Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Mar 09, 2012 12:54 am

BloodRedAro wrote:
bang kama_aro nak tanye laa....kulit gandum tu kat mane nak beli?
dan lagi satu botol tu pakai botol ape ye?

kulit gandum ni sy dpt dari gudang bijirin cam gandum...jagung...
diaorang campur kulit gandum ni utk buat makanan ayam or ikan...
bloodred tinggal mana? kalo dekat area sy...ada satu gudang dekat juru.
ada 2 jenis kulit gandum satu jenis halus...satu lagi kasar..harga dia pun lain2.. sy biasa pakai jenis kasar...kalu yg halus ni ulat bole jadik lemas...
ada 50kg...55kg...60kg perguni.....harga kurang dari RM50/guni

botol yg sy guna plak...alaaaa botol yg depa dok isi mak jun tu ka...atau isi chocolate chip nak buat kek tu....kat hardare barangan plastik ada jual... satu kotak ada 144 biji lebih kurang RM33/kotak...bagitau tokeh... tudung dia x mau...baru la dpt harga ni....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Mar 09, 2012 10:28 am

kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
Admin wrote:
cayalah kama_aro tak kedekut ilmu hehe cheers
ma kasih tuan admin...mmg selesa share pengalaman n apa yg kita ada kat forum ni... byk positive energy...byk yg supportive...x rugi apa pun...

ma kasih pada tuan admin pasai jaga keharmonian forum kita ni... Smile


keharomonian tu yang aku suka cheers bounce cyclops Razz Very Happy Smile Laughing tongue Basketball sunny cherry santa albino queen king rendeer jocolor geek study flower afro elephant Cool Surprised Shocked Smile Very Happy Laughing

....bro kama ada yg aku blh kongsikan sikit sbb aku penah buat...kalau nak bagi ulat cepat jadi kumbang..sebelum ko masukkan ulat tu dalam botol ko bagi dia makan kenyang2...baru sumbat masuk dalam botol sekor2...cepat dia jadi kumbang nanti..sengkuang kalau mahal ko blh gantikan dengan tembikai sebagai sumber air dia..tembikai lagi murah dari sengkuang kot..cr yg jual borong je kat tepi jalan 3/4 biji 10 ringgit...kat tempat aku sengkuang lagi mahal dari tembikai...

ma kasih bang....tips yg berguna...ekonomikkk...
tapi bang tembikai tu kita nak potong dia halus2 ka..atau saiz2 org makan nya potongan...insyallah saya akn try...ma kasih..


potong kecik2...agak2 la 4/5 jari sekeping...tembikai sumber air..oat sumber makanan dia
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Sun Mar 11, 2012 11:22 pm

kama_aro wrote:
BloodRedAro wrote:
bang kama_aro nak tanye laa....kulit gandum tu kat mane nak beli?
dan lagi satu botol tu pakai botol ape ye?

kulit gandum ni sy dpt dari gudang bijirin cam gandum...jagung...
diaorang campur kulit gandum ni utk buat makanan ayam or ikan...
bloodred tinggal mana? kalo dekat area sy...ada satu gudang dekat juru.
ada 2 jenis kulit gandum satu jenis halus...satu lagi kasar..harga dia pun lain2.. sy biasa pakai jenis kasar...kalu yg halus ni ulat bole jadik lemas...
ada 50kg...55kg...60kg perguni.....harga kurang dari RM50/guni

botol yg sy guna plak...alaaaa botol yg depa dok isi mak jun tu ka...atau isi chocolate chip nak buat kek tu....kat hardare barangan plastik ada jual... satu kotak ada 144 biji lebih kurang RM33/kotak...bagitau tokeh... tudung dia x mau...baru la dpt harga ni....


saya duk kt klang....kat area sini kat mane laa nak dapatkan gudang bijirin tu....kalo kat shah alam ade gudang nye ok laa kot....tapi boleh beli ke?
payah sgt nnt aku pakai sayor aje sudah Razz Razz
mekasih bang kama_aro
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Thu Sep 19, 2013 2:31 am

biasanya, kalau dah jd kumbang nie, brapa lama jgka hyt nya?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Today at 11:19 am

Back to top Go down
 
Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: