Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 MGBB untuk dijual;)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: MGBB untuk dijual;)   Wed Mar 28, 2012 10:08 am

Salam semua..ni ikan kawan.dia mnta sy promote Very Happy Very Happy ..klu bminat blh pm sy Cool ..[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Wed Mar 28, 2012 10:12 am

aik!!nape gmbar xkluar saiz penuh.xnmpak kpala Question Question
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Tue Apr 03, 2012 7:48 pm

Berapa inch..Harga berapa..PM saya..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Tue Apr 03, 2012 9:30 pm

pm pm.. :p
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Wed Jul 11, 2012 9:51 am

ada lg x aro ni?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Sat Jul 14, 2012 9:45 am

jett lizdaf wrote:
ada lg x aro ni?

xslp sy tuan dia mnta org bela..cuba tnya tuan dia..ni no tel..0124567181..en. nazran.
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Sun Jul 15, 2012 8:17 pm

Rhu Dua wrote:
jett lizdaf wrote:
ada lg x aro ni?

xslp sy tuan dia mnta org bela..cuba tnya tuan dia..ni no tel..0124567181..en. nazran.

Mata DE..ikan cantik..walaupun chu tak berapa kemas..kalau dapat bagus ikan ni..
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Sun Jul 15, 2012 8:29 pm

actually aku ada msalah skit dgn mg ni.. bkn ape cm yg kita tau mg ada mcm2 jnis n tone kaler.. aku mmg tgh cari mg yg mcm gmbar ini la.. kaler dia agak sentimental.. fin dia oren terang,. n gold rim oren suram.. blue base.. probnya anak aro mg yg aku tgk ritu 3 inci camne nk tau jd camne nti. 24k, gh, bluebase, greenbase or purplebase. tp mmg jenis mg ni yg paling aku minat. bluebase kn? tp klau da bli saiz ini mau xmakan sebulan aku
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Sun Jul 15, 2012 8:53 pm

jett lizdaf wrote:
actually aku ada msalah skit dgn mg ni.. bkn ape cm yg kita tau mg ada mcm2 jnis n tone kaler.. aku mmg tgh cari mg yg mcm gmbar ini la.. kaler dia agak sentimental.. fin dia oren terang,. n gold rim oren suram.. blue base.. probnya anak aro mg yg aku tgk ritu 3 inci camne nk tau jd camne nti. 24k, gh, bluebase, greenbase or purplebase. tp mmg jenis mg ni yg paling aku minat. bluebase kn? tp klau da bli saiz ini mau xmakan sebulan aku

Kena gi BM memang dapat sume sekali ape yg bro nak tu..lagipun kat sane kita ader member forum yg otai2 termasuk kolam..memg kalau gi sehari tak puas jalan..lagipun harga leh nego sendiri gn orang farm..confirm ikan dapat puas hati gn nk kena tipu tu rasa2 takder kot..jumpa jer bro kyo..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Sun Jul 15, 2012 10:18 pm

Kalo nak beli MG ikut spec yg kita nak kompom kena tgu saiz 7-8 inci...kalo nak lebih yakin smestinya 10 inci ke atas...baru kita dapat spec sebenar yg kita nak...Ikan dalam gambar tu sgt cantik dari segi shinning dia then sisik dia kelihatan berpetak yg cukup cantik...masalah hanya pada chu mcm yg bro Hazri cakap tu...agak2 lompang2 then pada sisik chu dia dah mula kelihatan chipscale...takut merebak je...tapi kalo harga berpatutan xda mslh
Back to top Go down
View user profile
shahree85



Posts : 51
Join date : 08/05/2012
Age : 31
Location : Bangi

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Mon Jul 16, 2012 2:47 am

kyo82 wrote:
Kalo nak beli MG ikut spec yg kita nak kompom kena tgu saiz 7-8 inci...kalo nak lebih yakin smestinya 10 inci ke atas...baru kita dapat spec sebenar yg kita nak...Ikan dalam gambar tu sgt cantik dari segi shinning dia then sisik dia kelihatan berpetak yg cukup cantik...masalah hanya pada chu mcm yg bro Hazri cakap tu...agak2 lompang2 then pada sisik chu dia dah mula kelihatan chipscale...takut merebak je...tapi kalo harga berpatutan xda mslh

macam mane ngan drop eye tu? masih boleh sembuh ke x?? ape cara paling berkesan utk back to normal.. sbb ikan da besarkan...
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Mon Jul 16, 2012 3:43 am

Agak2nya sape la boleh beri pembayang range harga dia yea???
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Mon Jul 16, 2012 10:57 am

zcool wrote:
Agak2nya sape la boleh beri pembayang range harga dia yea???

hrga sy xpasti la brp kwn sy nk ltak..dia ambil dulu time 7inci dgn hrga rm2700.ni crita sblm hrga aro jatuh dulu..sy pi ikt sama time dia pi ambil di alor star.xslp yg jual tu group kolam dgn syukri matjidi..klu bro jet blh dapatkan sumber ikan ni blh pi bli trus kt tuan pny kolam.dalam pasaran jatuh mcm ni msti blh dapat lg murah dari kwn sy Very Happy ...xsilap kwn sy ni dh mnta org yg jual kt dia dulu tlg jga ikan ni..xtaula brapa hrga dia nk lpas skrg.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MGBB untuk dijual;)   Today at 3:17 pm

Back to top Go down
 
MGBB untuk dijual;)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: