Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 MG: Suatu langkah permulaan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: MG: Suatu langkah permulaan   Sun Sep 23, 2012 9:20 am

Assalamualaikum n selamat sejahtera,

buat rakan2 forum,saya sekarang sedang menolong seorang rakan dlm menjual Malaysian Golden Arowana hasil kolam miliknya.
pada saya kualiti MG hasil kolam dia memang layak dipanggil sebagai MG lah.so sebagai support kepada industri arowana ni harap korang2 sudilah utk dtg tgk2 arowana yg rakan ini jual.

ini adalah home based business, kalo kita tak beli tak apa adat mcm kita masuk kedai jugak la kan..orang dtg tgk2 dulu..kalo rasa berkenan baru tanya2 harga.

alamat lokasi nya:
54, Jalan USJ 4/3,
USJ 4 Subang Jaya
berhadapan dengan SMK USJ 4.

so ini antara MG yg ada:











MG ini semua dah besar2..size dah 12 inci ke atas..harga baik dgn size yg dah besar tu dan boleh nego lagi ngan owner..sebab ikan hasil kolam dia sendiri pun..

kalo ada aro lain2 size sy update lagi nnt..tq

Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Sun Sep 23, 2012 10:09 am

bro...kalau boleh ngn rege sekali...takyah nak cal owner lg...he..he..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Mon Sep 24, 2012 2:11 am

ebumugo wrote:
bro...kalau boleh ngn rege sekali...takyah nak cal owner lg...he..he..

Betul..betul..betul..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Mon Sep 24, 2012 11:15 am

hehe..takut org kata harga mahal je..maklumla MG skang ni orang cakap ratus2 je..ni harga dah masuk ribu..but still open for nego lagi..lagi pun ikan dia sendiri..

utk size 12inci ke atas ni dia open range harga RM1k hingga RM1.2k..korang kalo datang pandai2 la nego..hehe

sekarang ni dia tgh cuba setup tempat baru utk bawa hasil anak2 MG pada size yg lebih kecil dlm 5-7 inci..bila ada nt sy update lagi
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Mon Sep 24, 2012 11:25 am

MG mcm ni punya balut..size 14 inci..RM1.2k



and still open for nego..

Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Mon Sep 24, 2012 12:48 pm

pehhhh cun ikan cantiklah akeem x blh tahan adoiii aii ada yg jual besi ngan tin ni karang wat modal hehehe
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Mon Sep 24, 2012 10:28 pm

ikan_akeem wrote:
MG mcm ni punya balut..size 14 inci..RM1.2k



and still open for nego..


murah dah ni banding cina kat aku 12in pun rm1600......
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Tue Sep 25, 2012 1:14 am

Pergh... Tak menahan... Mantap2x.. Ikan Saiz dah satu kaki bukan senang nak jual murah... Boleh tapau nie.. #bajet plak x de# huhu
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Tue Sep 25, 2012 3:35 am

suka nak share ngan kawan2 forum gak..utk ikan yg dah size dlm 12 inci mcm ni..ini lah masa utk belek dan tgk betul2 kualiti ikan tu mcm mana..lebih senang nak apply ilmu2 yg kita dpt dlm forum ni..
sebab ikan dah besar mcm ni kualiti dia semua dah keluar dan boleh dilihat dgn lebih jelas..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Tue Sep 25, 2012 3:53 am

ikan_akeem wrote:
suka nak share ngan kawan2 forum gak..utk ikan yg dah size dlm 12 inci mcm ni..ini lah masa utk belek dan tgk betul2 kualiti ikan tu mcm mana..lebih senang nak apply ilmu2 yg kita dpt dlm forum ni..
sebab ikan dah besar mcm ni kualiti dia semua dah keluar dan boleh dilihat dgn lebih jelas..

Yezza....betul tu...tonight....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: MG: Suatu langkah permulaan   Today at 7:21 am

Back to top Go down
 
MG: Suatu langkah permulaan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: