Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nak beli cabinet aquarium..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 7:04 am

ade sape2 ke nak jual cabinet aqua terpakai yang korang dah taknak pakai??kalu ade saya nak beli jika harga yang diawarkan berpatutan dan mampu untuk dibeli...kalu ade sila bg tau..tq
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 8:11 am

wan_dosh wrote:
ade sape2 ke nak jual cabinet aqua terpakai yang korang dah taknak pakai??kalu ade saya nak beli jika harga yang diawarkan berpatutan dan mampu untuk dibeli...kalu ade sila bg tau..tq

Wah ikan dah besar ke bro Wan dosh... Lama tul x nmpk pos kat sini..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:11 am

Ikan tak beso lg..hehe..camtulah..cume teringin nak buh dia dalam cabinet aqua tu..nak beli yang baru kat kedai mahal bebeno...huhuh
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:44 am

wan_dosh wrote:
Ikan tak beso lg..hehe..camtulah..cume teringin nak buh dia dalam cabinet aqua tu..nak beli yang baru kat kedai mahal bebeno...huhuh

Xde lates pic ke bro. Video ke. Kasi ar update. Hihi
Kabinet memang mahal. Cuba ar tngk mudah. Ade yg jual dlm 550 tukar 4kaki.
:-)
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:46 am

Takde area perak..gambo nant aku letak..huhuhu
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:49 am

Tu payah gak tu.. Kena rajin gi kedai aqurium mn tau ade yg mau update baru and jual 2nd hand kat kedai tu.
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 8:25 pm

wan_dosh ko dok ipoh yer...mggu lepas aku ade saje2 g singgah kedai barng2 terpakai adea taman medan ( PJ )... ade stock barang secondhand baru sampi time aku dtg...stok akua siap cabinet 5 kaki jual dlm rm450... tapi xtahulah skg ade lagi ker x? klu nak nnti balik keje aku g usha jab...ade lagi ker x... Question
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:29 pm

usha tuk aku sekali kalau ada barang baiknyer..
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:47 pm

zerol86 : ko dok mane? nnti aku try usha lepas blik keje ptg nie...aku ade lagi aku roger kasik tau k..
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:51 pm

lorrr...abgkembar nih duk area tmn medan ker??
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:55 pm

aku dok puchong.... tapi sedara ramai kt area taman medan n datuk harun...so slalu gak g sane...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 9:58 pm

oooo..ok2 aku kt area situ gak...
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 10:02 pm

oh yeker.......bleylah nnti lepak same2... Surprised
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 10:05 pm

abgkembar wrote:
oh yeker.......bleylah nnti lepak same2... Surprised
bole bro...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 10:17 pm

hoho aku area subang.. dak kg medan rupanyer dkat la kita huhu..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Thu Oct 18, 2012 11:21 pm

wah leh wat tt la ni.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Fri Oct 19, 2012 1:22 am

btol2 aku sokong... aku, kodok, fivesal5541 dok area puchong...so dekat je ngn tmn medan...nak wt tt pn dh bley dah nie lepak2 kedai mamak pelita IOI mall....hehehehe Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Fri Oct 19, 2012 3:30 am

abgkembar wrote:
btol2 aku sokong... aku, kodok, fivesal5541 dok area puchong...so dekat je ngn tmn medan...nak wt tt pn dh bley dah nie lepak2 kedai mamak pelita IOI mall....hehehehe Smile Smile Smile

ape pulak..lepak taman medan sudah la..restoran DESARIA kan ada..hehe, leh aku join gak kalo lepas kje la.. Smile
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Fri Oct 19, 2012 3:59 am

abgkembar wrote:
btol2 aku sokong... aku, kodok, fivesal5541 dok area puchong...so dekat je ngn tmn medan...nak wt tt pn dh bley dah nie lepak2 kedai mamak pelita IOI mall....hehehehe Smile Smile Smile

set time...aku on....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
SyafiqM



Posts : 47
Join date : 10/09/2012
Age : 24
Location : Seri Kembangan

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Fri Oct 19, 2012 4:06 am

Kat tempat aku ada kedai akuarium jual cabinet aquarium dengan harga berpatutan ah bagi aku .. 4kaki complete Rm800 .. Aituh aku tanyer Rm800 tapi 2-3 hari lepas aku nampak dia letak Rm900.. Aku ase pandai ckp dapat ah murahh .. Anyway kedai dekat Balakong .. Kalau nak boleh lah aku mintak number fon tokey kedai tuh ..


p/s * Dari jalan pasar aku suke pergi kedai dia kalau beli ikan biasa .. Kalau harge arowana mahal..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Fri Oct 19, 2012 8:13 am

Thanks kawan2..tp jauh sangat lah rasenye tempat yang kawn2 bg tau..kalu ade yang tau area2 ipoh lg cantik..kalu luar ipoh atau luar perak susah sikit aebab masaalah transpot...anyway thanks kawan2 sume...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Fri Oct 19, 2012 9:45 am

ikan_akeem wrote:
abgkembar wrote:
btol2 aku sokong... aku, kodok, fivesal5541 dok area puchong...so dekat je ngn tmn medan...nak wt tt pn dh bley dah nie lepak2 kedai mamak pelita IOI mall....hehehehe Smile Smile Smile

ape pulak..lepak taman medan sudah la..restoran DESARIA kan ada..hehe, leh aku join gak kalo lepas kje la.. Smile
aku join gak ler kalo lepak desaria tu..ekeke
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Sat Oct 20, 2012 6:36 am

sorry geng smlm balik lambt keje...xsempat nak g usha akua 2... tapi tadi aku dh g usha....nmpaknye xde rezeki...sold out sudah....hehehehe... zerol86 : ape lagi dah ramai orng dah nie dok area2 pj.... bley dh buat tt skali skale...hehehehe Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Wed Jan 09, 2013 10:28 am

SyafiqM wrote:
Kat tempat aku ada kedai akuarium jual cabinet aquarium dengan harga berpatutan ah bagi aku .. 4kaki complete Rm800 .. Aituh aku tanyer Rm800 tapi 2-3 hari lepas aku nampak dia letak Rm900.. Aku ase pandai ckp dapat ah murahh .. Anyway kedai dekat Balakong .. Kalau nak boleh lah aku mintak number fon tokey kedai tuh ..


p/s * Dari jalan pasar aku suke pergi kedai dia kalau beli ikan biasa .. Kalau harge arowana mahal..

Ade nama kedai x bro..no fon toke tu....nak gak angkat akuarium kabinet 4ft..thanks...PM la klu bole... Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Wed Jan 09, 2013 9:37 pm

aku ada 4x2x2..rm350..tp tu la barang di putrajaya...pengangkutan sendiri...tank + cabinet + sum tank + hood shj..lampu n pump xde..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nak beli cabinet aquarium..   Today at 5:26 am

Back to top Go down
 
nak beli cabinet aquarium..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: