Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Arowana tidur

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Arowana tidur   Mon May 07, 2012 9:02 am

Salam.. 1 kejadian yg pelik malam td.. biasanya kalau sy nk tido sy tutup lampu aquarium.. malam tdi.. dalam jam 3 pagi sy terjaga bukak la lampu hall nak cari barang.. tetibe nampak arowana hb sy dgn kedua dua matanya dah drop.. sy tekejut tp bila lama2 peratikan mata dia kembali normal.. adakah ini normal @ memang dia akan DROP kan mata dia kalau tidor dlam keadaan gelap gelita @ ini adalah petanda yg mata dia akan drop kebawah
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Arowana tidur   Mon May 07, 2012 5:36 pm

hu2aimie wrote:
Salam.. 1 kejadian yg pelik malam td.. biasanya kalau sy nk tido sy tutup lampu aquarium.. malam tdi.. dalam jam 3 pagi sy terjaga bukak la lampu hall nak cari barang.. tetibe nampak arowana hb sy dgn kedua dua matanya dah drop.. sy tekejut tp bila lama2 peratikan mata dia kembali normal.. adakah ini normal @ memang dia akan DROP kan mata dia kalau tidor dlam keadaan gelap gelita @ ini adalah petanda yg mata dia akan drop kebawah

ko nie....dia silau la sbb tu jadi mcm tu....mata ko pun berpinar kalau duduk dalam gelap betrjam2 pastu bukak lampu....he3...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Arowana tidur   Mon May 07, 2012 7:31 pm

Setuju...perkara normal bila ikan dalam gelap...tapi jgn jadikan amalan takut nt btul2 jatuh susah...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Arowana tidur   Mon May 07, 2012 7:45 pm

normal je mcm tu bro..ikan aku bela dah 2 tahun pun memg jd mcm tu..kalo dah lama bergelap, bila buka lampu nampak mata dia jatuh ke bawah..pastu jadi normal balik lepas seketika..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Arowana tidur   Mon May 07, 2012 11:26 pm

ha tak elok amalkan slalu camtu nanti mata dia akan drop trus.. tp cammana arowana yg liar tu? bila mlm mnjelma dia kene dok dlm gelap gak tp mata dia xdrop pun
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Arowana tidur   Tue May 08, 2012 5:32 am

hu2aimie wrote:
ha tak elok amalkan slalu camtu nanti mata dia akan drop trus.. tp cammana arowana yg liar tu? bila mlm mnjelma dia kene dok dlm gelap gak tp mata dia xdrop pun

Ikan liar kita xpayah compare la...sebab kawasan dia luas...akuarium nak pi mana...sebab tu geng2 yg tgkap anak ikan liar ni dlu drg just suluh je cahaya then anak ikan ni akan ikut...sampai dekat je sauk terus...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Arowana tidur   Tue May 08, 2012 5:39 pm

kyo82 wrote:
hu2aimie wrote:
ha tak elok amalkan slalu camtu nanti mata dia akan drop trus.. tp cammana arowana yg liar tu? bila mlm mnjelma dia kene dok dlm gelap gak tp mata dia xdrop pun

Ikan liar kita xpayah compare la...sebab kawasan dia luas...akuarium nak pi mana...sebab tu geng2 yg tgkap anak ikan liar ni dlu drg just suluh je cahaya then anak ikan ni akan ikut...sampai dekat je sauk terus...


he3....hang kena buat kelas tuisyen nie bang...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Arowana tidur   

Back to top Go down
 
Arowana tidur
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: