Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 share buying baby MG

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: share buying baby MG    Mon Apr 30, 2012 3:53 pm

salam semua.

sy nak buat pembelian secara share buying anak MG.
stok cuma ada 10ekor shj.
2 ekor sudah di booked.
so yg available ada lg 8 ekor.
induk MG tersebut adalah MGBB.
size 2.5 inci
penghantaran ke KL akan dibuat pd hujung bulan Mei oleh owner kolam sendiri (dia sendiri jugak yang bukak mulut ikan masa harvest Smile )
bayaran COD
kita akan set tarikh utk collection nnt.
harga on pm



p/s: sila buat persediaan/setting akuarium properly sebab ikan kecil lagi.
air akurium jgn tinggi sgt, setakat tinggi dlm 6 inci dah cukup.



Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: share buying baby MG    Mon Apr 30, 2012 5:31 pm

berapa hrga sekor?
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 1:49 am

Bape harga bang?..PM sy meh..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 2:50 am

2.5 Inci?pehh...seram sejukkk aku...lebih banyak seram dan sejuknya...
Back to top Go down
View user profile
JoeyGoblin



Posts : 32
Join date : 03/04/2012

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 4:11 am

Pm harga bro.. tQ.. mcm berminat ni..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 7:33 pm

miang wrote:
2.5 Inci?pehh...seram sejukkk aku...lebih banyak seram dan sejuknya...

hehe..sy tau dan agak bersetuju jgk. tapi sebab nak rasa thrill bela aro dr kecik so sy nak beli jgk la. lagi pun harganya sy rasa ok dan berbaloi kalo sukses..hehe..peace.
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 7:34 pm

bro wanotz, mr.gabanz n JoeyGoblin sy dah pm u all.
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 7:51 pm

pengalaman bela aro pling kecik sblom ni 3 inci...klu 2.5 rekod bru...pasni ni bela yg masih dlm yolk lak..hak3 Laughing Laughing
klu dr sumber yg baik...trend share buying ni best gak... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 9:41 pm

share experience bela aro 2.5inci..



setting akua buruk.. Very Happy



ini la aro nya..



hasil selepas sebulan bela..



Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 9:50 pm

ikan_akeem wrote:
share experience bela aro 2.5inci..



setting akua buruk.. Very Happy



ini la aro nya..



hasil selepas sebulan bela..




ikan yg mane ni bro..? aritu xdok pon... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 9:57 pm

ini baru lagi..baru bulan 3..bro dtg aritu masa bulan 2.. Very Happy ..sebab puas ati ngan ikan ni yang sy plan nak buat repeat buying..kebetulan owner kolam ada hasil baru harvest last week.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 10:01 pm

akem dah racun orang nie bahaya huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 01, 2012 10:08 pm

zerol86 wrote:
akem dah racun orang nie bahaya huhuhu..

takpe..tak hazard to human health.. Razz
Back to top Go down
View user profile
quest_86



Posts : 20
Join date : 09/12/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Wed May 02, 2012 12:28 am

bro pm harga tq Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Wed May 02, 2012 1:24 am

quest_86 wrote:
bro pm harga tq Very Happy

sudah pm..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Wed May 02, 2012 4:49 am

projek berani mati nih....ikn kecik takpa lagi...kaki tank pun dia pakai kecik...pehhh..kalau ada bebudak kecik pehhh....bro ikan apa jns nie bro?share2 skt.....pasir tu ada baiknya tak payah pakai...akan jadi tempat pembiakan segala bagai bakteria tu...tapi apa2 pun terpulang le he3...
Back to top Go down
View user profile
Luncaicailun



Posts : 8
Join date : 03/05/2012

PostSubject: Re: share buying baby MG    Thu May 03, 2012 1:04 am

salam..aku baru lg dalam ni...minta panduan dari otai2 cara bela aro yg betul..ikan_akeem, PM aku harga..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Thu May 03, 2012 3:50 am

miang wrote:
projek berani mati nih....ikn kecik takpa lagi...kaki tank pun dia pakai kecik...pehhh..kalau ada bebudak kecik pehhh....bro ikan apa jns nie bro?share2 skt.....pasir tu ada baiknya tak payah pakai...akan jadi tempat pembiakan segala bagai bakteria tu...tapi apa2 pun terpulang le he3...


induk MG yang sy bela ni MGBB owner kolam tu kata.masa beli x nampak apa lagi pun..tp skang ni dah mula nampak kebiruan dia tu la.harap betul la tu MGBB. asal jd MG pun ok lah..hehe..

memang tank ni bukan tank aro sy..tp sy belasah je la jugak letak dlm comm tank kecik 2.5kaki ni..tank ni ikan campur2 ada barb, moon, pleco.skang ni semua duk main2 kejar2..tp sy ingat kena ngap la bila aro ni jd lg besar esok.. Razz
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Thu May 03, 2012 5:45 pm

ikan_akeem wrote:
miang wrote:
projek berani mati nih....ikn kecik takpa lagi...kaki tank pun dia pakai kecik...pehhh..kalau ada bebudak kecik pehhh....bro ikan apa jns nie bro?share2 skt.....pasir tu ada baiknya tak payah pakai...akan jadi tempat pembiakan segala bagai bakteria tu...tapi apa2 pun terpulang le he3...


induk MG yang sy bela ni MGBB owner kolam tu kata.masa beli x nampak apa lagi pun..tp skang ni dah mula nampak kebiruan dia tu la.harap betul la tu MGBB. asal jd MG pun ok lah..hehe..

memang tank ni bukan tank aro sy..tp sy belasah je la jugak letak dlm comm tank kecik 2.5kaki ni..tank ni ikan campur2 ada barb, moon, pleco.skang ni semua duk main2 kejar2..tp sy ingat kena ngap la bila aro ni jd lg besar esok.. Razz


level brapa dah bro?biru nmpk kuat
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Thu May 03, 2012 8:03 pm

hehe bro miang ni perasan je eh biru ikan tu dah naik..takat level 4 je baru..size dlm 3.5 inci..tiap2 mlm keje aku duk menyuluh badan ikan tu ngan lampu picit What a Face

baby MG yang nak share buying ni pun dr induk MGBB yg sama bro..owner kolam kata kalo ikan tak jadi dia pulang balik duit..tp ngan progress ikan ni yg mcm ni kira ok dah la...
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: share buying baby MG    Fri May 04, 2012 10:26 am

wah macam berminat juge ni.. pm brapa harga tu bro.. yg dalam aquarium kat gambar tu MGBB gak ke? nape letak penyedut taik tu dalam tupperware?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Fri May 04, 2012 9:15 pm

hu2aimie wrote:
wah macam berminat juge ni.. pm brapa harga tu bro.. yg dalam aquarium kat gambar tu MGBB gak ke? nape letak penyedut taik tu dalam tupperware?

haha..aku nyer pump tu dah takleh nak lekat kat dinding akurium, getah dia dah keras.so tu la alternatif yg aku buat.

yg bagus nyer pasir x tersedut n ikan kecik tak main dekat pump. dah pm pd bro
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Tue May 08, 2012 11:36 pm

salam kpd semua forumers..t/kasih atas pertanyaan n respons..thread ni dah leh closed.

owner kolam plan nak bela bagi besar sket baki ikan yg ada sebelum jual. so setakat buyer yg ada sajalah owner lepaskan ikan dia dulu.

tq tq.. cheers

Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: share buying baby MG    Thu May 24, 2012 4:38 am

salam semua..hehe..sy nak buka balik thread ni..
owner kolam ni nak jual pula semua baki anak MG (size 2.5-3 inci) yang ada plus dgn size yg dah besar sket (juvenile) size 6-7 inci..

pada 16.5.2012 sy sempat ke bukit merah utk tgk anak2 MG yg nak dijual. so sini sy share pic yg sempat sy amik masa pi sana.





anak2 MG size 2.5-3 inci





anak2 MG size 6-7 inci









MG yg ada golden head sket2 ni dah di book.. Smile

yang available

baby MG size 2.5-3 inci - 6 ekor RM700/ekor
anak MG size 6-7 inci - 15 ekor RM1k/ekor

penghantaran akan dibuat pada 29hb ni. anggaran masa 8-9 mlm di klang.
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: share buying baby MG    Thu May 24, 2012 4:52 am

waahh...XB tu bro akeem ke yg book..? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: share buying baby MG    Today at 10:39 am

Back to top Go down
 
share buying baby MG
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: