Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Malaysian Golden Arowana untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 03, 2012 7:19 am

aime_isz wrote:
ok bro,nti pape roger aku k..aku da bhajat sgt nk mg ni..hahah..

kemain lg x sbar.. hahah
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 03, 2012 7:51 am

mana LEE SILVER.. ape lg angkat la ini ikan
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 03, 2012 8:50 am

wanotz wrote:
aime_isz wrote:
ok bro,nti pape roger aku k..aku da bhajat sgt nk mg ni..hahah..

kemain lg x sbar.. hahah

biase la,tgh semangat la bro wanotz,,haha.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Thu Jul 05, 2012 12:14 am

aime_isz wrote:
ok bro,nti pape roger aku k..aku da bhajat sgt nk mg ni..hahah..

ok bro, nanti dah dekat nak gi nanti sy confirm semula ngan bro.
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Sun Jul 08, 2012 5:06 am

aime_isz wrote:
ikan_akeem wrote:
1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

utk makluman rakan2 forum..MG yang nak jual no.1 dan 2 tu ikan2nya ada di bukit merah..so sy insyaallah akan ke bukit merah pada 14 Julai 2012 nanti..sesiapa yang berminat..boleh la place order..yang MG no.2 sy leh cuba adjustkan bagi harga rm650..kalo dapat ye..apa2 pun sy akan info korang.

yg no.1 tu pun berbaloi gaks sebab ikan dah nampak ciri2 MG semua..tapi kena angkat semua la utk dpt harga tu..amik sekor2..kira harga lain nanti.

klu 650 aku nk 1 la bro..huhu..

ok to all forumers shopzone..harga MG yang no.2 tu sy dah konfemkan leh dpt rm650 sekor.so sy dah order utk bro aime_isz sekor MG..
kalo ada sesaper lagi yang nak order MG 3inci ini silakan..
sekiranya..dapat abis booking utk 7 ekor ni harga boleh bagi kurang lagi..jd rm630 sekor..ni kalo abis 7 ekor yek..

utk makluman, ikan size 3 inci lum nampak chu lagi ok..tapi ini semua anak MG..sy amik direct drp owner kolam MG tersebut..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jul 09, 2012 12:54 am

kalo ada sesaper yang berminat nak order MG size dlm 3 inci ni..leh contact direct ke saya ye..012-9060197..saya bz sikit dlm 2 minggu ni sebab akan ada audit di tempat keje minggu depan..hehe..peace! Smile
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jul 09, 2012 5:23 am

ikan_akeem wrote:
kalo ada sesaper yang berminat nak order MG size dlm 3 inci ni..leh contact direct ke saya ye..012-9060197..saya bz sikit dlm 2 minggu ni sebab akan ada audit di tempat keje minggu depan..hehe..peace! Smile
waaahhhh brapa rege
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jul 09, 2012 9:30 pm

hu2aimie wrote:
ikan_akeem wrote:
kalo ada sesaper yang berminat nak order MG size dlm 3 inci ni..leh contact direct ke saya ye..012-9060197..saya bz sikit dlm 2 minggu ni sebab akan ada audit di tempat keje minggu depan..hehe..peace! Smile
waaahhhh brapa rege

RM650 bro..skang dah ada sorang order..ada baki 6 ekor lagi..
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jul 09, 2012 10:29 pm

hu2aimie wrote:
ikan_akeem wrote:
kalo ada sesaper yang berminat nak order MG size dlm 3 inci ni..leh contact direct ke saya ye..012-9060197..saya bz sikit dlm 2 minggu ni sebab akan ada audit di tempat keje minggu depan..hehe..peace! Smile
waaahhhh brapa rege

ape lg bro order la sekor..haha..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 10, 2012 1:02 am

menarik tu......
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jul 13, 2012 10:15 pm

aime_isz wrote:
ikan_akeem wrote:
1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

utk makluman rakan2 forum..MG yang nak jual no.1 dan 2 tu ikan2nya ada di bukit merah..so sy insyaallah akan ke bukit merah pada 14 Julai 2012 nanti..sesiapa yang berminat..boleh la place order..yang MG no.2 sy leh cuba adjustkan bagi harga rm650..kalo dapat ye..apa2 pun sy akan info korang.

yg no.1 tu pun berbaloi gaks sebab ikan dah nampak ciri2 MG semua..tapi kena angkat semua la utk dpt harga tu..amik sekor2..kira harga lain nanti.

klu 650 aku nk 1 la bro..huhu..

sorry kpd yg berkenaan, sy tak dpt pergi ke bukit merah hari ni kerana ada masalah kereta rosak..anyway takpe coz ari selasa ikan yang di booking akan dihantar ke kl sendiri oleh owner kolam MG tu.
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Wed Jul 25, 2012 12:14 pm

nak offer kpd rakan2 forum yg berminat nak amik MG size 3 inci tu...amik 3 ekor = rm1.8k..nak kata promosi sempena nakraya pun boleh la..haha..bukan apa, xnak simpan anak2 MG ni lama2 sebab nak cuti raya..
tapi kena amik 3 ekor sekali ok..kalo nak mudah share2 la..pastu dtg amik sekali.
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Thu Jul 26, 2012 6:02 am

aku nye cmne bro?? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Luncaicailun



Posts : 8
Join date : 03/05/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jul 27, 2012 1:58 am

pergghhhh...mmg aro jatuh harga skrg...dah jadi mcm flower horn sblm ni..
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jul 27, 2012 4:54 am

Luncaicailun wrote:
pergghhhh...mmg aro jatuh harga skrg...dah jadi mcm flower horn sblm ni..

Klu betul2 jatuh teruk.. Dpt gak org yg kesederhanaan mcm aku nie bela MG... Harap2 lepas nie harga MG dpt sama mcm Harga HB skrg..ngeh3
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jul 27, 2012 5:16 am

dalam 10 tahun kemungkinan besar boleh kot time tu kita tgk byk farm terbiar orang gulung tikar etc haha tak pun tukar jenis ikan apa lak lepas nie.. anyway harap2 tak jadi la camtu.. biarlan ikan lain semua jatuh ikan jenis xback ke cross back ke mg ke maintain..sebab aku ada 2 ekor kat umah nie sob2
Back to top Go down
View user profile
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jul 27, 2012 7:07 am

Klau harga jatuh lg merasa nak upgrade mg pasni Smile rilek2 je dlu lyn yg mane ade.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Wed Sep 19, 2012 3:14 pm

Aku cadang nak beli MG crossback... Tapi x tau nak beli dgn saper... Sad ... Lgpun aku duduk jb..nun jauh keselatan.. JB Sini x de lobang MG murah lah.. Forumer2 sini klu ada nak jual MG pun sume duk belah utara n KL... klu ada forumer sini yg jual MG area jb.. Dpn rumah owner aku sampai dah..huhu. MG kat jb mahal sume RM1.2k keatas.. Tempat nak beli x lain x bukan kat mana lg klu x kat LFS yg terkenal dgn penipuan dah kaki sembelih pelanggan.. X de kualiti pye pun atas 1k.. Janji baka MG...tu pun nasib.. SHB pun diorg claim MG gak..cam aram.. Belah utara murah sikit RM600 pun dah bleh dpt MG...cun2 lg.... Sad Embarassed (#krg ada gak aku gosok HB aku guna kertas pasir dgn autosol kang nak bg cross pye pasal##!! %&@%!!)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Today at 4:55 am

Back to top Go down
 
Malaysian Golden Arowana untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: