Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My 1st Hb Arowana..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: My 1st Hb Arowana..    Sun Jul 29, 2012 10:04 am

http://www.youtube.com/watch?v=SzeKbOtWhwk&feature=youtu.be
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Sun Jul 29, 2012 3:26 pm

cantik..shine lvl5 dh naik bnyk..btw bioball yg terapung2 tu nk buat ape..? hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Mon Jul 30, 2012 2:36 am

dah brp inci ni?
Back to top Go down
View user profile
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Mon Jul 30, 2012 3:26 am

Ikan ni dlm 7-8inci da, video ni da sbln lebih ambik , masa beli dlm 6inci. Aquarium 2.5kaki jer ni. Top filter dlm letak span n carbon active, intenal uv light= bunuh kuman n jernihkan air, bioball utk tmbah oksigen dlm air. Tgh setup aquarium 4kaki sbb ikan cpt membesar. Ikan hb jer pun, otai2 sini bnyk lyn high class punye. Segan gak view ikan ni. Kikiki. Otai 2 komen skit.
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Mon Jul 30, 2012 5:59 am

JoeyGoblin wrote:
Ikan ni dlm 7-8inci da, video ni da sbln lebih ambik , masa beli dlm 6inci. Aquarium 2.5kaki jer ni. Top filter dlm letak span n carbon active, intenal uv light= bunuh kuman n jernihkan air, bioball utk tmbah oksigen dlm air. Tgh setup aquarium 4kaki sbb ikan cpt membesar. Ikan hb jer pun, otai2 sini bnyk lyn high class punye. Segan gak view ikan ni. Kikiki. Otai 2 komen skit.

bioball tk guna buat mcm tu..bioball ni sebenarnya guna bila buat trickle system je.. Razz
Back to top Go down
View user profile
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Mon Jul 30, 2012 7:08 am

Kekeke..bioball tu aku bru beli pakai letak je.. tgh pikir nak letak background color ape utk aqua 4kaki ni... kejap rasa nak putih jap rasa nak biru.. ikan kecik lagi klau letak putih pump sket ngan t5 boleh naik lagi ke lv ikan tu? Ada ape2 cadangan x?
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Tue Jul 31, 2012 9:03 am

JoeyGoblin wrote:
Kekeke..bioball tu aku bru beli pakai letak je.. tgh pikir nak letak background color ape utk aqua 4kaki ni... kejap rasa nak putih jap rasa nak biru.. ikan kecik lagi klau letak putih pump sket ngan t5 boleh naik lagi ke lv ikan tu? Ada ape2 cadangan x?

lain macam kau punya highback... asal aku punya dah 8 inci masih di paras 4 je
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Wed Aug 01, 2012 2:46 am

aku punya hb 9 inci dia terus naik ring gold kat level 5 tp shine sampai level 4 je
Back to top Go down
View user profile
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Wed Aug 01, 2012 7:47 am

Mmg hb je pun ni.. mahal sket dr hb biasa sbb penjual tu ckp hbq... beli dlm rm350.. masa tu dlm 6inci.. bru 3bln ikan ni aku jaga.. rasa klau masuk sticker putih pump t5 leh naik lagi x shine dia tu? aku pun xpasti rasa mcm nk try je...
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Wed Aug 01, 2012 9:56 pm

try je bro kot2 boleh naik sampai level 6
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Thu Aug 02, 2012 7:53 am

JoeyGoblin wrote:
Mmg hb je pun ni.. mahal sket dr hb biasa sbb penjual tu ckp hbq... beli dlm rm350.. masa tu dlm 6inci.. bru 3bln ikan ni aku jaga.. rasa klau masuk sticker putih pump t5 leh naik lagi x shine dia tu? aku pun xpasti rasa mcm nk try je...

bole tp bukan pakai lampu T5 kene pakai High Intensity Discharge Lamp.. atau dlm bhasa melayu nya Lampu Berkeamatan Tinggi.. cube lah mana tau HB bole Transform jadi GH
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Wed Sep 19, 2012 12:43 pm

Saper2 otai2 kat sini ada x gambar result HB yg pernah buat WTT.. Nak tgk gak.. Google x jpe lah.. Ada beza byk ke? Shining/rim/base colour???
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver



Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Wed Sep 19, 2012 9:08 pm

....HEHEHEH...AKU NYE HB PAKAI BACK GROUND PUTIH N LAMPU T8....NAMPAK MCM BIASA JE....X TAU LAH COZ IKAN 2 AKU BARU BELE 2 BULAN KOT X SILAP AKU....
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Thu Sep 20, 2012 2:59 am

ikut genetik gak lee.. kalau ikan dia ada gen lvl 5 .. jadi la lvl 5.. kalau lvl 4 .. lvl 4 je .. janji bukan bawah lvl 4 huhu
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver



Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    Sun Sep 23, 2012 8:48 pm

zerol86 wrote:
ikut genetik gak lee.. kalau ikan dia ada gen lvl 5 .. jadi la lvl 5.. kalau lvl 4 .. lvl 4 je .. janji bukan bawah lvl 4 huhu

mintak2 lah ikan aku 2 ade genetik lvl 6 wakakakaka....alah hb bisa pon ok dah janji hb jgn beli hb jadi silver dah wakakkakaka lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My 1st Hb Arowana..    

Back to top Go down
 
My 1st Hb Arowana..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: