Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 MG biasa-biasa saja

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 11:30 am

Rasanya ramai geng2 forum yg tapau ikan arowana sejak lepas raya,cuti merdeka n cuti hari malaysia yg lepas.tak kisah la aro murah ke mahal ke gred apa ke..janji bila dah hobi tu asal ada modal n jumpa yg berkenan di hati mesti nak tapau punya.

aku pun tak terkecuali cam korang gak.sabtu lepas 15.9.12 ada member ajak pi rumah utk tgk aro2 dia.ingat nak tgk saja la..tapi dah berkenan pula bila pi tgk2 tu..so tapau jugak lah w/pun tak plan nk beli..ni la aro terbaru yg aku collect..huhu..share ngan kwn2 forum pic aro nyer..









riang dan gembira bersama-sama tankmate yg lain..hehe..

p/s:thanks to bro zerol for the koi fish.. Laughing

Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 12:13 pm

biasa2 jer yerr xtahan aku ngok sisik yg blh atas tuu hehehe
cantik bro
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 7:04 pm

perh dah jadi mcm kepala besar dlm aqua tu .. yg lain semua follower keke..
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 7:10 pm

cun bro... ramai geng dia.. tank bp kaki>?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 7:56 pm

jett lizdaf wrote:
cun bro... ramai geng dia.. tank bp kaki>?

tank 4x1.5 kaki je bro..std size..MG yg aku angkat ni pun dh besar..dlm 13-14inci..potensi yg ada semua dah kuar dan dah lekat kat ikan.. cheers
Back to top Go down
View user profile
Nutkz

avatar

Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 8:04 pm

cun ikan bro....dah siap cross... Very Happy MGXB
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 8:15 pm

masyuk.. cun nyg ikan. tnya sikit, cam DE je seblah tu.. betul ke?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 9:18 pm

wanotz wrote:
masyuk.. cun nyg ikan. tnya sikit, cam DE je seblah tu.. betul ke?

good observant bro..lazy eye sebelah kanan belum tahap DE lagi..haha..tapi sy angkat jugak sbb kriteria kualiti lain lebih penting. Smile
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 9:22 pm

Nutkz wrote:
cun ikan bro....dah siap cross... Very Happy MGXB

biasa2 je bro..MGXB??..tq..tq.. Razz
Back to top Go down
View user profile
Nutkz

avatar

Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 9:48 pm

ikan_akeem wrote:
Nutkz wrote:
cun ikan bro....dah siap cross... Very Happy MGXB

biasa2 je bro..MGXB??..tq..tq.. Razz

cuma pict kt chu x clear...klu dpt chu tggi 2-3 baris halus..pastu blakang cross mmg dh puas hati Very Happy
main darktank la bro...kasi tgok dia punya basecolour lak... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 10:05 pm

Nutkz wrote:
ikan_akeem wrote:
Nutkz wrote:
cun ikan bro....dah siap cross... Very Happy MGXB

biasa2 je bro..MGXB??..tq..tq.. Razz

cuma pict kt chu x clear...klu dpt chu tggi 2-3 baris halus..pastu blakang cross mmg dh puas hati Very Happy
main darktank la bro...kasi tgok dia punya basecolour lak... Very Happy

stakat ni chu dia sapu abis putih kilat2..sy pun target kalo letak dlm tank gelap baru akan nampak ring sikit2 kat bahagian chu..tu pun kalo ader lah..kalo tak, at least dapat naik base color dia pun dah ok dah..dapat MGXB mcm ni pun dah syukur byk dah..alhamdulillah.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Opmin

avatar

Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 10:26 pm

Pergh ikan dia..... #jeles# Shocked Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Opmin

avatar

Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sat Sep 22, 2012 10:28 pm

Akeem.. Kau pkai lampu apa tu?? Mcm TFC kaler pink jer..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 12:07 am

Opmin wrote:
Akeem.. Kau pkai lampu apa tu?? Mcm TFC kaler pink jer..

sy pakai lampu brand otto..pjg nyer 4 kaki.yup, kaler pink bro.

TFC tu maksudnya apa?

boleh sesaper ajarkan mcm mana nak upload video tak?sy try kat imageshack tak boleh la.asyik tak jadi je upload..
Back to top Go down
View user profile
Opmin

avatar

Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 1:02 am

ikan_akeem wrote:
Opmin wrote:
Akeem.. Kau pkai lampu apa tu?? Mcm TFC kaler pink jer..

sy pakai lampu brand otto..pjg nyer 4 kaki.yup, kaler pink bro.

TFC tu maksudnya apa?

boleh sesaper ajarkan mcm mana nak upload video tak?sy try kat imageshack tak boleh la.asyik tak jadi je upload..

TFC tu lampu brand TFC la bro.. Made in taiwan..ni contoh aro pki lampu TFC...

http://www.youtube.com/watch?gl=MY&hl=en&client=mv-google&v=z_Bjx-7S8uc&nomobile=1

Nak upload video kat youtube bro.. Wat akaun kat you tube pastu dah upload paste je link video youtube bro tu kat forum nie.. Taulah kitaorg nak click nanti... Imageshack mana bleh upload video.. Picture je bleh upload.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 1:29 am

Opmin wrote:
ikan_akeem wrote:
Opmin wrote:
Akeem.. Kau pkai lampu apa tu?? Mcm TFC kaler pink jer..

sy pakai lampu brand otto..pjg nyer 4 kaki.yup, kaler pink bro.

TFC tu maksudnya apa?

boleh sesaper ajarkan mcm mana nak upload video tak?sy try kat imageshack tak boleh la.asyik tak jadi je upload..

TFC tu lampu brand TFC la bro.. Made in taiwan..ni contoh aro pki lampu TFC...

http://www.youtube.com/watch?gl=MY&hl=en&client=mv-google&v=z_Bjx-7S8uc&nomobile=1

Nak upload video kat youtube bro.. Wat akaun kat you tube pastu dah upload paste je link video youtube bro tu kat forum nie.. Taulah kitaorg nak click nanti... Imageshack mana bleh upload video.. Picture je bleh upload.. Laughing

la ye ke..haha..tq bro bgtau..

lampu otto ni aku beli dr otai MYAC..selalu nya lampu ni pakai kat aro jenis red.boleh submersible..siap pakai starter lampu ni..mcm lampu rumah..hehe..

tapi ni pic aro tu yg guna cahaya matahari..

Back to top Go down
View user profile
aime_isz

avatar

Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 9:11 am

Perghhhh dasyat ikan bro..nk dtg uma tgk boleh ke?hehe..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 9:25 am

aime_isz wrote:
Perghhhh dasyat ikan bro..nk dtg uma tgk boleh ke?hehe..

boleh tuan..xde masalah..sy pun boleh byk belajar ngan bro bila sembang2 nnt.
Back to top Go down
View user profile
aime_isz

avatar

Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 9:34 am

Ok bro..ade mase nti sy dtg..sy ni yg banyak nk kene blaja lg bro..heheh..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Sun Sep 23, 2012 9:53 am

aime_isz wrote:
Ok bro..ade mase nti sy dtg..sy ni yg banyak nk kene blaja lg bro..heheh..

xpe bang..sama2 belajar..lain orang lain praktis dan pandangannya dlm bela aro ni..kita leh share2.. Smile
bgtau dulu sebelum nak dtg..mungkin sy leh sediakan yg lebih baik dr bubur lambuk kali ni..haha
Back to top Go down
View user profile
aime_isz

avatar

Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Sep 24, 2012 12:31 am

HAHAHHA BUBUR LAMBUK TU PON SEDAP JE BRO..HEHE..XYAH SUSAH2 LA BRO..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Sep 24, 2012 1:32 am

bro nk datang makan leh kekeke.. kenyang perot kenyang mata alhamdulillah.. =P
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Mon Sep 24, 2012 11:30 am

zerol86 wrote:
bro nk datang makan leh kekeke.. kenyang perot kenyang mata alhamdulillah.. =P

boleh..tunggu aro besar sket masuk dlu..baru syok mata nengok..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Tue Oct 09, 2012 11:08 am



ok ke ikan ni? Surprised
size baru 3.5 inci
Back to top Go down
View user profile
Opmin

avatar

Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   Tue Oct 09, 2012 6:38 pm

ikan_akeem wrote:


ok ke ikan ni? Surprised
size baru 3.5 inci

alahai.. Tomeynye.. MG ke ni bro.. Aku klu ikan baby2 nie mmg aku x knl...hi
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MG biasa-biasa saja   

Back to top Go down
 
MG biasa-biasa saja
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: