Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Highback ikan pertama ku hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Jan 16, 2011 8:32 pm

gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Jan 16, 2011 10:23 pm

miang wrote:
gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu

betul tu bro miang..aku cuma bg pendapat je..kita kongsi brsama..bro dean klu ada video ikan tu lg bagus.. ikut pkiraan aku blood red sebesar tu lain spek nye.. blood red / super red / chili red akan ada perbezaan masa time juvenile..ada 1 cite tokey kedai ikan pn kene tipu ngan tokey farm..( cina vs cina )chille red rm1800,dh besar jd 1.5 red je..aku interview sendiri tokey tu.apatah lg aku ni..hmm..skadar bkongsi pendapat..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Jan 16, 2011 11:21 pm

gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu

betul tu bro miang..aku cuma bg pendapat je..kita kongsi brsama..bro dean klu ada video ikan tu lg bagus.. ikut pkiraan aku blood red sebesar tu lain spek nye.. blood red / super red / chili red akan ada perbezaan masa time juvenile..ada 1 cite tokey kedai ikan pn kene tipu ngan tokey farm..( cina vs cina )chille red rm1800,dh besar jd 1.5 red je..aku interview sendiri tokey tu.apatah lg aku ni..hmm..skadar bkongsi pendapat..

tak pe...kat sini semua open mainded kot leh bincang...aku try2 belek2 gmbr nie...tgk ekor ok wrna merah basah..hujung sirip nmpk merah skit...cuma aku msh tak nmpk calit mrh pd bibir dan bdn..kalau video blh belek habis rasanya..biasanya kalau piau merah,ms kecik wrna bdn nmpk merah kehijauan gelap...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 12:03 am

cuba tengok banjar red aku plak..2 ekor yang berlainan spek..sama2 kita berkongsi pendapat..TQ





ini video aku amik dalam you-tube "Arowana Red Banjar Super/www.rully-arwana.com"

Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 1:47 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu

betul tu bro miang..aku cuma bg pendapat je..kita kongsi brsama..bro dean klu ada video ikan tu lg bagus.. ikut pkiraan aku blood red sebesar tu lain spek nye.. blood red / super red / chili red akan ada perbezaan masa time juvenile..ada 1 cite tokey kedai ikan pn kene tipu ngan tokey farm..( cina vs cina )chille red rm1800,dh besar jd 1.5 red je..aku interview sendiri tokey tu.apatah lg aku ni..hmm..skadar bkongsi pendapat..

tak pe...kat sini semua open mainded kot leh bincang...aku try2 belek2 gmbr nie...tgk ekor ok wrna merah basah..hujung sirip nmpk merah skit...cuma aku msh tak nmpk calit mrh pd bibir dan bdn..kalau video blh belek habis rasanya..biasanya kalau piau merah,ms kecik wrna bdn nmpk merah kehijauan gelap...

salam,bro dean,aku org baru dalam forum nie,tp aku rasa mcm banjar red yg telah crossbreed,,kalu blood red,aku rasa kalu saiz tu,pipi dia dah ado merah,scale pun dah nk red horse shoe,,,sori,kalu blh bro dean update la gambar terbaru Wink Wink Wink


Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 5:24 am

saifulazri86 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu


betul tu bro miang..aku cuma bg pendapat je..kita kongsi brsama..bro dean klu ada video ikan tu lg bagus.. ikut pkiraan aku blood red sebesar tu lain spek nye.. blood red / super red / chili red akan ada perbezaan masa time juvenile..ada 1 cite tokey kedai ikan pn kene tipu ngan tokey farm..( cina vs cina )chille red rm1800,dh besar jd 1.5 red je..aku interview sendiri tokey tu.apatah lg aku ni..hmm..skadar bkongsi pendapat..

tak pe...kat sini semua open mainded kot leh bincang...aku try2 belek2 gmbr nie...tgk ekor ok wrna merah basah..hujung sirip nmpk merah skit...cuma aku msh tak nmpk calit mrh pd bibir dan bdn..kalau video blh belek habis rasanya..biasanya kalau piau merah,ms kecik wrna bdn nmpkmerah kehijauan gelap...

salam,bro dean,aku org baru dalam forum nie,tp aku rasa mcm banjar red yg telah crossbreed,,kalu blood red,aku rasa kalu saiz tu,pipi dia dah ado merah,scale pun dah nk red horse shoe,,,sori,kalu blh bro dean update la gambar terbaru Wink Wink Wink



ni aku update pic terbaru blood red tu













ok bro leh komen hehheheh

Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 9:20 am

izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu


betul tu bro miang..aku cuma bg pendapat je..kita kongsi brsama..bro dean klu ada video ikan tu lg bagus.. ikut pkiraan aku blood red sebesar tu lain spek nye.. blood red / super red / chili red akan ada perbezaan masa time juvenile..ada 1 cite tokey kedai ikan pn kene tipu ngan tokey farm..( cina vs cina )chille red rm1800,dh besar jd 1.5 red je..aku interview sendiri tokey tu.apatah lg aku ni..hmm..skadar bkongsi pendapat..

tak pe...kat sini semua open mainded kot leh bincang...aku try2 belek2 gmbr nie...tgk ekor ok wrna merah basah..hujung sirip nmpk merah skit...cuma aku msh tak nmpk calit mrh pd bibir dan bdn..kalau video blh belek habis rasanya..biasanya kalau piau merah,ms kecik wrna bdn nmpkmerah kehijauan gelap...

salam,bro dean,aku org baru dalam forum nie,tp aku rasa mcm banjar red yg telah crossbreed,,kalu blood red,aku rasa kalu saiz tu,pipi dia dah ado merah,scale pun dah nk red horse shoe,,,sori,kalu blh bro dean update la gambar terbaru Wink Wink Wink



ni aku update pic terbaru blood red tu













ok bro leh komen hehheheh


salam bro dean,,ikan bro nie mengelirukan la,gambar yang hang br update,,gambr no 1 ekor bentuk diamobd,mcm red chili,,gmbr no 2 ekor nampak kipas,mcm blood red,,tu yang keliru,,sori Wink Wink Wink


Last edited by saifulazri86 on Mon Jan 17, 2011 5:10 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 9:58 am

saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..

ada org lama berpesan pada aku dan pgalaman aku sendiri kalau nk beli jns s.red/b.red/c.red...kalau nk yg btl2 psti tu mmg jns merah..pastikan ada calit merah kat bibir dia..tak banyak sikit msti kn ada..lagi kuat warna calit merah dia lg bagus..kalau ada mmg conform tu jns merah...biasa lah merah nie time kck mcm banjar red pun ada....apa yg aku tgk banjar red ms kecik lg merah dr jns s.red/b.red/c.red...apa yg bro gabanshah ckp tak tau le nk komen apa...harap2 tak kot...yelah hrganya pun plg2 koman 2 K keatas tu

x pe aro ni kecik lg..chu pun lom kuar abis lg..lg pun aku pki white lamp..hehhe..nnt kite tgk ye dia jd banjar ke atau blood red...buat masa ni aku dh bela 5 ekor blood red..klu x kena matahari mmg lambat sikit merah dia naik..selalu ikan jenis ni mmg lambat sikit..tempoh matang dia pun lambat x mcm mg..tu dr pengalaman akulah..


betul tu bro miang..aku cuma bg pendapat je..kita kongsi brsama..bro dean klu ada video ikan tu lg bagus.. ikut pkiraan aku blood red sebesar tu lain spek nye.. blood red / super red / chili red akan ada perbezaan masa time juvenile..ada 1 cite tokey kedai ikan pn kene tipu ngan tokey farm..( cina vs cina )chille red rm1800,dh besar jd 1.5 red je..aku interview sendiri tokey tu.apatah lg aku ni..hmm..skadar bkongsi pendapat..

tak pe...kat sini semua open mainded kot leh bincang...aku try2 belek2 gmbr nie...tgk ekor ok wrna merah basah..hujung sirip nmpk merah skit...cuma aku msh tak nmpk calit mrh pd bibir dan bdn..kalau video blh belek habis rasanya..biasanya kalau piau merah,ms kecik wrna bdn nmpkmerah kehijauan gelap...

salam,bro dean,aku org baru dalam forum nie,tp aku rasa mcm banjar red yg telah crossbreed,,kalu blood red,aku rasa kalu saiz tu,pipi dia dah ado merah,scale pun dah nk red horse shoe,,,sori,kalu blh bro dean update la gambar terbaru Wink Wink Wink



ni aku update pic terbaru blood red tu













ok bro leh komen hehheheh

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 12:01 pm



aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 5:39 pm

miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?



salam bro dean,,ikan bro nie mengelirukan la,gambar yang hang br update,,gambr no 1 ekor bentuk diamond,mcm red chili,,gmbr no 2 ekor nampak kipas,mcm blood red,,tu yang keliru,,sori Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 5:50 pm

[quote="miang"]

aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?[/quote

]

ikan ni made in malaysia..breed kt kolam.. Very Happy Very Happy Very Happy

x pe nnt aku post video k..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 6:03 pm

miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 7:22 pm

gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 8:39 pm

izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 9:48 pm

saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond

Hehehehe...where's the Original Red Arowana gone????all xbreeds..hmm
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Jan 17, 2011 10:44 pm

saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond
ni aku upload video
bro bro semua komenlah..aku dh up load video lg. Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 12:18 am

izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond
ni aku upload video
bro bro semua komenlah..aku dh up load video lg. Very Happy Very Happy Very Happy


buat susah2 bro dean je,,mmg lawa la,bro dean ambik video ngan kamera ke hp,,video ari nie ke,, Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 12:22 am

saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond


ni aku upload video
bro bro semua komenlah..aku dh up load video lg. Very Happy Very Happy Very Happy


buat susah2 bro dean je,,mmg lawa la,bro dean ambik video ngan kamera ke hp,,video ari nie ke,, Wink Wink Wink

ye..video hari ni..x pe bg member dlm forum ni tgk..aku pki camera..ko komenlah..apa pun komen korang aku terima..aku openmind hehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 12:30 am

hehehe..kadang2 camera memain peranan penting.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 12:48 am

gabanzshah wrote:
hehehe..kadang2 camera memain peranan penting.. Very Happy

betul tu..hheehehhe..tp klu tgk live lg best..buat masa ni mmg byk tokey farm yg nk beli ikan ni..tp aku x lepaskan lg..xiang leng punya ikan lg teruk..dr segi mata pun dh drop eye..aju pernah bawa member dlm forum ni gi kt show room xiang leng kt bp..aku tgk ikan dia org x ada pun yg cun..yg rosak byklah..mata drop eye lg byk dia org taning kt tank hitam mmg ikan nampak red..cuba bawa kt white tank..hancur terus..hahhaha..member forum yg aku bawa tu nama dia nmisan2k..saja aku bawa dia tgk ikan kt xiang leng tu..tgk sapa punya cun..hahaha..saje nk bikin panas forum ni sikit. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 12:52 am

izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
hehehe..kadang2 camera memain peranan penting.. Very Happy

betul tu..hheehehhe..tp klu tgk live lg best..buat masa ni mmg byk tokey farm yg nk beli ikan ni..tp aku x lepaskan lg..xiang leng punya ikan lg teruk..dr segi mata pun dh drop eye..aju pernah bawa member dlm forum ni gi kt show room xiang leng kt bp..aku tgk ikan dia org x ada pun yg cun..yg rosak byklah..mata drop eye lg byk dia org taning kt tank hitam mmg ikan nampak red..cuba bawa kt white tank..hancur terus..hahhaha..member forum yg aku bawa tu nama dia nmisan2k..saja aku bawa dia tgk ikan kt xiang leng tu..tgk sapa punya cun..hahaha..saje nk bikin panas forum ni sikit. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

nnt ada masa aku kuarkan pic full helmet crossback aku yg 6ekor tu..buat masa ni ikan ni dlm kolam fiber tank lg..aku jemur kasi kana direct matahari..kasi warna dia kaw kaw punya..hahahahaa..kasi panas kt forum ni lg best.. Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 12:54 am

izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond


ni aku upload video
bro bro semua komenlah..aku dh up load video lg. Very Happy Very Happy Very Happy


buat susah2 bro dean je,,mmg lawa la,bro dean ambik video ngan kamera ke hp,,video ari nie ke,, Wink Wink Wink

ye..video hari ni..x pe bg member dlm forum ni tgk..aku pki camera..ko komenlah..apa pun komen korang aku terima..aku openmind hehe

k,,video nie mmg masuk youtube dl ke,,
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 1:19 am

saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
saifulazri86 wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
miang wrote:


aku tgh mencari2 bhg mana yg blh meyakinkan aku nie....berapa saiz dah ikan nie bro?made in m'sia or kalimantan?

Waa!!Gamat terus post yg satu ni..Bro miang / Bro saiful, ko perasan tak ekor ikan tu berbeza..gambar pertama lain,gambar baru update lain..pening2..Betul ke gambar terbaru ni gambar ikan pertama aritu..amat berbeza skali.Bro Dean update la gamba ikan yg pertama aritu.. Maaflah..mmg mengelirukan seperti bro2 lain ckp sblm ni..Tumbesaran dia pun tak ketara sgt membesar dlm 3 bulan ni.. klu ikut tarikh post gamba pertama aritu..Seperti yang aku cakap..mmg aku x yakin ini Blood Red yg ORI ( Gambar Pertama )..Mmg susah skrg ni nk dpt..Xian Leng pn blum tentu ada..kepada otai2 : bleh ke ekor bertukar2 ?TQ

cuba tgk betul betul..tu ikan yg sama..ada tanda dot sikit kt bibir tgh tu..aduhh penat aku nk ambik pic je..

salam bro dean,mmg nampak calit merah kar bibir,tp bentuk ekor yang nampak berbeza,,nampak diamond


ni aku upload video
bro bro semua komenlah..aku dh up load video lg. Very Happy Very Happy Very Happy


buat susah2 bro dean je,,mmg lawa la,bro dean ambik video ngan kamera ke hp,,video ari nie ke,, Wink Wink Wink

ye..video hari ni..x pe bg member dlm forum ni tgk..aku pki camera..ko komenlah..apa pun komen korang aku terima..aku openmind hehe

k,,video nie mmg masuk youtube dl ke,,

ye kena msk kt youtube dulu pas tu paste kt sini..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 1:46 am

izzydean wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
hehehe..kadang2 camera memain peranan penting.. Very Happy

betul tu..hheehehhe..tp klu tgk live lg best..buat masa ni mmg byk tokey farm yg nk beli ikan ni..tp aku x lepaskan lg..xiang leng punya ikan lg teruk..dr segi mata pun dh drop eye..aju pernah bawa member dlm forum ni gi kt show room xiang leng kt bp..aku tgk ikan dia org x ada pun yg cun..yg rosak byklah..mata drop eye lg byk dia org taning kt tank hitam mmg ikan nampak red..cuba bawa kt white tank..hancur terus..hahhaha..member forum yg aku bawa tu nama dia nmisan2k..saja aku bawa dia tgk ikan kt xiang leng tu..tgk sapa punya cun..hahaha..saje nk bikin panas forum ni sikit. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

nnt ada masa aku kuarkan pic full helmet crossback aku yg 6ekor tu..buat masa ni ikan ni dlm kolam fiber tank lg..aku jemur kasi kana direct matahari..kasi warna dia kaw kaw punya..hahahahaa..kasi panas kt forum ni lg best.. Very Happy Very Happy Very Happy

wahh hebat ko bro..ikut perkiraan aku brdasarkn pic awal aritu, ikan tu memang sebijik hybrid aro..aku komen bdasarkn pic tu..pasal tu aku mtk video lg senang nk blaja tgk..klu ko bleh bwk aku tgk live lg cantekkk..aku mmg minat giler ngan aro jenis merah ni..tp permasalahan utama yg aku nmpak skrg ni ada 'bro' yang sangsi itu ikan ko dean..hahaha..ko tunjuk skit gamba ko ngan ikan tu,senyapla 'bro' tu (rasanya la)lagipun red aro yg betul2 ori bukan senang nk dpt dan tk semua anak2 yg dihasilkn akan cantik spt makbapak dia..ikan bro yang dlm video ni rasanya belum pandai pakai makeup merah lg kot tp gincu merah pandai lak pkai..hmm,mcm2 jenis..aku mmg cadang nk p xian leng ujung bulan ni.nk tgk live red aro deorg,klu bkenan beli la..dh ko ckkp camtu cancel la..aku rasa aku nk p d'Assakinah la..TQ atas usaha bro Dean yg x putus2 memberi tunjuk ajar...
Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Jan 18, 2011 5:28 am

gabanzshah wrote:
izzydean wrote:
izzydean wrote:
gabanzshah wrote:
hehehe..kadang2 camera memain peranan penting.. Very Happy

betul tu..hheehehhe..tp klu tgk live lg best..buat masa ni mmg byk tokey farm yg nk beli ikan ni..tp aku x lepaskan lg..xiang leng punya ikan lg teruk..dr segi mata pun dh drop eye..aju pernah bawa member dlm forum ni gi kt show room xiang leng kt bp..aku tgk ikan dia org x ada pun yg cun..yg rosak byklah..mata drop eye lg byk dia org taning kt tank hitam mmg ikan nampak red..cuba bawa kt white tank..hancur terus..hahhaha..member forum yg aku bawa tu nama dia nmisan2k..saja aku bawa dia tgk ikan kt xiang leng tu..tgk sapa punya cun..hahaha..saje nk bikin panas forum ni sikit. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

nnt ada masa aku kuarkan pic full helmet crossback aku yg 6ekor tu..buat masa ni ikan ni dlm kolam fiber tank lg..aku jemur kasi kana direct matahari..kasi warna dia kaw kaw punya..hahahahaa..kasi panas kt forum ni lg best.. Very Happy Very Happy Very Happy

wahh hebat ko bro..ikut perkiraan aku brdasarkn pic awal aritu, ikan tu memang sebijik hybrid aro..aku komen bdasarkn pic tu..pasal tu aku mtk video lg senang nk blaja tgk..klu ko bleh bwk aku tgk live lg cantekkk..aku mmg minat giler ngan aro jenis merah ni..tp permasalahan utama yg aku nmpak skrg ni ada 'bro' yang sangsi itu ikan ko dean..hahaha..ko tunjuk skit gamba ko ngan ikan tu,senyapla 'bro' tu (rasanya la)lagipun red aro yg betul2 ori bukan senang nk dpt dan tk semua anak2 yg dihasilkn akan cantik spt makbapak dia..ikan bro yang dlm video ni rasanya belum pandai pakai makeup merah lg kot tp gincu merah pandai lak pkai..hmm,mcm2 jenis..aku mmg cadang nk p xian leng ujung bulan ni.nk tgk live red aro deorg,klu bkenan beli la..dh ko ckkp camtu cancel la..aku rasa aku nk p d'Assakinah la..TQ atas usaha bro Dean yg x putus2 memberi tunjuk ajar...
Rolling Eyes Rolling Eyes

hahahaha..ni pic anak aku dgn ikan aku..





yg ni dlm umah aku..blood red tu kt bwh skali..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   

Back to top Go down
 
Highback ikan pertama ku hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: