya dia depan2..minyak tol semua aku support...siap pekej percutian di bukit merah...kotttttttttttttt yg x percaya...jom p

ada lagi issued berbangkit sila kemukakan kepada aku...tq

jadi...kepada yg rsa pernah di tipu @ aku pernah tipu duit sesiapa dalam nih @ d masa saja berkenaan ikan arowana..boleh datang utk selesaikan masalah dengan aku...aku akn bayar ganti rugi kepada yg telah di tipu..

then issued ni adalah berkenaan dengan pic ikan...pic red tu aku x tau..pic MG tu rsa nya dh mintak izin kot (dia lupa kot, try la belek2 FB tu, lama x xtive kot..lupa abeh..xpa lah..gentleman..abaikan saja)..jadi aku dengan rasa rendah diri..MEMOHON KEAMPUNAN DARI SAUDARA BRO KYO ats pencurian gambar beliau tu...aku tidak tahu langsung tu pic beliau..andai kuuu tahuuuu..aku tanya dulu..

so setakat ni tu komen aku berkenaan PIC IKAN tu..berkenaan penjualan ikan..hehehe..malu lah nk cakap..bab jual ni 1 pic pun boleh gegar forum..tp bab free dh beratus ekor pun org senyap gak x kte ape..hehehehehehhe

SAYA NADEEN BIN NAZAR HUSSIN DENGAN INI MENGESAHKAN SEGALA APA YG SAYA KATAKAN ADALAH BENAR..ANDAI SALAH, SAYA SEDIA MENERIMA HUKUMAN DARI ALLAH..& KALAU ADA RAKAN2 FORUM @ FB NK BANTAI..SILAKAN...HEEHEHEHEHE

tima kacehhhhhhh

BERANI KERANA BENAR...hik3

Oooo..kalau bagai di kata..aku rasa kau sebagai gentleman dengan menjelaskan cerita yang sebenar...Tq..Nadeem.
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:29 am

NADEEN wrote:
sori2...nk tambah sket lagi komen..

KEPADA YANG KENAL AKU DALAM NI..SELAMA AKU AKTIF & SELAMA ADA YG BERURUSAN JUAL BELI DENGAN AKU..
TOLONG KOMEN DISINI..SAPA PERNAH BELI IKAN DARI AKU DALAM NI??TOLONG INFO BERAPA HARGA IKAN YG KORANG BELI DARI AKU...TOLONG TUNJUK PIC IKAN YANG KORANG BELI DARI AKU..TOLONG BG AKU IGT BALIK...SESAPA YANG PERNAH BELI IKAN DARI AKU DALAM NIH??

SESIAPA SAJA YANG PERNAH KENA TIPU DENGAN AKU TOLONG PUBLISH DALAM NIH...IKAN MANA AKU PERNAH JUAL SILA TUNJUK PIC IKAN TU KEPADA AKU...LEBIH2 LAGI RED & MG...SILA2..JANGAN MALU2..SILA KOMEN..X MAU KOMEN, NK MAKI PUN TAKPA..SILA2...


Betul gak kata Nadeem ni...mungkin boleh bagi komen berkaitan Aro2 yang dibeli dari beliau..Mg ke..Green Wild ke..Red ke...Yang baik kita jadikan Teladan Yang tak baik jadikan Sempadan...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:33 am

apaaaa lagiiiiiiiiiiiiii la...haduuyaiiiiiii...
mana aku tau tu ikan sapa...aku dapat dari cucu pak ndak..
tu aku bg tau la ikan pak ndak..
ni dh aku tau, aku x kata dh la mcm tu..
x puas hati gak aku delete la pic tu nnti..
lg 1 awat aku kena mintak maaf ngn pak ndak plak??
aku dh bg tau awai2 ngn dia bab ni...
lg pun tarak urusan jual beli dengan aku berlaku hingga hari ni..
kot2 ada yg beli mai la baling ke muka aku ikan tu...

kt sapa lagi nk mintak maaf...
aku dh mintak maaf dh pasai pic tu...
apa lagi..riak takbur plak dh..
tarak hal

OKEH...SAUDARA RUSLAN MUHAMAD KU SAYANG...AKU MINTAK MAAF PASAI AMEK PIC HG TU...AKU BERJANJI X AMEK PIC HG DH...

hahh...ada apa2 lagi aku perlu buat??
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:41 am

kyo82 wrote:
Huh panjang lebar tapi nampak gaya keikhlasan kureng...masih nak salahkn org lain then masih berbangga bagi ikan free...Nadeen aku malas nk smbg panjang lebar mslh yg hg bawak...just mintak maaf secara terbuka dgn ikhlas dan xda unsur2 riak n takbur...bukan pada aku ja...kepada semua ahli forum...Andak Talib...kt wall FB yg hg declare ikan Andak...sekali lagi aku igtkn...mintak maaf secara ikhlas bukan dgn perasaan penuh riak n takbur...ramai yg tau pasal hg...aku pulak mls nk bawak benda ni jauh2...just buat dgn cara yg btul ja...hg kata xdeclare ikan Andak tapi cuba refer semula gambar2 yg aku printscreen dari wall hg sendiri...
[img] [/img]
[/quote]

betul tu bro kyo82, kalau bagi aku nak minta maaf cukup sekadar pohon maaf secara terbuka sahaja, pasal apa nak cerita pasal kebaikan hang, supaya orang anggap hang baik ke, cukup lah, ramai member kat sini naik meluat cara hang berlagak sombong ni, lepas tu pula cerita yang tak logik sampai andak bagi hang bubuh gambar mana-mana red cantik, nanti aku tanya andak dan en (anak andak yang tak pernah berlagak mengaku sebagai anak andak). nanti aku tanya sendiri.
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:48 am

hahh nih...x yah hg tanya pun xpa..nih nombor ada...

sapa2 kot2 jem pasai ikan red tu...nah p call tya ein (+6013 524 4014)
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 4:50 am

bab hampa tya bejawab..
bab aku tya sapa ada jawab??

sapa penah beli ikan dari aku dalam nih??
mai la bg tau aku...bab free tu tok sah cerita la..
hampa pun x suka betui x??
mai la cerita bab sapa ada beli ikan dari aku??
penah aku sendiri juai red???mai2 mai..mai bg tau...
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 5:06 am

NADEEN wrote:
bab hampa tya bejawab..
bab aku tya sapa ada jawab??

sapa penah beli ikan dari aku dalam nih??
mai la bg tau aku...bab free tu tok sah cerita la..
hampa pun x suka betui x??
mai la cerita bab sapa ada beli ikan dari aku??
penah aku sendiri juai red???mai2 mai..mai bg tau...

kalau hang sudah minta maaf diam sahaja lah, jangan dok tanya sapa pernah beli ikan red dari hang, dah mengaku bersalah diam sahajalah, itu namanya macam berlagak pula namanya, syukur tiada orang beli ikan dari hang .
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hati - hati....   Tue Dec 25, 2012 5:20 am

oraitttt...tarak hal...aku diam...huhu
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Hati - hati....   Today at 10:37 am

Back to top Go down
 
Hati - hati....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: