Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
asraf.shazriq



Posts : 18
Join date : 06/04/2010
Location : kuala terengganu

PostSubject: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Apr 06, 2010 1:40 am



mari same2 memeriahkan klcc..
waitin 4da moment..haha... lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
nam3701



Posts : 135
Join date : 15/08/2009

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Apr 06, 2010 3:54 am

Gud info... Tiket free xde info kee??? Laughing
Back to top Go down
View user profile
asraf.shazriq



Posts : 18
Join date : 06/04/2010
Location : kuala terengganu

PostSubject: salam.....   Tue Apr 06, 2010 8:38 pm

alamak...stkat nie still xder info
pasal fees....tp kalau nk dikutkan mmg xmahal...
kalau pihak pgnjur yg same ngan aquafair 2008 rase nyer same
charge yg dkenekan...
Adult RM 10.00/Children RM 5.00...
bawah kanak2 free...
i2 kalau ikut yg dulu la..
xder la mahal sgt rsenye...
bebaloi utk peminat
rase puas atie...mmg macam2 ader,, bounce
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Apr 06, 2010 10:19 pm

mcm best jer, rasa nak pegi ler nanti
pameran ni 2 tahun sekali kan
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
asraf.shazriq



Posts : 18
Join date : 06/04/2010
Location : kuala terengganu

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Apr 06, 2010 10:43 pm

betul2..
2taun skali..
yg nie third...
banyak aro kat sane..
2yg special nye2.
Back to top Go down
View user profile
kuntakunte



Posts : 11
Join date : 02/05/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Sun May 02, 2010 7:06 pm

Salam semua. bru join nih. bagus nampaknya . kalu boleh dekat nak jadi sok remind kita 1x lagi. bounce
Back to top Go down
View user profile
asraf.shazriq



Posts : 18
Join date : 06/04/2010
Location : kuala terengganu

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Sun May 02, 2010 10:08 pm

ermm..insyaAllah.
kalau ke ingatan... lol!
Back to top Go down
View user profile
tschong8



Posts : 1
Join date : 28/05/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Fri May 28, 2010 5:10 am

situ ada apa? jual - beli arowana ka?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Fri May 28, 2010 9:02 am

tschong8 wrote:
situ ada apa? jual - beli arowana ka?

ada jual ke, emmm tak tahu lak
tak penah pegi pun hehe
kena tanya ngn org yg penah pegi ler
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
asraf.shazriq



Posts : 18
Join date : 06/04/2010
Location : kuala terengganu

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Sat May 29, 2010 12:48 am

ade jual...
belie on da spot..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Wed Aug 11, 2010 9:16 am

Kalo nak masuk free kena join under farm la.Nanti akan dapat pas lawatan.Mg best pun karnival ni.Yang lepas yang dapat 1st prize arowana induk sungai tulen dari bukit merah.Ikan dah umur 10 tahun pun tapi still ngancam sebab shinning gold dia asli.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Wed Aug 11, 2010 10:24 pm

kyo takde ke gmbar champion tu
nak gak tengok rupa arowana juara tu
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Thu Aug 12, 2010 5:18 am

Admin wrote:
kyo takde ke gmbar champion tu
nak gak tengok rupa arowana juara tu


Takde sebab tak bawak kamera masa tu.Tapi tahun ni Insya Allah nak tangkap gambar ikan puas2.Cuma kalo sape2 yg bawak kemera yg hebat2 barula best amik gambar.Tapi ikan asal dari tasik Bukit Merah mg mengancam.Tgk je iklan Admin kat youtube mg shinning dia cukup istimewa.Ikan klon yg banyak kat pasaran skrgni dah rosak mutunya walaupun secara luaran kita nampak makin gah.Syarikat Xian Leng je dah kurang ikan yg berkualiti tgi.Sebab tu byk company nak bukak farm kat Bukit Merah ni.Bob bila nak bukak farm?boleh kawan2 kat forum ni join nanti.
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Thu Aug 12, 2010 9:13 pm

MBER² semua...nti rasa kita p sama² la baru meriah sket...rasa thn lepas dia cas rm10 untuk masuk.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Fri Aug 13, 2010 1:46 am

huhu bob mana ada modal nk buka farm sendiri
nak join farm org pun tak mampu Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Fri Aug 13, 2010 4:34 am

Admin wrote:
huhu bob mana ada modal nk buka farm sendiri
nak join farm org pun tak mampu Very Happy

Nak join farm org mg kena modal yg tgi.Baik korek kolam kat belakang umah je kalo ada tanah lebih.Pastu pagar.Kat area Taiping ni org buat bela kat umah je dah jadi kaya raya.ish2 rezeki drg btul.Anyway bila benda ni dah jadi byk n ramai org join, semuanya akan balik kepada asal iaitu org mula nak cari ikan dari spesis asal cam Malaysian Gold,Malaysian Gold Blue Base dari sungai Kerian and Kelisa Padi dari Sg Gedong.3 jenis ni je dari spesis asal area bukit merah n sg kerian. Kita tgu acuafair tahun ni ada lagi tak kelisa liar asal bukit merah ni.then kita compare ngan jenis klon lain yg ada skrgni khususnya shinning pada rim goldnya.
Back to top Go down
View user profile
MatDeeSP



Posts : 5
Join date : 23/08/2011
Age : 36
Location : Sungai Petani

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Aug 23, 2011 10:03 am

tahun nie da lepas ker blum??buat kat maner??tahun dpn lak berapa hari bulan n kat maner??? Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Aug 23, 2011 11:11 am

Tiap2 tahun sama je...kt KLCC...tahun lepas kurang meriah siap ngan beberapa ekor ikan yg masuk mati...tahun ni xtaula...selalu hujung tahun....nt kalo ada info geng2 akan info semula...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Tue Aug 23, 2011 11:09 pm

biasanya aquafair tu dibuat 2 tahun sekali..so myb next year 2012 br ada blk..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Wed Aug 24, 2011 12:36 pm

ya betul tu, 2 tahun sekali
dia selang2 ngn aquarama kat singapore
tahun ni aquarama tahun depan aquafair Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: 3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010   Today at 1:10 am

Back to top Go down
 
3rd aquafair at klcc..25-28 nov 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: