Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My Highback Putrajaya

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
edlim



Posts : 50
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Fri Jul 06, 2012 2:49 am

terror... pakai HP pun jelas ya...
cantik body aro u, baru lepas makan eh...
psst, gambar kat avatar tue u ke?
dslr tu hehehe...
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Fri Jul 06, 2012 6:14 am

aku lg suka ikan tu lmbt cikit besar.. sbb aro ni cpt besar.. bila dia kecik dia cargas je dah besar cam lemah je sloowww je dlm air
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Fri Jul 06, 2012 7:15 am

edlim wrote:
terror... pakai HP pun jelas ya...
cantik body aro u, baru lepas makan eh...
psst, gambar kat avatar tue u ke?
dslr tu hehehe...
stakat ni jaga elok la lg.. air slalu check. aro slera mkn.. yep avatar tu sy.. itu dslr pinjm. ikan da bsar sb nk tgk kaler je.. ntah camne je dia bleh jd
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sat Jul 07, 2012 12:34 am

jett lizdaf wrote:
miang wrote:
jett lizdaf wrote:
bro.. tlg update lg pic aro ni.. aku punye pon HB jgak. tp kcik lg.. nk tgk ble bsar jd camne.. heehe


hang pya HB ada chu bawah jugak ke?
itu aku xpasti la sb dia kcik lg. tp rsanya aku punye cap ayam je bro




wooo...yeke...dah besar sikit baru chu bawah naik kot....
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz

avatar

Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sat Jul 07, 2012 9:25 am

miang wrote:
jett lizdaf wrote:
miang wrote:
jett lizdaf wrote:
bro.. tlg update lg pic aro ni.. aku punye pon HB jgak. tp kcik lg.. nk tgk ble bsar jd camne.. heehe


hang pya HB ada chu bawah jugak ke?
itu aku xpasti la sb dia kcik lg. tp rsanya aku punye cap ayam je bro




wooo...yeke...dah besar sikit baru chu bawah naik kot....

hahahahaha...bro miang mmg pandai berjenaka..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sat Jul 07, 2012 6:51 pm

mr.gabanz wrote:


hahahahaha...bro miang mmg pandai berjenaka..

hahah tau takpe... skangni ikan aku makan daging, udang, ayam.. haish sume mende dia sesah
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sat Jul 07, 2012 11:35 pm

ha3....lawak ke?...aku sampai la nie masih mencari tang mana la chu bawah tu...please ajarkan aku....
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz

avatar

Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 2:00 pm

miang wrote:
ha3....lawak ke?...aku sampai la nie masih mencari tang mana la chu bawah tu...please ajarkan aku....

saya pun ngah mencari lagi nie..cuba bro miang tnyer kawan bro kat BM,tah2 dorang tawu kot..hahaha...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 7:01 pm

mr.gabanz wrote:
miang wrote:
ha3....lawak ke?...aku sampai la nie masih mencari tang mana la chu bawah tu...please ajarkan aku....

saya pun ngah mencari lagi nie..cuba bro miang tnyer kawan bro kat BM,tah2 dorang tawu kot..hahaha...


mggu nie aku trn..aku tngok tang mana chu bawah tu
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 7:56 pm

geng.. aro hb aku punye cert ni ada cop merah tulis 'arowana indonesia' mean dia dr seberang ke? aro indon ni jenis low class kn? Sad
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 11:39 pm

miang wrote:



mggu nie aku trn..aku tngok tang mana chu bawah tu

ce tanya zerol86
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 11:46 pm

jett lizdaf wrote:
geng.. aro hb aku punye cert ni ada cop merah tulis 'arowana indonesia' mean dia dr seberang ke? aro indon ni jenis low class kn? Sad


aro indon tu ada chu bawah tak?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 11:47 pm

hu2aimie wrote:
miang wrote:



mggu nie aku trn..aku tngok tang mana chu bawah tu

ce tanya zerol86

aku tanya kwn2 kat sini mtk tlg tjk ajar psl chu bawah tak dak sapa yg nak ajrkan
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Sun Jul 08, 2012 11:51 pm

Kakaka chu tu biasa kt atas.. tgk kt bwh syp ada chu
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Mon Jul 09, 2012 2:09 am

aku xbrp tau psal chu ni. aku da upload gmbo aro aku tu.. try tgk.
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Mon Jul 09, 2012 4:44 am

miang wrote:
hu2aimie wrote:
miang wrote:



mggu nie aku trn..aku tngok tang mana chu bawah tu

ce tanya zerol86

aku tanya kwn2 kat sini mtk tlg tjk ajar psl chu bawah tak dak sapa yg nak ajrkan

Betulla..saya pun nak belajar gk mana chu yg bawah tu..bro kyo cite pasal chu atas jer..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Mon Jul 09, 2012 5:20 am

chu klu belah bawah xpanggil chu.. tp dia dipangil chucu kata nenek kebayan kat kampung aku
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Mon Jul 09, 2012 5:48 am

kakaka tak abis lagi cita nie. atas anal fin ada chu huhu lariii...
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Mon Jul 09, 2012 7:31 am

zerol86 wrote:
kakaka tak abis lagi cita nie. atas anal fin ada chu huhu lariii...

kalau bawah tu kemaluan dia tu.. so secara ringkasnya dipanggil chu bawah hahahaha lariii
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Mon Jul 09, 2012 7:49 am

haha semua lari abis .. takpe aku lari gak kakaka..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Tue Jul 10, 2012 8:05 am

seperti yang aku cakap aquarium aku 3 feet x 1.5 feet air dia tak tahan lama.. dalam masa 4 hari PH air jatuh.. puas macam2 cara dah aku cuba... setelah berbulan2 cari penawar.. masuk forum sana sini, siap tanya dgn abg haji d assakinah... mcm2 jawapan.. ada yg suruh taruk coral utk balance ph ada yg suh taruk arang (karbon) ada yg suh beli bioball... tauke cina kat seri kembangan berikan jawapan tepat.. U BALIK RUMAH AAA U AMEK TEST PEN U TEST U PUNYA AIR ADA KARAN KA TALAK... I BERANI KONPOM DGN U CURRENT LEAKAGE PUNYA..

BALIK UMAH TADI INI LAH HASILNYA



NAMPAK TAK TEST PEN TU MENYALA... ADOI.... RUPANYA PUMP CURRENT LEAKING BOLE SEBAB KAN PH JATUH DGN CEPAT.. YG PELIK SELUK TGN XRASA ADA KAREN DAN IKAN PUN TAK MATI
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Tue Jul 10, 2012 8:33 am

Hazri wrote:
miang wrote:
hu2aimie wrote:
miang wrote:



mggu nie aku trn..aku tngok tang mana chu bawah tu

ce tanya zerol86

aku tanya kwn2 kat sini mtk tlg tjk ajar psl chu bawah tak dak sapa yg nak ajrkan

Betulla..saya pun nak belajar gk mana chu yg bawah tu..bro kyo cite pasal chu atas jer..


belum masuk bab tu lagi kot...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Tue Jul 10, 2012 8:35 am

hu2aimie wrote:
seperti yang aku cakap aquarium aku 3 feet x 1.5 feet air dia tak tahan lama.. dalam masa 4 hari PH air jatuh.. puas macam2 cara dah aku cuba... setelah berbulan2 cari penawar.. masuk forum sana sini, siap tanya dgn abg haji d assakinah... mcm2 jawapan.. ada yg suruh taruk coral utk balance ph ada yg suh taruk arang (karbon) ada yg suh beli bioball... tauke cina kat seri kembangan berikan jawapan tepat.. U BALIK RUMAH AAA U AMEK TEST PEN U TEST U PUNYA AIR ADA KARAN KA TALAK... I BERANI KONPOM DGN U CURRENT LEAKAGE PUNYA..

BALIK UMAH TADI INI LAH HASILNYA



NAMPAK TAK TEST PEN TU MENYALA... ADOI.... RUPANYA PUMP CURRENT LEAKING BOLE SEBAB KAN PH JATUH DGN CEPAT.. YG PELIK SELUK TGN XRASA ADA KAREN DAN IKAN PUN TAK MATI


baru aku dengar ari nie la karen blh turunkan ph...tapi pada aku 4 ari standad la ph jatuh....seluk tangan dalam air mmg ko tak rasa..cuba ko letak tangan atas permukaan air..pastikan kaki ko basah...
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Tue Jul 10, 2012 8:41 am

entahla.. problem yg ada skangni pelik dan tak macam dulu... masalah ni berlaku pada ikan2 yg sensitif air macam lampam @ kerai @ kelah... dan hanya berlaku pada 1 aquarium ni je.. sepatutnyalah air kalau tak tukar dalam tempoh 10 hari pun xpa ikan boleh hidup.. ini tak.. selepas 3 hari lampam dan ikan2 lain tak aktif dan tak mahu makan (kecuali aro).. lepastu mata lampam akan jadi keputihan (kecuali aro) bila tukar air 70% baru ok... tp keadaaan ni akan bertahan selama 4 hari shj.. dan masalah ni timbul sejak tahun ni.. tidak pada tahun lepas tak tukar air sebulan pun no problem..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   Tue Jul 10, 2012 8:45 am

hu2aimie wrote:
entahla.. problem yg ada skangni pelik dan tak macam dulu... masalah ni berlaku pada ikan2 yg sensitif air macam lampam @ kerai @ kelah... dan hanya berlaku pada 1 aquarium ni je.. sepatutnyalah air kalau tak tukar dalam tempoh 10 hari pun xpa ikan boleh hidup.. ini tak.. selepas 3 hari lampam dan ikan2 lain tak aktif dan tak mahu makan (kecuali aro).. lepastu mata lampam akan jadi keputihan (kecuali aro) bila tukar air 70% baru ok... tp keadaaan ni akan bertahan selama 4 hari shj.. dan masalah ni timbul sejak tahun ni.. tidak pada tahun lepas tak tukar air sebulan pun no problem..


tu tanda2 ph ko down...try la tukar pump tak hbs rm50
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My Highback Putrajaya   

Back to top Go down
 
My Highback Putrajaya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: