Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Boleh percaya tak dgn Seller nie

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 6:04 am

scouser wrote:
alhamdulillah, impian tercapai dah...thx semua... cheers




cantik ikan bro.
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 8:47 am

Thx sume... insyaAllah, esok umah br sampai...tapi tgu lg 3-4 hari dulu br pindah umah si suarez nie...kasi setel down sume dulu... lampam pun dah ready nak test air... plan skrg, background biru..nak kasi kaler base dier cun naik... harap2 la...
Back to top Go down
View user profile
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 8:24 pm

ada tank baru? dah siap nitrogen cycle dia? hatii2 bila pindah, jangan pakai jaring , kalo bole guna tangan atau plastic bag bungkus dia. kalo ikan dah tak berapa stabil masa off lampu, jgn lagi dipindah , nanti lagi stress ikan, owner pun stress.

ikan cantik tu. kalo bole kasih shine naik dlu dgn white background, lepas 12inch letak biru ke hitam kasi base color naik. sebab kalo dah lepas 12 inch nak letak white tank dah tak berkesan sangat. aku tengah test dgn seekor 15inch hb, white tank, tengok mcm lepas 2 ke 3 bulan dlm white tank.

Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 9:17 pm

thx ice for the suggestion... yep, tank baru sat gi sampai... paling cepat pindah pun lepas 3-4 hr..test ngan lampam ngan silver dulu... klu ok br pindah si suarez nie...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 9:29 pm

scouser wrote:
thx ice for the suggestion... yep, tank baru sat gi sampai... paling cepat pindah pun lepas 3-4 hr..test ngan lampam ngan silver dulu... klu ok br pindah si suarez nie...

bro mlm ni suarez turun x??hehe..kene wajib menang okeh.stakat ni dolfin je leh main bola..sekarang arowana pun boleh..gurau bro jgn marah.. What a Face
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 10:31 pm

Suarez Gigi jongang bro.. Tukar nama van persie plak ar.. Hensem ckit.. wakaka. lol!
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sat Sep 22, 2012 10:36 pm

dasat nama ikan suarez... hahah

ikan_akeem wrote:
scouser wrote:
thx ice for the suggestion... yep, tank baru sat gi sampai... paling cepat pindah pun lepas 3-4 hr..test ngan lampam ngan silver dulu... klu ok br pindah si suarez nie...

bro mlm ni suarez turun x??hehe..kene wajib menang okeh.stakat ni dolfin je leh main bola..sekarang arowana pun boleh..gurau bro jgn marah.. What a Face
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sun Sep 23, 2012 2:08 am

van persie haram bro bagi ikan berkiblatkan anfield..hahahah... mcm biase..kitorg sure menang lwn team power... 2-0 mlm nie... heheheh..

by the way, dharuan text aku, dier bwk stok br dr BM.. nak tgk gi car park produa sect 13.. sblh giant std shah alam from 5-8 ptg nie... tgu bulan dpn..ade masyuk sambar hb plak..tank br nmpk cm beso bebenor....
Back to top Go down
View user profile
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sun Sep 23, 2012 2:16 am

scouser wrote:
thx ice for the suggestion... yep, tank baru sat gi sampai... paling cepat pindah pun lepas 3-4 hr..test ngan lampam ngan silver dulu... klu ok br pindah si suarez nie...

filter pakai yg mcm mana ? ada media dlm mcm mn ?
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Sun Sep 23, 2012 5:18 pm

ice...sy beli eheim 2217 kat mid valley... tp tak setup lagi pun..tgh cover line dr menteri kewangan... hahaha... tank br nie pun ckp rege 3-4 rat je... nak idup

by the way, skrg nie pki top filter yg dtg skali ngan tank... so far lampam yg dimaksukkan smlm steady je... tp kasi lagi 3-4 hr br bran msk kan aro aku..

scouser sedih smlm... kalah.. agak2 bape ekor la si alex bg aro kat mr halsey.. red card sekor, penalty sekor, persie yellow card sekor..uihh, byk gak nie..

to mr admin, rs nye topic aku nie dah boleh close kot, mcm tak sesuai lak nak discuss mcm2 kat section ni... klu nak discuss psl filetr, sy dah bukak satu kat section lain...

salam sume...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Boleh percaya tak dgn Seller nie   Today at 4:53 am

Back to top Go down
 
Boleh percaya tak dgn Seller nie
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: