Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Bukit Merah Attack...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 4:14 am

Salam to all arowana shopzone member...
Kemunginan besar akan diadakan lawatan ke farm2 di bukit merah.Kepada member yg mempunyai masa lapang n ingin melihat sendiri kualiti ikan di bukit merah boleh la join...

Tarikh: 7hb 10. 2012(AHAD)
Masa: 7 pagi
Rv: (AKAN DITENTUKAN KELAK)
Tujuan : Cuci mata n borong ler....

Attend:
1. KODOK
2. ZERUL86
3. Mr_Azhar86 n Partner
4. Kyo82
5. Ebumugo
6. Rhu dua
7. Rohurockstar
8. Hunterx_90
9. Boojoy
10.

LAGI RAMAI IKUT MAYBE LAGI BYK DISCOUNT BOLEH DAPAT...LAGI PUN KITA BOLEH KENAL SATU SAMA LAIN KAN...


Last edited by kodok on Wed Oct 03, 2012 8:12 am; edited 12 times in total
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 4:28 am

ahak.. yer btul kalau ada budget skit pun tak pe asal semua tak pulang dgn tangan kosong.. kita punya tour guide maybe tak lain tak bukan abg kyo kita kot.. tgk abg kyo kita camne keke..


1st pit stop kita gegar kyo dulu ..kenal2 dgn otai2 BM.. maybe nak ajak miang or gabanshah sekali hurmm.. kalau bro semua bagi datang melawat rumah leh gak tgk koleksi dorang hehe..
2nd pit stop g abm (harvest or borong2 la)
3rd pit stop g kelisa emas aquaculture (borong MG murah ..harga tu di rahsiakan masa kat sana dorang akan cakap)
4th pit stop tgk admin la MU ke MAU ke (aku pun tak pernah tgk face to face hehe)
5th pit stop jejalan cari makan
6th Balik daaa

yang pit stop lelain tu ikut tour guide la kalau dia nak bawak..

RV aku rasa kat sungai buloh RnR je..
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 6:18 am

cun.. sy try free kan schedule sy pada waktu tu.. insyaAllah dpt join otai2 aro smuer smbil menimba ilmu dan cari aro utk permulaan buat diri sendiri ^^
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 6:29 am

mr_azhar86 wrote:
cun.. sy try free kan schedule sy pada waktu tu.. insyaAllah dpt join otai2 aro smuer smbil menimba ilmu dan cari aro utk permulaan buat diri sendiri ^^
So aku letak nama ko as KIV la k...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 6:33 am

kodok wrote:
mr_azhar86 wrote:
cun.. sy try free kan schedule sy pada waktu tu.. insyaAllah dpt join otai2 aro smuer smbil menimba ilmu dan cari aro utk permulaan buat diri sendiri ^^
So aku letak nama ko as KIV la k...

beres bro
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:11 am

mr_azhar86 wrote:
kodok wrote:
mr_azhar86 wrote:
cun.. sy try free kan schedule sy pada waktu tu.. insyaAllah dpt join otai2 aro smuer smbil menimba ilmu dan cari aro utk permulaan buat diri sendiri ^^
So aku letak nama ko as KIV la k...

beres bro

Nama dah update....any one else.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:18 am

yang mane area dekat2, jom car pool je nak? gi naek keta ramai2... bole sembang2 dlm keta.. x la bosan sgt. then bole la beginner mcm aku ni nak menimba ilmu ape2 yg ptt lagi ^^ ..

Bro kodok, aku akan cuba free kan schedule aku and hope sgt2 dpt join korg.. bkan ape, da ujung2 tahun ni, bz sket.
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:22 am

mr_azhar86 wrote:
yang mane area dekat2, jom car pool je nak? gi naek keta ramai2... bole sembang2 dlm keta.. x la bosan sgt. then bole la beginner mcm aku ni nak menimba ilmu ape2 yg ptt lagi ^^ ..

Bro kodok, aku akan cuba free kan schedule aku and hope sgt2 dpt join korg.. bkan ape, da ujung2 tahun ni, bz sket.

Cantik gak idea ko tu....yg g lone renger tu car pool x de la bosan sgt....lagipun trip kita ni santai2 ja.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:38 am

yup.. if car pool.. mmg aku akan gi ngan korg la.. umah pun area dkat2 je... tp if smuer gi sendiri2, aku bwk gf aku la.. tp, yg aku wisau, if jd beli, sure otw.. spanjang balik tu.. sure kene bebel punye.. ahaha.. ko tau2 la pompuan ni.. if beli handbag bagi diorg.. x bising.. tp beli ikan ratus2 kang, if xde handbag utk diorg.. mau muncung smpai KL.. wakaka
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:47 am

sy just nak mintak pendapat otai2 sini berkenaan harge kat BM tu nanti..
bkan ape, trip tu lebih kurang 2 minggu je lagi.. and diz weekend ni INSYAALLAH sy nak set up akua (duit lagi...

so nak gak tau budget utk harga2 ikan.. sape2 ade knowledge lebih, bole la share2 kat sini.. walaupun mungkin tak tepat, tp at least bole la beginner2 mcm saya ni setting margin expenses kami ^^

thnx otai2 smuer ^^
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:52 am

mr_azhar86 wrote:
sy just nak mintak pendapat otai2 sini berkenaan harge kat BM tu nanti..
bkan ape, trip tu lebih kurang 2 minggu je lagi.. and diz weekend ni INSYAALLAH sy nak set up akua (duit lagi...

so nak gak tau budget utk harga2 ikan.. sape2 ade knowledge lebih, bole la share2 kat sini.. walaupun mungkin tak tepat, tp at least bole la beginner2 mcm saya ni setting margin expenses kami ^^

thnx otai2 smuer ^^

Harga ikan kita harap bila ramai yg pergi n beli so harga kita boleh la main lagi....ikan punya harga start dr rm10 - rm 350 pun dah cun...bergantung pada saiz la nanti....nak lagi cun budjet up sket la...tp yg pasti harga ikan kemungkinan besar lagi murah dr lfs.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 8:00 am

yeah.. aku pun harap bende same.. so if ikot plan, ade lebih kurang 2 minggu lagi dari tarikh skang.. hopefully ramai la yg dpt join ^^
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 8:09 am

yerzaaa.. huhu camnie la bro dah kena set nak ikan apa.. kalau nak hb max 300 ok la tu.. kalau MG or red tu bawak la dlm 1k ..nnt kat sana ada few suprises gak haha dari sekor tak pasal2 ada 2,3 ekor.. aku dan kodok dah try tanya memacam lobang so far alhamdulillah dah tau price range.. kodok jgn lupa bawak list tu kekeke.. kita dah ada 2 advisor otai2.. aku newbie join je sekali ahak..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 8:20 am

zerol86 wrote:
yerzaaa.. huhu camnie la bro dah kena set nak ikan apa.. kalau nak hb max 300 ok la tu.. kalau MG or red tu bawak la dlm 1k ..nnt kat sana ada few suprises gak haha dari sekor tak pasal2 ada 2,3 ekor.. aku dan kodok dah try tanya memacam lobang so far alhamdulillah dah tau price range.. kodok jgn lupa bawak list tu kekeke.. kita dah ada 2 advisor otai2.. aku newbie join je sekali ahak..

Orait bro...kita ada 2 minggu lagi...sempat lagi nak cr lobang lain...list tu mmg aku bawak...tp yg pasti kejutan pasti ada....heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 9:34 am

Masukan nama aku sama....Bro....nanti aku holdkan duit bayar keta ngn bayar rumah serta duit pengasuh untuk buat modal beli aro kat BM...ha..ha..he..he..ada nak kena parang kat wife ni...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 6:34 pm

ebumugo wrote:
Masukan nama aku sama....Bro....nanti aku holdkan duit bayar keta ngn bayar rumah serta duit pengasuh untuk buat modal beli aro kat BM...ha..ha..he..he..ada nak kena parang kat wife ni...

Nama dah update.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 6:39 pm

kodok wrote:
ebumugo wrote:
Masukan nama aku sama....Bro....nanti aku holdkan duit bayar keta ngn bayar rumah serta duit pengasuh untuk buat modal beli aro kat BM...ha..ha..he..he..ada nak kena parang kat wife ni...

Nama dah update.....

tq..bro...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:20 pm

ebumugo wrote:
kodok wrote:
ebumugo wrote:
Masukan nama aku sama....Bro....nanti aku holdkan duit bayar keta ngn bayar rumah serta duit pengasuh untuk buat modal beli aro kat BM...ha..ha..he..he..ada nak kena parang kat wife ni...

Nama dah update.....

tq..bro...

Orait x de hal...aqiarium kasi setup cantik2 dulu k...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 7:54 pm

hohoho bro nnt free g beli anak ikan kap 1 ringgit tu bagi taruh dalam tank tu.. anak ikan kap lagi sensitive dari lampam.. kekadang lampam nie kalau dah adapt pada environment tu dorang ok je gak.. bro2 takde sape lagi nak join ke? tak yah bawak beriban2 pun bawak dlm 300 + kos makan minum and petrol = 500 je dh ckup..

anyway ikan yang aku nk bawak nanti tgk ikut mata and dgr ckp sifu.. aku tanya je harga .. harga mmg cantik tapi jenis ikan tu korang pepandai la yer.. banyak kepala nanti kat situ leh la tanya2..

aku target camnie

kita g ABM = usha2 ikan (SNOW WHITE WOOH) nie bawak la dalam rm100k-Rm1 juta cuba offer kat owner tu haha, tgk HB quality (suggest sape nak beli HB kat ABM la).. then usha MG (MG quality terbaik tapi harga pun terbaik)..

g kelisa emas aqua = usha MG (quality N/A so far tgk feedback ok je, price tag kebabomm tak dapat kat memane tempat la)

g MU or MAU = usha2 ikan je kalau ada rezeki leh jumpa admin .. MG dorang ok gak (byk aku kenal dpt mg dari MU / MAU .. harga so so sama harga sekarang dpt kat kl punya trader)

g farm memane yang terlintas = usha2 je

kebaikan join BM attack nie..

1) Dapat nego direct dgn owner bukan trader etc.
2) Ikan depan mata leh usha2
3) Bulk purchase maybe dpt discount lagi.
4) Sharing knowledge and erat kan siratulrahim.

diingatkan masa kat sana kalau leh jgn nego sorang2.. nego as a group maybe kita appoint sorang tuk nego abis2an
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 8:20 pm

pergh..giler aahhh..bai kalo ada kosong lagi ke kete?aku nak tumpang weh..hehe
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 8:59 pm

keta kosong tu nnt kita usha camne... sebab aku bawak wife aku.. finance controller nak buat audit .. so nanti bising2 memanjang dalam keta..
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 9:02 pm

zerol86 wrote:
hohoho bro nnt free g beli anak ikan kap 1 ringgit tu bagi taruh dalam tank tu.. anak ikan kap lagi sensitive dari lampam.. kekadang lampam nie kalau dah adapt pada environment tu dorang ok je gak.. bro2 takde sape lagi nak join ke? tak yah bawak beriban2 pun bawak dlm 300 + kos makan minum and petrol = 500 je dh ckup..

anyway ikan yang aku nk bawak nanti tgk ikut mata and dgr ckp sifu.. aku tanya je harga .. harga mmg cantik tapi jenis ikan tu korang pepandai la yer.. banyak kepala nanti kat situ leh la tanya2..

aku target camnie

kita g ABM = usha2 ikan (SNOW WHITE WOOH) nie bawak la dalam rm100k-Rm1 juta cuba offer kat owner tu haha, tgk HB quality (suggest sape nak beli HB kat ABM la).. then usha MG (MG quality terbaik tapi harga pun terbaik)..

g kelisa emas aqua = usha MG (quality N/A so far tgk feedback ok je, price tag kebabomm tak dapat kat memane tempat la)

g MU or MAU = usha2 ikan je kalau ada rezeki leh jumpa admin .. MG dorang ok gak (byk aku kenal dpt mg dari MU / MAU .. harga so so sama harga sekarang dpt kat kl punya trader)

g farm memane yang terlintas = usha2 je

kebaikan join BM attack nie..

1) Dapat nego direct dgn owner bukan trader etc.
2) Ikan depan mata leh usha2
3) Bulk purchase maybe dpt discount lagi.
4) Sharing knowledge and erat kan siratulrahim.

diingatkan masa kat sana kalau leh jgn nego sorang2.. nego as a group maybe kita appoint sorang tuk nego abis2an

Fuhh......bertambah bersemangat aku dengar....tak sia2 ikan aku mati itu hari...he..he...rase mcm kesedihan dah lama berlalu pergi...7/10....lambat sungguhh...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 9:10 pm

ikan_akeem wrote:
pergh..giler aahhh..bai kalo ada kosong lagi ke kete?aku nak tumpang weh..hehe

Ko nak g tk akeem...kete boleh set lain nanti...aku letak nama ko ek...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 9:46 pm

kodok wrote:
ikan_akeem wrote:
pergh..giler aahhh..bai kalo ada kosong lagi ke kete?aku nak tumpang weh..hehe

Ko nak g tk akeem...kete boleh set lain nanti...aku letak nama ko ek...

..betul..Bro..janji mahu pergi sajer....kereta takder hal punyer.....
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Tue Sep 25, 2012 9:52 pm

zerol86 wrote:
keta kosong tu nnt kita usha camne... sebab aku bawak wife aku.. finance controller nak buat audit .. so nanti bising2 memanjang dalam keta..

Saya teringin nak gi jugak..tapi tengok masing2 bertolak dari area KL..sy kena dtg dri Johor..cm tak sempat jer..lagipun Isnin dh kena ader kat Johor balik..aduh...pusing2 PK tengok korang bersemangat..takut tak sempat..nak amik leave dh bajet tuk raya Haji ni..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bukit Merah Attack...   Today at 4:52 am

Back to top Go down
 
Bukit Merah Attack...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 7Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: