Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Thu Feb 02, 2012 7:05 pm

Salam semua...

ulat 'superworm' sedia untuk dijual:-
Lokasi : Bukit mertajam
Harga : RM 25 / kg
Stok : Minggu ini masih lagi ada dalam 10 kg

kepada member2 yang berminat boleh hubungi @ pm saya :
khairul
012-4026981

TQ tuan admin and all members...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 03, 2012 5:24 am

kama_aro wrote:
Salam semua...

ulat 'superworm' sedia untuk dijual:-
Lokasi : Bukit mertajam
Harga : RM 25 / kg
Stok : Minggu ini masih lagi ada dalam 10 kg

kepada member2 yang berminat boleh hubungi @ pm saya :
khairul
012-4026981

TQ tuan admin and all members...


waaa...lama hilang wat projek ulat ka?amacam formula yg aku bg ada kesan ka?
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 03, 2012 9:20 pm

miang wrote:
kama_aro wrote:
Salam semua...

ulat 'superworm' sedia untuk dijual:-
Lokasi : Bukit mertajam
Harga : RM 25 / kg
Stok : Minggu ini masih lagi ada dalam 10 kg

kepada member2 yang berminat boleh hubungi @ pm saya :
khairul
012-4026981

TQ tuan admin and all members...


waaa...lama hilang wat projek ulat ka?amacam formula yg aku bg ada kesan ka?

salam bang....hehehehe....abg n family apa khabar? ikan?
baru tukar tempat reja....bz banyak...
alhamdullillah projek ulat nampak dah konsisten sket skrg ni....
kecil-kecilan ja....
dekat sembilan bulan lebih dok try...tapi x konsisten...x bley nak pasarkan

ma kasih formula EM tu.....mmg bole pakai...hasil sama cam em yg dok jual kat kedai.....saya dah try awal dulu....tapi malas punya pasal nak buat, saya pun beli jaa laa.... hehehehehe

bila mau turun penang? nanti kasi hadiah ulat special sama abg....SmileSmile
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 03, 2012 11:17 pm

kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
Salam semua...

ulat 'superworm' sedia untuk dijual:-
Lokasi : Bukit mertajam
Harga : RM 25 / kg
Stok : Minggu ini masih lagi ada dalam 10 kg

kepada member2 yang berminat boleh hubungi @ pm saya :
khairul
012-4026981

TQ tuan admin and all members...


waaa...lama hilang wat projek ulat ka?amacam formula yg aku bg ada kesan ka?

salam bang....hehehehe....abg n family apa khabar? ikan?
baru tukar tempat reja....bz banyak...
alhamdullillah projek ulat nampak dah konsisten sket skrg ni....
kecil-kecilan ja....
dekat sembilan bulan lebih dok try...tapi x konsisten...x bley nak pasarkan

ma kasih formula EM tu.....mmg bole pakai...hasil sama cam em yg dok jual kat kedai.....saya dah try awal dulu....tapi malas punya pasal nak buat, saya pun beli jaa laa.... hehehehehe

bila mau turun penang? nanti kasi hadiah ulat special sama abg....SmileSmile

bro blh x mintak share cara nk membiak ubat...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Wed Feb 08, 2012 1:43 am

doctorsindrom46 wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
Salam semua...

ulat 'superworm' sedia untuk dijual:-
Lokasi : Bukit mertajam
Harga : RM 25 / kg
Stok : Minggu ini masih lagi ada dalam 10 kg

kepada member2 yang berminat boleh hubungi @ pm saya :
khairul
012-4026981

TQ tuan admin and all members...


waaa...lama hilang wat projek ulat ka?amacam formula yg aku bg ada kesan ka?

salam bang....hehehehe....abg n family apa khabar? ikan?
baru tukar tempat reja....bz banyak...
alhamdullillah projek ulat nampak dah konsisten sket skrg ni....
kecil-kecilan ja....
dekat sembilan bulan lebih dok try...tapi x konsisten...x bley nak pasarkan

ma kasih formula EM tu.....mmg bole pakai...hasil sama cam em yg dok jual kat kedai.....saya dah try awal dulu....tapi malas punya pasal nak buat, saya pun beli jaa laa.... hehehehehe

bila mau turun penang? nanti kasi hadiah ulat special sama abg....SmileSmile

bro blh x mintak share cara nk membiak ubat...

Insyallah x da masalah....nanti saya upload....dah pernah cuba breed sw ker?
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Wed Feb 08, 2012 1:59 am

kama_aro wrote:
doctorsindrom46 wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
kama_aro wrote:
Salam semua...

ulat 'superworm' sedia untuk dijual:-
Lokasi : Bukit mertajam
Harga : RM 25 / kg
Stok : Minggu ini masih lagi ada dalam 10 kg

kepada member2 yang berminat boleh hubungi @ pm saya :
khairul
012-4026981

TQ tuan admin and all members...


waaa...lama hilang wat projek ulat ka?amacam formula yg aku bg ada kesan ka?

salam bang....hehehehe....abg n family apa khabar? ikan?
baru tukar tempat reja....bz banyak...
alhamdullillah projek ulat nampak dah konsisten sket skrg ni....
kecil-kecilan ja....
dekat sembilan bulan lebih dok try...tapi x konsisten...x bley nak pasarkan

ma kasih formula EM tu.....mmg bole pakai...hasil sama cam em yg dok jual kat kedai.....saya dah try awal dulu....tapi malas punya pasal nak buat, saya pun beli jaa laa.... hehehehehe

bila mau turun penang? nanti kasi hadiah ulat special sama abg....SmileSmile

bro blh x mintak share cara nk membiak ubat...

Insyallah x da masalah....nanti saya upload....dah pernah cuba breed sw ker?

ada penah bt tp hasil x byk...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Thu Feb 09, 2012 12:24 am

doctorsindrom46 wrote:


ada penah bt tp hasil x byk...

sebab apa hasil x banyak...sebab mati ke? sebab induk kurang ke?
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Thu Feb 09, 2012 2:04 am

kama_aro wrote:
doctorsindrom46 wrote:


ada penah bt tp hasil x byk...

sebab apa hasil x banyak...sebab mati ke? sebab induk kurang ke?

xtau la sbb ape..sy bt utk ikan mkn jer..induk pun dlm 50ekor mcm tu...tp hasil ciput jer..
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Thu Feb 09, 2012 5:48 pm

doctorsindrom46 wrote:
kama_aro wrote:
doctorsindrom46 wrote:


ada penah bt tp hasil x byk...

sebab apa hasil x banyak...sebab mati ke? sebab induk kurang ke?

xtau la sbb ape..sy bt utk ikan mkn jer..induk pun dlm 50ekor mcm tu...tp hasil ciput jer..

nampak cam induk kurang ja....tu yg hasil pun kurang sket..
try tambah induk...jadikan 100 ke...200 ke dlm satu kotak...
kalo 100 asingkan dlm masa 7 hari ke...
kalo 200 asingkan dlm 14 hari ke...
(masa asing ni teserah ler kepada masing2 bila rasa sesuai)
kalo induk baru, lajak kan sket masa asing dia...

cam sy...200 satu kotak...alhamdulillah dlm 2.5 bulan bole jadi hampir 4 kilo..
slamat mencuba...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Thu Feb 09, 2012 5:54 pm

salam semua...
update utuk stok sw...

stok 10kg yang diiklankan sebelum telah abis dijual...alhamdullilah
dijangka hujung bulan feb ni dalam 10 kg lagi sedia dijual

terima kasih kepada semua dan mereka yg menyokong....
terima kasih tuan admin...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 10, 2012 9:11 am

kama_aro wrote:
salam semua...
update utuk stok sw...

stok 10kg yang diiklankan sebelum telah abis dijual...alhamdullilah
dijangka hujung bulan feb ni dalam 10 kg lagi sedia dijual

terima kasih kepada semua dan mereka yg menyokong....
terima kasih tuan admin...

jadi tokey ulat plak ka.. Very Happy
HBQ hg ape cer..dh kene masak stim ngan mem besar ke.. drunken
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 10, 2012 7:11 pm


jadi tokey ulat plak ka.. Very Happy
HBQ hg ape cer..dh kene masak stim ngan mem besar ke.. drunken [/quote]

hehehe....sambilan ja bang....sambil2 bagi makan ikan...let go yang mana lebih2 ja...

aduiiii hb....kelmarin dah KO lagi sekor....masin mulut mem kot...slalu dok nak mintak masak stim...kih...kih...bila sy bagi dia suruh buat masak stim...x mau plak dia.....gempaq ja lebih...

camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 10, 2012 7:33 pm

kama_aro wrote:

jadi tokey ulat plak ka.. Very Happy
HBQ hg ape cer..dh kene masak stim ngan mem besar ke.. drunken

hehehe....sambilan ja bang....sambil2 bagi makan ikan...let go yang mana lebih2 ja...

aduiiii hb....kelmarin dah KO lagi sekor....masin mulut mem kot...slalu dok nak mintak masak stim...kih...kih...bila sy bagi dia suruh buat masak stim...x mau plak dia.....gempaq ja lebih...

camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?[/quote]

makk aihh..kmbali ke rahmatullah lg,apa sbb?
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 10, 2012 8:53 pm

miang wrote:

makk aihh..kmbali ke rahmatullah lg,apa sbb?

ish....yang ni genap la yg ke-10...
suspect sbp....lama juga...dah bermacam2 buat....last2 pergi x kembali juga...
dulu masa dia kecik2....dia la yg paling kerap kena sbp....
jap kena...jap baik...pastu ok.....sampai la bila dah besar dia mai blk...
kali ni bila dah besar...nampak susah sungguh nak baik....dekat2 3 bulan kembung perut dia x surut2 cam org sakit buah pinggang pun ada.... dah bermacam2 buat.....gagal...
mungkin dia x mau susah tuan dia lagi kot....

dia ni antara ikan dalam batch favourite sy....aduiiii sayang... Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 10, 2012 10:33 pm

kama_aro wrote:

jadi tokey ulat plak ka.. Very Happy
HBQ hg ape cer..dh kene masak stim ngan mem besar ke.. drunken

hehehe....sambilan ja bang....sambil2 bagi makan ikan...let go yang mana lebih2 ja...

aduiiii hb....kelmarin dah KO lagi sekor....masin mulut mem kot...slalu dok nak mintak masak stim...kih...kih...bila sy bagi dia suruh buat masak stim...x mau plak dia.....gempaq ja lebih...

camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?[/quote]

terima kasih...rasanya dh cukup... Very Happy
tu la pompuan..gempaq je lebih..tp klu dia msk kn..nk ke hg makan...hahaha..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Fri Feb 10, 2012 10:38 pm

kama_aro wrote:
ish....yang ni genap la yg ke-10...
suspect sbp....lama juga...dah bermacam2 buat....last2 pergi x kembali juga...
dulu masa dia kecik2....dia la yg paling kerap kena sbp....
jap kena...jap baik...pastu ok.....sampai la bila dah besar dia mai blk...
kali ni bila dah besar...nampak susah sungguh nak baik....dekat2 3 bulan kembung perut dia x surut2 cam org sakit buah pinggang pun ada.... dah bermacam2 buat.....gagal...
mungkin dia x mau susah tuan dia lagi kot....

dia ni antara ikan dalam batch favourite sy....aduiiii sayang... Sad Sad

sbp tu apa? swimmbladder ke..
ada expert kolam ckp pkai ENO utk rawatan kembung ikan..dengar pn lawak..tp tu la kenyataan nyer..berhasil.. bounce
bleh pm pic HBQ2 hg x kt inbox aku..saje nk buat perbandingan grading antara farm.. klu x keberatan..
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Mon Feb 13, 2012 5:15 pm

gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:


camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?

terima kasih...rasanya dh cukup... Very Happy
tu la pompuan..gempaq je lebih..tp klu dia msk kn..nk ke hg makan...hahaha..

confirm x sampai ati nak makan ikan tu....
tapi jiran saya sanggup.... ari tu depa ramai2 blasah green usia 3 tahun.
buat ikan bakar cecah ayaq asam....depa kata sedap...
depa jemput makan skali tapi x sanggup la plak... rasa cam kanibal la plak tgk..
ikan ni mati kes bini tolong tukaq air x pakai anti klorin.....
tak pun bini dia saja2 sabotaj dia....hahaha...x tau la....
laki dia pun x sanggup makan...
tapi bini dia n member2 gossip girl kg ni mmg brutal....sanggup makan green tu

Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Mon Feb 13, 2012 9:00 pm

kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:


camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?

terima kasih...rasanya dh cukup... Very Happy
tu la pompuan..gempaq je lebih..tp klu dia msk kn..nk ke hg makan...hahaha..

confirm x sampai ati nak makan ikan tu....
tapi jiran saya sanggup.... ari tu depa ramai2 blasah green usia 3 tahun.
buat ikan bakar cecah ayaq asam....depa kata sedap...
depa jemput makan skali tapi x sanggup la plak... rasa cam kanibal la plak tgk..
ikan ni mati kes bini tolong tukaq air x pakai anti klorin.....
tak pun bini dia saja2 sabotaj dia....hahaha...x tau la....
laki dia pun x sanggup makan...
tapi bini dia n member2 gossip girl kg ni mmg brutal....sanggup makan green tu

Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?

nk tya ni..kalau sy mk tumpang kolam hb blh x..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Tue Feb 14, 2012 12:07 am

kama_aro wrote:
Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?
ikan tu kawan cari..aku tlg carikan..hehe..drpd dia dok invest ratus2 ribu..
x berani nk rekemen kolam mana2 n x berani nk bg cadangan buat masa skrg ni..
bro kn ramai kabel kt farm tu..calling2 jer..
klu dipikirkan rata2 yg main comm,mmg ada ati nk main kolam plak..
hmmm...hujung tahun sudah p sitiawan,ada 200++ ekor HB matang nk letgo..
sekor 2k++..x bleh blah..sebab tu ramai hobbyist tegar lg suka play safe,bela sendiri dr kecik..cthnye mcm hang...hehehe..good luck bro..

so balik ke tajuk citer bro plak...ulat akan dtg bila plak bleh dijual??
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Tue Feb 14, 2012 4:52 pm

kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:


camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?

terima kasih...rasanya dh cukup... Very Happy
tu la pompuan..gempaq je lebih..tp klu dia msk kn..nk ke hg makan...hahaha..

confirm x sampai ati nak makan ikan tu....
tapi jiran saya sanggup.... ari tu depa ramai2 blasah green usia 3 tahun.
buat ikan bakar cecah ayaq asam....depa kata sedap...
depa jemput makan skali tapi x sanggup la plak... rasa cam kanibal la plak tgk..
ikan ni mati kes bini tolong tukaq air x pakai anti klorin.....
tak pun bini dia saja2 sabotaj dia....hahaha...x tau la....
laki dia pun x sanggup makan...
tapi bini dia n member2 gossip girl kg ni mmg brutal....sanggup makan green tu

Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?



dari apa yg ko cite mmg konspirasi bini dia kasi matai ikan tu sbb nak makan reramai sambil bergosip...fuhhh.....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Tue Feb 14, 2012 4:57 pm

gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:
Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?
ikan tu kawan cari..aku tlg carikan..hehe..drpd dia dok invest ratus2 ribu..
x berani nk rekemen kolam mana2 n x berani nk bg cadangan buat masa skrg ni..
bro kn ramai kabel kt farm tu..calling2 jer..
klu dipikirkan rata2 yg main comm,mmg ada ati nk main kolam plak..
hmmm...hujung tahun sudah p sitiawan,ada 200++ ekor HB matang nk letgo..
sekor 2k++..x bleh blah..sebab tu ramai hobbyist tegar lg suka play safe,bela sendiri dr kecik..cthnye mcm hang...hehehe..good luck bro..

so balik ke tajuk citer bro plak...ulat akan dtg bila plak bleh dijual??

bro gaban sori mencelah..hang joint kolam tak ada kolam yg kosong ke?msti kenai baik dgn tokey kolam kan...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Wed Feb 15, 2012 1:24 am

doctorsindrom46 wrote:

nk tya ni..kalau sy mk tumpang kolam hb blh x..

hehehe ikan2 belum cukup umur lagik la bang...masih jauh perjalanan..
lagipun HB biasa ja...
ikan bro dah cukup umur ke?
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Wed Feb 15, 2012 1:54 am

miang wrote:
kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:


camana group HB yg bang carik? dah jumpa ka yang berkenan di hati?

terima kasih...rasanya dh cukup... Very Happy
tu la pompuan..gempaq je lebih..tp klu dia msk kn..nk ke hg makan...hahaha..

confirm x sampai ati nak makan ikan tu....
tapi jiran saya sanggup.... ari tu depa ramai2 blasah green usia 3 tahun.
buat ikan bakar cecah ayaq asam....depa kata sedap...
depa jemput makan skali tapi x sanggup la plak... rasa cam kanibal la plak tgk..
ikan ni mati kes bini tolong tukaq air x pakai anti klorin.....
tak pun bini dia saja2 sabotaj dia....hahaha...x tau la....
laki dia pun x sanggup makan...
tapi bini dia n member2 gossip girl kg ni mmg brutal....sanggup makan green tu

Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?



dari apa yg ko cite mmg konspirasi bini dia kasi matai ikan tu sbb nak makan reramai sambil bergosip...fuhhh.....

hehehehe bole jadik...bole jadik...Peringatan!!! buat pencinta aro...jgn la anda sesekali membabitkan bini-bini anda dengan aktiviti meng aro...terutama sekali kepada mereka2 yg mempunyai bini yg berbakat besar dalam bidang memasak
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Wed Feb 15, 2012 1:56 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:
Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?
ikan tu kawan cari..aku tlg carikan..hehe..drpd dia dok invest ratus2 ribu..
x berani nk rekemen kolam mana2 n x berani nk bg cadangan buat masa skrg ni..
bro kn ramai kabel kt farm tu..calling2 jer..
klu dipikirkan rata2 yg main comm,mmg ada ati nk main kolam plak..
hmmm...hujung tahun sudah p sitiawan,ada 200++ ekor HB matang nk letgo..
sekor 2k++..x bleh blah..sebab tu ramai hobbyist tegar lg suka play safe,bela sendiri dr kecik..cthnye mcm hang...hehehe..good luck bro..

so balik ke tajuk citer bro plak...ulat akan dtg bila plak bleh dijual??

bro gaban sori mencelah..hang joint kolam tak ada kolam yg kosong ke?msti kenai baik dgn tokey kolam kan...

hehehe macam ada hajat besar ja bang.... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Wed Feb 15, 2012 1:58 am

gabanzshah wrote:
kama_aro wrote:
Saja tanya...group hb yg bang kumpul tu nak masuk ke kolam ke?
sy pun ada niat nak msk kan ikan ke kolam...tapi masa belum sampai lagi...
ada cadangan mana2 kolam yg ok x bro?
ikan tu kawan cari..aku tlg carikan..hehe..drpd dia dok invest ratus2 ribu..
x berani nk rekemen kolam mana2 n x berani nk bg cadangan buat masa skrg ni..
bro kn ramai kabel kt farm tu..calling2 jer..
klu dipikirkan rata2 yg main comm,mmg ada ati nk main kolam plak..
hmmm...hujung tahun sudah p sitiawan,ada 200++ ekor HB matang nk letgo..
sekor 2k++..x bleh blah..sebab tu ramai hobbyist tegar lg suka play safe,bela sendiri dr kecik..cthnye mcm hang...hehehe..good luck bro..

so balik ke tajuk citer bro plak...ulat akan dtg bila plak bleh dijual??

sy mana la ada kenai sapa kat farm bm tu...main hentam masuk jaaa...
tu yg mintak nasihat en gaban...sbb en. gaban mmg familiar dgn kisah suka dan duka farm2 kat sana.... Very Happy ....kalo ada pm mai la...

ishhh...pasai ulat ni... x brani nak kata la bro...kemungkinan besar...hujung bulan ni stok x dak pasai sy gatai pi tolak jugak ulat saiz2 remaja kat org....patutnya hujung bulan baru bole tolak... yang tinggal cuma saiz2 budak tadika...tgh bulan depan baru bole kuar kot tu pun kalo x gatai....hehehe... lagi pun stok sy pun ciput jaaa...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...   Today at 7:25 am

Back to top Go down
 
Ulat 'Superworm' untuk dipasarkan...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: