Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Upgrade to t5 shanda lighting

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 12:45 am

mmng ader sekor je doc. aper kata doc gi ar sekor aro nnt sy leh upload pic lg.. hihih Twisted Evil

doctorsindrom46 wrote:
wanotz wrote:
orng baru : haha ikan hang bljar lompat tinggi tu.
doc : ceh ikan dia lg bnyk kot...

bro wanotz utk la ikan yg lain jgn la simpan2...hehehehe
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 8:40 am

Memang cantik la ikan bro ni..sgt puas hati dgn harga..memang dari kecik ke ikan ni dalm black backgrd?
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 8:55 am

erm xlah time beli dulu ikan ader dlm 5inci gak lah... beli jer terus masuk tank gelap...

Supik82 wrote:
Memang cantik la ikan bro ni..sgt puas hati dgn harga..memang dari kecik ke ikan ni dalm black backgrd?
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 9:23 am

wanotz wrote:
erm xlah time beli dulu ikan ader dlm 5inci gak lah... beli jer terus masuk tank gelap...

Supik82 wrote:
Memang cantik la ikan bro ni..sgt puas hati dgn harga..memang dari kecik ke ikan ni dalm black backgrd?

So, bro on lampu 24/7 ke? Biasa aro akn jd gelap duk blck tank dari kecik..sb tu ramai letak white tank untuk kasi kilat..aro bro ni cepat je development dia..shining kuat..bleh kongsi ilmu x? Hehe
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 9:34 am

lampu on bila pgi. bila mlm nak tido off lah.. nnt bil melambung.. haha
bab shining ni sy pon kurng pasti. cuma saya pasti kan air bersih, mkn dia tukar2x tu jer.. bila 2 mnggu or 3 mnggu sekali sy tukar air, tu pon time sy blik kmpung.

Supik82 wrote:
wanotz wrote:
erm xlah time beli dulu ikan ader dlm 5inci gak lah... beli jer terus masuk tank gelap...

Supik82 wrote:
Memang cantik la ikan bro ni..sgt puas hati dgn harga..memang dari kecik ke ikan ni dalm black backgrd?

So, bro on lampu 24/7 ke? Biasa aro akn jd gelap duk blck tank dari kecik..sb tu ramai letak white tank untuk kasi kilat..aro bro ni cepat je development dia..shining kuat..bleh kongsi ilmu x? Hehe
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 9:42 am

wanotz wrote:
lampu on bila pgi. bila mlm nak tido off lah.. nnt bil melambung.. haha
bab shining ni sy pon kurng pasti. cuma saya pasti kan air bersih, mkn dia tukar2x tu jer.. bila 2 mnggu or 3 mnggu sekali sy tukar air, tu pon time sy blik kmpung.

Supik82 wrote:
wanotz wrote:
erm xlah time beli dulu ikan ader dlm 5inci gak lah... beli jer terus masuk tank gelap...

Supik82 wrote:
Memang cantik la ikan bro ni..sgt puas hati dgn harga..memang dari kecik ke ikan ni dalm black backgrd?

So, bro on lampu 24/7 ke? Biasa aro akn jd gelap duk blck tank dari kecik..sb tu ramai letak white tank untuk kasi kilat..aro bro ni cepat je development dia..shining kuat..bleh kongsi ilmu x? Hehe

Tq for sharing, memang puas hati ikan bro
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 6:33 pm

wanotz wrote:
lampu on bila pgi. bila mlm nak tido off lah.. nnt bil melambung.. haha
bab shining ni sy pon kurng pasti. cuma saya pasti kan air bersih, mkn dia tukar2x tu jer.. bila 2 mnggu or 3 mnggu sekali sy tukar air, tu pon time sy blik kmpung.

Supik82 wrote:
wanotz wrote:
erm xlah time beli dulu ikan ader dlm 5inci gak lah... beli jer terus masuk tank gelap...

Supik82 wrote:
Memang cantik la ikan bro ni..sgt puas hati dgn harga..memang dari kecik ke ikan ni dalm black backgrd?

So, bro on lampu 24/7 ke? Biasa aro akn jd gelap duk blck tank dari kecik..sb tu ramai letak white tank untuk kasi kilat..aro bro ni cepat je development dia..shining kuat..bleh kongsi ilmu x? Hehe
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Mon Jan 30, 2012 9:24 pm

1 ilmu yg bermanfaat mmmm....kalau nk biar ikan jd 24k ade cara x mmmm...
Back to top Go down
View user profile
bilis wira



Posts : 14
Join date : 30/10/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Tue Jan 31, 2012 7:58 pm

Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
wanotz wrote:
Tq bro.. comment2x lah klo ade kekurangan.. Very Happy

gabanzshah wrote:
lawa bro...nice selection...

xde apa yg kurang..berpatutan dgn harga amik aritu..jaga elok2..
nti ikan dh 12 inci,update2 la..tq for sharing

samala bro wanotz..nti2 update lg..sy pn nk tau jgk potensi ikan ni.hehe..
bro bilis wira pn ada amik yg sama batch dgn yg ni..klu dia upload blh kita sama2 tgk potensi adik bradik dia ni.
slm bro...bkn tk nk upload cuma tk tau cam mana!...hehehehehehe....
lebih kurang sama je ngan ikan bro wanotz...cuma ikan wanotz ni cun lg...
yg bestnya bela ikan bro Rhu Dua ni...benda mati pun dia bedal(udang pasar/isi ikan)tkya susah2...hehehehheh...
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Wed Feb 01, 2012 1:30 am

Bro wira boleh gi ke link ni nnt ader cara nak upload pic dgn mudah.

http://arowana.forumotion.com/t276-cara-upload-pic


bilis wira wrote:
Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
wanotz wrote:
Tq bro.. comment2x lah klo ade kekurangan.. Very Happy

gabanzshah wrote:
lawa bro...nice selection...

xde apa yg kurang..berpatutan dgn harga amik aritu..jaga elok2..
nti ikan dh 12 inci,update2 la..tq for sharing

samala bro wanotz..nti2 update lg..sy pn nk tau jgk potensi ikan ni.hehe..
bro bilis wira pn ada amik yg sama batch dgn yg ni..klu dia upload blh kita sama2 tgk potensi adik bradik dia ni.
slm bro...bkn tk nk upload cuma tk tau cam mana!...hehehehehehe....
lebih kurang sama je ngan ikan bro wanotz...cuma ikan wanotz ni cun lg...
yg bestnya bela ikan bro Rhu Dua ni...benda mati pun dia bedal(udang pasar/isi ikan)tkya susah2...hehehehheh...
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Wed Feb 01, 2012 2:01 am

wanotz wrote:
Bro wira boleh gi ke link ni nnt ader cara nak upload pic dgn mudah.

http://arowana.forumotion.com/t276-cara-upload-pic


bilis wira wrote:
Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
wanotz wrote:
Tq bro.. comment2x lah klo ade kekurangan.. Very Happy

gabanzshah wrote:
lawa bro...nice selection...

xde apa yg kurang..berpatutan dgn harga amik aritu..jaga elok2..
nti ikan dh 12 inci,update2 la..tq for sharing

samala bro wanotz..nti2 update lg..sy pn nk tau jgk potensi ikan ni.hehe..
bro bilis wira pn ada amik yg sama batch dgn yg ni..klu dia upload blh kita sama2 tgk potensi adik bradik dia ni.
slm bro...bkn tk nk upload cuma tk tau cam mana!...hehehehehehe....
lebih kurang sama je ngan ikan bro wanotz...cuma ikan wanotz ni cun lg...
yg bestnya bela ikan bro Rhu Dua ni...benda mati pun dia bedal(udang pasar/isi ikan)tkya susah2...hehehehheh...

hebat la bro wanotz ni...
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Wed Feb 01, 2012 2:09 am

mana ader hebat.. bntu kawan2x dlm forum ni jer.. bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
bilis wira



Posts : 14
Join date : 30/10/2011

PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   Wed Feb 01, 2012 6:00 pm

wanotz wrote:
Bro wira boleh gi ke link ni nnt ader cara nak upload pic dgn mudah.

http://arowana.forumotion.com/t276-cara-upload-pic
tq bro wantoz...nanti sy usahakan...video tk tangkap lg...


bilis wira wrote:
Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
wanotz wrote:
Tq bro.. comment2x lah klo ade kekurangan.. Very Happy

gabanzshah wrote:
lawa bro...nice selection...

xde apa yg kurang..berpatutan dgn harga amik aritu..jaga elok2..
nti ikan dh 12 inci,update2 la..tq for sharing

samala bro wanotz..nti2 update lg..sy pn nk tau jgk potensi ikan ni.hehe..
bro bilis wira pn ada amik yg sama batch dgn yg ni..klu dia upload blh kita sama2 tgk potensi adik bradik dia ni.
slm bro...bkn tk nk upload cuma tk tau cam mana!...hehehehehehe....
lebih kurang sama je ngan ikan bro wanotz...cuma ikan wanotz ni cun lg...
yg bestnya bela ikan bro Rhu Dua ni...benda mati pun dia bedal(udang pasar/isi ikan)tkya susah2...hehehehheh...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Upgrade to t5 shanda lighting   

Back to top Go down
 
Upgrade to t5 shanda lighting
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: