Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Wed Apr 18, 2012 7:56 am

Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Hibrid Yellow Tail HD.MOV    Wed Apr 18, 2012 4:03 pm

Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Wed Apr 18, 2012 6:29 pm

murah pun arowana jugak hehe
bela elok2 Surprised
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Thu Apr 19, 2012 2:30 am

Alhamdulillah..mudah2an semakin membesarlah ikanku ini..terima kasih memberi kata2 semangat tuan admin :-)
Back to top Go down
View user profile
ondeonde



Posts : 43
Join date : 19/02/2012

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Thu Apr 19, 2012 5:32 am

nice fish Smile
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Thu Apr 19, 2012 7:55 am

bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Thu Apr 19, 2012 10:41 am

ondeonde wrote:
nice fish Smile

Tq 4ur comment..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Thu Apr 19, 2012 10:46 am

hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 3:57 am

fazrulnizam82 wrote:
hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu

salam bro, org b.pahat ke?awk beli kat kedai chen loong ikan ni kat ngan kedai jual kete sebelah dia eh? tongue ..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 4:11 am

ikan_akeem wrote:
fazrulnizam82 wrote:
hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu

salam bro, org b.pahat ke?awk beli kat kedai chen loong ikan ni kat ngan kedai jual kete sebelah dia eh? tongue ..


sana banyak jual aro yg biasa2 ja...aku dah penah sampai
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 6:54 am

ikan_akeem wrote:
fazrulnizam82 wrote:
hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu

salam bro, org b.pahat ke?awk beli kat kedai chen loong ikan ni kat ngan kedai jual kete sebelah dia eh? tongue ..

Ye betul sahabat..kat situlah pertama kali saya beli ikan termahal dengan harga rm28..silver aro..dah besar pun..ikan dalam video tu hibrid yellow tail..taklah mahal tapi pada saya mahal juga sebenarnya rm118..kat situ ada juga jual pearl aro rm78 tapi tak banyak stok yang yellow tail banyak..tu yang macam berangan nak upgrade tapi kalau mahal sangat tak mampuah sahabat..tengah tunggu saudara miang bagi harga terbaik untuk ikan terbaik..huhuhuhu..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 6:57 am

miang wrote:
ikan_akeem wrote:
fazrulnizam82 wrote:
hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu

salam bro, org b.pahat ke?awk beli kat kedai chen loong ikan ni kat ngan kedai jual kete sebelah dia eh? tongue ..


sana banyak jual aro yg biasa2 ja...aku dah penah sampai

Em camtulah wahai sahabatku encik miang..itujelah tempat yang saya selalu beli makanan ikan..kat tempat lain mahal2..xmampu rasanya..baru minggu lepas ikan termahal yang saya beli di Kulai 1.5 banjar red telah pulang ke pangkal jalan..isk5..kalaulah ada pengganti dengan harga berpatutan terubat juga rindu pada ikan tu..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 7:00 am



Inilah wajah 1.5 banjar red saya yang telah kembali ke pangkal jalan tu..walaupun sudah cacat tapi daku masih merinduinya..isk3..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 7:02 am



Ini pula aro pertama saya..Encik Silver yang asyik kelaparan..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 9:44 am



bape kaki tank tu
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 10:14 am

hu2aimie wrote:


bape kaki tank tu

Tank untuk silver gan banjar red tu 4 kaki..tapi bahagi 2..belum berkemampuan nak upgrade tank lagi..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 10:49 am

aku pun penah gak beli YT kat situ,tp syg umor dia x panjang.baru sebulan lebih bela dah KO.
p/s: kedai ikan depan depan summit tu best, aro dia ada byk..tp x la power2..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 11:32 am

fazrulnizam82 wrote:
miang wrote:
ikan_akeem wrote:
fazrulnizam82 wrote:
hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu

salam bro, org b.pahat ke?awk beli kat kedai chen loong ikan ni kat ngan kedai jual kete sebelah dia eh? tongue ..


sana banyak jual aro yg biasa2 ja...aku dah penah sampai

Em camtulah wahai sahabatku encik miang..itujelah tempat yang saya selalu beli makanan ikan..kat tempat lain mahal2..xmampu rasanya..baru minggu lepas ikan termahal yang saya beli di Kulai 1.5 banjar red telah pulang ke pangkal jalan..isk5..kalaulah ada pengganti dengan harga berpatutan terubat juga rindu pada ikan tu..



mati ka apa?
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 9:23 pm

ikan_akeem wrote:
aku pun penah gak beli YT kat situ,tp syg umor dia x panjang.baru sebulan lebih bela dah KO.
p/s: kedai ikan depan depan summit tu best, aro dia ada byk..tp x la power2..

Yeke..saya bela YT tu adalah 6 bulan..Alhamdulillah ok lagi cuma masa tukar air memang diperhatikan betul2..bila dia tercungap2 laju tu yang risau..saya tukar air guna air tangki je..mungkin cara tak betul kot tapi syukur masih hidup ikannya..kedai depan summit tu memang banyak ikan dia cuma memang betul ikan dia tak power..nengok pun tak syok..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 9:25 pm

miang wrote:
fazrulnizam82 wrote:
miang wrote:
ikan_akeem wrote:
fazrulnizam82 wrote:
hu2aimie wrote:
bape kaki aquarium bape kaki ikan? beli anak ikan bape hinggit? bape ari abis ditelannya

Akua 3 kaki sahaja..ikan saiz dalam 1 kaki..waktu beli baby lagi saiz 3-4 inci dengan harga RM118 di kedai akua berhampiran depan carefour batu pahat..ikan kategorinya yellow tail hibrid..yang ditelannya apa ye? Superworm,ikan seluang, anak ikan merah dan anak ikan emas..bedal je..huhuhu

salam bro, org b.pahat ke?awk beli kat kedai chen loong ikan ni kat ngan kedai jual kete sebelah dia eh? tongue ..


sana banyak jual aro yg biasa2 ja...aku dah penah sampai

Em camtulah wahai sahabatku encik miang..itujelah tempat yang saya selalu beli makanan ikan..kat tempat lain mahal2..xmampu rasanya..baru minggu lepas ikan termahal yang saya beli di Kulai 1.5 banjar red telah pulang ke pangkal jalan..isk5..kalaulah ada pengganti dengan harga berpatutan terubat juga rindu pada ikan tu..



mati ka apa?

Ye tuan dah mati ikannya..tak taulah apa sebabnya..tu yang nak cari pengganti..saya percaya tuan akan beri ikan terbaik untuk saya..huhuhuhu..kalau ada PM gambar ikan yang kita deal tu ye tuan..kalau tak ada pun tape saya percaya pada tuan..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 9:31 pm

rasa2 mati apa sebab?kena pastikan betul2 jangan sampai terkena lagi kalau blh..anti klorin apa ko pakai?pump?jns filter?wpun ikn aro biasa2...kematian tu g palin perit...


Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Fri Apr 20, 2012 9:37 pm

miang wrote:
rasa2 mati apa sebab?kena pastikan betul2 jangan sampai terkena lagi kalau blh..anti klorin apa ko pakai?pump?jns filter?wpun ikn aro biasa2...kematian tu g palin perit...



Em mungkin sebab air kot..saya pakai anti klorin yang harganya RM1..jenama apa tak pastilah kena nengok di rumah sekarang di sekolah..pump saya pakai jenis biasa je yang murah RM30 filternya di atas..kapas filter pun beli RM1..saya tak ada pakai apa2 ubat2an..just tukar air masuk anti klorin dah siap..memang pedih lagi rasanya mengenangkan kematian ikan tu..abah saya suka nengok ikan tu..apa nak buat ajal dah sampai..isk3..tuan boleh beri cadangan apa yang perlu saya upgrade dengan kos yang paling minima untuk jaga kesihatan dan kebajikan ikan2 saya terutamanya yang baru dari tuan nanti? :-)
Back to top Go down
View user profile
k-aromg



Posts : 13
Join date : 20/04/2012
Location : gerik, perak (kelantan)

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Sat Apr 21, 2012 9:17 am

camane bleh mati 2.mmg ajal maut di tangan Tuhan..slalunye payah gk nx mati kalo kna ngn caranya..leh kongsi2..
Back to top Go down
View user profile
ondeonde



Posts : 43
Join date : 19/02/2012

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Sat Apr 21, 2012 9:57 am

fazrulnizam82 wrote:
miang wrote:
rasa2 mati apa sebab?kena pastikan betul2 jangan sampai terkena lagi kalau blh..anti klorin apa ko pakai?pump?jns filter?wpun ikn aro biasa2...kematian tu g palin perit...



Em mungkin sebab air kot..saya pakai anti klorin yang harganya RM1..jenama apa tak pastilah kena nengok di rumah sekarang di sekolah..pump saya pakai jenis biasa je yang murah RM30 filternya di atas..kapas filter pun beli RM1..saya tak ada pakai apa2 ubat2an..just tukar air masuk anti klorin dah siap..memang pedih lagi rasanya mengenangkan kematian ikan tu..abah saya suka nengok ikan tu..apa nak buat ajal dah sampai..isk3..tuan boleh beri cadangan apa yang perlu saya upgrade dengan kos yang paling minima untuk jaga kesihatan dan kebajikan ikan2 saya terutamanya yang baru dari tuan nanti? :-)

guna tension gon
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Sat Apr 21, 2012 5:22 pm

ondeonde wrote:
fazrulnizam82 wrote:
miang wrote:
rasa2 mati apa sebab?kena pastikan betul2 jangan sampai terkena lagi kalau blh..anti klorin apa ko pakai?pump?jns filter?wpun ikn aro biasa2...kematian tu g palin perit...



Em mungkin sebab air kot..saya pakai anti klorin yang harganya RM1..jenama apa tak pastilah kena nengok di rumah sekarang di sekolah..pump saya pakai jenis biasa je yang murah RM30 filternya di atas..kapas filter pun beli RM1..saya tak ada pakai apa2 ubat2an..just tukar air masuk anti klorin dah siap..memang pedih lagi rasanya mengenangkan kematian ikan tu..abah saya suka nengok ikan tu..apa nak buat ajal dah sampai..isk3..tuan boleh beri cadangan apa yang perlu saya upgrade dengan kos yang paling minima untuk jaga kesihatan dan kebajikan ikan2 saya terutamanya yang baru dari tuan nanti? :-)

guna tension gon

Tension gon tu apa wahai sahabat?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)   Today at 3:46 am

Back to top Go down
 
Perkenalan sahabat baru..lihatlah arowana murahku ini :-)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: