Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Thu Sep 20, 2012 8:41 am

Salam buat warga forum...
Sy org baru kat sini dan berminat utk cuba bela2 aro ^^
Aqua kecik kat umah ade (buat bela ikan biase2 je).. Org ckp, if nak main aro, baik smbar aqua besar sket trus.. if x, ikan lambat besar (x tau la btoi ke x.. ni pun hasil dari bace2 kat tenet and tanye2 org)..

Sy xde lagi aqua yg bersesuaian. So sy berminat nak cari aqua saiz 4f x 2f x 1.5f.. Ade sape2 yg bole bagi harge yg sesuai kat sy, sila sms atau call 013-2778424..

Bkan takat aqua aje sbenarnye, skali dgn pump and ape2 je la yg sesuai utk beginner mcm sy..

Aro pun xde lagi.. so if sape2 dpt bagi gud price utk ape2 aro yg bersesuaian, bole la sms @ call sy..
Sy hrp otai2 kat sini sudi bantu dan komen dkat entry sy ni.. then respon..

By da way.. lokasi sy adalah di puchong (weekdays) dan Selayang (Weekend)

Terima kasih ^^
Salam..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Thu Sep 20, 2012 8:47 am

Puchong area mn bro...mcm dkt umah aku ja...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Thu Sep 20, 2012 8:56 am

kodok wrote:
Puchong area mn bro...mcm dkt umah aku ja...

Umah sewa kat Putra Prima.. Keje kat Puchong Prima.. Umah ko katne bro?
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Thu Sep 20, 2012 9:10 am

ermm... xde respon pun.. xpela. agaknye otai2 lain smuer bz..
if ade nak tolak ape2.. or nak suggest beli aquarium kat mane2 dgn spec yg sy nak tadi tu, di harap bole share dgn sy ye ^^ ..
bg tau lokasi kedai ngan kontek number je pun xpe..

terima kasih
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Fri Sep 21, 2012 5:45 pm

mr_azhar86 wrote:
kodok wrote:
Puchong area mn bro...mcm dkt umah aku ja...

Umah sewa kat Putra Prima.. Keje kat Puchong Prima.. Umah ko katne bro?

Aku kt kinrara...x jauh mana la tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Sat Sep 22, 2012 8:31 pm

bro,

berapa budget hang? kalo bole bagi tau, i suruh kawan yg keja kat kedai cermin tolong buatkan. entah berapa dia angkat tapi kalo minat bole bagi gambar dia bole buatkan. tengok budget dan material.

tengok nak air tinggi berapa inch , kaki nak tinggi berapa inch, cermin tank nak tinggi berapa. semua custom.

kalo biasa air tinggi lebih kurang 16inch to 18inch, kaki lebih kurang 2 kaki sampai 3 kaki (tengok hang nak bubuh sump tank ke canister, kalo sump pun dia bole buat tambah upah je).

yg paling penting, kena ada masa , sebab dia buat part time je keja ni. biasa lah pagi petang ada keja fulltime kan. Smile

pm budget so bole kita anggarkan apa bole dibuat. terima kasih.
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Mon Sep 24, 2012 5:03 pm

aku baru beli aqua 4 kaki siap kabinet ngan top filter system RM1100... rs nyer harga lebih kurg nie je kot.. yg leceh klu beli kat kedai nie adalah transport..paling cun klu ko ade lori or 4x4... kete konpem tak muat..nasib baek kedai yg aku beli tue ade kontek lori sewa, bayor la lagi 50 utk anto umah... by the way, aku beli kat setia alam, SA.
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Mon Sep 24, 2012 6:21 pm

scouser wrote:
aku baru beli aqua 4 kaki siap kabinet ngan top filter system RM1100... rs nyer harga lebih kurg nie je kot.. yg leceh klu beli kat kedai nie adalah transport..paling cun klu ko ade lori or 4x4... kete konpem tak muat..nasib baek kedai yg aku beli tue ade kontek lori sewa, bayor la lagi 50 utk anto umah... by the way, aku beli kat setia alam, SA.

Aku servey kat tmpat aku akua cabinet 4x2x2 cermin tebal siap sump filter,media filter,pipe pvc,motor,background,penghantaran ke rmh dgn siap diorg setupkan lg..tinggal masuk ikan jer..semua kos RM1600..klu 5 kaki tambah lg seribu RM2600.. Agak mahal.. Cuma customer rileks lah.. Tgk jer org kedai wat..
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Mon Sep 24, 2012 9:20 pm

aku beli 4 kaki siap ngan kabinet RM1100..mcm biasa la, free top filter..yg leceh klu beli kat kedai dan tank besor nie adalah transport..klu ade lori or 4x4 mmg cantek..klu tak kena sewa lori...kat situ dah tambah lagi 50-70... tp sgt puas hati tgk tank beso...heheheh Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)   Today at 7:24 am

Back to top Go down
 
WTB > Aqua 4f x 2f x 1.5f (full set)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: