Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anak MGBB - Order

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Anak MGBB - Order   Tue Oct 23, 2012 9:48 am

As'kum kepada semua forumers,

Saya akan ke BM selepas raya haji ini & melalui org contact saya di sana, ada beberapa anak MGBB untuk dijual. Anak2 MGBB nie saya tau dari satu kolam yang induk2 nya mmg cantik & kecik2 aje (mcm ori MGBB la) dengan colour kebiruan yang memang cantik. Anak2 kolam nie tak di WTT, maknanya colornya original & ada cip. Sila maklum ini MGBB yang tak WTT, so jgn harap ianya dah cross atau chu dah 100% develop.

Sekiranya ada yang berminat, sila PM / contact saya di no 0172808095. Sekiranya ikan2 tu saya tgk tak cantik & tak ikut spec saya, saya tak akan beli so saya akan pulang semula duit orang yg order. Anak2 ikan dalam 7-8 inci. Harga dalam lingkungan RM700 - RM750 (saya akan confirm semula) & saya ambik untung sedikit atas duit minyak ke sana. Ikan2 ini adalah dalam jaminan saya sendiri & sekiranya buyer tak puas hati selepas pembelian, boleh pulang semula kepada saya dalam masa 3 bulan.

Terima kasih.
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Tue Oct 23, 2012 6:12 pm

zcool wrote:
As'kum kepada semua forumers,

Saya akan ke BM selepas raya haji ini & melalui org contact saya di sana, ada beberapa anak MGBB untuk dijual. Anak2 MGBB nie saya tau dari satu kolam yang induk2 nya mmg cantik & kecik2 aje (mcm ori MGBB la) dengan colour kebiruan yang memang cantik. Anak2 kolam nie tak di WTT, maknanya colornya original & ada cip. Sila maklum ini MGBB yang tak WTT, so jgn harap ianya dah cross atau chu dah 100% develop.

Sekiranya ada yang berminat, sila PM / contact saya di no 0172808095. Sekiranya ikan2 tu saya tgk tak cantik & tak ikut spec saya, saya tak akan beli so saya akan pulang semula duit orang yg order. Anak2 ikan dalam 7-8 inci. Harga dalam lingkungan RM700 - RM750 (saya akan confirm semula) & saya ambik untung sedikit atas duit minyak ke sana. Ikan2 ini adalah dalam jaminan saya sendiri & sekiranya buyer tak puas hati selepas pembelian, boleh pulang semula kepada saya dalam masa 3 bulan.

Terima kasih.

Bro pls pm sy ikan dari farm mana..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Tue Oct 23, 2012 7:31 pm

Saya dah PM. Nanti saya shoot jugak gambar seekor anak dari kolam tu yang adik saya beli & tepek sini.

ikan_akeem wrote:
zcool wrote:
As'kum kepada semua forumers,

Saya akan ke BM selepas raya haji ini & melalui org contact saya di sana, ada beberapa anak MGBB untuk dijual. Anak2 MGBB nie saya tau dari satu kolam yang induk2 nya mmg cantik & kecik2 aje (mcm ori MGBB la) dengan colour kebiruan yang memang cantik. Anak2 kolam nie tak di WTT, maknanya colornya original & ada cip. Sila maklum ini MGBB yang tak WTT, so jgn harap ianya dah cross atau chu dah 100% develop.

Sekiranya ada yang berminat, sila PM / contact saya di no 0172808095. Sekiranya ikan2 tu saya tgk tak cantik & tak ikut spec saya, saya tak akan beli so saya akan pulang semula duit orang yg order. Anak2 ikan dalam 7-8 inci. Harga dalam lingkungan RM700 - RM750 (saya akan confirm semula) & saya ambik untung sedikit atas duit minyak ke sana. Ikan2 ini adalah dalam jaminan saya sendiri & sekiranya buyer tak puas hati selepas pembelian, boleh pulang semula kepada saya dalam masa 3 bulan.

Terima kasih.

Bro pls pm sy ikan dari farm mana..
Back to top Go down
View user profile
alonghafidz



Posts : 71
Join date : 05/10/2012
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Tue Oct 23, 2012 8:11 pm

Bro nak join g BM leh?
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Tue Oct 23, 2012 8:15 pm

Insyaallah, kalau jadi ke BM saya akan pegi seminggu selepas raya haji pd hujung minggu (Ahad). Mungkin boleh jumpa di sana sebab kereta saya penuh bawak ikan Smile

alonghafidz wrote:
Bro nak join g BM leh?
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Tue Oct 23, 2012 11:31 pm

bro aku nak join...

alonghafidz bley naik kete ngn aku....bley?
Back to top Go down
View user profile
alonghafidz



Posts : 71
Join date : 05/10/2012
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 12:15 am

Abgkembar dari mana? Wa dari penang..kalau sama laluan leh la kita g skali.xda hal pirat punya.. Ada geng syok sket..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 1:11 am

Sorry abg2 forumers semua... Owner farm tak benarkan org luar masuk la... Baru confirm tadi. Sorry yea, tapi kalau nak ronda2 BM lepas saya masukkan ikan ke kolam ok jugak...
Back to top Go down
View user profile
alonghafidz



Posts : 71
Join date : 05/10/2012
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 1:16 am

Owh owner x kasi masuk..leh tau farm mana? Senang sket lepas ni wa nak g beli ikan kat bm wa x singgah la farm tu sebab. dah tau owner x kasi masuk..
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 1:28 am

alamak bro alonghafidz aku dok selangor jer...jauh sgt 2 penang...tapi bley jer jumpa sane.... tgh mencari2 ikan nie... ajak budak2 lain attack BM lepas raya nie nk x? geng kawasan KL / Selngor / Sama waktu dengannya... bleylah wat attack bm...
Back to top Go down
View user profile
alonghafidz



Posts : 71
Join date : 05/10/2012
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 1:33 am

Bley gak..jom la..aku ada gak tanya survey2 harga.. Ingat nk g lepas raya haji ni.baru ni aku g x beli pun..dorang borong byk..kali ni ingat nk amik mg 2 ekor huhu..aku dekat je.bila korang nk g pun xpe..aku on jer.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 2:55 am

Farm kecik aje... Situ kolam dia bukan showroom... Nak jalan2 showroom kat BM sure boleh masuknya.

alonghafidz wrote:
Owh owner x kasi masuk..leh tau farm mana? Senang sket lepas ni wa nak g beli ikan kat bm wa x singgah la farm tu sebab. dah tau owner x kasi masuk..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 9:48 am

Gambar2 di bawah nie adalah anak ikan dari kolam yang saya katakan tu yang dibeli oleh adik saya dalam anggaran 7 inci panjang. Kalau ada sesiapa yang berminat boleh contact saya untuk urusan selanjutnya. Harga adalah RM700 & kalau ambik byk boleh kurang lagi...









Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 10:04 am

nice aro bro.
tangan dah gatal nak beli
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 10:06 am

Thank you bro... Smile

k321 wrote:
nice aro bro.
tangan dah gatal nak beli
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 10:13 am

blh pm farm mana
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 10:24 am

Sudah PM.

k321 wrote:
blh pm farm mana
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 6:23 pm

interested. check ur PM bro
Back to top Go down
View user profile
reelfishing3



Posts : 2
Join date : 22/10/2012
Location : BTR, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 8:10 pm

Berminat gak. Bole PM nama farm dan cara nak hulur advance.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Wed Oct 24, 2012 10:45 pm

Sudah PM. Untuk makluman semua, saya pergi minggu hadapan sebab ada yang confius saya pergi hari Sabtu atau Ahad nie.

reelfishing3 wrote:
Berminat gak. Bole PM nama farm dan cara nak hulur advance.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Perubahan Tarikh   Thu Oct 25, 2012 3:07 am

Kepada forumers yang ada contact saya atau yang berminat nak membeli MGBB, ada perubahan tarikh. Saya akan ke Bukit Merah pada hari Sabtu ini, 27 Oktober 2012 bukannya minggu depan. Ini untuk menjimatkan kos saya sebab ikan yang nak saya hantar ke kolam berada di Pahang, so balik raya di Pahang terus angkat pegi BM.

Kepada forumers yang berminat sila SMS atau contact saya di 0172808095 & bagi no contact kerana esok saya tak mungkin boleh akses ke Internet. Kepada yang telah menyatakan minat, saya akan call semula nanti untuk confirmation.

Terima kasih.
Back to top Go down
View user profile
marhaban



Posts : 15
Join date : 11/09/2012

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Fri Oct 26, 2012 2:22 am

cantik ikan.
boleh bayar 2 kali tak? Laughing
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Fri Oct 26, 2012 5:31 am

mak aih cunnye aro Very Happy
mmg berbaloi2 beli dgn harga tu.siap ada jaminan lg.jgn tggu lama2.cargasssss cheers
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Fri Oct 26, 2012 7:43 pm

rohurockstar wrote:
mak aih cunnye aro Very Happy
mmg berbaloi2 beli dgn harga tu.siap ada jaminan lg.jgn tggu lama2.cargasssss cheers

mmg atm x de limit la ko ni....hehehej
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Fri Oct 26, 2012 8:30 pm

kodok wrote:
rohurockstar wrote:
mak aih cunnye aro Very Happy
mmg berbaloi2 beli dgn harga tu.siap ada jaminan lg.jgn tggu lama2.cargasssss cheers

mmg atm x de limit la ko ni....hehehej

woi woi ko jgn mandai buat2 statement palsu camtu weh.kang xpsl2 lhdn carik aku lak.kekeke geek
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Anak MGBB - Order   Today at 3:17 pm

Back to top Go down
 
Anak MGBB - Order
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: