Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Hati - hati....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:39 am

Perhatian kepada semua ahli shopzone...kalo ada yg promosi gambar ikan ni then ckap dah ada hasil diminta berhati2...then hati2 kalo org tu memperguna nama farm lain utk melariskan jualan...

[img] [/img]

[img] [/img]
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:44 am

Knape bro?ikan lom ade hasil lg ke?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:52 am

aime_isz wrote:
Knape bro?ikan lom ade hasil lg ke?

Ikan ni n gambar ni aku yg tgkap bro...then ikan ni mana ada hasil lagi...si mamat yg letak kt FB tu guna gambar ni je...tapi dia jual ikan lain...so kena ati2...mamat tu bukan sekali ja guna gambar aku tapi dah dua kali...kalo utk sumber rujukan aku xkisah supaya ramai2 blh belajar tapi kalo utg menipu n kaut keuntungan dgn cara kotor tu aku cukup xsetuju...
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 4:56 am

kyo82 wrote:
aime_isz wrote:
Knape bro?ikan lom ade hasil lg ke?

Ikan ni n gambar ni aku yg tgkap bro...then ikan ni mana ada hasil lagi...si mamat yg letak kt FB tu guna gambar ni je...tapi dia jual ikan lain...so kena ati2...mamat tu bukan sekali ja guna gambar aku tapi dah dua kali...kalo utk sumber rujukan aku xkisah supaya ramai2 blh belajar tapi kalo utg menipu n kaut keuntungan dgn cara kotor tu aku cukup xsetuju...

Lahh yeke..apela org ni..thank u bro kyo sbb bg info ni..skurang2nye xde la geng2 shopzone kene tipu... scratch
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:29 am

ha3...gila punya ambik gambor org...aku sndri ada tgk ini gmbr masa snap.....gila2....kalau ada hak cipta buta2 ja kena saman....hati2 la skrg mcm2 blh buat...hrga naik org ambk ksmpatan...hrga jatuh pun org ambik ksmpatan gak...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:44 am

miang wrote:
ha3...gila punya ambik gambor org...aku sndri ada tgk ini gmbr masa snap.....gila2....kalau ada hak cipta buta2 ja kena saman....hati2 la skrg mcm2 blh buat...hrga naik org ambk ksmpatan...hrga jatuh pun org ambik ksmpatan gak...

Yup...aku sendiri yg snap gambar ni lagila berderau tau ka...hehehe...sebelum ni dia ada amik lagi gambar aku siap letak dalam blog merapu dia...jap bagi link...gambar ni aku xkisah kalo nk guna just nk share info...tapi cuba tgk kt gambar tu siap ada mark blog lagi...hantu btul...
Note : hanya 5 gambar teratas je milik aku...then semua gambar tu sebebnarnya dah ada dalam shopzone ni...

http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2011/12/picture-paints-more-than-thousand-words.html
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:50 am

kyo82 wrote:
miang wrote:
ha3...gila punya ambik gambor org...aku sndri ada tgk ini gmbr masa snap.....gila2....kalau ada hak cipta buta2 ja kena saman....hati2 la skrg mcm2 blh buat...hrga naik org ambk ksmpatan...hrga jatuh pun org ambik ksmpatan gak...

Yup...aku sendiri yg snap gambar ni lagila berderau tau ka...hehehe...sebelum ni dia ada amik lagi gambar aku siap letak dalam blog merapu dia...jap bagi link...gambar ni aku xkisah kalo nk guna just nk share info...tapi cuba tgk kt gambar tu siap ada mark blog lagi...hantu btul...
Note : hanya 5 gambar teratas je milik aku...then semua gambar tu sebebnarnya dah ada dalam shopzone ni...

http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2011/12/picture-paints-more-than-thousand-words.html



macam2 hal......hati2 la kengkwn semua.......jgn terlalu ghairah sgt main aro ni...aku dah byk tgk ramai kwn2 yg kecundang...terutama skali masa harga tgh meletop2...igtkn time jatuh kurg la org nk ambk ksmpatan..rupanya ada gak...hmmm
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman



Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 26
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:51 am

kyo82 wrote:
miang wrote:
ha3...gila punya ambik gambor org...aku sndri ada tgk ini gmbr masa snap.....gila2....kalau ada hak cipta buta2 ja kena saman....hati2 la skrg mcm2 blh buat...hrga naik org ambk ksmpatan...hrga jatuh pun org ambik ksmpatan gak...

Yup...aku sendiri yg snap gambar ni lagila berderau tau ka...hehehe...sebelum ni dia ada amik lagi gambar aku siap letak dalam blog merapu dia...jap bagi link...gambar ni aku xkisah kalo nk guna just nk share info...tapi cuba tgk kt gambar tu siap ada mark blog lagi...hantu btul...
Note : hanya 5 gambar teratas je milik aku...then semua gambar tu sebebnarnya dah ada dalam shopzone ni...

http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2011/12/picture-paints-more-than-thousand-words.html

ada jugak orang yang sanggup buat mcm ni kan bro kyo...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 5:57 am

aku sebetulnye malas nk amik port sgt tapi bila dah melibatkn kawan2 aku...then jgk melibatkn farm org...tu yg xleh dok diam ja...byk lagi bukti aku ada...kita tgk mamat tu nk dtg mintak maaf secara terbuka ke tak....tapi bukan pada aku ja...pada kawan2 aku...ahli2 shopzone...ahli2 dalam FB...pada 2 buah farm yg terlibat....mampu ke tak xtaula...benda cari rezeki nk bagi mkn anak bini...sembang pum pang merata tapi merapu ja lebih...semoga beliau kembali ke pangkal jalan...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 6:00 am

Kalo mcm ni saper lah xtergoda nak beli.. Hihi
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 6:04 am

wanotz wrote:
Kalo mcm ni saper lah xtergoda nak beli.. Hihi

Yup btul...tapi masalahnya ikan ni farm lain punya tapi mamat yg jual kononnya stok anak ikan ni declare farm lain punya....hehehe...tapi kurang bijak jgk dia...pi jual pulak kt kawan2 aku...
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 6:21 am

kyo82 wrote:
miang wrote:
ha3...gila punya ambik gambor org...aku sndri ada tgk ini gmbr masa snap.....gila2....kalau ada hak cipta buta2 ja kena saman....hati2 la skrg mcm2 blh buat...hrga naik org ambk ksmpatan...hrga jatuh pun org ambik ksmpatan gak...

Yup...aku sendiri yg snap gambar ni lagila berderau tau ka...hehehe...sebelum ni dia ada amik lagi gambar aku siap letak dalam blog merapu dia...jap bagi link...gambar ni aku xkisah kalo nk guna just nk share info...tapi cuba tgk kt gambar tu siap ada mark blog lagi...hantu btul...
Note : hanya 5 gambar teratas je milik aku...then semua gambar tu sebebnarnya dah ada dalam shopzone ni...

http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2011/12/picture-paints-more-than-thousand-words.html

...Biar betul budak ni.....macam tak percaya pulak...macam2 hal...terima kasih atas peringtan Bro Kyo82....
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 6:46 am

ebumugo wrote:
kyo82 wrote:
miang wrote:
ha3...gila punya ambik gambor org...aku sndri ada tgk ini gmbr masa snap.....gila2....kalau ada hak cipta buta2 ja kena saman....hati2 la skrg mcm2 blh buat...hrga naik org ambk ksmpatan...hrga jatuh pun org ambik ksmpatan gak...

Yup...aku sendiri yg snap gambar ni lagila berderau tau ka...hehehe...sebelum ni dia ada amik lagi gambar aku siap letak dalam blog merapu dia...jap bagi link...gambar ni aku xkisah kalo nk guna just nk share info...tapi cuba tgk kt gambar tu siap ada mark blog lagi...hantu btul...
Note : hanya 5 gambar teratas je milik aku...then semua gambar tu sebebnarnya dah ada dalam shopzone ni...

http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2011/12/picture-paints-more-than-thousand-words.html

...Biar betul budak ni.....macam tak percaya pulak...macam2 hal...terima kasih atas peringtan Bro Kyo82....

thank bro Kyo82, kaki kencing rupanya mamat ni yek? sebelum ni aku selalu dengar macam-macam pasal mamat ni, terutama berlagak macam hebat terutama pasal hentam ikan orang, aku dengar mamat ni juga ada jual ikan pak andak talib, jangan dia tipu ikan sebagai ikan pak andak talib sudah lah, kesian orang tua tu, aku juga ada dengar mamat ni ada booking 1 kolam ikan mgbb f1 andak, hebat betoiii mamat ni, dah setel ke??? apa-apa pun TQVM bro Kyo82 atas maklumat ni...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:05 am

arowanakelisa wrote:

thank bro Kyo82, kaki kencing rupanya mamat ni yek? sebelum ni aku selalu dengar macam-macam pasal mamat ni, terutama berlagak macam hebat terutama pasal hentam ikan orang, aku dengar mamat ni juga ada jual ikan pak andak talib, jangan dia tipu ikan sebagai ikan pak andak talib sudah lah, kesian orang tua tu, aku juga ada dengar mamat ni ada booking 1 kolam ikan mgbb f1 andak, hebat betoiii mamat ni, dah setel ke??? apa-apa pun TQVM bro Kyo82 atas maklumat ni...

Memang dia dah declare ikan ni as ikan Andak...mmg saja dia nk busukkn nama org ja...jadi pape bukan dia yg kena...org tua yg tak bersalah tu jugak yg kena...
Buktinya...dipetik dari wall FB beliau sendiri....tgk bulatan yg aku buat tu...

[img] [/img]
Back to top Go down
View user profile
ayen



Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:07 am

bahaya ni..bagi budak2 baru berjinak2 dgn aro ni..TQ bro kyo82..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:16 am

Ada lagi kes mcm ni....emmmmhhh....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:29 am

Biasala...ramai yg tau disebalik tabir sebelum ni tapi diam ja termasukla aku...tapi sampai satu tahap dia guna gambar aku utk tipu org mana blh tahan...ni 1 kes...kes2 lain mls mau cite...itu dia setel sendiri n xda kaitan dgn aku...
Back to top Go down
View user profile
silvershark12



Posts : 28
Join date : 13/12/2012
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:36 am

Thank's bro.... Aku pun dah hampir kena dengan mamat ni... Nasib sifu pesan awal2....
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 7:54 am

kyo82 wrote:
arowanakelisa wrote:

thank bro Kyo82, kaki kencing rupanya mamat ni yek? sebelum ni aku selalu dengar macam-macam pasal mamat ni, terutama berlagak macam hebat terutama pasal hentam ikan orang, aku dengar mamat ni juga ada jual ikan pak andak talib, jangan dia tipu ikan sebagai ikan pak andak talib sudah lah, kesian orang tua tu, aku juga ada dengar mamat ni ada booking 1 kolam ikan mgbb f1 andak, hebat betoiii mamat ni, dah setel ke??? apa-apa pun TQVM bro Kyo82 atas maklumat ni...

Memang dia dah declare ikan ni as ikan Andak...mmg saja dia nk busukkn nama org ja...jadi pape bukan dia yg kena...org tua yg tak bersalah tu jugak yg kena...
Buktinya...dipetik dari wall FB beliau sendiri....tgk bulatan yg aku buat tu...

[img] [/img]

WOWWW!!!!! "terang lagi bersuluh", ini kalau pak andak talib tahu ni, mengamuk orang tua tu, memang betul apa yang orang cerita selama ini, mana mamat ni??? pleaseee beri penjelasan!!!!! rumah aku dengan rumah pak andak talib dekat sahaja ni, 20 minit sampai, Gerammm aku baca... TQVM Kyo82
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 8:03 am

kyo82 wrote:
Biasala...ramai yg tau disebalik tabir sebelum ni tapi diam ja termasukla aku...tapi sampai satu tahap dia guna gambar aku utk tipu org mana blh tahan...ni 1 kes...kes2 lain mls mau cite...itu dia setel sendiri n xda kaitan dgn aku...

betul tu kyo82, mamat ni memang dah melampau!!! dasar penipu, menipu juga!!! tapi macamana dia dapat gambar yang hang tangkap? sebelum ni dia rapat dengan hang kah? ini kira kawan makan kawan lah.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 8:09 am

Duit oh duit.. kalau aku ada satu juta mesti ramai nk jilat buntot aku keke..ingt la duit tu bukan segalanyer..sudah2 la tu
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 8:36 am

arowanakelisa wrote:

betul tu kyo82, mamat ni memang dah melampau!!! dasar penipu, menipu juga!!! tapi macamana dia dapat gambar yang hang tangkap? sebelum ni dia rapat dengan hang kah? ini kira kawan makan kawan lah.

Mamat ni dlu masuk sini terus pum pang sana sini...siap blh jual ikan bagi byar ansur2 lagi...tapi tu hal dia...gambar ni aku ada upload kt 2 tempat sebelum ni...1)...kt group arowana di FB ...2) kt profile aku di FB...file RAW dari kamera aku pun aku simpan so xleh nk larila..then masa snap beberapa kawan dalam ni pun ada...bukti cukup jelas
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 9:15 am

Klu x silap aku red andak last aku yg g join harvest.dlm ujung bln 11..bukti boleh tgk dlm pic yg sekadar berkongsi tu...tp induk bkn mcm dlm pic yg dia post la....pelik2...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 9:49 am

aku lama dah tak post...tp bila aku dah tgk ikn ni masa snap gmbr...rasa terpanggil nak post.....kyo sama2 tggu dan lihat....mmg 2 farm yg akn terlibat dlm situasi ni nanti.....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Hati - hati....   Mon Dec 24, 2012 11:34 am


tarikh gambar diambil : 19/2/2012 jam lebihkurang pkul 11.00am

Jenis : Red Arowana (Scleropages legendrei )
Jantina : Jantan
Umur : 3.5 thn
chip no : 3727819A35
Ikan asal dari farm indonesia..masa dtg size dlm 4-5 inch..
Pemilik : 100% ABM Aquaculture

so klu si ABE tu ckp ni ikan dari farm XXXXX amatlah tidak berasas sama sekali..aku dan kwn2 aku dh lama monitor ikan2 dlm kolam ni..
setiap inci perubahan pada ikan2 dlm kolam ni dlm pengetahuan kami..Amatlah mendukacitakan kerana masih lagi berlaku penipuan dlm dunia aro ni..menipu pada kwn2 sendiri plak tu..walaupun si ABE ni yg aku kenal salah sorang pejuang dlm kes tipu menipu ni.. Apakan daya,kita cuma manusia biasa saja.. akhirnya setiap pengkhianatan yg dilakukan oleh beliau sudah dibuktikan..
ABE..better mtk maaf la kt KYO82 n mana yg terlibat..hang nk buat sidang akhbar ke..secara tertutup ke..terpulang kepada org2 tu nti..
yg mana dh terbeli,terorder ngan hang tu,elokla hang bg pencerahan balik...
Ikan dlm pic tu x lawa mana pun..lain kali tanya aku dulu nk cilok pic yg mana..ada red lain yg lg marvellous dlm kolam tu..apa la hang ni ABE!!
Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Hati - hati....   Today at 4:57 am

Back to top Go down
 
Hati - hati....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: