Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 kolam hiback pramatang part 2 - SOLD

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 1:39 am

untuk dijual kolam arowana jenis hiback di bukit merah...ada 14pcs semua
(1kolam)...umur ujung bulan 9 nie 10ekoq dh 2tahun, 4 ekor lagi muda 3bulan dr
yg tu...ikan umur mmg kompom sebab bela sndiri dari kecil...ikan semua dh ada
chip n dah ada dalam kolam 4bulan dah...berminat leh kol...harga rm60,000.00
nego..bulan lepas nk jual rm50k je tp dah xlaku lagi so harga makin naik sbb
umur ikan pun makin matang...gambar xde,dlm facebook ada la
nizam - 0132228247 (owner ikan)
hafiz - 0172654982 (owner kolam)


Last edited by xback_aro on Thu Oct 21, 2010 3:42 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 1:52 am

As'kum bro... yg nie company mana yea??? kolam besar mana??? boleh tambah ikan sendiri tak???

Tq.


xback_aro wrote:
untuk dijual kolam arowana jenis hiback di bukit merah...ada 14pcs semua
(1kolam)...umur ujung bulan 9 nie 10ekoq dh 2tahun, 4 ekor lagi muda 3bulan dr
yg tu...ikan umur mmg kompom sebab bela sndiri dari kecil...ikan semua dh ada
chip n dah ada dalam kolam 4bulan dah...berminat leh kol...harga rm60,000.00
nego..bulan lepas nk jual rm50k je tp dah xlaku lagi so harga makin naik sbb
umur ikan pun makin matang...gambar xde,dlm facebook ada la
nizam - 0132228247 (owner ikan)
hafiz - 0172654982 (owner kolam)
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 2:22 am

zcool wrote:
As'kum bro... yg nie company mana yea??? kolam besar mana??? boleh tambah ikan sendiri tak???

Tq.
bmmj arowana...kolam aku sendiri tu...kl nk tambah ikan sendiri pun boleh,nti aku ejas dgn toke..ikan tu pun mmg ikan aku sendiri bela dr kecik...kolam besaq mana aku nk habaq pun xtau...besaq juga la..30ekoq pun xdak hal....
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 2:40 am

sorry tanya lagi Smile... 14 ekor tu, baper jantan, baper betina?

kau punya kolam dah baper banyak harvest anak setakat nie?


xback_aro wrote:
zcool wrote:
As'kum bro... yg nie company mana yea??? kolam besar mana??? boleh tambah ikan sendiri tak???

Tq.
bmmj arowana...kolam aku sendiri tu...kl nk tambah ikan sendiri pun boleh,nti aku ejas dgn toke..ikan tu pun mmg ikan aku sendiri bela dr kecik...kolam besaq mana aku nk habaq pun xtau...besaq juga la..30ekoq pun xdak hal....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 2:46 am

zcool wrote:
sorry tanya lagi Smile... 14 ekor tu, baper jantan, baper betina?

kau punya kolam dah baper banyak harvest anak setakat nie?

maksud aku 'kolam aku sendiri' kolam yg nk jual tu la...bukan bmmj tu aku punye...lani aku ada 2 kolam kt bmmj tu...yg 1 lagi tu pun xde hasil jg sbb xmatang lagi....aritu time masuk cip toke kolam kata 5jantan n 9 betina...kl betul² nak nti kena cek lain la
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 2:56 am

ok2... yg nie kira kalau beli, makan tak payah tanggung lagi kan?

xback_aro wrote:
zcool wrote:
sorry tanya lagi Smile... 14 ekor tu, baper jantan, baper betina?

kau punya kolam dah baper banyak harvest anak setakat nie?

maksud aku 'kolam aku sendiri' kolam yg nk jual tu la...bukan bmmj tu aku punye...lani aku ada 2 kolam kt bmmj tu...yg 1 lagi tu pun xde hasil jg sbb xmatang lagi....aritu time masuk cip toke kolam kata 5jantan n 9 betina...kl betul² nak nti kena cek lain la
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 3:00 am

zcool wrote:
ok2... yg nie kira kalau beli, makan tak payah tanggung lagi kan?

rasa kena bro sbb lani pun tetiap bulan aku kena bayar...huhuhu...tu yg nk jual tu..kena bayar smpai 2kolam...ujung mggu nie nk harvest kolam 1 lagi tu,kl ada hasil mcm sayang je nk jual kolam nie...bela dr kecik tuuu..lagi 6bulan dh leh try harvest
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 3:39 am

hai..awat yg pakat duk lelong ni...
brapa xback_aro duk bayar tiap bln utk mknan dia..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 3:46 am

azzam2u@yahoo.com wrote:
hai..awat yg pakat duk lelong ni...
brapa xback_aro duk bayar tiap bln utk mknan dia..
sekoq rm25..lani total aku ada 36ekoq...jenuh la nk bayaq
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 4:06 am

bro xback_aro... setakat nie performance ikan2 kat bmmj tu mcm mana? setakat nie harvest dapat hasil dah brp kali?


xback_aro wrote:
zcool wrote:
ok2... yg nie kira kalau beli, makan tak payah tanggung lagi kan?

rasa kena bro sbb lani pun tetiap bulan aku kena bayar...huhuhu...tu yg nk jual tu..kena bayar smpai 2kolam...ujung mggu nie nk harvest kolam 1 lagi tu,kl ada hasil mcm sayang je nk jual kolam nie...bela dr kecik tuuu..lagi 6bulan dh leh try harvest
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 7:58 am

sy tlg jwb utk xback_aro la...

zcool, ikan pramatang ni ikan yg belum cukup umur...jd maknanya xpenah buat anak lg la..
-pegi la tgok dulu induk tu, kut2 b'kenan...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 6:57 pm

azzam2u@yahoo.com wrote:
sy tlg jwb utk xback_aro la...

zcool, ikan pramatang ni ikan yg belum cukup umur...jd maknanya xpenah buat anak lg la..
-pegi la tgok dulu induk tu, kut2 b'kenan...
tq bro...
bro zcool...kolam nie mula bw masuk ikan dlm kolam pada bulan 11 tahun lepas...kebanyakkan induk adalah pramatang...setakat la selepas hampir setahun sudah berbelas kolam telah mengeluarkan hasil....paling bnyak besa la,silver dah berbelas pair dah...banjar red baru 4pair...hiback hampir 10pair dah...gold je baru 1 pair...green 2pair....
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 8:47 pm

Tq bro azzam... saya faham maksud ikan pramatang tu, cuma saya ingat bro xback_aro dah ada kolam induk matang. saya tanya pasal performance tu sebabnya kita boleh tau la serba sedikit mcm mana syarikat tu jaga induk2 diorang. Ikan2 nie kalau penjagaan dia baik, makanan pun bagus2 & sihat, Insyaallah hasil dia tu bagus gak. sebab selalu saya tengok, bila syarikat dah expand besar sgt (byk sgt kolam) kadang2 induk2 diorang nie cam jagaan dia kurang sikit...

Tq.

xback_aro wrote:
azzam2u@yahoo.com wrote:
sy tlg jwb utk xback_aro la...

zcool, ikan pramatang ni ikan yg belum cukup umur...jd maknanya xpenah buat anak lg la..
-pegi la tgok dulu induk tu, kut2 b'kenan...
tq bro...
bro zcool...kolam nie mula bw masuk ikan dlm kolam pada bulan 11 tahun lepas...kebanyakkan induk adalah pramatang...setakat la selepas hampir setahun sudah berbelas kolam telah mengeluarkan hasil....paling bnyak besa la,silver dah berbelas pair dah...banjar red baru 4pair...hiback hampir 10pair dah...gold je baru 1 pair...green 2pair....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Sep 20, 2010 9:45 pm

zcool wrote:
Tq bro azzam... saya faham maksud ikan pramatang tu, cuma saya ingat bro xback_aro dah ada kolam induk matang. saya tanya pasal performance tu sebabnya kita boleh tau la serba sedikit mcm mana syarikat tu jaga induk2 diorang. Ikan2 nie kalau penjagaan dia baik, makanan pun bagus2 & sihat, Insyaallah hasil dia tu bagus gak. sebab selalu saya tengok, bila syarikat dah expand besar sgt (byk sgt kolam) kadang2 induk2 diorang nie cam jagaan dia kurang sikit...

Tq.
rasa setiap kolam besar or kecik mesti diaorg akan bg penjagaan terbaik..kl jaga main² syarikat juga yg rugi sbb ikan lmbat keluarkan hasil...kt bmmj tu kl nk ckp mmg perfect diaorg jaga aku pun xleh nk jamin...sbb kekadang aku pun p sauk sendiri seluang n buh byk² dlm kolam aku tu...lgpun ikan tu ikan sndiri so kita pun kena amik inisiatif jg la untuk memastikan semua ikan tu cukup makan n minum dia walaupun syarikat sndiri dah bg mkn dah...mggu nie nk p bagi mkn lipan plak...dgr crita lipan nie dpt menambah hormon pd ikan...
Back to top Go down
View user profile
nam3701



Posts : 135
Join date : 15/08/2009

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Sat Sep 25, 2010 3:58 pm

xback_aro wrote:
zcool wrote:
Tq bro azzam... saya faham maksud ikan pramatang tu, cuma saya ingat bro xback_aro dah ada kolam induk matang. saya tanya pasal performance tu sebabnya kita boleh tau la serba sedikit mcm mana syarikat tu jaga induk2 diorang. Ikan2 nie kalau penjagaan dia baik, makanan pun bagus2 & sihat, Insyaallah hasil dia tu bagus gak. sebab selalu saya tengok, bila syarikat dah expand besar sgt (byk sgt kolam) kadang2 induk2 diorang nie cam jagaan dia kurang sikit...

Tq.
rasa setiap kolam besar or kecik mesti diaorg akan bg penjagaan terbaik..kl jaga main² syarikat juga yg rugi sbb ikan lmbat keluarkan hasil...kt bmmj tu kl nk ckp mmg perfect diaorg jaga aku pun xleh nk jamin...sbb kekadang aku pun p sauk sendiri seluang n buh byk² dlm kolam aku tu...lgpun ikan tu ikan sndiri so kita pun kena amik inisiatif jg la untuk memastikan semua ikan tu cukup makan n minum dia walaupun syarikat sndiri dah bg mkn dah...mggu nie nk p bagi mkn lipan plak...dgr crita lipan nie dpt menambah hormon pd ikan...

amek la gambo nnt yee.. dpt video dorang makan lipan tu pun best jgk...
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Oct 04, 2010 8:41 pm

bro xback_aro,

nie iklan hang ka??? http://www.mudah.my/Kolam+hback+arowana+pra+matang-7195125.htm

Siap berenang dengan ikan ek... Smile harga 60k tu kalau nego boleh dpt brp???


xback_aro wrote:
zcool wrote:
Tq bro azzam... saya faham maksud ikan pramatang tu, cuma saya ingat bro xback_aro dah ada kolam induk matang. saya tanya pasal performance tu sebabnya kita boleh tau la serba sedikit mcm mana syarikat tu jaga induk2 diorang. Ikan2 nie kalau penjagaan dia baik, makanan pun bagus2 & sihat, Insyaallah hasil dia tu bagus gak. sebab selalu saya tengok, bila syarikat dah expand besar sgt (byk sgt kolam) kadang2 induk2 diorang nie cam jagaan dia kurang sikit...

Tq.
rasa setiap kolam besar or kecik mesti diaorg akan bg penjagaan terbaik..kl jaga main² syarikat juga yg rugi sbb ikan lmbat keluarkan hasil...kt bmmj tu kl nk ckp mmg perfect diaorg jaga aku pun xleh nk jamin...sbb kekadang aku pun p sauk sendiri seluang n buh byk² dlm kolam aku tu...lgpun ikan tu ikan sndiri so kita pun kena amik inisiatif jg la untuk memastikan semua ikan tu cukup makan n minum dia walaupun syarikat sndiri dah bg mkn dah...mggu nie nk p bagi mkn lipan plak...dgr crita lipan nie dpt menambah hormon pd ikan...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Mon Oct 04, 2010 9:05 pm

zcool wrote:
bro xback_aro,

nie iklan hang ka??? http://www.mudah.my/Kolam+hback+arowana+pra+matang-7195125.htm

Siap berenang dengan ikan ek... Smile harga 60k tu kalau nego boleh dpt brp???

yup..tu ikan aku la...yg brenang tu bkn aku daa...anak toke...aritu ada org p tgk dah tp xjadi nk beli...dia ckp ikan xmcm umur 2tahun....so aku ok je...yg nting aku tau 10ekoq tu dah 2tahun dh aku bela....harga mmg leh nego lagi.....tp p tgk ikan dulu senang..baru leh crita
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Thu Oct 21, 2010 6:45 am

Sold kat sape nie bro???
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Thu Oct 21, 2010 7:07 pm

zcool wrote:
Sold kat sape nie bro???
geng kulim....semlm baru juai....
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Thu Oct 21, 2010 8:37 pm

Congrats, nie dah boleh concentrate kat satu kolam tu aje la...

xback_aro wrote:
zcool wrote:
Sold kat sape nie bro???
geng kulim....semlm baru juai....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Thu Oct 21, 2010 10:12 pm

zcool wrote:
Congrats, nie dah boleh concentrate kat satu kolam tu aje la...

tu la pasai....ringan sket duit mkn nk byr bulan² tu....geng tu terus tambah ikan bg cukup 20ekoq...ikan sndiri
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kolam hiback pramatang part 2 - SOLD   Today at 3:12 pm

Back to top Go down
 
kolam hiback pramatang part 2 - SOLD
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: