Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sump filter

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Sun Jul 08, 2012 5:20 am

fazrulnizam82 wrote:
Opmin83 wrote:
fazrulnizam82 wrote:
zerol86 wrote:
bro nie ko follow youtube diy tu ke

Yes sama ikut you tube cuma design saya sama tapi tak serupa..DIY tu ada pelik sikit saya tak reti nak buat jadi ada sedikit perubahan rekabentuk dari DIY tu..

Xpe bro..yg pnting menjadi.. Save budget.. Puas hati hasil dari tgn sndiri..terbaik.. cheers

Em tulah..cari kedai nak tebuk akua tak jumpa2 last2 nasib ada petunjuk kat you tube..budget pun murah..huhu..
Akan datang nak cuba buat untuk dua akua 1 sump tank pulak..tapi nak buat 3 DIY 1 tank sebab ada 3 ekor yang perlu diasingkan..mudah2an menjadi Very Happy

wow..hasil kerja yg superb la bro..tapi 2 akua 1 sump tank takut kalo 1 tank ikan ada penyakit, leh menjangkitkan ke tank 1 lagi..huhu..takut tu je.
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Sun Jul 08, 2012 5:23 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Sun Jul 08, 2012 5:50 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Sump filter   Sat Jul 14, 2012 11:21 am

ada cara tak cammana nak sedut kotoran permukaan air akibat dari makan super worm ni.. selain dari guna teknik sauk dan filter bawah.. ada ke jenis filter dalam yg bole sedut atas punya kotor
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Sat Jul 14, 2012 5:28 pm

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Sump filter   Tue Sep 18, 2012 2:32 pm

Aku dah gi nanyang air bemban tu.. Mmg rambang mata dibuatnya.. Tgk aro,arapaima,koi, pergh mcm2 spesis ikan ada.. tapi klu aro x yah la beli situ... Mahai nak mampui.. Banjar je harga RM600.. Hampeh tol..Tapi kat situ klu nak beli aksesori aqua ok lah harga murah ckit...Aku geram dgn akua dia tu ar.. 5x2x2.. Cermin tebal... Bodek2 dpt RM2.5 k... Fuh mcm nak angkat je.. Bajet takdok plak ..haish.. rabbit
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Tue Sep 18, 2012 4:50 pm

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: Sump filter   Tue Sep 18, 2012 8:50 pm

fazrulnizam82 wrote:
Opmin wrote:
Aku dah gi nanyang air bemban tu.. Mmg rambang mata dibuatnya.. Tgk aro,arapaima,koi, pergh mcm2 spesis ikan ada.. tapi klu aro x yah la beli situ... Mahai nak mampui.. Banjar je harga RM600.. Hampeh tol..Tapi kat situ klu nak beli aksesori aqua ok lah harga murah ckit...Aku geram dgn akua dia tu ar.. 5x2x2.. Cermin tebal... Bodek2 dpt RM2.5 k... Fuh mcm nak angkat je.. Bajet takdok plak ..haish.. rabbit

Kat situ kira oklah best juga nak cuci2 mata..aksesori memang banyak jugalah kalau nak banding dengan Batu Pahat ni..harga kena bodek sikit awek2 kat situ..awek yang kulit gelap tu susah sikit nak bagi murah..ha3..akua dia memang syok nengok..cuma harga boleh tahanlah..kalau tak silap 1.5 banjar kat situ rm300, RTG rm500, HB rm680, SHB rm999, MG yang tak macam MG rm2K..flower horn banyak kat situ..huhu..harga masih maintain lagi kat situ..

Wah..bro siap dah khatam harga lagi..kabinet akua dier memang geram bila tengok..tapi modal takder..sebulan gaji..tapi kalau sticker putih saya tanya memang mahal rm8 sekaki..berbanding Xian Leng BP baru rm6 jenis sticker tu..nak tampal pun macam2 perbandingan forumer buat..kalau letak hitam,ikan jadi camni..kalau letak putih jadi camni..last2 biarkan clear tanpa aper2 sticker..heheh..ader panduan tak bro..?
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Tue Sep 18, 2012 10:21 pm

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:56 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Sump filter   Wed Sep 19, 2012 11:13 am

Hazri wrote:
Wah..bro siap dah khatam harga lagi..kabinet akua dier memang geram bila tengok..tapi modal takder..sebulan gaji..tapi kalau sticker putih saya tanya memang mahal rm8 sekaki..berbanding Xian Leng BP baru rm6 jenis sticker tu..nak tampal pun macam2 perbandingan forumer buat..kalau letak hitam,ikan jadi camni..kalau letak putih jadi camni..last2 biarkan clear tanpa aper2 sticker..heheh..ader panduan tak bro..?

Apa kata kau wat mcm nie.. background blakang biru pekat.. Tepi dgn Lantai putih.. Guna stiker oyama lah.. Selalu tgk kat LFS byk background mcm tu.. Cun gak utk HB@aro jenis gold.. Kena plak dgn lampu TFC.. Shining gak tgk.. Kat nanyang aku tgk lampu diorg suma guna TFC jugak.. Sampai banjar pun aku kompius dah mcm super red daaa... Siap ada shining kuat lg.. haha.
lol!
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Wed Oct 10, 2012 7:01 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:56 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Auto Water Change With New 4ft Sump Tank Try n Error Project   Tue Oct 23, 2012 7:47 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:56 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Sump filter   Tue Oct 23, 2012 7:49 am

Ini tuk apa bro.. Nak wat cas Hpon ke hihi
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Tue Oct 23, 2012 7:56 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 7:56 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Si Ikang



Posts : 115
Join date : 19/02/2010
Location : Marang, Terengganu

PostSubject: Re: Sump filter   Thu Oct 25, 2012 12:56 am

fazrulnizam82 wrote:





Nampak mcm ada 2 pump. Kalo satu pump tetiba rosak apa jadi agaknya?
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Sump filter   Thu Oct 25, 2012 1:01 am

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
Ini tuk apa bro.. Nak wat cas Hpon ke hihi

Xdelah saje xda keje kononnya nak buat Auto Water Change With New 4ft Sump Tank Try n Error Project..masih dalam proses cuba jaya lagi..tak taulah jadi ke tak..huhu..

susspect la bro...rajin ko...all the best bro...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Thu Oct 25, 2012 11:25 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 8:01 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Thu Oct 25, 2012 11:27 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 8:01 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Sump filter   Thu Oct 25, 2012 9:35 pm

Pump tu automatik hidup or kena on suis cara maNual
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Thu Oct 25, 2012 11:51 pm

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 8:01 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Fri Oct 26, 2012 12:00 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 8:01 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
huNtEr



Posts : 61
Join date : 27/09/2012
Location : bandar tenggara, johor

PostSubject: Re: Sump filter   Fri Oct 26, 2012 12:13 am

bro..akua yg putih tu cermin sticker pth ke ape? lain macam je nampak...
secret revealed... cheers
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Fri Oct 26, 2012 12:37 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 8:02 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Sump filter   Fri Oct 26, 2012 12:53 am

1


Last edited by fizaro on Mon Feb 25, 2013 8:02 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Sump filter   Fri Oct 26, 2012 5:13 am

ni betul2 giler crazy aro dah ni.bro blk bp nt aku lawat showroom ko eh..mcm showroom in da making.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sump filter   

Back to top Go down
 
Sump filter
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: