Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 MG biasa-biasa saja

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Wed Oct 10, 2012 1:55 am

Opmin wrote:
ikan_akeem wrote:


ok ke ikan ni? Surprised
size baru 3.5 inci

alahai.. Tomeynye.. MG ke ni bro.. Aku klu ikan baby2 nie mmg aku x knl...hi

bapanya MGBB..anaknya jadi mcm mana nnt tak tau la..huhu..sama2 kita tunggu.. Surprised
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 6:25 pm

update MG saya selepas masuk ke tank biru hitam Very Happy
kodok..copy ko nyer akua setting..dah minta izin okeh aritu..hehe..
baru setting x sampai seminggu..









Back to top Go down
View user profile
aliffaiman

avatar

Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 27
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 6:48 pm

Pergh bro Akeem, mg ni dah full cross, terbaik Wink
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 8:26 pm

Setting background dgn base akua biru dan hitam ni tujuannya apa yek?
Sesuai untuk MG @ RED?
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 9:42 pm

pehhhhh cantik ikan ni klo kat umah aku bro ada yg xjadi tgk astro duk ngadap ikan
jer hehehe
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 9:44 pm

fazrulnizam82 wrote:
Setting background dgn base akua biru dan hitam ni tujuannya apa yek?
Sesuai untuk MG @ RED?

setting ni aku belajar dari otai aku sorang lagi...nak bg base colour dia naik...tp klu untuk red letak semua itam lagi puas hati.....masuk plak daun ketapang or black water baru ngam ngan si merah ni...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 11:00 pm

ikan_akeem wrote:










Cantik ikan ni...development pun sgt baik...xrugi beli...mata jatuh skit ka?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 03, 2012 11:05 pm

kyo82 wrote:
ikan_akeem wrote:










Cantik ikan ni...development pun sgt baik...xrugi beli...mata jatuh skit ka?

masa beli memang dah nampak ada turun sikit mata sebelah kanan..tapi sy angkat juga sebab tgk kualiti ok..
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman

avatar

Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 27
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 10, 2012 6:58 am

akeem yg kau jual kat myac tu yg ni ke bro? cantik ikan ni, aku suka Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
tomkk

avatar

Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 10, 2012 7:01 am

cantik ikan...body cun jee...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 10, 2012 8:06 am

aliffaiman wrote:
akeem yg kau jual kat myac tu yg ni ke bro? cantik ikan ni, aku suka Very Happy

yg ni aku nyer koleksi.yg buat jual adik beradik dia yg lain..ada yg lagi cantik,dah cross lagi penuh dr yg ni..nak tgk2 leh dtg subang jaya.silap2 owner tu leh jual murah nt.aku tlg orang tu jual hasil kolam dia.dr farm MAU ni.
Back to top Go down
View user profile
AroG

avatar

Posts : 131
Join date : 27/09/2012

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 10, 2012 10:32 am

ikan_akeem wrote:
aliffaiman wrote:
akeem yg kau jual kat myac tu yg ni ke bro? cantik ikan ni, aku suka Very Happy

yg ni aku nyer koleksi.yg buat jual adik beradik dia yg lain..ada yg lagi cantik,dah cross lagi penuh dr yg ni..nak tgk2 leh dtg subang jaya.silap2 owner tu leh jual murah nt.aku tlg orang tu jual hasil kolam dia.dr farm MAU ni.
Subang jaya kat mane? Laughing
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 10, 2012 7:14 pm

Usj 4..no.54 jalan 4/3,depan sekolah menengah usj 4..bt selamba je ketuk gate umah dia ckp nk tgk aro..hehe..

Aku ingat nk withdraw la mg taib andak for sale aku tu..huhu..
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Dec 10, 2012 9:21 pm

lawa ko punya koleksi ni bro

aku tgk ko suka bebenor guna lampu pink eh.ada teknik rahsiye apa2 ke yg blh dikongsi bersama?hehehe

btw knp nk cancel jual lak mg andak tu.kempunan org nk beli.heheh
Back to top Go down
View user profile
AroG

avatar

Posts : 131
Join date : 27/09/2012

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Thu Dec 13, 2012 12:39 am

ikan_akeem wrote:
Usj 4..no.54 jalan 4/3,depan sekolah menengah usj 4..bt selamba je ketuk gate umah dia ckp nk tgk aro..hehe..

Aku ingat nk withdraw la mg taib andak for sale aku tu..huhu..
Dekat ni ....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Fri Dec 14, 2012 6:33 pm

AroG wrote:
ikan_akeem wrote:
Usj 4..no.54 jalan 4/3,depan sekolah menengah usj 4..bt selamba je ketuk gate umah dia ckp nk tgk aro..hehe..

Aku ingat nk withdraw la mg taib andak for sale aku tu..huhu..
Dekat ni ....



aro yg dah full cross ni masih ada dlm fgt kwn ni,
aro yg ok ni pun ada lagi kat sana..


Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Fri Dec 14, 2012 6:47 pm

rohurockstar wrote:
lawa ko punya koleksi ni bro

aku tgk ko suka bebenor guna lampu pink eh.ada teknik rahsiye apa2 ke yg blh dikongsi bersama?hehehe

btw knp nk cancel jual lak mg andak tu.kempunan org nk beli.heheh

takde rahsia la bro lampu pink tu.dah memang ada lampu tu, so sy pakai la.. Laughing

hehe proceed juga la nak jual MG andak tu..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Fri Dec 14, 2012 6:52 pm

bro rohu, ni hb sy bwh lampu pink pula..hehe..pun nampak ok juga..




Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Dec 16, 2012 2:33 am

cun gak tembak lampu pink.mungkin sbb ikan cun so letak lampu apa2pun jd cun.hehe cheers
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Mar 30, 2013 10:40 am

dah lama tak letak pic aro dlm thread sy ni..boring2 mlm ni sy update la letak pic aro yg sy ada..sorry kalo rasa tak best dgn pic yg blurr..huhu


hehe..nampak mcm ada hantu nak terkam x.. What a Face


chili red yg disukai.. Very Happy


Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89

avatar

Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Mar 30, 2013 11:02 am

cun2 ikan bro.. arap2 la ikan sy cntik cam ikan bro..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Mar 30, 2013 4:46 pm

ir_syeddanial89 wrote:
cun2 ikan bro.. arap2 la ikan sy cntik cam ikan bro..
Mekasih bro..
Back to top Go down
View user profile
tomkk

avatar

Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Thu Apr 04, 2013 6:13 am

selected pieces botol ikan bro akeem ni...
semua cun...hehehe
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Nov 16, 2013 6:49 am

salam semua..saja2 update pic aro kat forum

ni latest catch yg dapat pada isnin hari tu..

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]


Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Nov 16, 2013 6:58 am

lain2 pic..
[img][/img]
[img][/img]



Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   

Back to top Go down
 
MG biasa-biasa saja
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: