Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 WTS> Highback

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu May 24, 2012 4:15 am

Sedih je bunyi bro.. huhuh

zerol86 wrote:
takpe la bro.. aku tak jadi jual... aku nak let go few HB lepas tu aku simpan HB aku tuk collection.. dah give up dgn arowana nie.. nak cari kawan nyer pasal dosa je memanjang dpt.. yang kat sini semua okok2 je masuk forum lagi satu semua nak hentam2.. tanya elok2 dh la... ko hentam2 apa dapat... mcm aku pernah buat salah kat dorang lak..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu May 24, 2012 4:22 am

tak sedih.. aku angin tahap gaban.. nie dh cool down..huhu
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu May 24, 2012 4:37 am

lupakan tadi .. tadi aku angin gila.. smpai sini sedih lak bunyi haha.. anyway nk ikan tu boleh lagi msg aku.. dia jual kat aku rm220.. aku charge upah+transport .. ambik byk senang keje aku kalau sekor2 leceh ..sape nk gtau la kalau tanak takpe thx bro..pix esk dia bubuh.. aku ada dia ada kat forum kot..
Back to top Go down
View user profile
edlim



Posts : 50
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu May 24, 2012 8:37 am

relax bro... naik darah, diri sendiri je yg rugi Smile
yg dah dealing ngan bro, so far no complaint kan...
surely ade yg akan jadi repeat buyer hehehe... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu May 24, 2012 7:29 pm

ok


Last edited by zerol86 on Fri May 25, 2012 10:25 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu May 24, 2012 10:02 pm

ok la jualan murah tuk HB sg siput .. rm220 kalau ambik 6 ekor jalan rm1300.. nk clear kan sebelum ari sabtu tuk ikan terbaru nk dtg..refund policy takde .. kalau tak suka tukar ikan boleh tp ikan kena sama size masa ambik..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Sat May 26, 2012 3:07 am

alhamdullilah.. tadi ada orang angkut 6 ekor.. so tinggal 5 ekor je.. maybe 5 ekor nie tak jual tapi kalau ada orang nk leh aku jual 3 ekor.. yang lain nak buat teman 2 MG...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Sun May 27, 2012 10:51 am

ikan yang nak di jual semua telah di jual.. yang tinggal hanyalah HB tuk collection ku.. terima kasih kepada semua yang membeli..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Tue May 29, 2012 9:21 am

alhamdulillah ada member beli sekor tadi.. aku let go yang besarnyer.. mata bulat bulat tu masih di tangan ku sayang tgk hehehe..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Fri Jun 08, 2012 11:56 pm

new HB batch for sale .. rm250 each.. ada 24 pieces.. take 1 rm250.. take more than 2 rm240.. price firm.. nasib dpt SHB ke HBQ ke.. tapi aku jual sebagai HB sahaja.. pix tunggu mamat tu bagi.. deposit dulu aku ambik ikan mai datang umah..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: WTS> Highback   Sat Jun 09, 2012 5:58 am

Seronok tul tngk orng jual ikan..

zerol86 wrote:
new HB batch for sale .. rm250 each.. ada 24 pieces.. take 1 rm250.. take more than 2 rm240.. price firm.. nasib dpt SHB ke HBQ ke.. tapi aku jual sebagai HB sahaja.. pix tunggu mamat tu bagi.. deposit dulu aku ambik ikan mai datang umah..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Sat Jun 09, 2012 12:06 pm

Rajin cari ada la dpt lubang sini sana.. nie ada induk hb tuk di jual gak tp tgu aku balik kl aku gtau.. aku kt jb hehe
Back to top Go down
View user profile
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Sun Jun 10, 2012 2:45 am

Wah zerol da makin maju skrang.. good luck bro..InyaAllah bro dimana ada usaha disitu ada kejayaan.. yg penting jujur dalam perniagaan..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Tue Jun 12, 2012 2:55 am

takde maju la nie tlg orang jualkan gak nie.. anyway aku ada plan nak letgo 3 hb aku atau tukar dgn sred/chili red.. aku nak fokus naikkan 2 mg aku and 1 red.. 3 ekor ckup la.. fgt aku nanti nak buat divider..tgk kedai mana leh buat.. satu tank kat dlm rumah buh red.. kesemuanyer bagi tan ala kadar.. huhuhu.. nie semua project dalam 1 atau 2 tahun lagi.. bulan 7 nie aku dpt sugar glyders hehehe..

otai2 semua nak tanya kalau aku wtt je all the way aku tak nak ambik tau pasal base colour dia.. base colour dia akan hilang so ikan tu akan jadi pure gold ke apa??..
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: WTS> Highback   Tue Jun 12, 2012 6:55 pm

zerol86 wrote:
Rajin cari ada la dpt lubang sini sana.. nie ada induk hb tuk di jual gak tp tgu aku balik kl aku gtau.. aku kt jb hehe

Zerol kat JB kat mane??sy mmg nk tmbah koleksi lagi..tp tank mcm dh tkder ruang..skg ni dh nak pisahkan ikan HB dr bro Kyo_82 yg dh macm mula membesar..yg kecik tu dh hampir 7inch..rs2 perkiraan betul kot semalam ukur dr ekor ke kepala..tp janggut dier masih tak tumbuh2 lagi..cmner ngn ikan2 yg korang amik aritu..sy punyer dh macam kebiru2an sisik dier..adakah ini normal??nak upload gmbar..tp tk berapa nak pandai.. Surprised Surprised
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Wed Jun 20, 2012 9:06 pm

JB kat area angsana bro huhu leh je pape roger la kalau aku balik kg nanti leh TT
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu Jun 21, 2012 8:36 am

zerol86 wrote:
takde maju la nie tlg orang jualkan gak nie.. anyway aku ada plan nak letgo 3 hb aku atau tukar dgn sred/chili red.. aku nak fokus naikkan 2 mg aku and 1 red.. 3 ekor ckup la.. fgt aku nanti nak buat divider..tgk kedai mana leh buat.. satu tank kat dlm rumah buh red.. kesemuanyer bagi tan ala kadar.. huhuhu.. nie semua project dalam 1 atau 2 tahun lagi.. bulan 7 nie aku dpt sugar glyders hehehe..

otai2 semua nak tanya kalau aku wtt je all the way aku tak nak ambik tau pasal base colour dia.. base colour dia akan hilang so ikan tu akan jadi pure gold ke apa??..


kalau asal usulnya bkn pure gold mana blh jadik pure gold
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu Jun 21, 2012 10:38 am

owh tanya je.. mana tau dpt alter skit warna2 ikan nie..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: WTS> Highback   Thu Jun 21, 2012 5:53 pm

Buat plastik surgery blhla kot nak tukar MGBB kepada puregold...hehehe
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: WTS> Highback   Fri Jun 22, 2012 11:29 pm

Org jawa takkan blh berubah jd org putih
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS> Highback   Sun Jun 24, 2012 6:46 pm

boleh noh.. mjackson tukar jadi orang putih huhuhu
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: WTS> Highback   Today at 5:21 pm

Back to top Go down
 
WTS> Highback
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: