Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Salam perkenalan...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 12:03 am

Salam buat semua forumer arowanaforumotion harap dapat beri tunjuk ajar pada saya yang cetek ilmu ni.....untuk info semua saya baru je beli ikan arowana Red Tail Golden RM 500 siap dengan certificate di jalan pasar KL.....harap otai2 kat sini boleh beri pandangan sikit...tq
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 12:24 am

epoi wrote:
Salam buat semua forumer arowanaforumotion harap dapat beri tunjuk ajar pada saya yang cetek ilmu ni.....untuk info semua saya baru je beli ikan arowana Red Tail Golden RM 500 siap dengan certificate di jalan pasar KL.....harap otai2 kat sini boleh beri pandangan sikit...tq

Ui...rtg rm500..saiz brapa tu bro?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 12:37 am

saiz 9 inch bro kodok mahal ke harga 2??
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 12:57 am

epoi wrote:
saiz 9 inch bro kodok mahal ke harga 2??

Mcm agak mahal la bro.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 12:59 am

jalan pasar ke beli..... jalan pasar sume ikan penuh dengan penipuan.. mmbe aku ade sorang dh kene tipu... dah lah jual mahal giler...hampeh btol!!!
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 1:23 am

yup bro abg kembar saya beli kat situ pun orang cite murah2 tu yang pegi sana apapun pe boleh buat dah beli bela je la...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 1:31 am

epoi wrote:
yup bro abg kembar saya beli kat situ pun orang cite murah2 tu yang pegi sana apapun pe boleh buat dah beli bela je la...

X pe...adat la bro...klu mula2 ni kekadang kena kencing...dah lama pun boleh kena kencing....benda dah beli kan...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 2:40 am

welcome bro..leh baca thread yg lepas2 sure bro akan gain more knowledge pasal aro ni.
main aro..benda paling penting bro kena suka ngan ikan yg bro ada.kalo suka, ikan biasa-biasa pun bro happy..tapi kalo ada rasa tak best..ikan perfect pun bro rasa tak best..pendek kata..bersyukur..hehe. Cool
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Fri Dec 14, 2012 3:48 pm

tq bro ikan_akeem atas tip yang diberi...tapi sy sayang aro ni sbb walaupun agak mahal tapi warna sisik dia cecah baris ke lima walaupun x penuh....nanti sy uploadkan videonya....
Back to top Go down
View user profile
epoi



Posts : 67
Join date : 13/12/2012

PostSubject: minta pandangan....   Sun Dec 23, 2012 11:35 pm

Slm buat semua rakan arowanaforumotion terutama tuan admin....nak minta rakan rakan bagi pandangan sikit tentang ikan yang saya beli kat jalan pasar KL bln 12 ari tu...ikut surat beranak jenis Red Tail Golden tapi yang saya musykil sisiknya dah sampai baris kelima walaupun x penuh setahu saya jenis red tail bukan ke sisiknya hanya sampai baris ke 4....hrap kawan2 blh komen sikit saya akan cuba sertakan gambar atau video...
Back to top Go down
View user profile
Desert Rabbit



Posts : 166
Join date : 02/11/2012
Age : 31
Location : Taman Melati

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Thu Dec 27, 2012 8:45 pm

epoi wrote:
Slm buat semua rakan arowanaforumotion terutama tuan admin....nak minta rakan rakan bagi pandangan sikit tentang ikan yang saya beli kat jalan pasar KL bln 12 ari tu...ikut surat beranak jenis Red Tail Golden tapi yang saya musykil sisiknya dah sampai baris kelima walaupun x penuh setahu saya jenis red tail bukan ke sisiknya hanya sampai baris ke 4....hrap kawan2 blh komen sikit saya akan cuba sertakan gambar atau video...

jalan pasar tu banyak ikan tak elok..sorry to say tp kadang2 cert tak same ngan ikan.. tp tak pe bro... RTG ke,SIlver ke...HB ke... MG ke.. yg penting class die arowana... kalau kite syg ikan tu insya allah die akan kasi kite 1000 macam kepuasan....

bro epoi beli kat jalan pasar kedai kat mane> kat Alive akuarium or kat cina ujung tu...
Back to top Go down
View user profile http://desert-rabbit1705.blogspot.com
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Thu Dec 27, 2012 9:22 pm

Desert Rabbit wrote:
epoi wrote:
Slm buat semua rakan arowanaforumotion terutama tuan admin....nak minta rakan rakan bagi pandangan sikit tentang ikan yang saya beli kat jalan pasar KL bln 12 ari tu...ikut surat beranak jenis Red Tail Golden tapi yang saya musykil sisiknya dah sampai baris kelima walaupun x penuh setahu saya jenis red tail bukan ke sisiknya hanya sampai baris ke 4....hrap kawan2 blh komen sikit saya akan cuba sertakan gambar atau video...

jalan pasar tu banyak ikan tak elok..sorry to say tp kadang2 cert tak same ngan ikan.. tp tak pe bro... RTG ke,SIlver ke...HB ke... MG ke.. yg penting class die arowana... kalau kite syg ikan tu insya allah die akan kasi kite 1000 macam kepuasan....

bro epoi beli kat jalan pasar kedai kat mane> kat Alive akuarium or kat cina ujung tu...

Hehe betul2 bro cakap..kwn ni beli aro, cert tulis rtg tp ikan nk serupa shb dah.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam perkenalan...   Today at 1:09 am

Back to top Go down
 
Salam perkenalan...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: