Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 ikan ikan saya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: ikan ikan saya   Tue May 08, 2012 8:10 pm

hai bro's..saja nak share ngan kengkawan.. Smile rutin harian sebelum tido..tenangkan hati lapangkan otak hilangkan stress Very Happy ..akuarium 4ft bahagi dua untuk sementara..tunggu ikan sebelah besar sikit..

Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Tue May 08, 2012 10:01 pm

comel ikan mu.. hihihi
Back to top Go down
View user profile
Nutkz

avatar

Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Tue May 08, 2012 10:46 pm

cntik aro....ya bro...mmg best aro ni leh ilang k strees n penat blik kjew...blik umah je msti tgok aro dlu....dh puas bru wat kjew rumah...he3
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 1:05 am

makasih abam Very Happy ..ni de sekor lagi

Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 1:19 am

wah ni MG ni...... beli kat area mana?
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 1:23 am

wanotz wrote:
wah ni MG ni...... beli kat area mana?

kat kl bro..tah la dlm cert tulih 24k golden xb..sy beli je le sbb tgk mcm kemas je Laughing xpelah cube bela dulu tgk apa lah ghupanya nanti
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 1:58 am

k.l kat mn tu? berapa rm?
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 6:21 am

idzwan wrote:
makasih abam Very Happy ..ni de sekor lagi



brp panjang dah mg ni?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 6:33 am

Cantik ikan ni...lebih kepada MGBB...
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 8:15 am

idzwan wrote:
hai bro's..saja nak share ngan kengkawan.. Smile rutin harian sebelum tido..tenangkan hati lapangkan otak hilangkan stress Very Happy ..akuarium 4ft bahagi dua untuk sementara..tunggu ikan sebelah besar sikit..


lawa tank mate.. rimau siam dgn pionex.. 2 2 ikan tu mahal sangat harganya... err nanti ikan sebelah dah besar nak dicampurkan ke ape?
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 7:00 pm

wanotz wrote:
k.l kat mn tu? berapa rm?

kat LFS area ceras bro..rm1.8k..mahal ke? sy beli je lah sbb x tahan Mad
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 7:01 pm

[quote="madi_kuale"]
idzwan wrote:
makasih abam Very Happy ..ni de sekor lagi


brp panjang dah mg ni?

dalam 5-6' bang madi
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 7:02 pm

kyo82 wrote:
Cantik ikan ni...lebih kepada MGBB...

tq bro kyo..sy bkn reti sgt lebih pada hobi..nampak lawa je sy beli Laughing x tahu lah dah besar cmna ghupanya..nti sy update sini
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 7:10 pm

hu2aimie wrote:
idzwan wrote:
hai bro's..saja nak share ngan kengkawan.. Smile rutin harian sebelum tido..tenangkan hati lapangkan otak hilangkan stress Very Happy ..akuarium 4ft bahagi dua untuk sementara..tunggu ikan sebelah besar sikit..


lawa tank mate.. rimau siam dgn pionex.. 2 2 ikan tu mahal sangat harganya... err nanti ikan sebelah dah besar nak dicampurkan ke ape?

feifeng tu sy beli mmg mahal gak la rm150..rasanya ada yg lebih murah..tapi rata rata LFS area kl ni cekik sampai 200+ gila betoi..ssh juga nak cari..pegi jalan pasa pun dah xda stok kena tunggu pulak..sy jenis malas tunggu tunggu..jalan punya jalan terjumpa kat sg buloh ada sekor dalam akuarium besar LFS tu rm200 tokey tu buka nego dpt la rm150..mahal tu..

tiger tu rasanya bkn siamese tiger(ST) sbb sy beli murah rm50 kat LFS rawang..x ikut perkembangan tiger..kalau betol siamese mmg dah xda dah kot pastu harga mahal kaau ada jual pun ratus ratus Mad

dlm plan nak cari 5 / 6 ft untuk ikan sebelah tu..tgu besar skit..
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro

avatar

Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Wed May 09, 2012 8:18 pm

harmoni nye aro ko nie duk bercampur ngan ikan laen....kalo aro aku habeh di tibai nye dua2 lampam emas tu....sekor dah kojol mggu lps....ganas tol aro aku tuh....
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Thu May 10, 2012 2:49 am

BloodRedAro wrote:
harmoni nye aro ko nie duk bercampur ngan ikan laen....kalo aro aku habeh di tibai nye dua2 lampam emas tu....sekor dah kojol mggu lps....ganas tol aro aku tuh....

so far tgk dah lama ok je bro BRA..x tahu la kalau lepas ni begado pulak depa nih..

tapi kalau kita nak tgk condition air, betul ke kena tgk ikan lampam? kalau condition lampam tu x elok cthnya sisik klua putih, mata kelabu maknanya air aqua tu x elok..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Thu May 10, 2012 7:44 am

selain lampam tiger fish pun bole.. ye mata putih air tak elok la tu
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Thu May 10, 2012 7:46 am

BloodRedAro wrote:
harmoni nye aro ko nie duk bercampur ngan ikan laen....kalo aro aku habeh di tibai nye dua2 lampam emas tu....sekor dah kojol mggu lps....ganas tol aro aku tuh....
tu pun menghairan kan sy.. aro sy baru 5 inci dah tibai ikan lampam yg 2x ganda besar dari dia
Back to top Go down
View user profile
ayen

avatar

Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Mon Oct 08, 2012 4:27 am

oleh kerana pic ikan ko cun aku terpaksa curi utk buat pic koleksi...
sorry ya...hehehe
Back to top Go down
View user profile
hardi

avatar

Posts : 23
Join date : 22/09/2012
Age : 25
Location : segamat johor

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Mon Oct 08, 2012 6:08 am

cunnye ikan dier nak ngorat boleh?....................... kih3 Very Happy
dah bape bulan arowana nye bro?
Back to top Go down
View user profile
huNtEr

avatar

Posts : 61
Join date : 27/09/2012
Location : bandar tenggara, johor

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Mon Oct 08, 2012 6:18 am

terbaik ikan bro.. Smile
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar

avatar

Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 36
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: ikan ikan saya   Fri Oct 26, 2012 9:47 am

dua2 aro tu cunnnnn..
tp mata aku gatal btl tgk kat feifeng tu.kekeeke geek
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ikan ikan saya   

Back to top Go down
 
ikan ikan saya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: