Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Tankmate aro

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Ajee

avatar

Posts : 43
Join date : 20/10/2012
Age : 33
Location : putrajaya-pasir mas

PostSubject: Tankmate aro   Fri Nov 02, 2012 7:58 am

ari ni g usha akuarium siong di seremban sane..ade nampak it ngan ngt.berbaloi ke angkat sp tiger ni. it dlm 2 inci+ ngt plak 3-4inci. growth rate dorang ni laju ke..takut jgk bgaduh. aro saya baru dlm 4inci +. ke patut bela dlm tank lain dulu?bro2 ade idea ke..ty Question
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sat Nov 03, 2012 9:57 am

berapa harga? kalau mahal xyah aaa letak nanti jadi cam aku dari 5 ekor lampam tinggal 2 je
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sat Nov 03, 2012 8:26 pm

lampam mmg kena bantai.. huhu.. it aro tak kan bantai.. tu je..slow growth rate.. makan banyak.. tiger nie kena byk bersabar gak..selalu malu je.. tgelap trus..tp kalau stabil cantik je
Back to top Go down
View user profile
nuar



Posts : 39
Join date : 31/10/2012

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Nov 04, 2012 7:54 pm

salam otai2 sume..

nak tanya..sy baru bela aro hb dlm seminggu..
ada teammate 2 kelah ijau & 3 lampam..
akua 4kaki..rasanya ok x atau byk sgt teammate si aro sy ni..
pastu sy cuba letak anak ikan, cengkerik & SW utk si aro makan tp lampam & kelah je yg dok bedal sume..
riso gak si aro x makan..
trima kasih bg pendapat..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Nov 04, 2012 8:04 pm

bukan la otai tapi jgn risau lampam dgn kelah tu akan jadi mangsa buli aro.. kebaikan byk ikan tu .. aro tu tak buli sekor la dia buli a esk b esk c.. sape yang berani tahan jela..
Back to top Go down
View user profile
Ajee

avatar

Posts : 43
Join date : 20/10/2012
Age : 33
Location : putrajaya-pasir mas

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 3:34 am

salam..sori br blk dr kelantan. north thai tiger 2 inci rm25,,yg 3 inci rm50 indon tiger 3inci rm35.ngt rm238 tp besar tapak tgnla..xbeli Razz
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 3:37 am

wah semua dah main tiger ni....hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Ajee

avatar

Posts : 43
Join date : 20/10/2012
Age : 33
Location : putrajaya-pasir mas

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 3:40 am

suka tgk die mkn..malu2 kucing tp bila lapar sedut laju je udang tu Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 3:55 am

NTT aku ada byk bagak punya size 6-7' ..rm80.. IT size 3-4' RM40.. NGT RM300 besar lagi tapak tgn huhu.. kalau serius dtg umah kita slow talk je no hal keke.. ikan kecik 1-2' aku bg pree kalau ada lg.. aku rasa ada sekor 2 je kot jarang nampak duk nyorok tah celah mana.. apa lagi kodok .. orang semua dah main tiger ko bila lagi hahaha..ketinggalan zaman tul =P
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 4:40 am

zerol86 wrote:
NTT aku ada byk bagak punya size 6-7' ..rm80.. IT size 3-4' RM40.. NGT RM300 besar lagi tapak tgn huhu.. kalau serius dtg umah kita slow talk je no hal keke.. ikan kecik 1-2' aku bg pree kalau ada lg.. aku rasa ada sekor 2 je kot jarang nampak duk nyorok tah celah mana.. apa lagi kodok .. orang semua dah main tiger ko bila lagi hahaha..ketinggalan zaman tul =P

x mampu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 35
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 7:38 am

zerol...jual kat aku sekor NTT.... Very Happy

email aku gambor nye klu ader... IT aku sekor tue kurg menarik ler kalernye...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 7:57 am

boleh je bro.. aku nyer ntt semua stripe ilang tp base cerah.. x nak tnjk kecantikan dia lg
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 35
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: Tankmate aro   Mon Nov 05, 2012 4:32 pm

la ye ke... ilang terus ke atau nnt kuar balik stripe dier tue..aku nyer IT dua-dua nmpk stripe.. sekor tue mmg clear..base yellow strip kuning/gold tp yg lagi satu stripe tak kuat sgt on 1 side..pas tue base agak gelap sket...

by the way, sp ader clown loach kat tank? br nie gi area kg subang, jumpa kedai jual ikan nie plus ikan yg agak rare imperial loach... mmg nak angkat tp tak sure takut kena hamtam ngan aro..mahal gak ikan nie especially yg rare tue... ade pendapat psl loach???
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Tankmate aro   Tue Nov 06, 2012 7:55 pm

ikan nie biasa la bro pemalu and kalau stress mcm tu la.. stripe tu akan datang balik.. kalau dia stress or still shy2 dia gelap jela..kalau bro nak gtau cepat.. ada 4 ekor je .. yang besar skit.. sekor orang dah book..
Back to top Go down
View user profile
sirboo

avatar

Posts : 84
Join date : 20/01/2013
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 12:57 am

salam semua


aku ada letak 2 ekor ikan krai sbg tankmate hb 4inci.saiz blih krai lbh krg aro la..tp mslh skrg krai tu asyik terperap je kt filter..
pastu plk berenang mcm kilat smp langgar cermin..aku tgok aro tu pun cm stress je n join krai tu tuk terperap jgk..

So,ikan krai x elok ke tk d jdkan tankmate aro??

p/s: ada sapa2 x nk swap krai 2 ekor ni ngn lampan..hehehe

Back to top Go down
View user profile http://masheer6555.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 1:32 am

sirboo wrote:
salam semua


aku ada letak 2 ekor ikan krai sbg tankmate hb 4inci.saiz blih krai lbh krg aro la..tp mslh skrg krai tu asyik terperap je kt filter..
pastu plk berenang mcm kilat smp langgar cermin..aku tgok aro tu pun cm stress je n join krai tu tuk terperap jgk..

So,ikan krai x elok ke tk d jdkan tankmate aro??

p/s: ada sapa2 x nk swap krai 2 ekor ni ngn lampan..hehehe


Boss sy mau swap lampam sama krai bro leh?
Back to top Go down
View user profile
ebumugo

avatar

Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 38
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 4:04 am

ikan_akeem wrote:
sirboo wrote:
salam semua


aku ada letak 2 ekor ikan krai sbg tankmate hb 4inci.saiz blih krai lbh krg aro la..tp mslh skrg krai tu asyik terperap je kt filter..
pastu plk berenang mcm kilat smp langgar cermin..aku tgok aro tu pun cm stress je n join krai tu tuk terperap jgk..

So,ikan krai x elok ke tk d jdkan tankmate aro??

p/s: ada sapa2 x nk swap krai 2 ekor ni ngn lampan..hehehe


Boss sy mau swap lampam sama krai bro leh?

Krai kat umah aku murah2 jer...sama harga ngn lampan...
Back to top Go down
View user profile
baim

avatar

Posts : 91
Join date : 18/01/2013

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 5:23 am

salam...sy nak share IT gak..hehehe..
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 8:15 am

Comel sama macam aku punya Smile
Back to top Go down
View user profile
baim

avatar

Posts : 91
Join date : 18/01/2013

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 6:17 pm

hehehe...thanks bro...ni kecik je nie...same saiz ngn ibu jari kaki je,,. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
sirboo

avatar

Posts : 84
Join date : 20/01/2013
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tankmate aro   Sun Jan 27, 2013 8:50 pm

[quote="ikan_akeem"][quote="sirboo"]salam semua


aku ada letak 2 ekor ikan krai sbg tankmate hb 4inci.saiz blih krai lbh krg aro la..tp mslh skrg krai tu asyik terperap je kt filter..
pastu plk berenang mcm kilat smp langgar cermin..aku tgok aro tu pun cm stress je n join krai tu tuk terperap jgk..

So,ikan krai x elok ke tk d jdkan tankmate aro??

p/s: ada sapa2 x nk swap krai 2 ekor ni ngn lampan..hehehe

[/quote]

Boss sy mau swap lampam sama krai bro leh?[/quote]


Sori bro akeem sbb lwt reply..sy dah terbeli lampam 2 ekor tk d jdkan kwan ngn krai tu..tgok respon krai tu mcm mana,kalo msih liar gak sy pm bro nati..
Back to top Go down
View user profile http://masheer6555.blogspot.com/
wishmaster

avatar

Posts : 10
Join date : 20/02/2013
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tankmate aro   Fri Feb 22, 2013 1:17 am

skrg ni mcm susah je nak cari indo tiger ni... No kat mana lg ada eh?
saya di kl.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Tankmate aro   

Back to top Go down
 
Tankmate aro
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: