Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Chili red???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 1:50 am

http://www.mudah.my/Indonesian+Chili+red+arowana-18514553.htm

apa pendapat korang.. lain mcm red je huhu..
Back to top Go down
View user profile
ayen



Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 2:40 am

hahaha...aku baru ja nk tanya otai2 kat forum ni...
murahnya harga....
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 3:43 am

Wau..menarik jugak..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 3:57 am

bahaya mamat ni...bdk kita dah call tp x angkat...umah dia ada seko ja...klu nak kena booking...booking kn bayar tau...bkn boleh cod...aku x yakin sgt la...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
SyafiqM



Posts : 47
Join date : 10/09/2012
Age : 24
Location : Seri Kembangan

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 4:00 am

Gambar kedua dalam iklan tuh selalu sangat dah orang gune untuk jual arowana chili red ni, tapi kalau nak tahu betol keh tak ? Kena ada otai si Merah ni sekali time nak beli.. Baru boleh konfirm tapi 100% betul tuh tak tahu lahh .. Kan ada isu yang chili red di breed kan dengan banjar.. Ntah.. Ntah jenis ni tak ?
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 4:00 am

kodok wrote:
bahaya mamat ni...bdk kita dah call tp x angkat...umah dia ada seko ja...klu nak kena booking...booking kn bayar tau...bkn boleh cod...aku x yakin sgt la...

Aku dah send email dia ada reply..dia kata amek dari Indonesia tapi cara jawab tak detail amek dari sana ke atau dah ada di rumah dia..tunggu dia reply email seterusnya..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 4:02 am

fazrulnizam82 wrote:
kodok wrote:
bahaya mamat ni...bdk kita dah call tp x angkat...umah dia ada seko ja...klu nak kena booking...booking kn bayar tau...bkn boleh cod...aku x yakin sgt la...

Aku dah send email dia ada reply..dia kata amek dari Indonesia tapi cara jawab tak detail amek dari sana ke atau dah ada di rumah dia..tunggu dia reply email seterusnya..

apa2 update bro...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 4:03 am

kodok wrote:
fazrulnizam82 wrote:
kodok wrote:
bahaya mamat ni...bdk kita dah call tp x angkat...umah dia ada seko ja...klu nak kena booking...booking kn bayar tau...bkn boleh cod...aku x yakin sgt la...

Aku dah send email dia ada reply..dia kata amek dari Indonesia tapi cara jawab tak detail amek dari sana ke atau dah ada di rumah dia..tunggu dia reply email seterusnya..

apa2 update bro...

Ok baik..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 5:00 am

agak meragukan la.. tapi kita tak leh mempersoalkan dia.. think positive kalau mamat tu ikhlas jom kita gegar beli red haha .. kelisa emas aquaculture jual red rm750.. maybe la around there kot.. pape pun tgk la outcome dia.. aku msg dia tak balas pun.. aku bab2 deposit nie paling tak suka.. kalau cod.. even customer aku dulu.. aku suruh cod je.. kekadang ada yg degil bagi la jugak no account hahaha.. tapi yg suka cancel2 last minit je aku suruh bank in duit..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 5:32 am

kita tgk dulu mcm mn...klu kena gaya kita angkut...klu x kena gaya kita boom
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Email UPDATE   Fri Oct 19, 2012 6:01 am

My Question?

Did u take the fish when someone order or u wait for many order then u
take the fish from indonesia or the fish now at your home? Do you have
the video or other picture for this fish? If u have can u email me? If i
wanted to buy how to pay and get the fish?

Answer?

nope i take abt 10 each time and i have cleared abt 7 nw. so i have 3 left . u can come and c in my house if interested. upon seeing in my hse if u like u pay me half and ill take and gif u from my frens place cz i cant keep all of them in my hse. yes i will mail u the video. where are u from ?
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 6:45 am

fazrulnizam82 wrote:
My Question?

Did u take the fish when someone order or u wait for many order then u
take the fish from indonesia or the fish now at your home? Do you have
the video or other picture for this fish? If u have can u email me? If i
wanted to buy how to pay and get the fish?

Answer?

nope i take abt 10 each time and i have cleared abt 7 nw. so i have 3 left . u can come and c in my house if interested. upon seeing in my hse if u like u pay me half and ill take and gif u from my frens place cz i cant keep all of them in my hse. yes i will mail u the video. where are u from ?

letak umah kwn ek...kita g la umah kwn dia...heheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 7:52 am

sgt2 meragukan..tgk cara dia jwb mcm ada benda yg nk disembunyikan.pd yg nk try sila hati2 ok scratch
Back to top Go down
View user profile
radenraspuri



Posts : 41
Join date : 08/10/2012
Age : 32
Location : kajang,selangor

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 9:03 am

sori mencelah...pada aku kalau betul nak main red baik direct pg farm...atau xian leng...kita blh tgk kualiti ikan....ada cip n cert....kalau ikan tak menjadi kita blh return......jgn nak cari yg murah smpai terkena.....aku bercakap berdasarkan pengalaman sebelum ni
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 9:19 am

UPDATE MAIL

Question?

I'm from Batu Pahat Johor..i have problem to see the fish because its
very far from me..i have buy fish like this from someone when he give
video then he send to me from someone he know..i trust him then i
buy..if i want how you want to send the fish to me?

Answer..

Ok u call me nw... Cz im from jb too... Frm tmn pelangi.. No worries i jus.cme jb tmn daya to send tday but o chrge 50 extra fr delivery.. Cl me nw 0169753866
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Chili red???   Fri Oct 19, 2012 9:36 am

Gambar chili tu mmg aku dah perasan dah lama ada kat google.. Masalahnya Nape owner x post actual picture..baru percaya ckit...nanti kang indon chili jadi indon banjar red Mau x haru...huhu
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Chili red???   Wed Oct 24, 2012 12:26 am

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
InsyaALLAH saya akan menjelajah ke area KL /SELANGOR / sekitarnya utk mencari red arowana dlm masa terdekat ni..kwn2/sahabat handai yg budiman yg tau lokasi n tempat yg harus dikunjungi,diharap dptla berkongsi di sini..terima kasih semua..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Chili red???   Wed Oct 24, 2012 2:26 am

bro gabanz nnt tolong check kan trader kat mudah tu yang jual red aro.. dgr cita dia ciplak pix dari Haji sakinah.. tapi tak kisah la pasal tu cuma nak tau gak ikan dia betul ke tak.. hehehe tu salah satu lubang tapi tah la trader jujur ke kaki kencing..
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Chili red???   Wed Oct 24, 2012 2:54 am

mcm kencing jer.penjual 2...aku click mudah dah deleted post 2....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Chili red???   Today at 10:40 am

Back to top Go down
 
Chili red???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: