Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Highback ikan pertama ku hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 5:34 am

[quote="izzydean"]ok kali ni cuba otai otai teka ni iV

kan jenis apa...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 6:46 am

[quote="izzydean"]
izzydean wrote:
ok kali ni cuba otai otai teka ni iV

kan jenis apa...

x nampak bro..ko letak black water ke..kasik clear skit..nti aku ckp banjar,panas lagi post ni..hahaha Shocked
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 7:42 am

[quote="gabanzshah"]
izzydean wrote:
izzydean wrote:
ok kali ni cuba otai otai teka ni iV

kan jenis apa...

x nampak bro..ko letak black water ke..kasik clear skit..nti aku ckp banjar,panas lagi post ni..hahaha Shocked

ni mmg banjar red super yg mcm kt dlm video ko bg tu..mmg aku saja beli ikan ni dgn rm 400 utk aku bezakan mcm mana super red,blood red.chili red masa kecik..klu bnjar jenis ni mmg susah nk bezakan..sbb dia sama mcm super red..tp bila dh 8-9 inchi baru nampak sikit warna hijau ladang kuda baru timbul sikit..tapi bila aku taning dgn tank itam bg dia makan sw yg aku buat special punya..warna tu hilang sikit sikit sekarang ni timbul warna biru dgn merah plak..sbb super worm tu aku bg mkn lobat merah..dan campur dgn berapa bahan kimia sikit..hehehe..walau mcm ner pun aku tetap kata ikan ni banjar red..hehee
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 8:29 am


betul tu apa yg bro katakan..mmg susah nk bezakn..klu dh banjar tu mmg banjar..camna xbreed skali pn ciri2 banjar tu tetap ada..cuba bro tengok video dlm post red chille or bhybrid banja aku tu.mesti bro paham apa yg aku perkatakn..aku pun ngah tanning banjar aku ngan BT..xder plak kuar warna biru..merah mmg jelas..wat camna,meh ajaq skit..
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 8:53 am

gabanzshah wrote:

betul tu apa yg bro katakan..mmg susah nk bezakn..klu dh banjar tu mmg banjar..camna xbreed skali pn ciri2 banjar tu tetap ada..cuba bro tengok video dlm post red chille or bhybrid banja aku tu.mesti bro paham apa yg aku perkatakn..aku pun ngah tanning banjar aku ngan BT..xder plak kuar warna biru..merah mmg jelas..wat camna,meh ajaq skit..

hehehe..bkn x nk ajar taning..tp modal lampu je dh dekat rm800..klu taning light pki lampu biasa biasa lambat jadi..klu nk modal murah sikit kenakan direct matahari ikan tu..aku rasa pun dch ok juga tu..sbb cahaya matahari leh mencantikka warna n sisik dia..hhehehe
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 5:55 pm

izzydean wrote:
gabanzshah wrote:

betul tu apa yg bro katakan..mmg susah nk bezakn..klu dh banjar tu mmg banjar..camna xbreed skali pn ciri2 banjar tu tetap ada..cuba bro tengok video dlm post red chille or bhybrid banja aku tu.mesti bro paham apa yg aku perkatakn..aku pun ngah tanning banjar aku ngan BT..xder plak kuar warna biru..merah mmg jelas..wat camna,meh ajaq skit..

hehehe..bkn x nk ajar taning..tp modal lampu je dh dekat rm800..klu taning light pki lampu biasa biasa lambat jadi..klu nk modal murah sikit kenakan direct matahari ikan tu..aku rasa pun dch ok juga tu..sbb cahaya matahari leh mencantikka warna n sisik dia..hhehehe

nature way's is the best la utk bg arowana ni jd cantik..cuba tgk ikan kat dlm kolam tu..sumernyer jd cantik2 dan berkilat.tapi bila kita letak dlm aquarium bebarapa hari..leh nampak cam pudar or turun sket colornyer..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Thu Mar 29, 2012 8:05 pm

xder yg nak upload pic tebaru ikan ker... Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   

Back to top Go down
 
Highback ikan pertama ku hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: