Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sump filter

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 8:02 pm

Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:




rasanya yang mcm ni ok dekat celah2...2 letak span filter 2 then yang last...2 letak pamp....sebijik mcm dekat office saya....harap ini dpt membantu....





Laughing ~Hadapi DGN senyuman~ Laughing

Wah cun ni..tq sahabat Lee_silver..em ada kemungkinan tak berlakunya kebanjiran jika pump rosak?


buat masa ni x banjir lagi lah office ni....coz kalau pam rosak air 2 x kan turn n naik ....so air 2 x banjir kan rumah bro.....tpi jarang lah berlakunya pam rosak ni...tpi kene jaga air lah coz bila air x cukup tkt pam 2 panas n rosak...boleh tau x sump tank ni untuk aqua berape besar...leh saya cuba buat congak2 sikit Very Happy Very Happy Very Happy

Em susah lah nak dibayangkan tak nengok sendiri sump filter full setup depan mata..apepun tq atas info tu ye bro Lee_silver Very Happy Nak tau tank saiz apa yang sesuai kena tunggu orang berpengalaman menceritakannya pun Laughing
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 8:51 pm

harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:30 pm

Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:35 pm

fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:38 pm

Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy

Saudara Hazri saya pun tengah survey ni..harga tak tau..area Johor ni ntahla kat mana ada jual..kat Xian Leng Batu Pahat cam takde je tapi tak tanya lagi Razz Kalau dapat 1 cantik juga tak lah huru hara dalam akua penuh gan pelbagai aksesori..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:39 pm

ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:41 pm

filter gempak...ikan gempak dak?...sekali pakai canister dgn sump....apa ikan dia bubuh??msti ikan kuat berak nie ha3..
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:41 pm

Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy

HARGA X BERAPE PASTI BRO KENE TANYA KEDAI CERMIN....N THEN AQUARIUM KENE TEBUK....TOK AIR NAIK N TURUN....LAGI NAK KENE BELI EXTERNAL FILTER.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:42 pm

ikan_akeem wrote:
ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..

Oh yeke? Patutla nampak canggih..kalau dapat 1 ni 3 bulan takyah tukar air Razz
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:43 pm

miang wrote:
filter gempak...ikan gempak dak?...sekali pakai canister dgn sump....apa ikan dia bubuh??msti ikan kuat berak nie ha3..

Ha3 kalau boleh pakai pampers ikan tu bersih sikit akua lol!
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:44 pm

Lee_silver wrote:
Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy

HARGA X BERAPE PASTI BRO KENE TANYA KEDAI CERMIN....N THEN AQUARIUM KENE TEBUK....TOK AIR NAIK N TURUN....LAGI NAK KENE BELI EXTERNAL FILTER.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Memang canggih bro..sistem canggih ni ada letak oksigen bubble ke dalam akua?
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:45 pm

fazrulnizam82 wrote:
ikan_akeem wrote:
ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..

Oh yeke? Patutla nampak canggih..kalau dapat 1 ni 3 bulan takyah tukar air Razz

HEHEH BTL2 3 BULAN X YAH TKR....HEHHEHE... Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:46 pm

Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
ikan_akeem wrote:
ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..

Oh yeke? Patutla nampak canggih..kalau dapat 1 ni 3 bulan takyah tukar air Razz

HEHEH BTL2 3 BULAN X YAH TKR....HEHHEHE... Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Bro bela aro silver ke guna sistem ni?
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:49 pm

fazrulnizam82 wrote:
Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy

Saudara Hazri saya pun tengah survey ni..harga tak tau..area Johor ni ntahla kat mana ada jual..kat Xian Leng Batu Pahat cam takde je tapi tak tanya lagi Razz Kalau dapat 1 cantik juga tak lah huru hara dalam akua penuh gan pelbagai aksesori..

Apa kaTA bro nizam gi survey dulu kat sane mane tau kot2 murah..leh saya gi beli sekali...hehe..betul juga kata bro nizam..ni penuh gn aksesori..nak tanya pump bateri tuk standby kalau takder letrik kat umah tu bapoe ye??nak amik yang manual on tu susah cikit..kena ader orang on baru leh pasang udara..risau gak tinggal umah lama2..kena buat takder letrik susah gak.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 9:52 pm

fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy

HARGA X BERAPE PASTI BRO KENE TANYA KEDAI CERMIN....N THEN AQUARIUM KENE TEBUK....TOK AIR NAIK N TURUN....LAGI NAK KENE BELI EXTERNAL FILTER.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Memang canggih bro..sistem canggih ni ada letak oksigen bubble ke dalam akua?

YUP KENE LETAK OKSIGEN BUBBLE DLM AQUARIUM...COZ KAT OFFICE SAYA PAKAI OKSIGN...X TAU LAH ORG LAIN Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 10:02 pm

fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
ikan_akeem wrote:
ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..

Oh yeke? Patutla nampak canggih..kalau dapat 1 ni 3 bulan takyah tukar air Razz

HEHEH BTL2 3 BULAN X YAH TKR....HEHHEHE... Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Bro bela aro silver ke guna sistem ni?

X LAH NI AQUARIUM....ORG LAIN JUST TOLONG TUNJUK KAN JEW....UNTUK TATAPAN UMUM Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 10:06 pm

Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Hazri wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
harap ni dapat membantu try tgk ni utk sump filter.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy



Wau..tq sahabat..memang cun..kotak warna hijau besar tu apa ye? Paip pvc tu menghala ke akua ke?

mACAM mana nak buat kotalk filter macam ni..nampak macam gempak jer..tapi tak taula kalau ia mamapu jimatkan space dalam umah..dah ader 2 akua 4 kaki 2 tingkat dlam umah pu n dah macam2 kena perli gn bini..hahah..tapi kalau leh letak kat bawah akua tu pun cam cantik gak..bape harga 1 benda ni.. Very Happy

Saudara Hazri saya pun tengah survey ni..harga tak tau..area Johor ni ntahla kat mana ada jual..kat Xian Leng Batu Pahat cam takde je tapi tak tanya lagi Razz Kalau dapat 1 cantik juga tak lah huru hara dalam akua penuh gan pelbagai aksesori..

Apa kaTA bro nizam gi survey dulu kat sane mane tau kot2 murah..leh saya gi beli sekali...hehe..betul juga kata bro nizam..ni penuh gn aksesori..nak tanya pump bateri tuk standby kalau takder letrik kat umah tu bapoe ye??nak amik yang manual on tu susah cikit..kena ader orang on baru leh pasang udara..risau gak tinggal umah lama2..kena buat takder letrik susah gak.. Rolling Eyes

Em cara saya mengatasi masalah takde letrik ni saya latih aro bernafas..ha3..caranya pasang timer pada pump 4jam hidup 2 jam mati selama 3 bulan pastu sekarang 3jam hidup 3 jam mati kira 1/2 hari je pump hidup..aro HB yang baru beli pon steady walau pun baru training 3 jam tanpa pump Laughing
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 10:08 pm

Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
ikan_akeem wrote:
ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..

Oh yeke? Patutla nampak canggih..kalau dapat 1 ni 3 bulan takyah tukar air Razz

HEHEH BTL2 3 BULAN X YAH TKR....HEHHEHE... Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Bro bela aro silver ke guna sistem ni?

X LAH NI AQUARIUM....ORG LAIN JUST TOLONG TUNJUK KAN JEW....UNTUK TATAPAN UMUM Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Oh ingat letak aro silver dalam sistem canggih ni..memang layanan VVIP betul Laughing
Em..ada efek tak air 3 bulan baru tukar walaupun air masih bersih?
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 10:11 pm

WAHHHH...SIAP ADE LATIHAN LAGI BRO FAIRULNIZAM82 NYE IKAN HEHEHE LAW MCM 2 LEH HANTAR IKAN SAYA PI TRAIN DEKAT SANA LAH....HEHEH JGN MARAH....GURAU JE....RASA NYA PAM YANG AUTO BLACK OUT 2...DALAM RM 1++...MAHAI SIKIT...
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 10:15 pm

fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lee_silver wrote:
fazrulnizam82 wrote:
ikan_akeem wrote:
ni dah kira double filter ni..hehe..kotak hijau tu canister filter..plus dgn sump tank tu..leh jd super clear water nih..kalo ada filter yg ni..memg gempak abis ar..

Oh yeke? Patutla nampak canggih..kalau dapat 1 ni 3 bulan takyah tukar air Razz

HEHEH BTL2 3 BULAN X YAH TKR....HEHHEHE... Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Bro bela aro silver ke guna sistem ni?

X LAH NI AQUARIUM....ORG LAIN JUST TOLONG TUNJUK KAN JEW....UNTUK TATAPAN UMUM Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Oh ingat letak aro silver dalam sistem canggih ni..memang layanan VVIP betul Laughing
Em..ada efek tak air 3 bulan baru tukar walaupun air masih bersih?

YANG EFFECT AIR 2 KURANG PASTI NI KENE TANYA OTAI2 OR ORG LAMA DLM FORUM NI HEHEHE...SURRY..DAK BARU JEW
KALAU IKAN TEMAN SILVER DOK DALAM NI HUHUHUHU DAH MCM ANAK DATO DAH YANG TUAN DOK RUMAH SETINGGAN WAKAKAKA......
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 11:23 pm

ingat tips 'LEBIHKAN JAGA AIR DARI JAGA IKAN'....'NAK BELA ARO. BELAJAR DULU PASAL AIR BARU BELAJAR PASAL IKAN' dua2 ayat org lama tu dah cukup membuktikan jaga air memang penting...kalau ada angan2 3 bulan baru nak tukar air baik tak payah bela ikan......menyeksa ja...tukar air pun tak sampai sejam setel...dari air la datangnya mcm2 penyakit....gunanya filter yang canggih tu untuk uraikan menda2 toksik dalam air...
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 11:31 pm

miang wrote:
ingat tips 'LEBIHKAN JAGA AIR DARI JAGA IKAN'....'NAK BELA ARO. BELAJAR DULU PASAL AIR BARU BELAJAR PASAL IKAN' dua2 ayat org lama tu dah cukup membuktikan jaga air memang penting...kalau ada angan2 3 bulan baru nak tukar air baik tak payah bela ikan......menyeksa ja...tukar air pun tak sampai sejam setel...dari air la datangnya mcm2 penyakit....gunanya filter yang canggih tu untuk uraikan menda2 toksik dalam air...

HEHEH BTL2 CKP...BRO MIANG...AIR PUNCA SEGAL2NYA....TPI BRO SISTEM NI OK DAK ???.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy....HEHEHE DAPAT LAGI 1 ILMU...THX BRO MIANG N SAHABAT2 SEMUA Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Very Happy Very HappyHADAPI dgn SENYUMAN~ Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 11:35 pm

Lee_silver wrote:
miang wrote:
ingat tips 'LEBIHKAN JAGA AIR DARI JAGA IKAN'....'NAK BELA ARO. BELAJAR DULU PASAL AIR BARU BELAJAR PASAL IKAN' dua2 ayat org lama tu dah cukup membuktikan jaga air memang penting...kalau ada angan2 3 bulan baru nak tukar air baik tak payah bela ikan......menyeksa ja...tukar air pun tak sampai sejam setel...dari air la datangnya mcm2 penyakit....gunanya filter yang canggih tu untuk uraikan menda2 toksik dalam air...

HEHEH BTL2 CKP...BRO MIANG...AIR PUNCA SEGAL2NYA....TPI BRO SISTEM NI OK DAK ???.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy....HEHEHE DAPAT LAGI 1 ILMU...THX BRO MIANG N SAHABAT2 SEMUA Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Very Happy Very HappyHADAPI dgn SENYUMAN~ Very Happy Very Happy


kengkadang nak mengajar kena terus terang ha3...kalau angan2 3 bulan tak mau tukar air baik jangan bela ikan..beli ikan memahal..tukar air malas....tujuan sistem2 filter di reka sbb nak sama/hampir samakan dgn tempat asal......sump filter ok....cuma dia plus dgn canister...lagi bagus..
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 33
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 11:44 pm

miang wrote:
Lee_silver wrote:
miang wrote:
ingat tips 'LEBIHKAN JAGA AIR DARI JAGA IKAN'....'NAK BELA ARO. BELAJAR DULU PASAL AIR BARU BELAJAR PASAL IKAN' dua2 ayat org lama tu dah cukup membuktikan jaga air memang penting...kalau ada angan2 3 bulan baru nak tukar air baik tak payah bela ikan......menyeksa ja...tukar air pun tak sampai sejam setel...dari air la datangnya mcm2 penyakit....gunanya filter yang canggih tu untuk uraikan menda2 toksik dalam air...

HEHEH BTL2 CKP...BRO MIANG...AIR PUNCA SEGAL2NYA....TPI BRO SISTEM NI OK DAK ???.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy....HEHEHE DAPAT LAGI 1 ILMU...THX BRO MIANG N SAHABAT2 SEMUA Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Very Happy Very HappyHADAPI dgn SENYUMAN~ Very Happy Very Happy


kengkadang nak mengajar kena terus terang ha3...kalau angan2 3 bulan tak mau tukar air baik jangan bela ikan..beli ikan memahal..tukar air malas....tujuan sistem2 filter di reka sbb nak sama/hampir samakan dgn tempat asal......sump filter ok....cuma dia plus dgn canister...lagi bagus..

BETOL2..BGS LAH BRO MIANG NI X KEDEKOT ILMU....JASA BRO DI KENANG SAMPAI BILA2...TAPI KAN KALAU X PAKAI SUMP FILTER....JUST PAKAI EXTERNAL FILTER OK X BRO???...SEBAB NAK BUAT MCM 2 X CKP BUDJET LAH...INGAT BENDA2...MCM 2 MAU DLM RM 500.00 KOT COZ EXTERNAL FILTER JE DAH 1++..2 PUN YANG MURAH2 KENE YANG MAHAL 2++...X KE PENGSAN NAMANYA... Sad Sad Sad Sad silent
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Mon May 28, 2012 11:46 pm

x ternal yg mcmana? sump,canister,top,side biasalaa....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sump filter   

Back to top Go down
 
Sump filter
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: