Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Aro saya yg tak tak seberapa...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Aro saya yg tak tak seberapa...   Wed Sep 05, 2012 5:40 am

assalamualaikum dan selamat sejahtera bro-bro semua

izinkan saya join bersama2 disini memeriahkan lagi hobi arowana ni..hihihi Laughing

nama sy izad tp geng2 biasa panggil rohu sbb dulu2 suka mancing ikan rohu. tinggal di Klang.
Buat masa ni saya memelihara 2 ekor aro yg berumur lingkungan 8-9 bulan. sekor jenis MG dan sekor lg SR. ikan biasa2 aje takde apa yg sepesel.

My Super Red


My MGBBXB


harap dapat share ilmu disini Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Wed Sep 05, 2012 5:48 am

Apa plak x seberapa....seberapa la ni.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Wed Sep 05, 2012 6:02 am

Biasa2 aje tu bang kodok. Ikan ada byk kekurangan lagi. insyaAllah klu ada rezeki nak cari yg cantik mcm koleksi bro kodok dan bro2 yg lain Smile
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Wed Sep 05, 2012 7:45 am

22 tu dok serumah ke? wah.. bape kaki aquarium? ikan da bape inci
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Wed Sep 05, 2012 9:38 pm

ye bang,dua2 lepak dlm akua 522.sy buat partition.skrg ni dua2 saiz 1.5kaki.kuat mkn beliau2 ni.tp kena sekat2 skt mkn takut gak org kata blh kena obesiti dan seterusnya de.hehehe

byk lg nk kena belajar.hrp bro sudi berkongsi tips berguna Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Thu Sep 06, 2012 9:27 am

kasi campur la baru best tgk dorang berkawan.. kalau nasib baik tak gaduh punya..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Thu Sep 06, 2012 7:14 pm

hehe dah besar tu .. bahaya nanti nagis tgk..
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Sep 07, 2012 2:38 am

dh penah tercampur secara tak sengaja masa mula2 aritu.abis calar balar body ikan.kikiki..

agak2 aro klu bela dlm comm tank dari kecik bila dh bsr mereka gaduh x? Smile
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Sep 07, 2012 5:16 am

buat la camne pun akan gado nyer.. ikan kecik2 maybe tak tapi bila dah 3-4 inchi elok asingkan.. skg aku ada ikan 1-2' 2 ekor gado kekadang nanti dah besar skit kena asingkan huhu..
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Oct 26, 2012 10:01 am

update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz

Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Oct 26, 2012 10:16 am

yg seberapa tu mana....malu2 plak nak tunjuk....heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Oct 26, 2012 8:35 pm

ikan kecik2 lg kot.mana la nampak cunnya lg.nak post kat sini pun malu Embarassed
bak kata bini aku "ikan kaler silver,buruk!"kekeke tongue
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Oct 26, 2012 8:43 pm

rohurockstar wrote:
ikan kecik2 lg kot.mana la nampak cunnya lg.nak post kat sini pun malu Embarassed
bak kata bini aku "ikan kaler silver,buruk!"kekeke tongue

x masuk 8 kaki lagi...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Oct 26, 2012 9:25 pm

Bro aro ni semua dlm black tank ka?
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Oct 26, 2012 9:28 pm

rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz


punya pekat kaler aro.. teringin nak aro cun gini
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 6:48 pm

jett lizdaf wrote:
rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz


punya pekat kaler aro.. teringin nak aro cun gini
mgbbxb nih aro x seberapa??cun gilerrrr ikan ih...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 7:51 pm

btul la ayat dia.. tak seberapa sebab sekor je.. blum lagi dia tunjuk yang beberapa..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 8:36 pm

zerol86 wrote:
btul la ayat dia.. tak seberapa sebab sekor je.. blum lagi dia tunjuk yang beberapa..
oooo...ada byk lg yg beberapa nih ek??ekekek
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 8:56 pm

Bro rohu,

Boleh tau ikan nie beli kat mana? Cantik betul la rim dia Smile ...

rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz

Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 11:49 pm

zcool wrote:
Bro rohu,

Boleh tau ikan nie beli kat mana? Cantik betul la rim dia Smile ...

rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz


Abg zcool,

Ikan ni sy beli kat oriental aquatic sg buloh. Ini antara hasil dari brooder klasik je sbb skrg kedai tu dah sibuk jual goldbase aje. Harga lak mahal2. Ini aro yg 1st saya beli..

Btw terima kasih sbb puji aro sy yg xseberapa ni. Khlas cakap mmg aro biasa2 aje. Gambar je cun,ikannya buruk..
Surprised
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 11:52 pm

ikan_akeem wrote:
Bro aro ni semua dlm black tank ka?

Bro, yup dlm black tank. Tp nak Nampak bluebase dia tu bkn selalu bro.ikut mood dia.klu tgh angin jd suram je bluebase dia.kdg2 rasa cam nyesal beli pun ada..kekeke bounce
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 11:54 pm

jett lizdaf wrote:
rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz


punya pekat kaler aro.. teringin nak aro cun gini

Terima kasih bro. kaler je pekat,develop kureng. Tak caya meh dtg umah tgk.silap2 nak tgk pun tak lalu..hehehe Smile
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Mon Oct 29, 2012 11:56 pm

Uh, tak sangka plak nie ikan OA. Dulu saya selalu lepak sana, tapi MG OA dulu agak mahal gak. Berapa bro rohu beli dulu yea, kalau boleh tau? Sekarang harga dia around berapa yea?

rohurockstar wrote:
zcool wrote:
Bro rohu,

Boleh tau ikan nie beli kat mana? Cantik betul la rim dia Smile ...

rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz


Abg zcool,

Ikan ni sy beli kat oriental aquatic sg buloh. Ini antara hasil dari brooder klasik je sbb skrg kedai tu dah sibuk jual goldbase aje. Harga lak mahal2. Ini aro yg 1st saya beli..

Btw terima kasih sbb puji aro sy yg xseberapa ni. Khlas cakap mmg aro biasa2 aje. Gambar je cun,ikannya buruk..
Surprised
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Tue Oct 30, 2012 5:46 am

zcool wrote:
Uh, tak sangka plak nie ikan OA. Dulu saya selalu lepak sana, tapi MG OA dulu agak mahal gak. Berapa bro rohu beli dulu yea, kalau boleh tau? Sekarang harga dia around berapa yea?

rohurockstar wrote:
zcool wrote:
Bro rohu,

Boleh tau ikan nie beli kat mana? Cantik betul la rim dia Smile ...

rohurockstar wrote:
update gambar mgbbxb..
snap dlm keadaan low light.nampak terang bluebase dia.but still aro yg xseberapa Razz


Abg zcool,

Ikan ni sy beli kat oriental aquatic sg buloh. Ini antara hasil dari brooder klasik je sbb skrg kedai tu dah sibuk jual goldbase aje. Harga lak mahal2. Ini aro yg 1st saya beli..

Btw terima kasih sbb puji aro sy yg xseberapa ni. Khlas cakap mmg aro biasa2 aje. Gambar je cun,ikannya buruk..
Surprised

saya beli dulu rm1500. time tu xtau apa2 psl harga dan xde basic pun psl aro. nasib baik mgbb ni ada gak ciri2 mgbb nye.klu x mesti nyesal trs stop main aro sbb kena tipu..heheheh Razz
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   Fri Nov 02, 2012 2:55 am

Sorry bro rohu... Ada tak gambar2 masa dia kecik dulu? Kalau tak keberatan boleh tak tepek kat sini satu? Thanks Smile.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Aro saya yg tak tak seberapa...   

Back to top Go down
 
Aro saya yg tak tak seberapa...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: