Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nie MGBB aku

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: nie MGBB aku   Mon Jan 30, 2012 11:20 pm

salam kengkawan,otai2 n forumer semua
mintak pandangan dan komen sal aro MGBB aku nie ye
saiz skrg dah 8"inch

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Mon Jan 30, 2012 11:34 pm

BloodRedAro wrote:
salam kengkawan,otai2 n forumer semua
mintak pandangan dan komen sal aro MGBB aku nie ye
saiz skrg dah 8"inch

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

cantik ikan bro..berape harga?
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Mon Jan 30, 2012 11:48 pm

aku beli hari tu saiz 5"inch dgn hrge rm1200 kt showroom AV BM
ok ke rege tu?
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Tue Jan 31, 2012 2:36 am

BloodRedAro wrote:
aku beli hari tu saiz 5"inch dgn hrge rm1200 kt showroom AV BM
ok ke rege tu?

byk ekor ker beli mase tu...owner ckp mgbb ker....
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Tue Jan 31, 2012 3:34 am

Knpa ring dia tu pecah2?..
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Tue Jan 31, 2012 8:34 am

ikan ni kene chip scale..samada air tak elok..atau dlm air ada coral..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Tue Jan 31, 2012 8:40 am

kasi tukar tank besar sikit lah...sng maintain air
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Wed Feb 01, 2012 11:22 pm

doctorsindrom46 wrote:
BloodRedAro wrote:
aku beli hari tu saiz 5"inch dgn hrge rm1200 kt showroom AV BM
ok ke rege tu?

byk ekor ker beli mase tu...owner ckp mgbb ker....

aku beli sekor aje mase tu...kalo nk ikot kan hati mmg teringin HBQ o CR sekali tp wet xkop plak...bro yg jage showroom tu ckp aro nie jnis MGBB

Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Wed Feb 01, 2012 11:34 pm

mase baru beli tu aku xpandai lagi nk maintain air tank...tau2 aje sisik ny dah jadik mcm tu...bijik mate hitamnye ade tompok putih n kabur2 aje...aro pon hilang selera makan....
nak kate sbb coral,xjgk laa sbb mase tu aku xtaruk coral pon...tapi skrg nie aro aku dah ok..kat tank aku taruk bio ring+coral cket...sisik yg pecah2 tu cmne ye nk bagi elok balek?
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Thu Feb 02, 2012 5:32 am

BloodRedAro wrote:
mase baru beli tu aku xpandai lagi nk maintain air tank...tau2 aje sisik ny dah jadik mcm tu...bijik mate hitamnye ade tompok putih n kabur2 aje...aro pon hilang selera makan....
nak kate sbb coral,xjgk laa sbb mase tu aku xtaruk coral pon...tapi skrg nie aro aku dah ok..kat tank aku taruk bio ring+coral cket...sisik yg pecah2 tu cmne ye nk bagi elok balek?

buang coral yg baru letak tu..bioring ok..tukar air selalu..nnt elok la blk sisik tu.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Thu Feb 02, 2012 9:21 am

BloodRedAro wrote:
doctorsindrom46 wrote:
BloodRedAro wrote:
aku beli hari tu saiz 5"inch dgn hrge rm1200 kt showroom AV BM
ok ke rege tu?

byk ekor ker beli mase tu...owner ckp mgbb ker....

aku beli sekor aje mase tu...kalo nk ikot kan hati mmg teringin HBQ o CR sekali tp wet xkop plak...bro yg jage showroom tu ckp aro nie jnis MGBB


mcm mne duit x ckup tp leh beli mgbb huhuhu pelik tp benar hehehe...
Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Thu Feb 02, 2012 8:59 pm

cantik aro ko..tp chip scale tu..jaga tol2..
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Tue Feb 07, 2012 10:57 pm

mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Wed Feb 08, 2012 12:50 am

BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Wed Feb 08, 2012 1:39 am

Supik82 wrote:
BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..

aik nk beralih ker red pulak ker hahahaha...
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Wed Feb 08, 2012 3:47 am

doctorsindrom46 wrote:
Supik82 wrote:
BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..

aik nk beralih ker red pulak ker hahahaha...

Xde la bro, tgh blajar2 Laughing
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 12:12 am

Supik82 wrote:
doctorsindrom46 wrote:
Supik82 wrote:
BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..

aik nk beralih ker red pulak ker hahahaha...

Xde la bro, tgh blajar2 Laughing

insyaallah aku akn update lg bile aro aku dah beso ckit nnt...hehehe aku nie bkn nye terer sgt pasal RED nie...masih blajar2 lg mcm ko....bab RED nie nk kene tanye otai2 yg lain yg lbh byk ilmu nye....pic avatar tu hanye wayang aje Rolling Eyes...heheehee...sal aku cukup minat jnis RED mcm tu...insyaallah ade rezeki bole laa sambar sekor...
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 12:29 am

BloodRedAro wrote:
Supik82 wrote:
doctorsindrom46 wrote:
Supik82 wrote:
BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..

aik nk beralih ker red pulak ker hahahaha...

Xde la bro, tgh blajar2 Laughing

insyaallah aku akn update lg bile aro aku dah beso ckit nnt...hehehe aku nie bkn nye terer sgt pasal RED nie...masih blajar2 lg

mcm ko....bab RED nie nk kene tanye otai2 yg lain yg lbh byk ilmu nye....pic avatar tu hanye wayang aje Rolling Eyes...heheehee...sal
aku cukup minat jnis RED mcm tu...insyaallah ade rezeki bole laa sambar sekor...

Salam bro...antara keluarga red yang mana paling cun dan menjadi pilihan...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 11:11 am

orang baru wrote:
BloodRedAro wrote:
Supik82 wrote:
doctorsindrom46 wrote:
Supik82 wrote:
BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..

aik nk beralih ker red pulak ker hahahaha...

Xde la bro, tgh blajar2 Laughing

insyaallah aku akn update lg bile aro aku dah beso ckit nnt...hehehe aku nie bkn nye terer sgt pasal RED nie...masih blajar2 lg

mcm ko....bab RED nie nk kene tanye otai2 yg lain yg lbh byk ilmu nye....pic avatar tu hanye wayang aje Rolling Eyes...heheehee...sal
aku cukup minat jnis RED mcm tu...insyaallah ade rezeki bole laa sambar sekor...

Salam bro...antara keluarga red yang mana paling cun dan menjadi pilihan...


red tail golden
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 11:29 am

selalu berapa agak nye price anak aro red tail golden
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 11:34 am

wanotz wrote:
selalu berapa agak nye price anak aro red tail golden


ssh nk dpt la ni jns RTG ori dari indon..HB je yg banyak..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 5:39 pm


Salam bro...antara keluarga red yang mana paling cun dan menjadi pilihan...[/quote]


red tail golden
[/quote]

RTG ni kan bukan jenis golden ke..skang kebykan sumer dah upgrade jd HB sbb dah kawinkan RTG dgn MG.dr situ la dtgnya highback ni..yg aku tau la..correct me ya kalo slh.
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 7:31 pm

ikan_akeem wrote:

Salam bro...antara keluarga red yang mana paling cun dan menjadi pilihan...


red tail golden
[/quote]

RTG ni kan bukan jenis golden ke..skang kebykan sumer dah upgrade jd HB sbb dah kawinkan RTG dgn MG.dr situ la dtgnya highback ni..yg aku tau la..correct me ya kalo slh.[/quote]


o yeke br aku tau kui3
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Fri Feb 10, 2012 10:40 pm

ikan_akeem wrote:
RTG ni kan bukan jenis golden ke..skang kebykan sumer dah upgrade jd HB sbb dah kawinkan RTG dgn MG.dr situ la dtgnya highback ni..yg aku tau la..correct me ya kalo slh.

betul la tu..
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro



Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: nie MGBB aku   Sun Feb 26, 2012 7:50 pm

orang baru wrote:
BloodRedAro wrote:
Supik82 wrote:
doctorsindrom46 wrote:
Supik82 wrote:
BloodRedAro wrote:
mekasih bro...aro aku nie ape laa sangat kalo nk dibandingkan ngan aro korang sumer...
2 laa sal nye...lps terkena chip scale tu mmg aku jage tol2 aro aku nie...coral aku dah kua kan...skrg nie nak kene tggu aje laa sisik tu ok lek....
mekasih kengkawan atas pandangan dan nasihat korang....

Update lagi bila dah besar bro...ape kate bro keluar kan topic pasal RED ARO...xramai yg tahu kat sini..post la perbezaan super,chilli and blood..masa saiz 6 inci ape kriteria yg diambil kira dlm nak bezakan quality ketiga2 jenis tu..hehehe..

aik nk beralih ker red pulak ker hahahaha...

Xde la bro, tgh blajar2 Laughing

insyaallah aku akn update lg bile aro aku dah beso ckit nnt...hehehe aku nie bkn nye terer sgt pasal RED nie...masih blajar2 lg

mcm ko....bab RED nie nk kene tanye otai2 yg lain yg lbh byk ilmu nye....pic avatar tu hanye wayang aje Rolling Eyes...heheehee...sal
aku cukup minat jnis RED mcm tu...insyaallah ade rezeki bole laa sambar sekor...

Salam bro...antara keluarga red yang mana paling cun dan menjadi pilihan...


wasalam....bagi aku laa red yg paling cun n menjadi pilihan aku tentu nye BR...pastu CR/SR.....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nie MGBB aku   

Back to top Go down
 
nie MGBB aku
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: